Melih Gökçek: Kadınlara ayrı vagon anketi yapılıyor

Balık istifi toplu taşımaya çözüm bulmak yerine kadınları ayrıştırmak kolay tabii.
Peki ben pembe vagona değilde karma vagona binersem ve tacize uğrarsam hak etmiş mi olacağım?
Böyle düşünmeyecek erkek sayısı az. Zaten kadınlarımızda ay pardon bağğğyaanlarımızda böyle düşünüyor.

Mehmet Şevket Eygi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kadınlar için ayrı vagon öneren anketine tepki gösterenleri eleştirerek "Tâcize uğramak, rahatsız olmak isteyenler karma vagonlara binme haklarını ve hürriyetlerini kullanabilirler" dedi.
http://ilerihaber.org/icerik/gerici...-isteyen-kadin-karma-vagona-binsin-55693.html

Al iste zihniyetine tukurdugum kafalar boyle bu memlekette.Bir şey biliyoruz da konusuyoruz

Bu insanlar şaka gibi ya bir bitmediler.

Evlerinde şiddet gören kadınlarımızı ne yapacağız,kim koruyacak onları..

Şaşırmadım, pembe otobüs veya vagona binmediğimizde tacize uğrarsak ve şikayetçi olursak bu yanıtı alacağız.
Evde aile içi şiddet, cinayet ve tacize de böyle şahane çözümleri vardır umarım.

E pes artik.
Savunan bi insan olsaydim bile su aciklamayi okudugum an fikirlerim degisirdi.

Bir kaç hafta yada bir ay gibi bir sürede erkekleri toptan eğitemeyeceğimize,cezai yaptırımları artırarak ( ki mutlaka artırılmalı) tacizin önünü tamamen kesemeyeceğimize göre,güzel bir uygulama olabilir bence...Evet araçtan inince tekrar karma hayat devam ediyor olacak normal olarak, ama sokakta kimsenin poposuna koluna bacağına yapışık vaziyette yürümek durumunda kalmıyoruz sonuçta.Hadi araçları artıralım desen trafiğin durumu malum.Eğer sonuç olarak birileriyle tıkış tıkış gitmek zorundaysam,bunun kadınlar olmasını tercih ederim kendi adıma.

Önerilen tüm çözüm yollarına da engel değil ayrıca ayrı vagon.Hiç bir şeyi engellemiyor,kısa vadede çözüm sunuyor sadece.Sen yine eğit erkekleri,yine caydırıcı cezalar koy,yolları düzenle,araçları artır,bunların önünü kesmiyor.
Araç müsaitse ve yalnızsam tercih edebilirim,eşimle çocuğumla çıkıyorsam karmaya binerim,bu bir zorunluluk değil çünkü bir seçenek olur.
Eğer bir kişinin bile tacize uğramasını engelleyecekse,kadınları bir nebze rahatlatacaksa karmaya bindiğimde ki bakışlar umrumda olmaz açıkcası...Nasıl ki gece çıktığımda yada ramazanda gündüz dışarda yemek yediğimde ki bakışların umrumda olmadığı gibi.

İşte bunu anlatmaya çalışıyoruz sayfalarca yazarak.

Sanki bir tek pembe uygulamada kadina yafta yapistiriliyor. Kusura bakmayın da pazara elma almaya gitseniz bu ulkenin zihniyeti ile yine kadin suçlu cikar.
Bizim icin ne degisecek ki . Şuanda karma ortamda tacize ugradigimiz zaman ayni damga yapistirilmiyor mu ?
Suan bu uygulama bir tek kadini bile o sıkış tepis ortamda tacizden korusa bu kardir.
Bunun yaninda ben demiyorum ki bu adi herifleri dize getirecek cezalar verilmesin.
Bu iki noktada da bir yolda hareket etmek bizim yararimizdir.
Urfa'da uglaniyor dedigim gibi. Ne var sanki ne oldu kadin eve mi tikandi

in vino veritas bu arada bir daha sakin bana ders vermeye kalkmayin. Burasi yeri degil ve sen de bu konumda degilsin.
Illa yapacam diyorsan bunun adabini ogren. Kullandığın kelimeleri secerken klavyenin verdigi cesareti degil de insanla muhattap olmanin vermiş olduğu nezaketi kullan.
Hz Muhammed insanları ya genel olarak isim vermeden ya da tenhada uyarırmis. Illa bir seyleri kendine vazife bildiysen bunları dene. Illa ulu orta yapacam diyorsan da 'ders 101,umarım eğitimci degilsindir' tavırlarini duzelt. Kimse senden daha asagi konumda degil burada. Herkesin belli bir birikimi var

Sana göre kısıtlanmak. Bana göre rahatlık. Acaba Japonya'daki kadınlar da böyle mi düşünüyor?

Hayir 1 saat metroda beklemedikleri icin mutlular.

Haberde is cikisi denmis ama sabah ilk metrodan 9.30 a kadar son vagonlar sadece kadinlara ozel. Cunku Tokyo inanilmaz kalabalik.

Bayburt'a Istanbul sigdirmissiniz gibi dusunun. Sigdiramadiniz tabi.

Japonlar o kadar farkli bir kulture sahip ki nasil tarif etsem emin degilim. Taciz kalabaliktan dolayi cok yaygin, belki baska sebeplerden de.

Ama Japon kadinlar islerine cabuk gittikleri icin seviniyorlar bu uygulamaya aslinda.

Bir de belli yatkinliklara sahip ulkeler bazi uygulamalardan kacinabilirler, bu gayet dogal. Mesela gericilikten hakli nedenlerle cekinen gericilige yol acabilecek uygulamalardan kacmalidir.

Japonlar elbette gericilikten korkmuyorlar. Butun Tokyo'yu ortadan cizip kadin erkek diye ayirsalar yine gericiligi beceremezler. Oyle bir kultur.

Yani ne anlattiniz bu kadar derseniz, Istanbul Bayburt'a nasil sigmazsa, Tokyo uygulamasi da buraya o kadar buyuk gelir.

Mesela geçen günlerde bir haber paylaşılmıştı.Otobüste kadın tacize uğruyordu,O kadın farkedip sinir krizi geçiriyordu.Kadınlar dövüyordu erkeği.Erkeklerden tepki yoktu.Şimdi o olayı yaşayan kadınlar varken,çok ta eleştiri almaması lazım bu uygulamanın.Dileyen binmez,pembe vagon var diye ,illa buraya bineceksin denilmiyor.

İnsanları memnun etmek ne kadar zor ya.Valla ayrı kadın vagonu varken gidip karmaya binmesinler ne diyelim yani...

Toplu taşımada insana hayvan muamelesi yaparak balık istifi üstüste taşımayı sorun olarak görmeyenlerin, sadece kadınları karma yerlere sokmayalım yöneliminde olması cidden kadının rahatlığı için midir?
Problemin kendisini çözmek varken bunların ne gibi bir anlamı olabilir?
Tecrübe ile sabittir. Kadınlar erkeklerin olmadığı yerde olabilecek en çirkin yüzlerini gösteriyorlar. Bence hiçte sağlıklı değil. Pembe vagon oldu kız lisesi imam hatip lisesi.
He söylemeden geçemeyeceğim. Kadınlar arasında lezbiyen, biseksüel az mı sanıyorsunuz?
O kadar çok gizli var ki, o kadar çok gördüm ki bende inanmazdım eskiden.
Bir kadının sizi taciz etmeyeceğininde garantisi yok.

Tolu taşımada pembe vagon olsa da olmasa da özellikle sabah saatlerinde balık istifi bir şekilde seyahat ediyor kadınlar.Oturacak yer bulamayınca kendine güvenilir yer aramaya ,köşeye sıkışmaya çalışan kadınlar çok var.Çözüm pembe vagon mudur ,tabii ki değildir ama bu durumdan rahatsız olan kadınlar için iyidir.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...de-bulunan-adama-otobuste-tepki-yagdi.925307/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…