- Emoji Skoru
- 9.077
- Puanlar
- 198
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #24.061
idrar testi yaptım 2 çizgi çıktı
bugün idrar testi yaptım 2 çizgi çıktı
Merhabalar,
13 haftalık olduk 4.aya girdim ancak ilk zamanlardaki tahlillerde eksik değer görmedikleri için demir ilacı vs vermediler. Folik dewam ediorum. Siz neler kullandınız, folik dewam eden varmı?
kiz 2 yasinda galiba diye baski mi kuruyosun sen burda:))
herkes 2 sene emzirmiyor
Boşver canım ya takma böyle şeyleri,Evet mesela ben 3 ay emzirebildim
neyseki onunki 2 yaşındaymış:)
Boşver canım ya takma böyle şeyleri,
Kısmetse iki numarada olur.
Ay bi de şey yok mu ya,
Mesela benim gönlümde 2 yaşa kadar emzirmek vardı. 20 aylıkken baktım çocuk ben sen gibi oldu bizle rakı masası muhabbeti yapacak kıvama gelmiş. Duygusal olarak fln da erken gelişti, yani yakışmadı o memeye artık. Bi denedim bıraktı da 20. Ayda bitti bizde meme.
Ama şimdi ilkini 20 ay emzirdim diye ikinciyi de 20 ay emziririm heralde diyorum.
Yani mesela şimdi sen ilkini 3 ay emzirdin ya, ikinciyi emdiği kadar emzirirşm diyo musun?
Yoksa ilk oğluna haksızlık yapıyo gibi hisseder misin kendini?
Konu çok mu saçma?
Saçmaladım mı ?
Yok ya ben de zaten isteyerek bırskmıştım, burda çok baskı yedim. 24 de bırakırım diyorum hep ama herkes çok acaip bakıyordu işte..Güzel soru:) tabiki 2 sene emzirmeyi çok isterim en azından 20 aylığa kadar bile olsa şükrederim daha ne olsun. Şimdi benim gibi emziremeyenlerin içinde ukde kaldığı için 2.de doya doya emzirmek isterizoğlumun nasibi o kadarmış diyorum çünkü çok uğraştım çok sağdım sütümü ama stresten ve iyi beslenemediğimden dolayı öyle olduğunu düşünüyorum benim göğüs yaralarım 1,5 ay sürmüştü sonunda tam geçti derken bi sabah bembeyaz meme ucuyla karşılaştım meğerse mantar olmuş doktor emzirme iyileşene kadar sağ dedi boyna süt sağdım o acıyla ☹
İlaç milaç derken o süreçte biberonla verdim sütümü mecbur daha sonra iyileşince oğlum mememi reddetmeye başladı biberonun rahatlığına alışınca....ama şimdiki aklım olsaydı daha fazla diretirdim sonra sağmaya devam ettim mahrum kalmasın bari dedim ve azaldı gitti bitti. İlklerde tecrübesizlikte oluyor tabi. 2.ye inşallah diyorum
Sen iyi emzirmişin ha 20 ay ha 24 arasında fazla fark yok:)
Yok ya ben de zaten isteyerek bırskmıştım, burda çok baskı yedim. 24 de bırakırım diyorum hep ama herkes çok acaip bakıyordu işte..
gögüs yaraları zaten en az herkeste 20 gün sürüyor da mantar hoş olmamış ya.
Bi de benimli biberon fln almadı, muhallebi fln da yemedi. Sağdığım sütler hep çöp oldu.
Ben seviyordum emzirmeyi, bazısı külfet görüyor ama , herkeste farklı tabii.
Herkesin vucudu da farklı,
Benimki 2 aylıkken zatüre oldu, şiili etfalda karantinada kaldık bi hafta, eşyalarımız nakliyeyle almanyaya gitmişti, orda duş alamadım, tek başıma kafayı yedim, dışarı çıkmam çocugu çıkarmam fln yasaktı. Tek çare bol bol emzir dedilerdi.. bigün bi doktor gelip şey demişti, iyi bu kadar strese sütün azalmadı?
Ben de anlamamıştım, çünkü benim sütümü hiç stres mtres etkilemedi ya.
Tam olarak neyle ilgili bilmiyorum, herkesin vucudu farklı tepkiler veriyor herseye sanırım.
burda genelde 4 ay, 5 ay emzirene yamuk göz bakis.İyiymiş ya stres herkesi etkiler genelde
tıpkı stresin çocuk isteyenlerin hormonlarını etkileyip adet gecikmesi vs gibi hormon bozukluğu yaptığı gibi.... Emzirmek çok güzel özel bi duygu süt sağmaktan çok daha iyi
niye garip bakmışlar sana bir annenin çocuğunu emzirmesinden doğal ne olabilir
2 yaşı büyük bi yaş mı sandılar
bebeklikten daha yeni çıktıkları yaş zaten
burda genelde 4 ay, 5 ay emzirene yamuk göz bakis.
Yasini gecmisse direk ters ters,
1,5 yastan büyükse de cirkin bi yuz ifadesiyle gelip, neden hala ?? hiii hiii diye soruyorlar o derece:)
resmen mahalle baskisi
canim bi ara yazarim sebebini.Aman çok bilmişler onlar ne bilecek hem onlarla bizim kültürümüz her şeyimiz çok farklı zaten onların yaptıkları da bizim için tuhaf. Ben olsam veririm cevabı hiç umrumda bile olmaz . Anne sütünün önemini öğrensinler önce öyle burun kıvırmakla bilgili olunmuyor. 20 ay emzirerek en doğrusunu yapmışsın. Benim liseden bi arkadaşım var hala görüşürüz kızını 2 sene emzirdi ve 2 sene boyunca anne sütünden başka hiçbişeyi ağzına koymadı çocuk reddetti herşeyi
ama o 2 sene boyunca hiç hastalanmadı çocuğu ateşi bile çıkmamış hiç düşün
anne sütü bir nimet koruyucu kalkan gibi
inşâllah birgün banada nasip olur
15+1 haftalik hamileyim 2 ayda başlayan bulantim 3ncu ayda bitmisti ama tekrar basladi birşey yiyemiyorum 1 hafta önce de boyle oldu acile gittim ilacli serum verdiler rahatlamistim ama sabah birden yine oldu kahvaltı dahi yapamadim. Normal mi sizde de oldu mu .?
Adet bitiminden sonraki 20. Günüm canımSanırım pik hadi gözün aydınkaçıncı günün? İnnovita olsaydı elinde o daha net gösteriyor
Yedikce de istifar ediyorum bir lokma dahi yetiyor bulanmama ilk aylarda boyle olmamistim ister istemez korkuyorum..Hamilesin bacım olabilir bi başlayabilir bi kesilebilir doğuma kadar bulantı çekenler var
hafif şeyler ye aç bırakma mideyi
Doktorum artık aşılama yapalım mı diye sordu bi eşinle görüş kararınızı verince gelin görüşelim dedi napsak bilemiyorumOyyy canım ya ☹ anlıyorum valla beklemek zor günler sanki yıl gibi geliyor insana...
Bende aynıyım....Hakkımızda hayırlısı böyleymiş kavuşuruz inşâAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?