şu an dermalogica bright serisini kullanıyorum, kullanım sırasında lekelerin rengini açıyor evet ama yok etmiyor maalesef, bir de ara verince tekrar koyulaşıyor, sürekli kullanmak lazım heralde, deneme boylarını 3 ay kullandım, kullanımı bırakınca koyulaştı yine lekelerim. çok pahalı bir seri maalesef, belki daha uzun kullanımda daha kalıcı sonuçlar verir bilmiyorum. yeniden başlıycam bu seriye en azından bir kaç ton açılıyor lekelerin rengi. daha önce serum olarak melaclear, obagi%15, uriage kullandım, bunlarda da hemen hemen aynı sonuç, lekelerin rengi bir iki ton açılıyor ama yok olmuyor, kullanmayı kesince yine koyulaşıyor. dermalogica pure bright serisi nispeten daha etkili. ayrıca daha önceleri solante pigmenta, uriage, depiderm, vichy, expigment+acnelys+locoid üçlüsü, fito krem, çinko içerikli kremler, bioderma leke kremlerini (şu an aklıma gelenler bunlar) kullandım sonuç alamadım, ilk mesajımda diğer uygulamalardan da bahsetmiştim, q-switch lazer,
prp, sarı ışık, peelingler de sonuç vermedi, nasıl bir illettir anlamadım, geçmiyor, sadece biraz rengi açılıyor, uygulamayı kesince de geri geliyor