- 29 Mayıs 2016
- 547
- 533
- 33
- 30
Kim bilir "erkekler dahi" lafini nerelere cektin .Bir kadın böyle düşünüyorsa ne denir ki?
Kusura bakma tatlım kimse beni pembiş vagona bindirerek kısıtlayamaz. "Erkekler dahi" kendini kısıtlasın, ya da belediye erkekleri kısıtlasın. Elin adamı kendi uçkuruna sahip çıkamıyor diye ben kısıtlanmayacağım. Kadını göz önünden kaldırma operasyonu bütün bunlar.
Kim bilir "erkekler dahi" lafini nerelere cektin .
Valla kimse kusura bakmasin kadinlar Tribe girecek diye canta bile arkama degdikce bakıyorum. En ovdugunuz ulkelerde bile bu yaşanıyor kaldı ki Türkiye erkekleri mi egitilecek.
"Bir kadın bile" ile baslayan cümleleri bana kullanmayin ona bakarsaniz "cozum olmadığını bile bile buna itiraz eden kadınlar" minvalinde de cumleler cikar buradan. Ne egitimi ayrıca ya saat gece ucte "erkekler egitilsin" edasi ile sokaga çıkabiliyor musun sen. Erkekler bile den kastim da buydu zaten erkekler bile çıkamıyor .
Sanki baska cozum var da. Hadi engelleyin de destek olayim ben de.
Japonya da uygulanması bile sizo kesmiyor kılıf üstüne kilif.
Sen kullanmazsan kullanma zaten bu tercih olmali zorunluluk degil
Sizin hayatınız derken. Ben senin degil Türkiye genelinin hayatından bahsediyorum. Ozel degil genel dusunmelisin bazi seyleri. Ayrıca çıktığını belirterek ülkenin güvenli olduğunu mu kanıtladin ? Ben cikilamadigini güvensiz olduğunu kanıtlamak icin yazdim da. Bir sürü haber vardir ac bak dilersen o saatte cikildiginda kadınların başına gelenleri. Pes yahu burayı belirgin yazacağım. Ne demek gönderme bu ne cirkin iftira. Madem bu iftira atildi kanitlayacaksin Nerede gönderme yapmışım. Uc"te kadın cikarsa başına her sey gelebilir çünkü ülke güvenli degil dışarıda adi sapiklar kol geziyor demek bunu belirtmek kizi mi suçlamak olmuşBugün pembe vagona bin, kahkaha atma, yarım kadınsın, hamile halinle sokağa çıkma derler. yarın çalışma, hiç sokağa çıkma, araba kullanma kıvamına gelir olay. İtirazımız buna. Bir kadının özgürlüğünü savunması trip mi olmuş?
Gece 3te sabah 5'te eve döndüğüm oldu canım kardeşim. Herkes sizin hayatlarınızı yaşamıyor. Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım. Gece 3'te sokağa çıktığı için tecavüze uğramıştı dimi kızcağız? Ona mı bu çirkin gönderme?
Japonyada da kadınları yok sayıyorlar mıymış? Anne olmazsan yarımsın, hamile halinle sokağa çıkma, kahkaha atma diyorlar mıymış? Başbakanları kadın mı kız mı olduklarıyla ilgileniyor muymuş mesela? Japonya hakkında pek bilgim yok, ilgi duyduğum araştırdığım bir ülke değil. Sen araştırmışsın ki pembe vagon uygulamasından haberdarsın. Cevap verebilirsin bunlara sanırım.
Ben kullanmayıp tacize uğrarsam eğer suçlu çıkmayacak mıyım sence? Binmeseydin erkeklerin olduğu vagona demeyecek misiniz bana? Aynı gece 3'te sokağa çıkmasaydı, ne işi vardı denildiği gibi.
Sizin hayatınız derken. Ben senin degil Türkiye genelinin hayatından bahsediyorum. Ozel degil genel dusunmelisin bazi seyleri. Ayrıca çıktığını belirterek ülkenin güvenli olduğunu mu kanıtladin ? Ben cikilamadigini güvensiz olduğunu kanıtlamak icin yazdim da. Bir sürü haber vardir ac bak dilersen o saatte cikildiginda kadınların başına gelenleri. Pes yahu burayı belirgin yazacağım. Ne demek gönderme bu ne cirkin iftira. Madem bu iftira atildi kanitlayacaksin Nerede gönderme yapmışım. Uc"te kadın cikarsa başına her sey gelebilir çünkü ülke güvenli degil dışarıda adi sapiklar kol geziyor demek bunu belirtmek kizi mi suçlamak olmuş
Saka gibi ya
Suan korkudan belli saatlerde dışarı cikamayan her insan kendini mi suclamis oluyor çıkmayı düşününce
Kendin yazip kendin oynamissinBugün pembe vagona bin, kahkaha atma, yarım kadınsın, hamile halinle sokağa çıkma derler. yarın çalışma, hiç sokağa çıkma, araba kullanma kıvamına gelir olay. İtirazımız buna. Bir kadının özgürlüğünü savunması trip mi olmuş?
Gece 3te sabah 5'te eve döndüğüm oldu canım kardeşim. Herkes sizin hayatlarınızı yaşamıyor. Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım. Gece 3'te sokağa çıktığı için tecavüze uğramıştı dimi kızcağız? Ona mı bu çirkin gönderme?
Japonyada da kadınları yok sayıyorlar mıymış? Anne olmazsan yarımsın, hamile halinle sokağa çıkma, kahkaha atma diyorlar mıymış? Başbakanları kadın mı kız mı olduklarıyla ilgileniyor muymuş mesela? Japonya hakkında pek bilgim yok, ilgi duyduğum araştırdığım bir ülke değil. Sen araştırmışsın ki pembe vagon uygulamasından haberdarsın. Cevap verebilirsin bunlara sanırım.
Ben kullanmayıp tacize uğrarsam eğer suçlu çıkmayacak mıyım sence? Binmeseydin erkeklerin olduğu vagona demeyecek misiniz bana? Aynı gece 3'te sokağa çıkmasaydı, ne işi vardı denildiği gibi.
Off aklıma şu meşhur twit geldi Sep. Hani bilim ilerlese de komple kadınları ortadan kaldırsak diyordu.Bugün pembe vagona bin, kahkaha atma, yarım kadınsın, hamile halinle sokağa çıkma derler. yarın çalışma, hiç sokağa çıkma, araba kullanma kıvamına gelir olay. İtirazımız buna. Bir kadının özgürlüğünü savunması trip mi olmuş?
Aynen sapıkları bir yere kapatmaları gerekiyor. Taciz mağdurlarını değil."Zaten açık, kısa giymişti, zaten sevgilisiydi, zaten kız o saatte sokaktaydı" vs bilimum taciz aklamalarına "zaten kız karma vagondaydı, kadınlar vagonuna bineydi" aklaması eklenecek yani. :) hmm.
Taciz eden develere ayrı bir yük vagonu yapıp onları oraya tıksak? Aa ama onlar vatanın kıymetli erkekleri tabii dimi? Taciz istemeyen kadın oraya buraya kaçıp tıkılmalı o yüzden.
Dokunmak nedir ya? Dokunacak tabi sen yazıyorsun kirk kisi okuyor. Delil yok birsey yok sacma sapan çıkarım düpedüz iftiraÜlke güvenli değil, ben kendi güvenliğimi sağlıyorum. Güvenli değil diye kendimi eve kapatmıyorum. Güvenli değil diye toplu taşıma kullanmaktan vazgeçmiyorum. Güvenli değil diye sabahları sahilde koşmaktan çekinmiyorum. Güvenli değil diye hayat standardımı değiştirmiyorum anlayacağın.
Bu ülkenin haftalarca gündeminde kalmış bir olayın en can alıcı noktasını (gece saat 3) mesajının arasına serpiştirirsen bunu anlarım ben. Niye o kadar dokundu?
Gece 3'te sokağa çıktığı için tecavüze uğramıştı dimi kızcağız? Ona mı bu çirkin gönderme?
Dokunmak nedir ya? Dokunacak tabi sen yazıyorsun kirk kisi okuyor. Delil yok birsey yok sacma sapan çıkarım düpedüz iftira
Kusura bakma yaptığın çirkin yakıştırma hazımsızlık yaptı. Sen hangi vasıfla bana ders veriyorsun? Soru da nesi ya acik acik çirkin bir gonderme olduğunu yazmissin.Ne yapmışım, soru sormuşum değil mi? Yani iftira atmamışım, hüküm belirtmemişim. Ona mı bu çirkin gönderme diye sormuşum. Okuduğumuzu anlama dersleri 101.
Keşke bir mesaja tek seferde cevap versen. Taksit taksit okuyup sindirip yazmasan.
Konu sensin, benim, o, bu, şu. Kendimden örnekleyeceğim tabi ki. Sen onu genele yay işte. Benim gibi milyonlarca kadın var bu dediklerimi yapan, korkmayan, saklanmayan köşeye bucağa. Erkek milletinin arasındaki sapıklar yüzünden kendini kısıtlamayan milyonlarca kadın var. Onlar adına konuşuyorum.
Kusura bakma yaptığın çirkin yakıştırma hazımsızlık yaptı. Sen hangi vasıfla bana ders veriyorsun? Soru da nesi ya acik acik çirkin bir gonderme olduğunu yazmissin.
Sensin bensin demekle olmuyor. Senin gece üçte cikabilmeni nasil genele yaymami bekliyorsun ? Genel boyle degil diyorum ( okudugunu anlama dersleri nerede ortmenim?) Eminim vardır zuperwomem gibi geziyoruz sokaklarda. Haberler vs. Hep kadınların nasıl da kendilerini son anda kurtardiklari hikayeler ile dolu (?)
Kadin pembe vagona binince evde tikilip kalmıyor. Diledigi yere yine gidiyor. Kısıtlama bu degildir.
Çocuk annesi nerdeyse orda olur. Hamam degil ki orasi cocuklari sokmasinlarpekiii, 10-12 yaşında ki oğlunla bir yere giderken ayrı vagonlara mı binecek millet? bu kadar çocuk istismarının top yaptığı bir ülkede kim çocuğunu o kadar adamın içine bırakır yahu?
pekiii, 10-12 yaşında ki oğlunla bir yere giderken ayrı vagonlara mı binecek millet? bu kadar çocuk istismarının top yaptığı bir ülkede kim çocuğunu o kadar adamın içine bırakır yahu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?