Mehir??

Kanuna göre düğün altını kadının hakkıdır zaten. Düğün hediyesi de mehir olmaz.

Gram altın söyleyebilirsiniz mesela. Bir arkadaşım 100 gram demişti diye hatırlıyorum. Çekinmenize gerek yok.

Hayırlı olsun. :)

Ben nişanlanmadan söylemiştim umreye gitmek istiyorum diye... Mehir değildi olmuyor zaten ama öncesinde ayarladik 20 günlük evliyken 10 gunluk umreye gittik çok şükür...

Düğündeki takılar zaten sizin. Ayrıca gram olarak bir miktar belirtin. Umre olmaz. O zaten evlilik içinde imkan varsa gidilecek. 50-60 gram altın mesela. Altın olması daha iyi çünkü altın olmasındaki maksat değerinin düşmemesi.

Hahaahh istemeyeyimmi o zaman tek umre olursa çalışmıyorum ve bebis istiyorum tabiki evlenmeden bosanma sonrasini düşünmek cok sacma geliyor bana ama en azından o donemde bebegim icin yeterli olan bi miktar istiyorum

Istemek vaciptir ve sadece boşanma zamanında değil istediğin zaman alabilirsin.

Altınlar zaten senin. Umre ile nehir olmuyor bildiğim kadarıyla , fetvalara bakmak lazım.

Belirli bir miktar altın mehirinde bulunun bence eğer umre olmuyorsa.

Umre olmaz diye dusunuyorum
Bizim hocamiz cok guzel anlatip nikahimizi kiymisti
Ama ben ayni gun helal ettim
Mehir hak ama helal etmek yakisir
Esim hala alicam diyor ama kiziyorum
Sizde helal edebilirsiniz

Hanımlar merhaba ben mehir istemeyi doğru bulmuyorm bide ne bileyim çekinirim gibi geliyor umre istesem yada umre ve düğünde takilan takilarimi istesem manevi bisey istedinizmi siz neler olabilir siz ne istediniz

Birisi esinin mehir olarak ev istedigini soylemisti adam bosanmayi dusunuyordu ve evin taksitleri birtikten sonra soylemeyi dusunuyormuş

ilk duydugunda cok ucuk bisey istemis gibi dusunmustum ama simdi dusunuyorunda kadin cok akillica dusunmus eger simdi bosanmislarsa en azindan anne babasina siginacak duruna getirmeyecek evi vardir

100 gr. altın demiştim bırak mehiri olan altınım da yok şuan. zaten sevmem kendisini direk para olarak al bence

Neden istememezlik yapiyorsun ki? Evlilik icinde verilmek zorunlu degil bildigim kadariyla ama bosanmada verilemek zorunda.
Ayrica istememek diye bisey yok ve belli bir miktarin altinda isteyemiyorsunuz diye biliyorum yine.
Dugun takilarini mehir yapmanin alemi yok onlar kanunen sizin zaten. Mehri ayri belirleyin.

Valla ben bugüne kadar hiç boşanınca mehrini alan görmedim, ki hem arkadaş çevremden hem de sulalemden her 4 evlenenden biri boşanır.
Genelde zaten ekonomik sebeplerden ayrılınir. Ya da kadın ' Allah belanı versin, soyadından kurtulayım yeter' moduna girer... Ya da erkek tarafı cirkinlesip boşanmıştır ne mehir verir ne kadının yararına birşey yapar.
O yüzden bence havada kalan birsey

Boşanırken mehirini alan var mı merak ediyorum varsa yazabilir mi. Ben ne istediğimi bile hatırlamıyorum.

Belki cahilim bu konuda lütfen taşlamayın , ama mehir nedir ?

Estağfirullah. Evlilikte boşanma olması halinde kadının mağduriyet yaşamaması için nikahta kadının isteğiyle belirlenen bir nevi tazminat ya da nafaka ne derseniz onun gibi bir şey.

Bu arada biz altın belirlemiştik ama gramını tam hatırlamıyorum, makul seviyede bir şeydi.

Hakikaten ya 3. Defa boşanıyorum boşanma uzmanı oldum artık.:) her seferinde adet yerini bulsun diye hoca mehir söyletti hepsinde de 100 gram altın demiştim. Bırakın mehiri falan hiçbirinde de düğünde karşı tarafın taktığı altınları almadım. Canları cehenneme dedim verdim neleri varsa.
Eğer dini hakkımda da hepsine de tek tek haram olsun :)

Boş ol, boş ol dediler mi bari.
Nikahlar devam ediyor olmasın sonra.

Pek cahildim o zAmanlar mehir ne sonradan öğrenmiştim:)) ne takarlarsa isteyin:)

Düğün takıları dinende, hukuken de zaten gelinin hakkı. Mehir olarak umre istemekte gereksiz geliyor. Mehir boşanma durumunda erkeğin size vereceği para veya altın olarak düşünmelisiniz. İster ağırlığınca altın iste istersen 1 kuruş, bu senin bileceğin birşey. Ben 20 gr altın istemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…