bende melek annesiyim melegımın adı şevval 36.günüm bugun 38haftalıkken dr.muayneye hazırlıklı gel belkı alırım dedı bızde eşim kayınvalıdem ben kahvaltımızı yaptık gıyındık cantaları aldık evden cıkmadan resım çekindik eşim benı ben eşimı ve annemı cektı şimdi o resimler bile canımı tekrar yakmaya yetıyor... evden cıktık hastaneye gırdık nst ye gırıp o kagıtla dr. yanına gırecektık nst de yattım karnımda bulamadı sesını ben soruyorum sorun mu var kız hayır dedı benı sakınlestırmeye yetmedı yukarı gönderdıler oldakı cihaz daha ıyı dıye ama içim yanıyor eşim yanımda onunda gözlerı çaresız kım ne derse oraya gıdıyoruz yattım nst ye arıyorlar ben aglıyorum
çok kötü bır duygu byle cagresızlık hiç tatmamıştım şimdiye kadar bulamadılar dr. hanıma tel. açtılar yanına indik yine yattık bir ümitle dr. size kötü haberım var bebek yaşamıyor delirdim sanki yok vermem bebegimi diye bagrıyorum aglıyorum eşim aglıyor olamaz dıye tekrar bakmasını istedim cagresızce bakmadı bile HERKEZIN BAŞINA GELEBILIR SENINKI KÜCÜK MILLET NELER KAYBEDİYOR dedı allah dan gel bılıyorum ama yetmedı belı sakınleştırmeye ne yeterdıkı hangı söz soguturdu içimi hala yanıyorum düşündükce sogmadı fakülteye gidin benım yapacagım birsey yok dedı dr. fakulteye gıttık bır durgunluk çöktü ahh eşim sevgılım benım ne kötü oldu ınanmıyor ınanamıyor dr. akrabamızdan yardım istıyor abı ne yapayım elım ayagım karıstı dıyor gıttık yıne utrasonla baktılar kalp atmıyor muaynede kanamam basladı plesanta asagıdaydı benım yaşasaydı sezeryan olacaktım bundan dolayı kanamam çok fazla çizmelerımın içi bıle doldu kanla ben kendımde degılım sorular içinde boguluyorum br sevinçle cıktım evden ama nerdeyım neyle karsılastım dr.lar sezeryan olma dıyo ölü bebek için hakkını kaybetme dogurtalım dıyo eşim risk almak istemedı benı kaybetmekte vardı kan kaybında BENIM AKLIMDAKI SORU TEKRAR BEBEK SAHIBI OLMAK İÇİN NE KADAR BEKLERIM normal dogumla 4.5 ay sezeryan la 6ay yada 1sene o yuzden normalı denemek istedım 3gun rahıme ılac koyarak acmaya calıştılar ama olmadı sonra suni sancı verdıler kanamam iyice çogaldı utrasolla baktılar açılma 1buçuk santık daha 3 yada 4 santım olmaya dayanamaz komaya gırersın dedıler açil sezeryana aldılar sedyede asansöre gıdıyorum eşim aşagı gıtmıştı yanında degıldı onu görmeden götürüyorlardı sonunda yanımdaydı merdıvenlerden cıkmış neefes nefese öptüm kokladım sonkezdı benım için bunlar rabbımme şükürler olsun yaşıyorum eşim yanımda kızımızı 3günün sonunda KOPARIP ALMAYA GÖTÜRDÜLER BENI aşagıda hemen uyutun dedıler ben dualaar edıyorum rabbıme tekrar bebek ver ömürlüsünden hayırlısını ver eşime baba olmayı bana anne olmayı tattır allah ım hemşire birsey mı dedın dıye sordu ben dua ederken SADECE GÜZEL KESİN TEKRAR HAMILE KALAYIM SORUN OLMASIN DEDIGIMI BILIYORUM.ALLAH IM KIMSEYE EVLAT BEBEK ACISI VERMESIN... ŞEVVAL IM KOKLAMADAN GİTTİ BİR KERE OLSUN SARAMADIM ÖPEMEDIM KIZIMI MELEGIMI köye göturduler gömmeye babasının kucagında dedesının okudugu ezanla kulagına EŞİME GÖTÜRSEN KOY ANNEN GELEMEDI SENI ÇOK SEVDIGINI SÖYLEDI DE CENNETTE BULUŞACAGIZ İNŞ. KIZIMLA ŞİMDİ KIRKIMIN DOLMASINI VE KIZIMIN YANINA GİTMEK İSTIYORUM SANKI KOLLARINI ACMIŞ BENI BEKLIYOR ANNE DIYECEK BENDE ALIP GÖTÜRECEKMİŞİM GIBI NIYE BÖYLEEE
bende dün gıttım bebegımın mezarına kendıgıbı küçüçüktü mezarıda sankı bana arkasını dönmüş küs gıbı hıssetım onu görmeyı umarak gıtmışım megerse agac ve çiçek götürdük gıderken babası agacını ekti ebn aglamktan baska bır dua edebıldım annem yasın okudu kayınvalıdemde hem aglıyoruz hem okuyoruz bense içimden kızımla konustum kızım özlemedınmı benı gelsene yanıma üşüyormusun orda benım sarıp ısıtmak ıstedıgım gıbı sarıp ısıta bılıyormu toprPesinden ak senı menekşeler ektım kızımımn topragına suladım ıslandımı acama sonra böcek karınca vardı tporakta gezının kızımı rahatsız edıyor mudur edım sonra rabbıım melegımı nasıl kıysın ona degmıyordur bıle o cennette mutludur dıye düşündüm konuşmak ıstedım cvp bekledım gelmedı melegım cennette bılıyorum rabbım senın gıbı ısteyen bızlerede nasıp etsın inş. acmız dıner 5 ay erken degılmıydı bızlere 6ay 1yıl falan dıyorlR sıkıntılımıydı hamılelıgın allah a emanet olun.
Canim yazdiklarini gözyasi icinde okudum benimde basimdan neredeyse ayni seyler gecti.
Ben 4 defa hamile kaldim ama yanimda sadece bir kizim var.Ilk bebebimi yaklasik 10 sene önce 8 haftalikken kaybettim.Onun pesinden iki sene sonra biricik Kizim dogdu.
Kardesi olsun kizimizin istedik cünkü kolay hamile kalamiyordum bekledik olmadi doktorlar tedaviler derken ben tekrar hamile kaldim dünyalar benim olmustu.
Bir Oglum olacakti zaten ben hissetmistim bunu zor bir hamilelik geciriyordum ama olsun yeterki bebegim iyi olsun diyordum.38haftalik olmustuk Doktor kontrolümüz vardi sabah, gittik hersey yolunda biz cok mutluyuz. Sonra Esim öglenci calisiyordu ise gitti ben aksam üzeri telefonla konusuyordum birden degisik bir sanci girdi belime. Ben Esimi aradim hemen geldi biraz bekleyelim dedim rahim agzi acilmamissa bizi eve geri gönderirlerdi kizimda böyle olmustu.
Bir saat falan bekledik ama ben sancidan ölüyorum hic araliksiz sancim oluyor.En sonunda hastaneye gittik ne sevincle cikmistim o merdivenleri Oglumuz geliyordu hersey güzel olacakti......
Ama bebegimin kalp atisi bulunmuyordu, ben hic aklima kötü birsey getiremiyordum cünkü daha sabah hersey yolundaydi......
yarim saat ugrasidan sonra bebeginiz yasamiyor dediler....
Dünya basima yikildi sanki bir rüyadayim uyanirsam hersey düzelecek sandim ama olmadi....
Saatlerce sanci cektim belki normal dogurabilirim diye , kizim sezeryanla dogmustu ama bir hakkin bosa gitmesin dene dediler ....
Saatlerce cektigim sancilarin sonunda artik ameliyata alin beni diye yalvardim gücüm kalmamisti sonra apar topar ameliyat derken b ir uyandim yogun bakimdayim...
Rahmim yirtilmis boydan boya 2 litre kan kaybetmisim Doktorlar esime onuda kaybedebilirdik demisler...
Bazen düsünüyorumda bu acilari yasayacagima keske o gün ölseymisim diye ama Kizim vardi daha 3 yasindaydi bana cok ihtiyaci vardi yavrumun....
Hep düsünürdüm hastanede nasil dayanacagim bu aciya bir sene nasil gececek diye....
Ister istemez dayandim bir sene gecti iki sene, üc sene gecti onca doktorlara gittim tedavi oldum ama hamile kalamadim cok yiprandim bu seneler icinde...
En sonundabenim nasibimde tek cocuk var herhalde dedim tedaviyide biraktim. Oglumu kaybetmemin üzerinden 3 sene 10 ay gecmisti....
17 gün günüm gecti daha öncesinde en fazla 15 gün gecmisti bir keresinde diye düsündüm, birde ilac aliyordum ne olur ne olmaz diye test yaptim hemen cift cizgi cikti....
Testi tutamiyordum neredeyse ellerim nasil titriyordu......
Yine dünyalar bizim oldu ve yine bir oglum olacakti bunu hissediyordum, hersey güzel giderken rutin kontrole gittik 16 haftaliktik artik cinsiyetini söyler doktorum derken Kadinin suratinin sekli degisti...
Ne oldu dedim yoksa yine bebegim öldümü???
Yok yasiyor dedi ama rahim agzi tamamen acilmis bebek heran gelebilir hemen hastaneye yatiyorsun dedi eve bile ugramadan gittim hastaneye....
Hemen testler yaptilar hic kalkmayacaksin serklaj yapilacak eger bakteri yoksa dediler...
Ama bakteri cikti iki gün sonra tahlillerden , sali günü yattim hastaneye pazartesine serklaj yapacagiz dediler bakterilerin tamamen gittigine emin olmak icin ...
Pazar gününe kadar antibiyotik serum verdiler sadece tuvalete kalkiyordum...
Bi kalktim bi islaklik hissettim baktim pembe kan gelmis suyum geliyormus ben bilmiyorum....
Tedbir amacli ayaklarimi havaya kaldirip yatirdilar yi ama her tuvalete kalktigimda suyum bosaliyordu...
Sabaha kadar ne aglaya aglaya ne dualar ettim ama olmadi...
Sabah tekrar kontrol ve yikici haber suyun tamamen bitmis bebegin yasiyor istersen hemen sanci verelim diyorlar..
Ben izin vermedim zaten yasayamayacakti bari ölsünde öyle dogurayin dedim (bir annenin hayatinda söylemek isteyecegi en son laf budur)
Sancin gelecek dediler sanci falan yok o günüde öyle gecirdim, bir yandanda bebek sesleriyle inliyor koridorlar ben bebegimin ölmesini bekliyorum Insanlar disarida ne kadar mutlu....
Ertesi sabah tekrar muayene edecek Doktor ilk önce Rahim agzina bakalim dedi ve surati bi acayip oldu hemen birakti...
Bebeginizin ayaklari gözüküyor, koridorda bol bol dürüyünki asagi insin dedi...
Esimi aradim oda bu arada kizimizi olula götürdü ve hemen yanima geldi...
Tuvalete gittim ve bebegim geliyordu artik hemen doktoru cagirdim bastir falan diyor bende hic sanci yok bir iki ikinmadan sonra Oglum dogdu....
16 santim ve 90 gram ama bir bebek bu kadarmi güzel olur .....
Pesine kürtaj oldum ve uyanirken cok zorlandim cünkü yine 1 litre kan kaybetmisim...
14 Subat Sevgililer günüymüs beni yavrumdan ayirdi asla birdaha kutlamayacagim bir gün.....
Hekes Kizin var baskalarinin hic yokya buna sükret diyor ama benim icin her Cocugumun yeri farkli yine oldugu zaman bebeklerimi hic olmamismi sayacagim....
Simdi bu olayin üzerinden neredeyse 3 ay gecti .....
Ogullarimin ikiside Türkiyede gömüldü ben ilk olglumun mezarinada gidemedim ikincisininde...
Hayattan artik hic bir beklentim kalmadi sadece Kizim ve Esim icin yasamak zorundayim iste...
Hayalini dahi kuramiyorum tekrar hamile kalmanin, en cok istedigim ve en cok korktugum sey bu...
Cok uzattim kusura bakmayin....