Mehir??

byzaahuseyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
536
209
18
Hanımlar merhaba ben mehir istemeyi doğru bulmuyorm bide ne bileyim çekinirim gibi geliyor:D umre istesem yada umre ve düğünde takilan takilarimi istesem manevi bisey istedinizmi siz neler olabilir siz ne istediniz

Bir sey belirlemeniz gerekir az ya da cok. Siz isteyemezseniz hoca zaten dugun takilari olsun veya su kadar gram altin olsun falan diyor. Bir sekilde belirlenir. Zaten mehir bosanma durumunda kadinin magdur olmamasi icin verilmesi gereken miktar

Bir sey belirlemeniz gerekir az ya da cok. Siz isteyemezseniz hoca zaten dugun takilari olsun veya su kadar gram altin olsun falan diyor. Bir sekilde belirlenir. Zaten mehir bosanma durumunda kadinin magdur olmamasi icin verilmesi gereken miktar
En az ne kadar oluyor

Ben bir şey istememiştim öyle gelişti. Kolumda birkaç bilezik vardı bunlar olsun demişti.

Mehirinizi isteyin mesela düğün takıları şeklinde. O size dinin vermiş olduğu hak. Umre de hac da diyebilirsiniz. Karşınızdaki insanın durumuna göre tabi.

Umre ve düğünde takılan takılar zaten mehirin bilmem kaç katı oluyor :)
Hahaahh istemeyeyimmi o zaman :D tek umre olursa çalışmıyorum ve bebis istiyorum tabiki evlenmeden bosanma sonrasini düşünmek cok sacma geliyor bana ama en azından o donemde bebegim icin yeterli olan bi miktar istiyorum

Dügün takilari benim bildigim gecerli degil cünkü onlar zaten sizin. Umre olabilir. Hac olmuyor bildigim kadariyla cünkü o zaten eslere farz. Manevi olarak bir arkadasim esinin Kurandan bir sure ezbere ögrenmesini istemisti (dini konular yasak biliyorum,ama baska manevi örnek bilmiyorum)

Dügün takilari benim bildigim gecerli degil cünkü onlar zaten sizin. Umre olabilir. Hac olmuyor bildigim kadariyla cünkü o zaten eslere farz. Manevi olarak bir arkadasim esinin Kurandan bir sure ezbere ögrenmesini istemisti (dini konular yasak biliyorum,ama baska manevi örnek bilmiyorum)
Yasak gelirse silebilirsiniz o kismi :) okudum ben buda guzel bir fikir saolun :))

Umreyi mehir olarak degil de dugun hediyesi diye istemen daha mantikli.

Mehir olarak da ister bi çeyrek iste, ister 1 kilo altın. Manevi mehir bilmiyorum. Mehir zaten boşanmadan sonra devreye girdiği için bence saçma olur manevi sey

Düğün takıları gelinin mi oluyorki ben oyle bilmiyorum

Umre mehir olmaz... Mehir maddi değeri elle tutulabilir altın gümüş ve.s gibi olur. Az istenmesi zaten tavsiye edilen... Ben eşimden 100 gram altın istemiştim.Sonra evlenince ev aldık ve verdim.

Maneviyata gerek yok dinen hakkınız o mehir. Para olarak isteyin. Ne olacağımız belli değil .Kim boşanmak için evlenir ki zaten.

Back
X