Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

Aa gercektenmi
Ama belki komsuyuz
Sadece nederlands mi konusuyosunuz yoksa fransizcada varmi
Hollanda'da fransızca konuşulan bölge var mı ki? Hollandaca konuşuyoruz ama fransızca konuşulan bölgelere çok yakınız.
Aman ne kadarlık ülke zaten baştan sona 6 saat muhakkak komşuyuzdur 😄

Hollanda'da fransızca konuşulan bölge var mı ki? Hollandaca konuşuyoruz ama fransızca konuşulan bölgelere çok yakınız.
Aman ne kadarlık ülke zaten baştan sona 6 saat muhakkak komşuyuzdur 😄
Ha yok canim ayni ulkede degiliz komsuyuz 😃
Ben dip komsunum hem fransizca hem nederlands konusuyoz

Türkiyede acilde beklediniz mi hiç 🙄
Türkiye’de devlet hastanesinin acilleri de çok kalabalık oluyor. Ama en nihayetinde bakıyorlar. Ablam Amerika’ya gitmişti. Çocuğu Amerikan vatandaşı olsun hayali kuruyordu. Sağlık sigortası olmayanların yüzüne bakmıyorlarmış. Gerisin geriye döndü.

Özel hastanenin acilinde beklemistir belki?

Muhtemelen acıbadem tarzı üst segment bir hastaneyi gördü. Oh ne güzel en azından paramla hizmet alabiliyorum diye sevindi diye düşünüyorum. Sgk ve tss geçen özel hastanelerde de durum vahim çünkü İstanbul da en azından. 41 derece ateşli covid pozitif 5 aylık bebeğimle bekledim ben.

Özel hastanenin acilinde beklemistir belki?

Muhtemelen acıbadem tarzı üst segment bir hastaneyi gördü. Oh ne güzel en azından paramla hizmet alabiliyorum diye sevindi diye düşünüyorum. Sgk ve tss geçen özel hastanelerde de durum vahim çünkü İstanbul da en azından. 41 derece ateşli covid pozitif 5 aylık bebeğimle bekledim ben.

Türkiye’de devlet hastanesinin acilleri de çok kalabalık oluyor. Ama en nihayetinde bakıyorlar. Ablam Amerika’ya gitmişti. Çocuğu Amerikan vatandaşı olsun hayali kuruyordu. Sağlık sigortası olmayanların yüzüne bakmıyorlarmış. Gerisin geriye döndü.

Şimdi benim de kuzenim İngiltere’de yaşıyor. Onun söylediği de hastaneye ulaşmak zor. Ama içeri adım attığında kendini bırakıyorsun ellerine ve müthiş hizmet alıyorsun. Ben doğum yapacağım zaman her ay ultrasona girip doktorla canım cicim olup son anda doktor beni kendi keyfine mi sezaryene yönlendiriyor yoksa gerçekten mi gerekiyor diye düşünürken o hamilelik boyunca doktorun yüzünü 3 kere gördü. Ama doğum şeklinin en doğru yöntem seçileceğine emindi.

ingilterede ay başım ağrıyor bu aralar bir nörolojiden randevu alayım diyemiyorsun. Bu yüzden doktorlar yoğun olmuyor. Bu yüzden de gerçekten ihtiyacı olan daha iyi hizmet alıyor durum bu. Bizim doktorlarımız çok yoğun çalışıyor. Hastanelerimiz çok kalabalık. Çünkü gitmek çok kolay.

Sİzdden önce turist vizesiyle bir başka Ab ülkesine gelen biri olarak bilgi paylaşayım. Turist vizesiyle hiçbir şey olmuyor. İş bulsanız da tekrar Türkiye'ye dönüp çalışma izni çıkarmanız gerekiyormuş.

Yani antibiyotik “boşuna” veya “gereksiz fazla” kullanılan bir şey değil sonuç olarak.
Maşallah herkesten fazla tıp ve biyoloji bilgisine sahipsiniz. Neden dünya'da antibiyotik krizi var, neden tüm dünya hekimleri, biyologları bu yoğunlukta antibiyotik reçete edilirse bir süre sonra toplumda antibiyotik direnci gelişeceğini ve en basit enfeksiyondan bile ölebileceğimizi, antibiyotiklerin işe yaramamaya başlayacağını söylüyor? Çünkü tüm dünyada gerekenden fazla antibiyotik kullanılıyor, araştırıp rahatlıkla ulaşılabilecek bir bilgi bu, bakabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı bile bağırıyor antibiyotik kullanımı azaltılmalı diye. Yoksa doktorun ne kârı var da ilaç yazmak istemesin Allah aşkına?

Üstelik antibiyotik adı üzerinde bakteri öldürür. Vücuttaki faydalı bakterileri ve faydasızları da öldürür. Boğaz enfeksiyonunuz ölür, bağırsak floranızı ve sindirimi sağlayan, vajinanızı nemlendiren bakteriler de ölür. Ciddi risk olmayan durumlarda vücudun dışsal etken olmadan savaşmasını beklemek daha iyidir. Bu riski siz değil hekim hesaplayabilir. Grip yani influenza ise bakteri bile değildir, virüstür, antibiyotikle yok olmaz, virüsler canlı olmadığından ilaçla ölmezler, belirtiler ortaya çıktıktan sonra ancak vücut savaşabilir. Biz de vücudu güçlendirmeye çalışırız. Belirtilerden sonra bazı virüslerle savaşabiliriz (bkz influenza), bazılarıyla savaşamayız (kuduz). Egomu tatmin etmek için random bir forumda yazmaya ihtiyacım yok, doktor arkadaşın da ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, mesleğini yaparak tatmin oluyordur. Sadece sizi bilgilendirmek istedim, hatalı antibiyotik kullanımı sağlığımız için tehlikeli olabilir. Sağlığımızı korumak isteyen ve bunun için eğitim almış insanlara tepki göstermemize gerek yok. Bulduğum kaynakları ekledim, bazılarının Türkçesi yoktu ama İngilizce'de web sayfasını çevirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben çalışmak için gitmeyi düşünmüyorum zaten temmuz Ağustos aylarında vize alablrsek yasayblr myz biraz da nabız yoklamak tutunablr myz diye görmek için dusunyrm. Daha önce İngiltere'de dil okuluna gitmiştim doktora öncesi 😉

Ben çalışmak için gitmeyi düşünmüyorum zaten temmuz Ağustos aylarında vize alablrsek yasayblr myz biraz da nabız yoklamak tutunablr myz diye görmek için dusunyrm. Daha önce İngiltere'de dil okuluna gitmiştim doktora öncesi 😉
Bence yerleşmeden önce turist olarak gitmeniz çok isabetli olur. Biz de Almanya ya göç etmeye karar verdik ve öncesinde turist olarak gideceğiz. 3 tane şehir için bilet vs aldık. Bize en uygun şehiri seçeceğiz, sonra başvurularımızı o bölgede yoğunlaştıracağız.
Biz göçmenlerle konuşacağız, eğitim sistemi hakkında bilgi alacağız ve yerel halkın bizlere karşı olan tavır ve davranışlarını ölçeceğiz. Çocuklar için olan imkanları araştıracağız. Şehiri beğenip begenmediğimize karar vereceğiz.
Bence çok yerinde bir karar, neden bilinmeze gidelim ki. Yaklaşık 2 haftalık bir gezi planladık bunlar için.

Maşallah herkesten fazla tıp ve biyoloji bilgisine sahipsiniz. Neden dünya'da antibiyotik krizi var, neden tüm dünya hekimleri, biyologları bu yoğunlukta antibiyotik reçete edilirse bir süre sonra toplumda antibiyotik direnci gelişeceğini ve en basit enfeksiyondan bile ölebileceğimizi, antibiyotiklerin işe yaramamaya başlayacağını söylüyor? Çünkü tüm dünyada gerekenden fazla antibiyotik kullanılıyor, araştırıp rahatlıkla ulaşılabilecek bir bilgi bu, bakabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı bile bağırıyor antibiyotik kullanımı azaltılmalı diye. Yoksa doktorun ne kârı var da ilaç yazmak istemesin Allah aşkına?

Üstelik antibiyotik adı üzerinde bakteri öldürür. Vücuttaki faydalı bakterileri ve faydasızları da öldürür. Boğaz enfeksiyonunuz ölür, bağırsak floranızı ve sindirimi sağlayan, vajinanızı nemlendiren bakteriler de ölür. Ciddi risk olmayan durumlarda vücudun dışsal etken olmadan savaşmasını beklemek daha iyidir. Bu riski siz değil hekim hesaplayabilir. Grip yani influenza ise bakteri bile değildir, virüstür, antibiyotikle yok olmaz, virüsler canlı olmadığından ilaçla ölmezler, belirtiler ortaya çıktıktan sonra ancak vücut savaşabilir. Biz de vücudu güçlendirmeye çalışırız. Belirtilerden sonra bazı virüslerle savaşabiliriz (bkz influenza), bazılarıyla savaşamayız (kuduz). Egomu tatmin etmek için random bir forumda yazmaya ihtiyacım yok, doktor arkadaşın da ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, mesleğini yaparak tatmin oluyordur. Sadece sizi bilgilendirmek istedim, hatalı antibiyotik kullanımı sağlığımız için tehlikeli olabilir. Sağlığımızı korumak isteyen ve bunun için eğitim almış insanlara tepki göstermemize gerek yok. Bulduğum kaynakları ekledim, bazılarının Türkçesi yoktu ama İngilizce'de web sayfasını çevirebilirsiniz.

Gidip marketten çikolata alır gibi antibiyotik almıyoruz zaten. Doktor yazınca kullanıyoruz ama burada maaşallah beni muayene etmeden ahkam kesiyor bazıları ki doktor bile değilken. Antibiyotiklere karşı direnç gelişiyor muhakkak. kahvaltıda yemiyoruz bu ilaçları zeytin gibi. Dolayısıyla sorun yok.

Bence yerleşmeden önce turist olarak gitmeniz çok isabetli olur. Biz de Almanya ya göç etmeye karar verdik ve öncesinde turist olarak gideceğiz. 3 tane şehir için bilet vs aldık. Bize en uygun şehiri seçeceğiz, sonra başvurularımızı o bölgede yoğunlaştıracağız.
Biz göçmenlerle konuşacağız, eğitim sistemi hakkında bilgi alacağız ve yerel halkın bizlere karşı olan tavır ve davranışlarını ölçeceğiz. Çocuklar için olan imkanları araştıracağız. Şehiri beğenip begenmediğimize karar vereceğiz.
Bence çok yerinde bir karar, neden bilinmeze gidelim ki. Yaklaşık 2 haftalık bir gezi planladık bunlar için.

Valla ben Almanya'ya da bodoslama taşındım bir kez görmeden, PhDden sonra başka bir şehre de iş bulup yine bodos taşındım . O zamanlar yabancı olarak yaşamak bu kadar popüler değildi, şimdi bakıyorum herkes ne kadar bilinçli; bolca da bilgi kaynağı var, forumlarda, etrafta akıl sorabileceğin tonla insan var. Valla yedim ömrümü baştan gelmezdim:)

Alerjik bebeğim her ay orta kulak enfeksiyonu geçiriyor. Geniz eti büyük. 5 yaşına kadar böyle gider diyor doktoru. Maslak acıbademde kbb profuna göründük. Kendi alerji doktorumuz florence kadıköyde prof. Bunun dışında farklı görüşler almak için birçok doktora göründük. Kendinizi suçlamayın. Antibiyotik kullanmak zorunda yoksa işitme kaybı olur 5-6 yaşından sonra azalacak diyorlar. Ve ne yazık ki günümüzde çevremdeki çok fazla arkadaşımın çocuğu bu durumda.
daha minnak bebekken sünnet olduğu halde idrar yolu enfeksiyonu geçirdik. Antibiyotik kullandık. İdrar yolu enfeksiyonunda mecbur kullanılıyor böbreklere ilerler dedi yine takip eden yenidoğan uzmanı prof.
15 ay emzirdim bebeğimi sonra sütüm bitti. Anne sütü korurdu e korumadı. O sürede de hep hastaydı.
Evet zararlı ama gerçekten antibiyotiksiz büyütmek için ne yapalım daha?e ben doktor muyum bunun kararını ben mi vereceğim yani. Gerekli diyor adam kullanıyoruz işte. Sonra da böyle makaleler yazılar çıkıyor. Valla çileden çıkıyorum.

Alerjik bebeğim her ay orta kulak enfeksiyonu geçiriyor. Geniz eti büyük. 5 yaşına kadar böyle gider diyor doktoru. Maslak acıbademde kbb profuna göründük. Kendi alerji doktorumuz florence kadıköyde prof. Bunun dışında farklı görüşler almak için birçok doktora göründük. Kendinizi suçlamayın. Antibiyotik kullanmak zorunda yoksa işitme kaybı olur 5-6 yaşından sonra azalacak diyorlar. Ve ne yazık ki günümüzde çevremdeki çok fazla arkadaşımın çocuğu bu durumda.
daha minnak bebekken sünnet olduğu halde idrar yolu enfeksiyonu geçirdik. Antibiyotik kullandık. İdrar yolu enfeksiyonunda mecbur kullanılıyor böbreklere ilerler dedi yine takip eden yenidoğan uzmanı prof.
15 ay emzirdim bebeğimi sonra sütüm bitti. Anne sütü korurdu e korumadı. O sürede de hep hastaydı.
Evet zararlı ama gerçekten antibiyotiksiz büyütmek için ne yapalım daha?e ben doktor muyum bunun kararını ben mi vereceğim yani. Gerekli diyor adam kullanıyoruz işte. Sonra da böyle makaleler yazılar çıkıyor. Valla çileden çıkıyorum.
Sizin üzülecek, üzerinize alınacak bir şeyiniz yok ki, gerekli durumda elbette kullanılacak, doktor gerek görüyorsa elbette kullanılacak, gayet bilinçli hareket ediyorsunuz ve doktorun yönlendirmesine uyuyorsunuz. Sorun doktordan çok bildiğini iddia edenler, siz değilsiniz. Hem zararı sadece bireysel değil toplumsal sağlık için ve bebeklik çağı özelinde değil, düzenli olarak vücudun savaşabileceği şeylerde antibiyotik kullanmayı önermiyorlar. Vücudun savaşmakta zorlanacağı yerlerde, belli dönemlerde kullanmak başka bir şey. Allah bebeğinize sağlık versin, çok üzücü bir durum. Ben işitme kaybı ile yaşıyorum, tek taraftan duyuyorum, bu konuda pek sorun yaşamıyorum ama önüne geçilebilseydi geçilsin isterdim, bebeğiniz için gösterdiğiniz özen çok güzel. Sağlıklı günler diliyorum.

Sizin üzülecek, üzerinize alınacak bir şeyiniz yok ki, gerekli durumda elbette kullanılacak, doktor gerek görüyorsa elbette kullanılacak, gayet bilinçli hareket ediyorsunuz ve doktorun yönlendirmesine uyuyorsunuz. Zararlı olması sadece bireysel değil toplumsal sağlık için ve bebeklik çağı özelinde değil, düzenli olarak vücudun savaşabileceği şeylerde antibiyotik kullanmayı önermiyorlar. Vücudun savaşmakta zorlanacağı yerlerde, belli dönemlerde kullanmak başka bir şey. Allah bebeğinize sağlık versin, çok üzücü bir durum. Ben işitme kaybı ile yaşıyorum, tek taraftan duyuyorum, bu konuda pek sorun yaşamıyorum ama önüne geçilebilseydi geçilsin isterdim, bebeğiniz için gösterdiğiniz özen çok güzel. Sağlıklı günler diliyorum.

Evet ben biraz uç şeyler yaşıyorum şükür çaresiz dert değil.
Ama çevremde çocuğu olan kreşe giden okula giden birçok arkadaşım var. iyi doktorlara götüren maddi durumu tr ortalamasının üstünde bilinçli eğitimli insanlar bunlar. her ay antibiyotik kullanıyorlar gerçekten. Geçen ay iş yerinde bir arkadaşım boynuma sarılıp ağladı neyi yapamıyorum yine niye antibiyotik veriyorum çocuğuma diye. Bilmiyorum gerçekten neyi yapamıyoruz. Ya geniz eti büyük ya bademciği büyük ya alerjisi var hepsi böyle.
Gerçekten sağlık ocağında doktora yapışıp antibiyotik yaz demiyoruz.
Kayınvalidem yetişkin kadın boğazı ağrıyınca hemen antibiyotik yazdırır. Bu yanlış evet. Söylüyoruz dinlemiyor. Ben ağzıma sürmem. Ciddi bir enfeksiyonum yoksa doktor yazsa da kullanmıyorum. Kendim için o vebali alıyorum. Geçiyor da benim bağışıklığım yeniyor. He idrar yolu geçmez yine o ciddi. O zaman kullanırım. Ama çocuklarda durum çok başka. Dilinden anlamıyorsun. Ateşleniyor doktora götürüyorsun. Antibiyotik yazıyor. Gidip alıyorsun.

Gerekli işte yani. Bayağı gerekli lanet olasıcalar.

X