Melih Gökçek: Kadınlara ayrı vagon anketi yapılıyor

Kim bilir "erkekler dahi" lafini nerelere cektin .
Valla kimse kusura bakmasin kadinlar Tribe girecek diye canta bile arkama degdikce bakıyorum. En ovdugunuz ulkelerde bile bu yaşanıyor kaldı ki Türkiye erkekleri mi egitilecek.
"Bir kadın bile" ile baslayan cümleleri bana kullanmayin ona bakarsaniz "cozum olmadığını bile bile buna itiraz eden kadınlar" minvalinde de cumleler cikar buradan. Ne egitimi ayrıca ya saat gece ucte "erkekler egitilsin" edasi ile sokaga çıkabiliyor musun sen. Erkekler bile den kastim da buydu zaten erkekler bile çıkamıyor .
Sanki baska cozum var da. Hadi engelleyin de destek olayim ben de.
Japonya da uygulanması bile sizo kesmiyor kılıf üstüne kilif.
Sen kullanmazsan kullanma zaten bu tercih olmali zorunluluk degil

Bdv de konu açıldı kadin taciz yüzünden OKB li olmuş. Bu sadece bir tanesi ne yapalim baska care mi var sanki? Elalem dusunsun diyerek hicbirseyen mi taviz vermediginizi sanıyorsunuz siz.

Kadinlar plajı da protesto edilmişti bi ara ne komik ya. Ama ilginçtir ki forumda destek gelmişti bu uygulamaya
Fark ne acaba

Bugün pembe vagona bin, kahkaha atma, yarım kadınsın, hamile halinle sokağa çıkma derler. yarın çalışma, hiç sokağa çıkma, araba kullanma kıvamına gelir olay. İtirazımız buna. Bir kadının özgürlüğünü savunması trip mi olmuş?

Gece 3te sabah 5'te eve döndüğüm oldu canım kardeşim. Herkes sizin hayatlarınızı yaşamıyor. Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım. Gece 3'te sokağa çıktığı için tecavüze uğramıştı dimi kızcağız? Ona mı bu çirkin gönderme?

Japonyada da kadınları yok sayıyorlar mıymış? Anne olmazsan yarımsın, hamile halinle sokağa çıkma, kahkaha atma diyorlar mıymış? Başbakanları kadın mı kız mı olduklarıyla ilgileniyor muymuş mesela? Japonya hakkında pek bilgim yok, ilgi duyduğum araştırdığım bir ülke değil. Sen araştırmışsın ki pembe vagon uygulamasından haberdarsın. Cevap verebilirsin bunlara sanırım.

Ben kullanmayıp tacize uğrarsam eğer suçlu çıkmayacak mıyım sence? Binmeseydin erkeklerin olduğu vagona demeyecek misiniz bana? Aynı gece 3'te sokağa çıkmasaydı, ne işi vardı denildiği gibi.

"Zaten açık, kısa giymişti, zaten sevgilisiydi, zaten kız o saatte sokaktaydı" vs bilimum taciz aklamalarına "zaten kız karma vagondaydı, kadınlar vagonuna bineydi" aklaması eklenecek yani. :) hmm.

Taciz eden develere ayrı bir yük vagonu yapıp onları oraya tıksak? Aa ama onlar vatanın kıymetli erkekleri tabii dimi? Taciz istemeyen kadın oraya buraya kaçıp tıkılmalı o yüzden.

Sizin hayatınız derken. Ben senin degil Türkiye genelinin hayatından bahsediyorum. Ozel degil genel dusunmelisin bazi seyleri. Ayrıca çıktığını belirterek ülkenin güvenli olduğunu mu kanıtladin ? Ben cikilamadigini güvensiz olduğunu kanıtlamak icin yazdim da. Bir sürü haber vardir ac bak dilersen o saatte cikildiginda kadınların başına gelenleri. Pes yahu burayı belirgin yazacağım. Ne demek gönderme bu ne cirkin iftira. Madem bu iftira atildi kanitlayacaksin Nerede gönderme yapmışım. Uc"te kadın cikarsa başına her sey gelebilir çünkü ülke güvenli degil dışarıda adi sapiklar kol geziyor demek bunu belirtmek kizi mi suçlamak olmuş
Saka gibi ya
Suan korkudan belli saatlerde dışarı cikamayan her insan kendini mi suclamis oluyor çıkmayı düşününce

Ülke güvenli değil, ben kendi güvenliğimi sağlıyorum. Güvenli değil diye kendimi eve kapatmıyorum. Güvenli değil diye toplu taşıma kullanmaktan vazgeçmiyorum. Güvenli değil diye sabahları sahilde koşmaktan çekinmiyorum. Güvenli değil diye hayat standardımı değiştirmiyorum anlayacağın.

Bu ülkenin haftalarca gündeminde kalmış bir olayın en can alıcı noktasını (gece saat 3) mesajının arasına serpiştirirsen bunu anlarım ben. Niye o kadar dokundu?

Kendin yazip kendin oynamissin
Öyle düşünsem bu bir tercih demem. Ayrıca bazi kisitlamalar icin kadina yapilan haksizlik derim ama buna demiyorum. Çünkü kahkaha , hamilelik olayini savunmadim varsa kanitiniz getirin. Bu tarz meselelrle ilgili teklif gelse ona da karsi cikarim ama bu ayni degil işte.Plaj olayi da ayni sekilde. Ayrıca karsilastirdigin seylerden biri uygulama digeri soylem. Cok mantıklı geliyor mu sana bu karşılaştırma. Bu arada bu olay Urfa da uygulanıyor kimse kısıtlanmadi daha.

Japonya'da diğer olayların olmamasi farkli bu uygulamaya onların dahi(?) İhtiyaç duyması farkli iki seydir.

Off aklıma şu meşhur twit geldi Sep. Hani bilim ilerlese de komple kadınları ortadan kaldırsak diyordu.

Aynen sapıkları bir yere kapatmaları gerekiyor. Taciz mağdurlarını değil.
Oh iyi valla, hem tacize uğrayalım hem de tecrit edilen biz olalım.

Dokunmak nedir ya? Dokunacak tabi sen yazıyorsun kirk kisi okuyor. Delil yok birsey yok sacma sapan çıkarım düpedüz iftira

Gece 3'te sokağa çıktığı için tecavüze uğramıştı dimi kızcağız? Ona mı bu çirkin gönderme?

Ne yapmışım, soru sormuşum değil mi? Yani iftira atmamışım, hüküm belirtmemişim. Ona mı bu çirkin gönderme diye sormuşum. Okuduğumuzu anlama dersleri 101.

Dokunmak nedir ya? Dokunacak tabi sen yazıyorsun kirk kisi okuyor. Delil yok birsey yok sacma sapan çıkarım düpedüz iftira

Keşke bir mesaja tek seferde cevap versen. Taksit taksit okuyup sindirip yazmasan.

Konu sensin, benim, o, bu, şu. Kendimden örnekleyeceğim tabi ki. Sen onu genele yay işte. Benim gibi milyonlarca kadın var bu dediklerimi yapan, korkmayan, saklanmayan köşeye bucağa. Erkek milletinin arasındaki sapıklar yüzünden kendini kısıtlamayan milyonlarca kadın var. Onlar adına konuşuyorum.

Kusura bakma yaptığın çirkin yakıştırma hazımsızlık yaptı. Sen hangi vasıfla bana ders veriyorsun? Soru da nesi ya acik acik çirkin bir gonderme olduğunu yazmissin.
Sensin bensin demekle olmuyor. Senin gece üçte cikabilmeni nasil genele yaymami bekliyorsun ? Genel boyle degil diyorum ( okudugunu anlama dersleri nerede ortmenim?) Eminim vardır zuperwomem gibi geziyoruz sokaklarda. Haberler vs. Hep kadınların nasıl da kendilerini son anda kurtardiklari hikayeler ile dolu (?)

Kadin pembe vagona binince evde tikilip kalmıyor. Diledigi yere yine gidiyor. Kısıtlama bu degildir.

Kanıt ortada, soru sormuşum görüldüğü gibi. Uzatmayacağım.

Hepiniz sokağa çıksanız zaten sokaklar güvenli olacak bizim için de. Sizler kendinizi evlerinize kapattığınız için çıkanların başına geliyor ne geliyorsa. Çıkın korkmayın diyorum iişte. Ben çıkıyorum, biz çıkıyoruz, siz de çıkın. Çıkın ki o sokaklar gece pis insanların tekelinde olmaktan kurtulsun. Pembe vagona binmeyin ki erkekler karma vagonda olanları taciz etme hakkı görmesin kendinde. Kendinizi kısıtlamayın, kendimizi kısıtlamayalım, kısıtlanmaya izin vermeyelim, sesimizi çıkaralım ki başkalarının başına bişey gelmesine engel olabilelim. Saklanarak bişey elde edemeyiz.

pekiii, 10-12 yaşında ki oğlunla bir yere giderken ayrı vagonlara mı binecek millet? bu kadar çocuk istismarının top yaptığı bir ülkede kim çocuğunu o kadar adamın içine bırakır yahu?

pekiii, 10-12 yaşında ki oğlunla bir yere giderken ayrı vagonlara mı binecek millet? bu kadar çocuk istismarının top yaptığı bir ülkede kim çocuğunu o kadar adamın içine bırakır yahu?
Çocuk annesi nerdeyse orda olur. Hamam degil ki orasi cocuklari sokmasinlar

Yok onunla karmaya binecek. Ya da pembeye erkek çocuk sokabiliyor olabiliriz hamamlardaki gibi. Kaç yaşa kadar alırlar acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…