Mehirimi aileme verebilirmiyim eşim buna karışabilir mi ?

Mehir senindir iatedigin gibi harcarsin esinde karismaz buna.
Bizde ilk evlendigimizde benim borcumu hep esim oďemisti yuksek bi rakamdi sorun olmadi aramizda.
Bende kendi mehirimi esime hibe ettim daha yenide cunku her yil zekat parasini oduyordum kurban kesiyordum.esim ugrassin dedim bu islerle.
Sakim sen esine hibe etme harcama esin icin.o sana yardimci olmuyor madem sen de senin olan parani ona harcama sakin.
Ailene ne kadar yardim edersen o kadar da isterler bunu da aklindan cikarma.
Evlenmeden once benim borcum var bunu beraber odeyecegiz diye soylenmen lazimdi.

Mehir boşanma durumunda verilmez. en geç boşanma durumunda verilir. İki türü vardır biri nikah sırasında istenir birisi de sonra istenebilir. Kadın isterse hepsini nikahtan önce, ya da nikahtan sonra isteyebilir. Ve boşanmasa dahi bu erkeğin kadına borcudur. Adam bu borcunu ödemeden ölürse çocukları bu borcu ödemekle yükümlüdür. (aynı zamanda kadının da çocuğu olsa da bu kadına verilecek bir haktır. Ve Kadın bu parayı istediği gibi harcamakta özgürdür. Kocasına versede , babasına versedei gelecek için harcasa da , çocuğuna harcasa da yardım kuruluşuna verse de buna kimse karışamaz söz sahibi olamaz.

Senin babana bu kadar para verdik benim babama bu kadar verdik. Ne kadar gereksiz konular. Evlenmeden once borc yaptiysaniz keske calisip para biriktirip odeseydiniz. Evlendikten sonra bunlarin hesabini yapmak cok yanlis. Evliliklerin cogu bu gibi maddi durumlardan bitiyor. Babaniz cok sıkıntidaysa calisin katkida bulunun. Esinizde tamamen hakli degil borc olarak verebilir sonucta. Aman bilemedim..

Aslında evlenmeden önce babam ödeyecek demiştim ama baktımki alisene yardım ediyor bana 300 tlyi cok görüyor sözümü yedim

ya bakın sesimi çıkardıgım xaman beni tehdit ediyor arayıp babanı söylicem borc işi noldu ödeyecektiniz diyor bu durumda babam ne kadar utanır
bence desin babana .ailende anlar bunun ne mal olduğunu.senin cinnet vaktin gelmiş.boşanalım de ve ailenin yanina git bu ancak boyle düzelir düzelirse.

Cocuk varmi

Asil problem su.
Adam isine gelmedigi yerde soyle yaparsan bosarim boyle dersen bosarim diyebiliyor. Bizim kizimiz da konusunda yazmis zaten bosanirsam ailem arkamda olmaz. Bosanmaktan korkuyor adam da bunu biliyor kendine muhtac, cok guzel kullaniyor.
Ben bu ailelere cok kiziyorum kizinizi guclu yetistirin, kimseye eyvallahi olmasin.
Konu sahibi bosanmaktan korktugunuzu bu kadar belli etmeyin adam kullanamasin her seferinde, merak etmeyin kolay degil bu kadar bosamak azicik guclu durun.

Trip atınca böyle devam etmektense ayda 700 tl veririm daha iyi diyor .sigortalı işe girirnce o 700 tlde kesiliyor zaten .boşanalım diyor

Yani mahkeme kadına 700 tl veriyormuş boşanınca bunları arastırmış

Trip atınca böyle devam etmektense ayda 700 tl veririm daha iyi diyor .sigortalı işe girirnce o 700 tlde kesiliyor zaten .boşanalım diyor
Oyle kesin bisey yok sizi kandirmis. Hukukcu arkadaslar daha iyi bilir tabii yine de.
Ama oyle dediginde iyi borcumu oderim en azindan deyin, zayif noktanizi bulmus ordan vuruyor sizi.

canim aslında ne baban ne eşin o borcu ödemek zorunda değil. Sen kendin ödemelisin doğrusu bu. Ama seni madem çalıştırmiyor eşin ödemeli bu durumda...Artık erkekler eskiden olduğu gibi verici değil, fedakâr değil. Evlilik niyetiyle tanıştıkları hanımlara kyk borcun var mi diye soran erkekler biliyorum.

Zaten 4 tane daha bileziğin yokmu kaç gramlık onlar. Atıyorum 30 gram olsa yeter borcunu ödemeye. Kalıpta Kolyeyi bozma. Değerinin cok altında gidiyor onlar. Ben çok pişman oldum sattığıma

İzin vermiyor onu baika bi şey için kullanmak istiyor bende 300 tl vermiyosun 15 bini mi sakın isteme dedim .oda zor günümde bana o altını vermezsen boşarım seni diyor
para pul ne kadar önemliymiş esin için...seni bile gözden çıkarıyor..kolyenin senin mehirin olduğunu söyle. hatta o kolye hiç yokmuş gibi düşünsün...

Kelin ilacı olsa başına sürerdi diyorum malesef ben koca kisiside boyle her kavga da anneni ararim babani ararim yok boşanırım diye tehdit ediyordu en son artik dayanamadım Aradım annem leri sözde barıştıydılar iyi oldu dedik 2 hafta geçmedi yine ayniyiz yolun sonu hic iyiye gitmiyo napacam bilmiyorum bide bir oğlum var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…