Canım ben avcılarda oturuyorum 9 gün önce 9+5 günlük bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. acım çok taze. neden neden diye araştırırken başka bi jinekolaga gittim işte hizmet hastanesindekine gittim benim hamileyken yapılan hormon değerlerine bir baktı doktor şok! senin hormonun 4.07 çıkmış ilk doktorun uyarmadı mı dedi meğerse 2-2,5 olması lazımmış. bebeğim göz göre göre gitti yani. ben şimdi hamile kalmadan önce gitsem dengeler mi acaba? bide hamile kalınca her ay kan verip ilaç dozunun ayarlanması gerektiğini okudum sen yaptırıyor musun? bide medipolde gittip memnun olduğun doktorun adı ne ve nasıl bir takip yapıyor?
merhaba ,
yazdıklarını okuyunca cevap yazmak istedim, yaklaşık 6-7 yıldır sürekli kilo alıyordum, diyetisyen, spor hiçbirşey fayda etmiyordu, üstelik yediklerime çok dikkat ediyordum, sürekli yorgunluk vardı, hep uyumak istiyordum,çok üşüyordum, aşırı derecede saçlarım dökülüyordu, 2 düşük yaptım, defalarca doktora gittim ( haseki, vakıf gureba ,şişli etfal , medical park ) her türlü tahlilimi de yaptırdım, doktorlara sürekli bende tiroid olabilirmi diye de sordum ve yok dediler, ama bu dört hastanedeki doktorların hiçbiri birde ultrasonla bakalım demedi, ben oldun davul gibi,
kasım ayıydı galiba grip oldum ve doktora gittim, tahlilde yaptılar ve sende tiroid var ilaç kullanacaksın dedi doktor, ben ilaca başladım ama doktorada yok daha yeni test yaptırdım ben bu ilacı kullanmasam mı felan diyorum, şişli etfalde bazen yanlış tahlil sonucu çıkabiliyor çünkü, bu arada ben 1,5 ay felan iyileşemedim, tam iyiyim diyorum tekrar başlıyor, boğazımda felaket bir acı başladı, meğer grip virüsü tiroitlerime hasar vermiş, bu sayede tahlilde değerlerim yüksek çıkmış, bu arada şubat ayı geldi hamile olduğumu öğrendim ama bir yandan hastalıktan ölüyorum,boğazım o kadar acıyor ki başımı sağa sola çevirmek imkansız, gece 7 kez terden üstümü değiştirdiğimi biliyorum ki sadece 1 tshirt ve battaniye ile yatmama rağmen, aklıma çok kötü şeyler geliyordu, en yakın hastane medipol diye dahiliyeden randevu aldım, o da beni endokrine yönlendirdi ama beni görsen acıdan ağlıyorum,bir yandan bebeğime bir şey olacak diye çok korktum, çok şükür Allah yardım etti ve Sinan Çağlayanla tanıştık,önce beni yatıştırdı, geçici bir durum olduğunu ilaçla kısa sürede iyileşeceğimi söyledi ve 6 aydır onun kontrolündeyim ve doktorumdan çok memnunum, subakut tirois teşhisi kondu, her ay sağlık ocağında tahlillerimi yaptırıp Sinan beye gidiyorum, kolay kolay doktor tavsiye etmem ama Sinan beyden çok memnunum , iyi doktor olmasının yanında iyi bir insan olması benim için çok önemli, herşeyi detaylı anlatıyor ve hastalarına vakit ayırıyor
biraz uzun oldu ama acını çok iyi anladığım için paylaşmak istedim, geçmiş olsun