Kızlar merhaba. Ben doğurdum! gecen hafta salı günü sabah 5:00 te geliverdi oğlum dünyaya. herşey çok hızlı gelişti. kısaca; 1 nisan sabah 6:30da tuvalete kalktığımda kanlı bir akıntı geldi. Nişan olduğunu anladım. annem henüz yeni gelmişti yanıma. ona haber verdim. hemen panikle temizliğe giriştik. Bu arada adet ağrısı gibi karnımda ve belimde ağrılarım başlamıştı. Ama herhangi bir kasılma yoktu. Bir ara aynaya bir baktım kaşım bıyığım almış yürümüş. Normalde 4 Nisanda suni sancı ile normal doğum yapacaktım. Bir gün önce bakım yaptırırım diyordum. ama bizim bıdık erken gelecek gibiydi. ve beni böyle görmesine izin veremezdim. Öğlene doğru kocam beni kuaföre bıraktı. orda da doğumu başlamak üzere olan bir kadına göre gayet rahat tavırlarla işimi gördürdüm. Kocamın deyimiyle 5000 km bakımımı yaptırdım, parladım
Sonra öğlen 3 gibi randevusuz bir şekilde doktoruma (suna hn) gittim. Hemen aldı beni alttan muayenemi yaptı 3-3.5 cm açılman var dedi ve nst ye gönderdi. nst de düzenli sancım çıkmadı. doktorum da 2 nisan sabah erkenden gel dedi. o zamana kadar başlamamış olursa biz başlatırız dedi. neyse eve gittik ama akşama doğru kasılmalarım başladı ve yaklaşık 7-8 dakikada bir yumuşak şiddette geliyordu. ben hala sabah hastaneye gidip suni sancıyla doğuracağımı düşünüyordum. gece 10 civarı yattım. elimde telefonum kasılmaları kaydedip sıklığını gösteren bir web sitesi açık bir şekilde uyudum. saat 11 e kadar 1 saat deliksiz uyumuşum. ondan sonrası her 6 dakikada bir şiddeti giderek artan kasılmalar şeklinde gece 3:30 a kadar sürdü. artık giderek artan tuvalete çıkma ihtiyacı hissediyordum. saat 4:00 te eşimi uyandırdım sabahı bekleyemeyeceğim galiba dedim ve hemen evden çıktık. MEdipol acile vardığımızda 4:20 gibiydi. hemen doğumhaneye alındım ve muayenem yapıldı. 7-8 cm açılmam olduğu ve doğumun başladığını söylediler. telefonumu benden aldıklarında saat 4:47 idi. ebe suyumu patlattı ve nöbetçi dr ıkınmamı söyledi. onların söylediği şekilde ıkınmak gerçekten zormuş. birkaç kez denedim ama yeterli olmadı galiba. ebe ben yardım edicem dedi ve en son ıkınmamda karnıma bastırdı. ve oğluşum kaydı içimden. bu arada tam bu ıkınmadan önce epizyotomi için uyuşturucu iğne yapılmıştı. yani herşey yarım saatten kısa bir sürede oldu bitti.
dikiş esnasında ebenin söylediğine göre çok kolay bir doğum olmuştu. acıyı evde çektiğim için hastanede sefil olmamıştım. dikişim de çok olmamış. gerçi daha da küçük olabilirdi kendi doktoruma göre çünkü çatım çok genişti. ama neyse artık birkaç dikişin lafını etmiyoruz.
odama geçtikten sonra dikişlerim biraz ağrıyordu onun için de ağrı kesici yaptılar. kan uyuşmazlığımız için iğne oldum. merak edenler için; 550 tl normal doğum ve kan uyuşmazlığı iğnesi 250 tl. ödeyerek toplamda 800 tlye çıktık hastaneden. doğumhanedeki bebek hemşireleri çok yardımcı. emzirme vs ile ilgili bütün ihtiyaçlarınıza cevap veriyorlar. ben taburcu olduktan sonra bile yardımlarını aldım.
velhasıl kelam nişanımın gelmesiyle bebeğin doğması arasında geçen 12 saatten az bir sürede doğum maceramız sonlandı. ve herşeyin asıl o zaman başladığını gördüm. ilk bebek benim için zor bir deneyim oldu. özellikle meme ucuyla ilgili sıkıntılar beni biraz yıprattı ama daha ilk haftadan ilerleme kaydediyoruz.
hepinize hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.