Meme ameliyatı sonrası lütfen yardımmm

merhabalar, yanıtınız ve detaylı açıklamanız için çok çok teşekkür ederim
öncelikle..:).. 18. güne kadar sabredeceğim yani 3 hafta kadar o zaman :))
o kare dikdörtgen görüntü gerçekten insanı çileden çıkartıyor...
bir sorum olacak ♥️
siz korse olayını nasıl yapmıştınız ? kaç gün, ne sıklıkta ve hangi korseyi kullanmıştınız ?
ben ilk günden beri o nefes aldırmayan korseyi kullanıyorum bugün 5. günüm duş alacağım ama, dün gece 2 saatliğine ilk defa korseyi cıkartıp evdeki bir sporcu sütyenini giydim ve uyumayı denedim ama uyuduktan yaklaşık 2 saat sonra bir ağrıyla uyandım ki bugüne kadar öyle bir ağrı hiç yaşamamıştım ameliyat sonrası, hemen kas gevşetici ve ağrı kesici ilaç içtim doktorun verdiği... ve malesef korseyi geri taktım yarım saat içinde ağrı dan eser kalmadı. Ve bu sabah fark ettim ki şişliklerim azalmaya başlamış şimdi aklıma takılan soru şu acaba dün korseyi çıkartınca silikonlar aşağıya doğru hareket etti ve o dayanılmaz ağrı ondan dolayı mı oluştu? Korseyi geri taktım silikondan aşağıya hareketi ve şişin inmesi yine durdu mu acaba:KK43:
Korse çok canımızı acıtıyor evet ama gerçekten bir önemi var silikonların kaymasını engelliyor şekillendiriyor ve dikişlerin güven altında gibi hissediyorum ben sıkan yerlerine temiz bez parçası koyun çok rahatlatacak kolun kenarı ve memelerinizin alt bölgesine

Korse çok canımızı acıtıyor evet ama gerçekten bir önemi var silikonların kaymasını engelliyor şekillendiriyor ve dikişlerin güven altında gibi hissediyorum ben sıkan yerlerine temiz bez parçası koyun çok rahatlatacak kolun kenarı ve memelerinizin alt bölgesine
peki pzt kontrolde tekrar soracağım zaten ama dediğiniz gibi gece mutlaka takayım zaten 2 saat bile çıkardım ağrıdan öldüm sporcu sütyeniyle.. bugün sadece korsenin üst kısmından bandaj bağladım biraz sıkı.. belki şişlikler ve silikon aşağı iner diye.. 1-2 gün bandaj deneyeceğim. artık ne gelirse aklıma deniyorum ama dediğiniz gibi asla korseyi cıkarmak yok.. cok teşekkürler :)) gelişmeleri haber vereceğim🙏

5 temmuzda kas altı oldum drenlerim bugün çıkarıldı doktor krem verdi sürmem için ama dren yerleri açık ya orayada sürecek miyim? Bir de tentürdiyotta sürmemi söyledi üst üste mi sürecem anlamadım korsem rahat oluyum diye 1 beden büyük takılmış başta çok sıktı ama şuan sadece dikiş yerine gelen lastiği canımı acıtıyor orayada birşey koydum orası sıkıyor memelerim çok şekilsiz yamuk yumuk çok tedirginim göğüs ucu aşağıda zamanla göğüs ucu ortaya geliyor mu? Bir de son olarak drenler bugün çıkarıldı doktor yarın duş al dedi ama açık yara enfeksiyon kapmaz mı?
Diren yerlerine tampon şeklinde batikonlu gazlı bezle pansuman yap sonra üzerini gazlı bez orda kalacak sekilde bantla, medikal bantla. günde 1 kere yeterli hava alsın. Dikiş yerlerine ise doktor bişey demediyse asla dokunma, sadece duş aldığın gün duş sonrası kurutma makinası soğuk kısmıyla iyice kurut nemli kalırsa enfeksiyon kapabilir. dikiş bantlarını açma dokunma ve pansuman yapma doktor bısey demediyse. Diren yerlerinden damla şeklinde kan ve sıvı gelebilir benim 4. gün kurumuştu.

peki pzt kontrolde tekrar soracağım zaten ama dediğiniz gibi gece mutlaka takayım zaten 2 saat bile çıkardım ağrıdan öldüm sporcu sütyeniyle.. bugün sadece korsenin üst kısmından bandaj bağladım biraz sıkı.. belki şişlikler ve silikon aşağı iner diye.. 1-2 gün bandaj deneyeceğim. artık ne gelirse aklıma deniyorum ama dediğiniz gibi asla korseyi cıkarmak yok.. cok teşekkürler :)) gelişmeleri haber vereceğim🙏
Eğer doktorunuz söylemiyorsa denemeyin bence…güzel haberlerini bekliyoruz 🌸

X