Ahaha evet bizde bilinç ne gezer değil mi biz kimiz ki. İnsan yaşamadığının cahili işte sizin gibialternatif tıp mi , en karşı olduğum şey kendisi ,
işte genel hasta profili sizin gibi olduğu için ülkedeki sağlık sisteminin düzelme olasılığı yok maalesef,
katılmıyorum, alternatif tıp sevdiklerimin kenarından geçmesine izin vermeyeceğim bir şey , bana göre saf para tuzağı.Alternatif tıp duyuma göre yapılınca çöp ama ehli olanın lafıyla olursa gayet iyi bir şey
kaç yıllık doktorum , muhtemelen çocuk hastalıklarını sizden çok biliyorumdur , polemiğe girmek istemiyorum zaten söyleyeceğimi söyledimAhaha evet bizde bilinç ne gezer değil mi biz kimiz ki. İnsan yaşamadığının cahili işte sizin gibi
Ciğere inmeyi yaşamadım. Bende alerjik rinit var. İlerledikçe gece uyutmayan tıkanıklıklar, gözlerimde şişme, kızarma ve çapaklanma… böyle böyle ilerliyor. İki hafta önce diye aile hekimine gittim. O da normal hap, balgam söktürücü falan verdi. Yukarıda yaşadıklarım olunca bir hafta sonra tekrar gittim, bu sefer antibiyotik verdi. Bir hafta boşuna süründüm ve ikinci gidişimde rapor istedim iki gün çünkü perişandım artık.Bende öyleydim küçükken o kadar kötü oluyordum ki ilerlerse ciğere iniyor ki … yani ben çocukken öyleydim bir kez zatürre olmuşum, sonra bronşit ama 30 oldum inanın daha iyiyim antibiyotik kullanmıyorum öyle çok çok hatta iki yılı bitirdim geçen yine tuttu sinüzitim … üzülmeyin doktorlar kar zarar hesabı yapıp verir antibiyotik
Tahmin etmiştim, doktor egosukaç yıllık doktorum , muhtemelen çocuk hastalıklarını sizden çok biliyorumdur , polemiğe girmek istemiyorum zaten söyleyeceğimi söyledim
herkesin çocuğu kendisi ilaçsız serumsuz iyileşmez acile günde milyonlar akar .. her ne hikmetse sadece bizim ülkemizde böyle.
neyse çok şükür çalışan herkesin bitsin diye gün saydığı acilden de belirli hasta profillerinden de kurtuldum,
isterseniz çocuğunuzu her gün hastaneye götürüp antibiyotik verebilirsiniz
MissCherryBlossom benim ve çocukların sinüzit enfeksiyonu antibiyotiksiz geçmiyor yalnız. Geçer derseniz de öyle evde yatıp dinlenmeye ve alternatif tıbba ayıracak ne zamanım ne enerjim var. Artı evet çocukların hasta olması, gece uyumayan çocuk anneleri ve çalışan ebeveynler için dünyanın sonu maalesef
Dinlenmek ve alternatif tıp dedim. Birbirinin dengi olmadıklarını ve aralarındaki farkları biliyorum. Doktor tavsiye etse bile dinlenebilmek hayatın akışı içinde çoğunlukla zor.Ben yetişkinim, benim için bile ilaçsız geçen boğaz ağrısı var, geçmeyen virütik türleri de var. Virütik türe benziyorsa zaten doktor agidiyorum. Yalnız dinlenmek alternatif tıp falan değil, orda insanlara çok yanlış bir fikir vermiş oluyorsunuz, alternat,f tıp dediğiniz bambaşka bir şey. Dinlenmek zaten doktorların da tavsiye ettiği bir bağışıklık yükseltme yolu, kullanıaln bir tedavi şekli. Soğuk algınlığı şeklinde virütik olmayan hastalıklarda da zaten çare ilaç değil, bağışıklığınla yenmek bir şekilde. Burda bana öyle değil demek için lütfen insanlara yanlış bilgiler vermeyin.
Dinlenmek ve alternatif tıp dedim. Birbirinin dengi olmadıklarını ve aralarındaki farkları biliyorum. Doktor tavsiye etse bile dinlenebilmek hayatın akışı içinde çoğunlukla zor.
Sizleri üzüp kırdılar galiba ki bu akşam bir ego tatminidir gidiyor. Kendinizi burada bana ispatlamaya uğraşmayın, zamanınız değerliyse tutmayalım siziÖyle yazarsanız ikisini aynı kefeye koymuş oluyorsunuz, ikisi alakasız kavramlar. Dinlenmeye vaktiniz yok madem ne yapıcaksınız hasta hasta gezip nasıl iyileşmeyi düşünüyorsunuz mesela? Yatıp dinlenmedikten sonra isterseniz bir avuç ilaç için beden yorgunsa, kırıksa, hastaysa iyileşmeniz mümkün değil önce bedene kendini onarmak için zaman vermeniz gerekiyor. benim vaktim de sizinkinden her anlamda değerlidir emin olun, zamanı neye yatıracağımı sizden daha iyi biliyorum.
Sizleri üzüp kırdılar galiba ki bu akşam bir ego tatminidir gidiyor. Kendinizi burada bana ispatlamaya uğraşmayın, zamanınız değerliyse tutmayalım sizi
Hah yine bir aşağılama çabası. İyi geceler mühim insan. Öfkenizi doğru kaynaklara yöneltin.Doktor yazıyor anlamıyorsunuz, öğrenin diye ayzdım anlamıyorsunuz çok haklsıınız anlayacağınız yok kimse vaktini boşa harcamasın.
Her seyi iyi güzel de diğer tum avrupa ülkeleri gibi saglik sistemi rezil, acil diye de gitsen 10 saat bekletirler sonra ya bakarlarr ya bakmazlar.
Ironi değil, ciddi ciddi 10 saat beklersiniz.
Turkiyemin gozunu seveyim bu konuda.
Hahaha öyle zaten.En azından uzman doktorların yoğunluğunu azaltmak için şöyle bir fikrim var benim de, hastanelerde giriş katta 'hızlı bölüm' olsun, ciddi şikayeti olmayanları tıbbi sekreterle hemen oraya yönlendirsin. Bu şekilde her isteyenin her an uzaman doktora ulaşması gerçekten sisteme aşırı yük bindiriyor.
Bu nasıl olabiliyor peki? Hangi yöntemle iyileşiyor, hastalığı kaç gün sürüyor?
Yani antibiyotik “boşuna” veya “gereksiz fazla” kullanılan bir şey değil sonuç olarak.Orta kulak veya idrar yolları değilse kendi kendine iyileşir zaten. Orta kulak işitme kaybı idrar yolları böbrek hasarı yaratabileceği için antibiyotik kullanıyoruz mecburen. Onun dışında doktorlar çocuklara antibiyotik vermiyor zaten.
Hahaha öyle zaten.
Girer girmez triyaja sokuyorlar. Bir şeyin yoksa yeşil bölümde bekliyorsun, az Tehlikeli durumda sari alanda az bekliyorsun. Cok acil durumda da kırmızıdasin,anında müdahale ediyorlar Eki Görüntüle 3198402
Ama bizim Türkler için acil gerçekten sosyalleşme yeri. Özellikle yaşlılar için. Ananem bizde bu aylarda . Kadın sağdan sola dönerken ıhh'lasa 'anne kötüysen acile gidelim' diyor annem. Acile gittiginde de yaşından dolayı önceliği var , öyle ilgileniyorlar ki tahliller,rontgenler,emarlar ve tabii ki sarı serum:)) Hic de sıra beklemiyor. Bunun lüksüyle acil ayak yolu onlar için.
Allah cidden razı olsun sağlık çalışanlarından. İşin ilginci genelde geceyarısı bile güler yüzlü ve nazikler.
çok şey değişmeli sağlıkta,ama önce insanların zihniyeti.
Yani antibiyotik “boşuna” veya “gereksiz fazla” kullanılan bir şey değil sonuç olarak.
Ben dakikadır neredesiniz hanımefendi. Aşağılanmalara doyamadım buradaTabi ki değil. Enfeksiyonun vücuda antibiyotikten daha fazla zararı olabilir.
Ayrıca bazı çocuk 5 yaşına kadar hiç antibiyotik kullanmadan gelebilir. Bazısı her ay kullanır. Bu Türkiye’deki doktorlar tu kaka her şeye antibiyotik yazıyor anlamına gelmiyor. Her çocuk farklıdır anlamına geliyor bence.
Kuzenimin 3 yaşında kızı var. Kreşe gidiyor hiç hasta olmadı. Oldu hafif gribal. Antibiyotiksiz. Benimki 20 aylık evde bakıcıyla. Sürekli bronşit orta kulak öksürük tıkanma.
Ben dakikadır neredesiniz hanımefendi. Aşağılanmalara doyamadım buradasağlık sisteminin durumundan sorumlularından biri oluverdim burda