Zaten sezaryen olacaksanız Medipol iyi bir seçenektir gerçekten, Nagehan hanımda ikinci çocuğumu malesef sezaryen doğumla dünyaya getirdim. Dr hanım güleryüzlüdür, nispeten ilgilidir, tahlillerimi hep devlette yaptırdım, sorun olmadı tabiki. İlk doğumumu medical park fatihte normal olarak yaptığım için ikinciyi de öyle umuyordum ancak işler yolunda gitmedi, 40+5'e kadar bekledik benim isteğim üzerine. Rutin kontrol için ve de bebeğin hareketlerini çok az hissettiğim için gittiğimde nstde kalp atışları çok yavaş çıktı, dr da ben seni artık bırakamam diyerek beni yatıracağını söyledi. Daha uzun bir nst ile birlikte yatışım yapıldı, açılmam 2 cmdi, gece sancılarla birlikte 5 cm'e kadar çıktı ama sonra durdu. Nagehan hanım ilk muayeneden itibaren bebeğin kanala yüzüyle girdiğini söylüyordu ama gece sancılarla beraber kontrolü yapan dr normal geldiğini söylemişti. Sancıların bir gelip bir durması zaten normal değildi, ilk doğumum olmadığı için anlıyordum. Ertesi güne kadar bekledim, suni sancıyı kabul etmedim, 8 cm açılmam olduğu halde bebek yüzüyle kanala girdiği için acil sezaryene alındım kendi drum tarafından. Sonra çok pişman oldum yatışı kabul edip bir başka doktora daha görünmediğim için. İçimde bir şüphe olarak kaldı ama doğru söylediğine de eldeki tecrübelerimden ötürü inanıyorum yine de. Tek eksiği şu an genel olarak kadın doğum doktorlarının en ufak aksilikte hemen sezaryene yönlendirmeleri. Bu çok önemli aslında, normal doğum için şartları zorlamıyorlar malesef. Sezaryen doğum yaptıktan sonra sezaryeni araştırırken Dr Hakan Çokerin sayfasına rastladım, onun yazıları çok etkiledi beni, inşallah üçüncü çocuğum olursa doğal doğum yapmak istiyorum hem de ssvd olarak. Bayanlar lütfen sizler de doğumunuza sahip çıkın, basit nedenlerle sezaryeni kabul etmeyin, başka bir drdan da mutlaka görüş alın. İstanbulda doğal doğum yaptıran doktorlar da var, isimlerine keşkesiz doğum merkezleri sayfasından ulaşabilirsiniz. Biri de Şule Selmandır mesela. Herkese hayırlı doğumlar dilerim.