anlamadim kiz ne otomatik arabasi?
vitesli arabayla oluyor sinav, calismalar hepsi.
Benzinli arabayi hic sevmedim, dizelin kullanimi daha kolay.
bizim araba da dizel ondan rahatim,
ehliyetimi 30 unda alabiliyorum belediyeden suan kullanmam yasak , ama 30 undan sora biliyorum esim hep bana kullandiracak:)
Türkiyede araba kullanmak kalabalik ve insanlarin kurallara uymayisindan acaip tehlikeli, ama Almanya da da kurallar cok kati ve detayli, türkiyeden 20 yillik söför gelip surda 1 saat arac kullansa sehir icinde, ya ölür ya öldürür bariz.
Ama kuraliyla kullaniyosan inan cogunluk soluna bakmadan arabayi diger yola geciriyosun fln. Ama tüm kurallari ögrenmek sindirmek icin en az 30 saat ders aliyosun. icim daraldi dersten yeminle.
Ama türkiyedeyken 10 saat bile araba kullanmadan ehliyeti almistim, ki ben aldigimda sistemi yeni zorlastirmislardi, sinav 15-29 dakikadan uzun sürüyordu, kavsak, yokus, geri sürüs, yokusta park, sollama, paralel park hepsi vardi.
Ama burda cidden o ehliyeti alana kadar ömrümden 1 sene gitmis olabilir. Otobanda bile araba kullandim, sehirde de, yaya öncelikli yolda da, 2-3 kere park ettim. karayolunda da kullandim, tam 45 dakika sürdü sinav. ben bayilmadan biti ya sükür
![Dua :dua: :dua:](/images/smiley/dua.gif)
![Dua :dua: :dua:](/images/smiley/dua.gif)