Merhaba sevgili anneler ve anne adayları :)
Ben 19 haftalık hamileyim, Medilife Beylikdüzü'ne gidiyorum ve doktorum Selda Örnek Hanımoğlu. Kendisinden son derece memnunum. Hakkında okuduğum bazı olumsuz yorumlara inanmakta güçlük çekiyorum. Yazan annelere elbette inanıyorum. Sanırım hasta-doktor uyumu sorunu gibi bir şey söz konusu ya da ters günü olabilir doktorun...
Benden önce iki arkadaşım, kuzenim ve kardeşim Selda Hanım'a gitti ve onun yanında doğum yaptı. Hem normal hem sezaryan olanlar var tanıdık. İlk defa forumda olumsuz şeyler okudum. Kardeşim ilk zamanlarında Ahmet Bey'e gitmişti 1-2 kez. Çok ilgisiz ve dikkati dağınık göründü bize hep. Diğer arkadaşların dediği gibi ne kilo kontrolü, ne tansiyon ölçümü... tahlil görmeden ilaç yazmak falan.. bunlar huzursuzluk veren şeyler. Sonuçta can taşıyoruz. Kadın doğum doktoru olmak herkesin harcı değil. Bir yandan zaten kadınla ilgilenmenin detaylı sorumluluğu var bir de hamile olunca, iş ciddi uzmanlık gerektiriyor bence.
Selda Hn. 2-2,5 yıldır gördüğüm bir doktor ve her görüştüğümüzde güleryüzlü. Genellikle yoğun bir doktor ve çoğu kez yorgun olsa da bize hissettirmemeye çalışıyor. Her seferinde kilo ve tansiyon ölçümü yapıyor. Önceden tahlil istediyse mutlaka sonuçlarını soruyor, inceliyor, değerlendirmesini de anlayacağınız dilden saygıyla yapıyor. Bir sonraki tahlillerle ilgili bilgi veriyor ve hatta en uygun fiyatlı laboratuarlar hakkında da yönlendirme yapıyor, seçenekler sunuyor. Ultrason cihazı 2 boyutlu, evet, ve ben de 85 kilo olduğumdan ekranım çok net olmuyor ama hiç sorun etmedim. Yavaş yavaş bakıp en net halini bana gösterir ve gördüğünü bana hep izah eder, o nedenle benim soru işaretlerim kalmaz. Asistanları da çok şeker kızlar
Ben ne Selda Hn'ın ne de başka bir hastane çalışanının yakını değilim ve herkesin ödediğinden fazlasını da ödemiyorum. Yani özenli oluşunun özel bir nedeni yok
Benim doğumuma daha çok var ama dediğim gibi ilk ağızdan Selda Hn'ın yaptırdığı 3 doğum hikayesi dinledim, ikisine doğum sonrasında refakat ettim. Anne ve bebek taburcu olana kadar 4-5 kez gelip denetliyor, hal hatır soruyor vs.
Öte yandan hastaneden de çok memnunuz. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi yokmuş diye okudum şimdi forumda, bilmiyordum olmadığını. Ünitesi olan en yakın kurumları araştırmak veya doktora sormak gerek. Bir de ihtiyaç olmaması için dua etmek
Medilife'da birkaç farklı bölümde farklı aile fertlerimizn muayene ve tedavileri oldu. Hatırlamakta zorlandığım küçük yanlış anlaşılmalar haricinde hiçbir sorunumuz olmadı. Bazen danışmalardaki hosteslerin suratsızlığı beni pek rahatsız eder, ama kafama asla takmam, çünkü adımı söyleyip ücretimi ödeyip, doktorumu görmeye giriyorum. O kızlardan insan ilişkileri anlamında profesyonellik beklemek yersiz. Saygılı ve güleryüzlü olmaları artı değer ama öyle değillerse de yapacak bir şey yok, işini gör, geç, git
Şimdilik bunlar geldi aklıma, daha sonra hatırladıkça artıyı da eksiyi de yazarım. Allah hepimize hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin arkadaşlar...