- 30 Mart 2022
- 254
- 479
- 36
Evet aynı ülkedeyizNedense ayni ulkede oldugumuz kanaatindeyim ve bide nederlands senin kullanici adin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet aynı ülkedeyizNedense ayni ulkede oldugumuz kanaatindeyim ve bide nederlands senin kullanici adin
Aa gercektenmiEvet aynı ülkedeyiz
Hollanda'da fransızca konuşulan bölge var mı ki? Hollandaca konuşuyoruz ama fransızca konuşulan bölgelere çok yakınız.Aa gercektenmi
Ama belki komsuyuz
Sadece nederlands mi konusuyosunuz yoksa fransizcada varmi
Ha yok canim ayni ulkede degiliz komsuyuzHollanda'da fransızca konuşulan bölge var mı ki? Hollandaca konuşuyoruz ama fransızca konuşulan bölgelere çok yakınız.
Aman ne kadarlık ülke zaten baştan sona 6 saat muhakkak komşuyuzdur
Özel hastanenin acilinde beklemistir belki?Türkiyede acilde beklediniz mi hiç
Türkiye’de devlet hastanesinin acilleri de çok kalabalık oluyor. Ama en nihayetinde bakıyorlar. Ablam Amerika’ya gitmişti. Çocuğu Amerikan vatandaşı olsun hayali kuruyordu. Sağlık sigortası olmayanların yüzüne bakmıyorlarmış. Gerisin geriye döndü.Türkiyede acilde beklediniz mi hiç
Özel hastanenin acilinde beklemistir belki?
Özel hastanenin acilinde beklemistir belki?
Türkiye’de devlet hastanesinin acilleri de çok kalabalık oluyor. Ama en nihayetinde bakıyorlar. Ablam Amerika’ya gitmişti. Çocuğu Amerikan vatandaşı olsun hayali kuruyordu. Sağlık sigortası olmayanların yüzüne bakmıyorlarmış. Gerisin geriye döndü.
evet bu doğru turistik olarak gidip keşif yapabilirsiniz amaSİzdden önce turist vizesiyle bir başka Ab ülkesine gelen biri olarak bilgi paylaşayım. Turist vizesiyle hiçbir şey olmuyor. İş bulsanız da tekrar Türkiye'ye dönüp çalışma izni çıkarmanız gerekiyormuş.
Maşallah herkesten fazla tıp ve biyoloji bilgisine sahipsiniz. Neden dünya'da antibiyotik krizi var, neden tüm dünya hekimleri, biyologları bu yoğunlukta antibiyotik reçete edilirse bir süre sonra toplumda antibiyotik direnci gelişeceğini ve en basit enfeksiyondan bile ölebileceğimizi, antibiyotiklerin işe yaramamaya başlayacağını söylüyor? Çünkü tüm dünyada gerekenden fazla antibiyotik kullanılıyor, araştırıp rahatlıkla ulaşılabilecek bir bilgi bu, bakabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı bile bağırıyor antibiyotik kullanımı azaltılmalı diye. Yoksa doktorun ne kârı var da ilaç yazmak istemesin Allah aşkına?Yani antibiyotik “boşuna” veya “gereksiz fazla” kullanılan bir şey değil sonuç olarak.
Bunu anlayamadım gittievet bu doğru turistik olarak gidip keşif yapabilirsiniz ama
Bence yerleşmeden önce turist olarak gitmeniz çok isabetli olur. Biz de Almanya ya göç etmeye karar verdik ve öncesinde turist olarak gideceğiz. 3 tane şehir için bilet vs aldık. Bize en uygun şehiri seçeceğiz, sonra başvurularımızı o bölgede yoğunlaştıracağız.Ben çalışmak için gitmeyi düşünmüyorum zaten temmuz Ağustos aylarında vize alablrsek yasayblr myz biraz da nabız yoklamak tutunablr myz diye görmek için dusunyrm. Daha önce İngiltere'de dil okuluna gitmiştim doktora öncesi
Gidip marketten çikolata alır gibi antibiyotik almıyoruz zaten. Doktor yazınca kullanıyoruz ama burada maaşallah beni muayene etmeden ahkam kesiyor bazıları ki doktor bile değilken. Antibiyotiklere karşı direnç gelişiyor muhakkak. kahvaltıda yemiyoruz bu ilaçları zeytin gibi. Dolayısıyla sorun yok.Maşallah herkesten fazla tıp ve biyoloji bilgisine sahipsiniz. Neden dünya'da antibiyotik krizi var, neden tüm dünya hekimleri, biyologları bu yoğunlukta antibiyotik reçete edilirse bir süre sonra toplumda antibiyotik direnci gelişeceğini ve en basit enfeksiyondan bile ölebileceğimizi, antibiyotiklerin işe yaramamaya başlayacağını söylüyor? Çünkü tüm dünyada gerekenden fazla antibiyotik kullanılıyor, araştırıp rahatlıkla ulaşılabilecek bir bilgi bu, bakabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı bile bağırıyor antibiyotik kullanımı azaltılmalı diye. Yoksa doktorun ne kârı var da ilaç yazmak istemesin Allah aşkına?
Üstelik antibiyotik adı üzerinde bakteri öldürür. Vücuttaki faydalı bakterileri ve faydasızları da öldürür. Boğaz enfeksiyonunuz ölür, bağırsak floranızı ve sindirimi sağlayan, vajinanızı nemlendiren bakteriler de ölür. Ciddi risk olmayan durumlarda vücudun dışsal etken olmadan savaşmasını beklemek daha iyidir. Bu riski siz değil hekim hesaplayabilir. Grip yani influenza ise bakteri bile değildir, virüstür, antibiyotikle yok olmaz, virüsler canlı olmadığından ilaçla ölmezler, belirtiler ortaya çıktıktan sonra ancak vücut savaşabilir. Biz de vücudu güçlendirmeye çalışırız. Belirtilerden sonra bazı virüslerle savaşabiliriz (bkz influenza), bazılarıyla savaşamayız (kuduz). Egomu tatmin etmek için random bir forumda yazmaya ihtiyacım yok, doktor arkadaşın da ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, mesleğini yaparak tatmin oluyordur. Sadece sizi bilgilendirmek istedim, hatalı antibiyotik kullanımı sağlığımız için tehlikeli olabilir. Sağlığımızı korumak isteyen ve bunun için eğitim almış insanlara tepki göstermemize gerek yok. Bulduğum kaynakları ekledim, bazılarının Türkçesi yoktu ama İngilizce'de web sayfasını çevirebilirsiniz.
SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
sggm.saglik.gov.trKüresel Bir Sağlık Krizi: Bakterilerde Antibiyotik Direnç
Antibiyotik direnci, bakterilerin antibiyotiklerin etkilerine karşı gelip, bir enfeksiyonu ortadan kaldırması gereken bir ilaca artık duyarlı olmadığı zaman ortaya çıkan bir mikroorganizmal yetenektir.www.yeniduzen.comAntimicrobial resistance
Antimicrobial Resistance (AMR) occurs when bacteria, viruses, fungi and parasites change over time and no longer respond to medicines making infections harder to treat and increasing the risk of disease spread, severe illness and death.www.who.intThe staggering death toll of drug-resistant bacteria
Global survey shows that in 2019, antimicrobial resistance killed more people than HIV/AIDS or malaria.www.nature.com
Bence yerleşmeden önce turist olarak gitmeniz çok isabetli olur. Biz de Almanya ya göç etmeye karar verdik ve öncesinde turist olarak gideceğiz. 3 tane şehir için bilet vs aldık. Bize en uygun şehiri seçeceğiz, sonra başvurularımızı o bölgede yoğunlaştıracağız.
Biz göçmenlerle konuşacağız, eğitim sistemi hakkında bilgi alacağız ve yerel halkın bizlere karşı olan tavır ve davranışlarını ölçeceğiz. Çocuklar için olan imkanları araştıracağız. Şehiri beğenip begenmediğimize karar vereceğiz.
Bence çok yerinde bir karar, neden bilinmeze gidelim ki. Yaklaşık 2 haftalık bir gezi planladık bunlar için.
Maşallah herkesten fazla tıp ve biyoloji bilgisine sahipsiniz. Neden dünya'da antibiyotik krizi var, neden tüm dünya hekimleri, biyologları bu yoğunlukta antibiyotik reçete edilirse bir süre sonra toplumda antibiyotik direnci gelişeceğini ve en basit enfeksiyondan bile ölebileceğimizi, antibiyotiklerin işe yaramamaya başlayacağını söylüyor? Çünkü tüm dünyada gerekenden fazla antibiyotik kullanılıyor, araştırıp rahatlıkla ulaşılabilecek bir bilgi bu, bakabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı bile bağırıyor antibiyotik kullanımı azaltılmalı diye. Yoksa doktorun ne kârı var da ilaç yazmak istemesin Allah aşkına?
Üstelik antibiyotik adı üzerinde bakteri öldürür. Vücuttaki faydalı bakterileri ve faydasızları da öldürür. Boğaz enfeksiyonunuz ölür, bağırsak floranızı ve sindirimi sağlayan, vajinanızı nemlendiren bakteriler de ölür. Ciddi risk olmayan durumlarda vücudun dışsal etken olmadan savaşmasını beklemek daha iyidir. Bu riski siz değil hekim hesaplayabilir. Grip yani influenza ise bakteri bile değildir, virüstür, antibiyotikle yok olmaz, virüsler canlı olmadığından ilaçla ölmezler, belirtiler ortaya çıktıktan sonra ancak vücut savaşabilir. Biz de vücudu güçlendirmeye çalışırız. Belirtilerden sonra bazı virüslerle savaşabiliriz (bkz influenza), bazılarıyla savaşamayız (kuduz). Egomu tatmin etmek için random bir forumda yazmaya ihtiyacım yok, doktor arkadaşın da ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, mesleğini yaparak tatmin oluyordur. Sadece sizi bilgilendirmek istedim, hatalı antibiyotik kullanımı sağlığımız için tehlikeli olabilir. Sağlığımızı korumak isteyen ve bunun için eğitim almış insanlara tepki göstermemize gerek yok. Bulduğum kaynakları ekledim, bazılarının Türkçesi yoktu ama İngilizce'de web sayfasını çevirebilirsiniz.
SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
sggm.saglik.gov.trKüresel Bir Sağlık Krizi: Bakterilerde Antibiyotik Direnç
Antibiyotik direnci, bakterilerin antibiyotiklerin etkilerine karşı gelip, bir enfeksiyonu ortadan kaldırması gereken bir ilaca artık duyarlı olmadığı zaman ortaya çıkan bir mikroorganizmal yetenektir.www.yeniduzen.comAntimicrobial resistance
Antimicrobial Resistance (AMR) occurs when bacteria, viruses, fungi and parasites change over time and no longer respond to medicines making infections harder to treat and increasing the risk of disease spread, severe illness and death.www.who.intThe staggering death toll of drug-resistant bacteria
Global survey shows that in 2019, antimicrobial resistance killed more people than HIV/AIDS or malaria.www.nature.com
Sizin üzülecek, üzerinize alınacak bir şeyiniz yok ki, gerekli durumda elbette kullanılacak, doktor gerek görüyorsa elbette kullanılacak, gayet bilinçli hareket ediyorsunuz ve doktorun yönlendirmesine uyuyorsunuz. Sorun doktordan çok bildiğini iddia edenler, siz değilsiniz. Hem zararı sadece bireysel değil toplumsal sağlık için ve bebeklik çağı özelinde değil, düzenli olarak vücudun savaşabileceği şeylerde antibiyotik kullanmayı önermiyorlar. Vücudun savaşmakta zorlanacağı yerlerde, belli dönemlerde kullanmak başka bir şey. Allah bebeğinize sağlık versin, çok üzücü bir durum. Ben işitme kaybı ile yaşıyorum, tek taraftan duyuyorum, bu konuda pek sorun yaşamıyorum ama önüne geçilebilseydi geçilsin isterdim, bebeğiniz için gösterdiğiniz özen çok güzel. Sağlıklı günler diliyorum.Alerjik bebeğim her ay orta kulak enfeksiyonu geçiriyor. Geniz eti büyük. 5 yaşına kadar böyle gider diyor doktoru. Maslak acıbademde kbb profuna göründük. Kendi alerji doktorumuz florence kadıköyde prof. Bunun dışında farklı görüşler almak için birçok doktora göründük. Kendinizi suçlamayın. Antibiyotik kullanmak zorunda yoksa işitme kaybı olur 5-6 yaşından sonra azalacak diyorlar. Ve ne yazık ki günümüzde çevremdeki çok fazla arkadaşımın çocuğu bu durumda.
daha minnak bebekken sünnet olduğu halde idrar yolu enfeksiyonu geçirdik. Antibiyotik kullandık. İdrar yolu enfeksiyonunda mecbur kullanılıyor böbreklere ilerler dedi yine takip eden yenidoğan uzmanı prof.
15 ay emzirdim bebeğimi sonra sütüm bitti. Anne sütü korurdu e korumadı. O sürede de hep hastaydı.
Evet zararlı ama gerçekten antibiyotiksiz büyütmek için ne yapalım daha?e ben doktor muyum bunun kararını ben mi vereceğim yani. Gerekli diyor adam kullanıyoruz işte. Sonra da böyle makaleler yazılar çıkıyor. Valla çileden çıkıyorum.
Sizin üzülecek, üzerinize alınacak bir şeyiniz yok ki, gerekli durumda elbette kullanılacak, doktor gerek görüyorsa elbette kullanılacak, gayet bilinçli hareket ediyorsunuz ve doktorun yönlendirmesine uyuyorsunuz. Zararlı olması sadece bireysel değil toplumsal sağlık için ve bebeklik çağı özelinde değil, düzenli olarak vücudun savaşabileceği şeylerde antibiyotik kullanmayı önermiyorlar. Vücudun savaşmakta zorlanacağı yerlerde, belli dönemlerde kullanmak başka bir şey. Allah bebeğinize sağlık versin, çok üzücü bir durum. Ben işitme kaybı ile yaşıyorum, tek taraftan duyuyorum, bu konuda pek sorun yaşamıyorum ama önüne geçilebilseydi geçilsin isterdim, bebeğiniz için gösterdiğiniz özen çok güzel. Sağlıklı günler diliyorum.