9 senelik bir hikaye bu...
Daha nişanlıyken bile eşim çocuk istiyordu.Yeni ortamımıza,evliliğimize alışalım,borçlarımızı ödeyelim.. gibi kaygılarla 5 sene geçirdim..Çünkü ben istersem hemen olucak zannediyordum...Halbuki bu beş senede hiç korunmamıştım hiç de hamile kalmamıştım ama aklım da başıma gelmemişti....
Bi yerden başladık,yumurta takibi çatlatma iğnesi ilk aşamadaydık..Ama çatlatma iğnesi vurulamadan böbrek taşım çıktı meydana.Dr bu taşı düşür yoksa hamileliğini zehir eder dedi..Var bir hayır dedik 2 sene de öyle kaybettik.2010 yılı bir aile dostumuz telefon açıyor.16 senedir çocukları olmuyordu.
Tüp bebek yaptırmışlar karısı 3 aylık hamileymiş.Merkez ve dr bilgilerini alıyor eşim..Daha fazla zaman kaybetmeyelim.Gidelim bir an önce olsun diyor.Tedavi de daha ilkini bile tamamalamamışken aşama atlıyoruz kendi kendimize...
Tüp bebek sürecimiz başlıyor.Her şey mükemmel gidiyor.Dr her muayenede süper demekten başka cümle kurmuyor.İLaçlara cevap,döllenme herşey kaliteli ve bol..Zaten eşimde bir sorun yok.Ben adetimi hep geç görüyorum,düzensizliğim var..Dr da sorun etmiyor...Kendi kendime diyorum istediğim an olucak biliyorum zaten,o yüzden de tedavi sürecim süper gidiyor işte...
İlk transfer.Hem de yasak olmasına rağmen iki tane...12 gün bekleyiş....Nerdeyse eminim en az biri tutunacak...Sonuç: koca bir negatif....Tokat yemiş gibi oluyorum....Ama tedavi,stres ilaçlar... olur diyo dr.Dondurulmuşunuz var nasılsa ..İkinci de inşallah...Hemen iki adet sonra deneriz arayı soğutmadan...O kadar heyecanlıyızki..3 ay sonra tekrar iki tane dondurulmuş bebeklerimi alıp geliyorum..İlkinde hiç yatmadım.Kendi işyerimiz var sürekli çalıştım..Ama bunda 12 gün yatıyorum.Annem 12 gün boyunca gelip gidiyor.Sadece tuvalete kalkıyorum..Test günü...Yine aynı son...Sıfır...Hiç tutunmuyorlar bile...Soruyoruz dr lara ne olabilir.Çok garip biz de anlam veremiyoruz diyoarlar...Genetik test istiyorlar 3.denemeden önce..1 yıl geçiyor aradan ..Zaten maddi anlamda da tükenmişiz..Toparlayıp da ne test yaptırabiliyoruz.ne de deneme...
Adetim gecikiyor her zamanki gibi.Devlet hastanesinde bi dr a gidiyorum.Abuk sabuk konuşuyor..Eşim kızıyor ve tüp bebek dr umuzu arıyor..Gelin diyor hemen kontrol edelim..Bu arada 3. ye başlarız genetik test yaparız...Bir heves kalkınıyoruz...Borç harç yardım yaka ...Genetik test sonuçları da normal.Dr ısrarla diyor sizin bir sorununuz yok...Derken 3.kez 3 tane embriyomu alıp geliyorumm.Bu sefer o kadar umutsuzum ki gene olmayacak.Evlatlık lafları etmeye başlıyorum eşime...Nerdeyse ikna olma üzere o da...11.gün merakımdan ölücem...İdrar testi alıyorum.Dükkanda yapıyorum silik çizgi var.9 senedir kazık gibi tek çizgi çıkar hep...Göz yanılsaması galiba diyip arkadaşıma gösteriyorum..Bana sadece ben de çizgiyi görüyorum dese yetecek..evet diyor var.Kimseye bişey söylemiyorum...Ertesi gün testi sonucunu beklerken ölücem..Sonuç geliyor 107...Hemde o kadar güzelki benim için...Biri olsun tutunmuş bana yarabbim sükürler olsun diyorum..Dr başka şehirde tam 20 gün sonraya ilk muayeneyi veriyor.Bu arada başka dr lara gidip aklımı karıştırmak istemiyorum.2 gün sonra test tekrarı ikiye katlıyor.Tamam diyor dr hcg bakmana gerek yok..Artık hem kese görmeye hem de kalp atışı duymaya gidicez...Test sonucunu aldığımın 5.dakikasında bulunduğum ilçede beni tanıyan herkes öğreniyor hamile olduğumu...Sevinçten kimse saklayamıyor içinde...
1 hafta geçiyor işyerinde akşam vakti wc ye giriyorum peçeteye pespembe kan geliyor.Hemen acile gidiyorum..Ebe daha 5 haftalık falan kese görünmez kan tahlili yaptır düşük çıkarsa düşüyodur yapcak birşey yok diyor...Dr umu arıyorum...En başından beri değerlere göre hesaplama yapıyor 1600-2000 arası çıkması lazım diyor.Eve dönüp hem tahlil sonucunu bekliyorum.Hem de dua ediyorum bol bol.Kanama devam ediyor.Ped koyuyorum...bacaklarımı kaldırıp yatıyorum ama karnımda belimde ağrım var.Sonuç geliyor..>1000 yazıyor.Dr a söylüyorum tamam sorun yok..1000 in üstü demek o diyor.Böyle kanamalar olabiliyo bazen panik yapma diyor...3 gün yatıyorum...Ama gece iki parça geliyor...Dr a soruyorum jel den dolayı pıhtılaşma olmuştur kanla geri gelen jeldir diyor.aradan 5 gün geçiyor..Bir garibim sanki..Boşluk hissediyorum.2 gün sonra kontrole gidicem ama içimde kötü bi his var...Dr ısrarla birşey olmadı diyor.Tahlil sonucun bunu doğruluyor...İdrar testi alıyorum iş çıkışı..Eve varır varmaz yapıyorum...Dünyam yıkılıyor negatif.....Gene o tek çizgi...Bebeğim 5 gün önceki kanamada beni bırakmış...Neredeysa bir hafta daha kendimi hamile sanarak dolanmışım ortalarda.Kan veriyorum sonuç 147 ye düşmüş..Kanımda hala hormon var ama bebeğim yok...
Uyanıyorum rüyadan...Eşime söyleyemiyorum 3 saat...Sonra ağlayarak boşaltıyorum içimde ne varsa..Şok geçiriyor..Çok heveslenmişti...Odasının planlarını yapıyordu...Yıkılıyor o da...
9 sene sonra 1 hafta yaşıyorum bu mutluluğu...Kimyasal dediler...Kese oluşmamıştır dediler....15 gün sonra adetim başlıyor...Bir parça düşüyor ki ...Sanki kese....Sonuçtan sonra bir kere bile ultrasona girmediğim için çok pişman oldum...Allah kimseye yaşatmasın...Hep teselli ettim kendimi bunca uğraştan sonra çok üzdü bizi ama biliyorum çok daha fazlasını yaşayanlar var...Hani nerdeyse sen meleğim oldu demene gerek yok diyecekler...Ama var....Bunca sene sonra varlığını gösterdi hisettirdi...Allah ım inşallah kimsenin kucağını boş bırakmaz.....