mekanda darp edildik

princesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
1.946
1.072
merhaba kızlar, sıcağı sıcağına yaşadığım bir olayı anlatıp fikir-bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum, resmen dünden beri ölü gibiyim psikolojim bozuldu.

cumartesi gecesi erkek arkadaşımla bir balıkçıda rakı içtik. neredeyse iki üç aydır yapamadığımız ama sevdiğimiz bir aktivitedir. oradan çıktıktan sonra da saat hala erkendi, balıkçıya yakın bomonti brasserie isimli mekan var. oraya girip birer bira içelim dedik. (ankara'dayız) (mekan ismi yasak ise silebilirim)
ben bar sandalyesine oturdum, erkek arkadaşım da bana dönük şekilde ayakta duruyordu.

müzikler disko müziği tarzı, erkek arkadaşım da bana dönük dans ediyor, arada beni güldürmek için komik dans eder gibi yapıyor. bu arada mekanın içi kalabalık ve tamamen bodyguard dolu, arkamda da bi bodyguard duruyor.

bu sırada kapı tarafından bir başka bodyguard gelip erkek arkadaşıma "müşterileri rahatsız ediyorsunuz, arkanızdaki masaya bakmayın" gibi bir şey demiş. erkek arkadaşım da "ben de müşteriyim ve bu sözlerinizden ben de rahatsız oluyorum" demiş. (konuştuklarını gördüm ama müzikten duymadım tabi) sonra bodyguard uzaklaştı, iki dakika sürmeden geri geldi ve erkek arkadaşımın boynunu polislerin eğdiği gibi eğerek, sürükleyerek dışarı çıkardı. o sırada ben de bodyguardla arasına girmek için koştum. (hani kadın görürse durur, diye düşünerek)

beni de itti ve mekanın ortasında ikiseksen düştüm ben de.

sonrasında hastaneye gittik acile, ikimiz de darp raporu aldık.
ardından karakola gittik. şikayetçi olduk.

kızlar erkek arkadaşım efendi bir tiptir. arka masadaki kızlara baktığını ima etmeyi bile bana hakaret olarak algılarım ki bana dönük duruyordu zaten. arkasına bakıyor olma şansı yok. hadi her şeyi geçtim bakıyor diyelim, bu şekilde sürüklenerek dışarı çıkarmak mıdır çözümü?

benim yapmam ya da yapmamam gereken şeyler nelerdir şu aşamada? bu mekan işletmecisi ve o bodyguarddan şikayetçi olduk.

cezalarını çeksinler istiyorum çünkü biz belli bir yaşın üzerindeyiz, mücadele edebiliriz. ama o mekana 18 yaşındaki çocuklar da geliyor. bize bunu yapan, onlara neler yapmaz... çiftlikleri gibi davranamayacaklarını görmelerini istiyorum. şunu şunu yapabilirsiniz diyeceğiniz bir şey varsa bekliyorum. bu esnada sosyal medyada da bu olayı duyuracağım twitter vs adreslerinde... peki başka?

şikayetçi olanlar sizi tanıyan birilerimi acaba? karanlıktan gürültüden farkedememişsinizdir?

rahatsızlık verilen bir müşteri sizde müşterisiniz ,erkek arkadaşınızı dışarı çıkarılış şekli pek masum birisinin dışarı çıkarılış şekli değil.ortada yanlış anlaşıma varsa bile önce konuşulur baktınız karşı taraf anlamıyor o zaman zor kullanır dışarı çıkartılır kimse rahatsız olmasın diye.diğer müşteriler farklı bişey söylemiş olabilir bodyguard lara

Geçmiş olsun. Magandalık vebası her yerde, ne yazık ki şaşıramıyoruz böyle olaylara. Yapabileceğiniz tek şeyi yapıp şikayetçi olmuşsunuz. Ne kadar sonuç alırsınız bilemem ama imkanınız varsa bir avukata da danışın. Erkek arkadaşınız birilerine baktı veya bakmadı, konu bu değil. Bodyguardın kişileri şiddet kullanarak sürükleme, darp etme hakkı yok sonuçta.
O bara 18 yaşında altındakileri de alıyorlarsa, bu konuda da şikayetçi olmalısınız mutlaka.

Şikayetçi olmuşsunuz zaten yapacak birşey yok. Ama bence erkek arkadaşın gerçekten arka masaya bakıyor muydu o ayrıntıyı da iyi düşün derim... Ben çok görüyorum yanında kız arkadaşı ya da eşi olupta başka kızları kesen... Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun..
Geçende tüm sosyal paylaşım sitelerinde de istanbulda bir mekanın kadınları darp ettiği gezmişti. Hatta yaşayanlar çok yerde paylaşmışlardı sonuçta mekan tüm o sitelerdeki gruplarını kapamak zorunda kaldı. Hala swarmda çok fazla gitmeyin ibaresi var.
Yani bu tip bir durumu bence tüm sosyal paylaşım sitelerine yazın, hatta swarm ve foursquare' de yazın yaşadıklarınızı. Etkili oluyor.

Bakmamıştır ama baksa bile sırf baktı diye öyle mekandan kapı dışarı mı edilirmiş, başka bir şey varmış gibi geldi bana.
Ben bilemenko ehil arkadaşlar yardımcı olurlar inş geçmiş olsun.

Kaldı ki bu bana baktı denen her kişi anlamadan dinlemeden yaka paça dışarı mı atılıyor,belki birileri gıcıklığına dedi,alkol alınan bi yer sonuçta,sarhoş ya da cakirkeyf biri anlam yüklemiş olabilir bakışa,hani duyanda pandik attı zanneder, cok sacma

hiçbişey çıkmaz.
basit yaralama diye kamu davası açar savcı.
sonra da para cezası verir onu da erteler.
hiçbişi olmaz yani.

ilginç,şikayet edenlerin kim olduğunu öğrenmek farz olmuş bence.

Sonuçta yanında bayan var. Hani abaza falan da değil ki adam kesin şüpheli olsun. İlginç.

Hiçbir şey çıkmaz. Sosyal medyada duyurun. Ya da mekana gidip şikayetinizi bizzat mekan sahibine söyleyin.

kızlar aslında mekandaki o masa mı şikayet etti onu tam da bilmiyoruz. o an uydurmuş olabilirler de bunu. çünkü şikayet etti dediği masa erkek arkadaşımın çapraz arkasında kalıyordu arada başka insanlar da vardı. ayakta eğlenilen bir mekan.

ya gelip konuşsalar hadi sizi dışarı alıyoruz deselerdi. erkek arkadaşım için bu kadar onur kırıcı bir davranışı nasıl yaparlar...

bizi mekandan attıklarında öyle bir konuşma duyduk güvenlikçilerin arasında, özel bi masa vardı onları rahatsız ediyordu diye.

bakıyor muydu, bakabilir miydi.. baktığımız olur elbette ama adamın arkası dönüktü, yüzü bana dönüktü. tek elimi tutuyordu. inanın şeyi bile düşündüm, öpüştük sarıldık ondan mı rahatsız oldular dedik ama yok. öpüşmedik bile. ben yüksek bar sandalyesindeydim çünkü.

ya bir şey çıkmaz diye düşünmek o kadar üzüyor ki beni... ekşisözlük'te duyurmaya da başladım.

sosyal medyadan yararlanin eksi sozluk gibi sozluklerde yazin swarm twitter neresi varsa ifsa edin yasal olarak zaten sikayetci olmussunuz gecmis olsun

Hiçbir şey çıkmaz. Sosyal medyada duyurun. Ya da mekana gidip şikayetinizi bizzat mekan sahibine söyleyin.

komik olacak ama işletme müdürü olduğunu söyleyen birine mekandan çıktıktan sonra sakin sakin durumu anlattım.

hani çakal çukal tipler olmadığımızı belirtmek için "bakın biz gazeteciyiz" dedim. bu cümlenin ardından ben bu olayı sosyal medyada yayarsam kurumunuz nasıl zarar görür tahmin edemiyor musunuz böyle bir şeyi nasıl yaparsınız, düşünmeden etmeden insanları bu şekilde mekandan atmak kolay mı? dedim.

adam sarmış şekilde "kadın beni tehdit etti, gazeteciyiz sizi yakarız haber yaparız" dedi diye geziyor.

yani müdürleri ne ki kendileri nolsun.

sadece bomonti sanırım bayilik veren bir yer. yani bu mekan da bir bayi anladığım kadarıyla. daha başlarında akıllı bir insan varsa muhtemelen onlar olayla ilgilenir.
inanın bizi çekip vurmayacaklarının garantisi yok. ben böyle bir kötülük ilk kez gördüm.

Genel olarak diğer müşterileri rahatsız eden bir müşteri bu biçimde yaka paça dışarı atılıyor.Ama bayana da saldırgan davranan biyeri ilkkez gördüm.Şöyle söyliyim geriye kalan 100 müşteri için diğer 1 müşteriyi gayet açık ve net harcıyorlar daha ben görmedim sizi dışarı alabilir miyiz diyeni.O yüzden her ne kadar yanlış olsada şaşırmadım ama sizede kaba davranmalarına itmelerine filan şaşırdım.Bodyguardların bu saldırgan tutumu sadece şikayet alan müşteri için yapılıyor çünkü yanındakilere değil.Heleki bayana hiç yani.

ya şikayet alındığından emin değiliz onu o an uydurmuş bile olabilirler. çünkü itilip kakılıp mekan dışına atıldığımızda ben işletme müdürüne anlatırken falan "nolmuş" diyen birine özel masa rahatsız olmuş falan gibi bir şey duyduk. hala da emin değiliz.
sonrasında işletme müdürüyle telefonda konuştuk mesela. şu şu sebepten sizi attık diyemiyorlar.
o konuşmayı yaparken de "şu an ses kaydı alıyorum buna göre konuşun" dedim. savcılıkta vs kaydı kullanabilmek amacıyla. bi de ona saydı, yine tehdit ediyorum gibi.

ben nası böyle bir şeyin içine girdim anlamıyorum

Ne kadar çirkin ve onur kırıcı bir durum.
Umarım hatta diliyorum ki olayın üstü kapatılmasın. Şikayet ederek şu an için elinizden gelenin en iyisini yapmışsınız zaten. Ama işletmeye fena sinir oldum, insan bir özür diler!

Eksisozlukte de yazmışsınız. Umarım adalet yerini bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…