Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

Bende konuyu ve neden actiginizi pek anlayamadım, sanırım hızlı hızlı yazdınız, zamanında Ankara anlaşmasına başvuran ve ingilterede zaman geciren biri olarak biraz bilgi veriyim
Şu anda İngiliz ekonomisi zor durumda gerçekten, pandemiden sonra toparlayamadilar , brexit ve pandemi üst üste geldi , sağlık sistemini zaten yazmışlar yorumlarda baya kötü bizim ülkeye göre, eğitim elbette burdan kat be kat iyi ancak büyük şehir düşünüyorsanız maalesef çocuklara ırkçılık tüm dünyada olduğu gibi orda da artmış durumda , küçük şehirlerde bu sorunlar yok , daha sakin , daha monoton ve huzurlu bir hayat var
Ankara anlaşmasından sonra şartlar baya değişti, iyi bir iş teklifi almanız lazım, siz ya da eşiniz teklifi alır ve kabul görürseniz diğer es için yanlış hatırlamıyorsam 12.000 gbp niz olması lazim ( rakam değişmiş ya da aklımda yanlış kalmis olabilir)
Eşiniz işten çıkarsa vize almanız imkansıza yakın yani turist vizesi , o yüzden istifa etmeden önce vizeye başvurun, gidip görün iş olanaklarını değerlendirin, head hunterlarla iletişime geçin LinkedIn üzerinden, şansınız bol olsun

Hahaha öyle zaten.
Girer girmez triyaja sokuyorlar. Bir şeyin yoksa yeşil bölümde bekliyorsun, az Tehlikeli durumda sari alanda az bekliyorsun. Cok acil durumda da kırmızıdasin,anında müdahale ediyorlar Eki Görüntüle 3198402
Ama bizim Türkler için acil gerçekten sosyalleşme yeri. Özellikle yaşlılar için. Ananem bizde bu aylarda . Kadın sağdan sola dönerken ıhh'lasa 'anne kötüysen acile gidelim' diyor annem. Acile gittiginde de yaşından dolayı önceliği var , öyle ilgileniyorlar ki tahliller,rontgenler,emarlar ve tabii ki sarı serum:)) Hic de sıra beklemiyor. Bunun lüksüyle acil ayak yolu onlar için.
Allah cidden razı olsun sağlık çalışanlarından. İşin ilginci genelde geceyarısı bile güler yüzlü ve nazikler.
çok şey değişmeli sağlıkta,ama önce insanların zihniyeti.
Bende hep soyluyorum, saglikcilarin isi cok zor . Helede Turkiyede Allah yardimcilari olsun . Halk nekadar tatmin olmazsada Allah onlardan razi oluyodur diye umuyorum.

Gercektende cok sacma sebeplerden acile gidildigine sait oldum hamilelik icin kan aldirmaya mesela nebilim daha bisuru sacma sapan sebepler icin.
Bide yaranabilseler

Turkiyede zihniyetin degismesi sart ama gittikce dahada kotuye gidiyo gibime geliyo.

Yani antibiyotik “boşuna” veya “gereksiz fazla” kullanılan bir şey değil sonuç olarak.
Antibiyotik cokda iyi bise degil sonucta.
Bagirsakdaki iyi bakterileri oldurup bagisikligi dusurur.

Gerektiginde tabiki kullanilmali ama benim grip antibiyotiksiz gecmez bogaz agrim antibiyotiksiz gecmez diye bisebeple kullanmak kendi vucuduna zarar vermektir .

Bende hep soyluyorum, saglikcilarin isi cok zor . Helede Turkiyede Allah yardimcilari olsun . Halk nekadar tatmin olmazsada Allah onlardan razi oluyodur diye umuyorum.

Gercektende cok sacma sebeplerden acile gidildigine sait oldum hamilelik icin kan aldirmaya mesela nebilim daha bisuru sacma sapan sebepler icin.
Bide yaranabilseler

Turkiyede zihniyetin degismesi sart ama gittikce dahada kotuye gidiyo gibime geliyo.
Kk'da bile "kaset test yaptım, silik çizgi var çok heyecanlıyım" diyene "bence var canım acile git kan ver hemen" diyenler var

antibiyotik vermeyince hasta yakını seni döver seviyeye geliyor.
ondan direkt veriliyor.
şöyle bir kar zarar hesabı yaparsak , nöbetin geri kalanının rezil geçmesi ve bilmem kaç hasta ile kavga etmek mi
yoksa serum ya da antibiyotik vermek mi ?
maalesef ikincisi baskın geliyor.
hiçbir hekim arkadaşımın antibiyotiklerin yoğun kullanımıni desteklemediğini biliyorum ama şartlar insana bunu alistiryor.

yazın bir nobetimde bir hasta 9 yaşındaki çocuğu için serum almadan iyileşmez bu dedi,
dedimki sen bu deneyime nereden eristin ? çocuk 9 yaşında kaç kere serum taktı ?
ısrar etti de etti , lanet olsun diyip vermek zorunda kaliyorsun hâlbuki serum tuzlu sudan başka hiçbir bişey değil.
ilk başlarda ağrı kesici igne bile yapmıyordum anlatıyordum anlatıyordum ama insanlar anlamıyor kavga cikariyorlar
Ben türkiye'de doğdum büyüdüm bu yüzden buraya gelince inanılmaz şaşırmıştım ama alıştım şimdi tr'de ki arkadaşlar çocuk ateşlendi acile gittik, midem ağrıdı serum taktırmaya gittim diyince aval aval bakıyorum. Mesela burdaki doktorların hep dediği şey, antibiyotik her enfeksiyona verilmez. Üst solunum yolu enfeksiyonunda falan asla vermezler. Oğlum 6 aylıkken orta kulak enfeksiyonu oldu ama ağır değildi muayene etti aile hekimi, 1 haftaya geçer dedi nitekim geçti de.

Zor..
Kocanın okul fiyatları zamlandigi için yaptığı atar idarenin yapmış olduğu gider ile son bulmuş.
Ayrica döviz üzerinden mi ödeme alıyordu esin?
Yabancı bir okulda kariyer yapmaktan ziyade neden buraya gelmiş ki.
Dediğim gibi zor..

Son düzenleme:
Kk'da bile "kaset test yaptım, silik çizgi var çok heyecanlıyım" diyene "bence var canım acile git kan ver hemen" diyenler var
Cok ilginc ya gercektende acil ne demek turkcede bunun anlamini ogretmek gerek

Esimin kuzeninin esi hemsire, cocugun atesi cikti diye acile gidiyorum diyo
Neden ates dusurucu vermiyosun diyorum olsun gitmisken bi antibiyotik yazdiriyorum diyo nasil bi cahillik ya... sen bide hemsiresin !

antibiyotik vermeyince hasta yakını seni döver seviyeye geliyor.
ondan direkt veriliyor.
şöyle bir kar zarar hesabı yaparsak , nöbetin geri kalanının rezil geçmesi ve bilmem kaç hasta ile kavga etmek mi
yoksa serum ya da antibiyotik vermek mi ?
maalesef ikincisi baskın geliyor.
hiçbir hekim arkadaşımın antibiyotiklerin yoğun kullanımıni desteklemediğini biliyorum ama şartlar insana bunu alistiryor.

yazın bir nobetimde bir hasta 9 yaşındaki çocuğu için serum almadan iyileşmez bu dedi,
dedimki sen bu deneyime nereden eristin ? çocuk 9 yaşında kaç kere serum taktı ?
ısrar etti de etti , lanet olsun diyip vermek zorunda kaliyorsun hâlbuki serum tuzlu sudan başka hiçbir bişey değil.
ilk başlarda ağrı kesici igne bile yapmıyordum anlatıyordum anlatıyordum ama insanlar anlamıyor kavga cikariyorlar
Ben yasadigim ulkede hic serum yemedim
Kizimi Turkiyede izine geldigimizde ishal ve kusmadan rdvulu, bakin acil demiyorum rdvulu doktora goturdum .

Doktor muayene etti serum icin odaya gonderdi bende serumun icinde nevar diye bakiyorum ustune dediginiz gibi tuzlu su yani ekstra bise yok

Sonra yastis verdi , 4 gece oda sanirim yurt disindan oldugumuz icindi. Cunku gercekten yatis yapacak bidurum yoktu .. burada daha kotu oldugu gunler oldu, evde semptomlara karsi ilac kullanarak atlatti

Bu nasıl olabiliyor peki? Hangi yöntemle iyileşiyor, hastalığı kaç gün sürüyor?
Parasetamol, sadece bu. Kızım 15 aylıktı okula başladığında ilk bir yıl boyunca bir hafta hastaydı bir hafta iyiydi. Ne zaman ki bir yıla yaklaştı daha az hasta olmaya başladı gittikçe süre uzadı. Şuan 3 yaşında, bu kış arada birkaç gün ateşlendi ertesi sabah iyiydi. Gerçi bunu dedim ya hastalanır artık 😄😄

Ben yasadigim ulkede hic serum yemedim
Kizimi Turkiyede izine geldigimizde ishal ve kusmadan rdvulu, bakin acil demiyorum rdvulu doktora goturdum .

Doktor muayene etti serum icin odaya gonderdi bende serumun icinde nevar diye bakiyorum ustune dediginiz gibi tuzlu su yani ekstra bise yok

Sonra yastis verdi , 4 gece oda sanirim yurt disindan oldugumuz icindi. Cunku gercekten yatis yapacak bidurum yoktu .. burada daha kotu oldugu gunler oldu, evde semptomlara karsi ilac kullanarak atlatti
ishal ve kusma da özellikle yoğun ise mutlaka serum yaziyorduk biz de ,
çocuğun kaybettiği sıvı ve mineral kaybı için.
ama ateşi çıkan gelip serum istiyor
bide benim işimi bana öğretiyor, sorun çıkarıyor
gerçekten şu an acilde hekimlik yapmak ulkenin en zor islerinden.

ishal ve kusma da özellikle yoğun ise mutlaka serum yaziyorduk biz de ,
çocuğun kaybettiği sıvı ve mineral kaybı için.
ama ateşi çıkan gelip serum istiyor
bide benim işimi bana öğretiyor, sorun çıkarıyor
gerçekten şu an acilde hekimlik yapmak ulkenin en zor islerinden.
Doktorlara karsi saygi yok zaten gozemledigim kadariyla
Nebilim ben hastaneye gidince doktor bana maskeni takarmisin deyince onunla munakasaya girmiyorum aksine utanip ozur diliyorum.
Ben 2022 yazin doktor sirf maske tak dedi diye takmicam diye bas bagiran sen benim cocuguma bakacaksin mecbursun diye vatandasi gorunce bi şok oldum gercektende medeniyetsizlik diz boyu ya dedim o an

Ben türkiye'de doğdum büyüdüm bu yüzden buraya gelince inanılmaz şaşırmıştım ama alıştım şimdi tr'de ki arkadaşlar çocuk ateşlendi acile gittik, midem ağrıdı serum taktırmaya gittim diyince aval aval bakıyorum. Mesela burdaki doktorların hep dediği şey, antibiyotik her enfeksiyona verilmez. Üst solunum yolu enfeksiyonunda falan asla vermezler. Oğlum 6 aylıkken orta kulak enfeksiyonu oldu ama ağır değildi muayene etti aile hekimi, 1 haftaya geçer dedi nitekim geçti de.
elimizde olsa biz de çoğu hastaya vermeyiz ama hasta genelde kafasında bir tedavi ile geliyor dediğini yapmazsan ciddi sorunlar çıkarıyor .
ve hiçbir şey olmuyor yani bu gece hastanede kavga çıkarıp yarim saat sonra gelip tekrar muayene olabiliyor,
bir noktadan sonra ben ne için çabalıyorum diyorsun tamam demeye başlıyorsun çoğu şeye .
antibiyotik çoğu hastalığı hızlı atlatmayı sağlıyor olabilir ama bu hizli atlatma bile hastalık icin tamamen faydalı olduğunu göstermez, bağışıklığa güvenmek çoğu zaman daha iyi bence de.
ama
anlatamıyorsun anlamıyorlar.

Doktorlara karsi saygi yok zaten gozemledigim kadariyla
Nebilim ben hastaneye gidince doktor bana maskeni takarmisin deyince onunla munakasaya girmiyorum aksine utanip ozur diliyorum.
Ben 2022 yazin doktor sirf maske tak dedi diye takmicam diye bas bagiran sen benim cocuguma bakacaksin mecbursun diye vatandasi gorunce bi şok oldum gercektende medeniyetsizlik diz boyu ya dedim o an
evet acillerin özellikle en korkunç yani bu,
geçen başka bir konuya daha yazmıştım,
hasta senin suratına tükürüp annene babana küfür dahi etse yine de tedavisini sen ya da yanındaki arkadaşın vermek zorundasin.
bu duygusal olarak çok ama çok zorlayıcı maalesef.
bu yüzden kimse acillerde kalmıyor herkes maksimum bir sene çalışıp öyle böyle ayrılıyor acillerden.

elimizde olsa biz de çoğu hastaya vermeyiz ama hasta genelde kafasında bir tedavi ile geliyor dediğini yapmazsan ciddi sorunlar çıkarıyor .
ve hiçbir şey olmuyor yani bu gece hastanede kavga çıkarıp yarim saat sonra gelip tekrar muayene olabiliyor,
bir noktadan sonra ben ne için çabalıyorum diyorsun tamam demeye başlıyorsun çoğu şeye .
antibiyotik çoğu hastalığı hızlı atlatmayı sağlıyor olabilir ama bu hizli atlatma bile hastalık icin tamamen faydalı olduğunu göstermez, bağışıklığa güvenmek çoğu zaman daha iyi bence de.
ama
Alternatif tip dediginiz su olabilirmi
Ucucu yaglarla karisim yapmak
Ben atesi oksurugu bogaz agrisini bunlarla atlatmaya bakiyorum tabikide baslangicinda ilerlemesin diye ,cogu kezde ise yariyor
Arkadasim aromaterapi uzmani ondan tuyolar aliyorum
Kitaplar aldim orda formuller var yapiyorum

Alternatif tip dediginiz su olabilirmi
Ucucu yaglarla karisim yapmak
Ben atesi oksurugu bogaz agrisini bunlarla atlatmaya bakiyorum tabikide baslangicinda ilerlemesin diye ,cogu kezde ise yariyor
Arkadasim aromaterapi uzmani ondan tuyolar aliyorum
Kitaplar aldim orda formuller var yapiyorum
yani uçucu yaglar kısmını çok bilmiyorum ben de çok severim kullanmayı ,
öyle basit bal zerdeçal zencefil gibi şeylerden de bahsetmek istemedim.

benim alternatif tıp dedigim grip vs değilde daha ciddi hastalikleri beslenme ve bitkilerle çözeceğini söyleyenler

evet acillerin özellikle en korkunç yani bu,
geçen başka bir konuya daha yazmıştım,
hasta senin suratına tükürüp annene babana küfür dahi etse yine de tedavisini sen ya da yanındaki arkadaşın vermek zorundasin.
bu duygusal olarak çok ama çok zorlayıcı maalesef.
bu yüzden kimse acillerde kalmıyor herkes maksimum bir sene çalışıp öyle böyle ayrılıyor acillerden.
Cok kotu ya
Yazik gunah degilmi
Hak yani
Bu konuda gercektende cok durustler hristiyan diyim bari yabanci demeyim . Iman haric hersey tam. Yalan dolan yok durust yani nebilim insan karsindakine guveniyo.

Parasetamol, sadece bu. Kızım 15 aylıktı okula başladığında ilk bir yıl boyunca bir hafta hastaydı bir hafta iyiydi. Ne zaman ki bir yıla yaklaştı daha az hasta olmaya başladı gittikçe süre uzadı. Şuan 3 yaşında, bu kış arada birkaç gün ateşlendi ertesi sabah iyiydi. Gerçi bunu dedim ya hastalanır artık 😄😄
Nedense ayni ulkede oldugumuz kanaatindeyim😀 ve bide nederlands senin kullanici adin

Antibiyotik cokda iyi bise degil sonucta.
Bagirsakdaki iyi bakterileri oldurup bagisikligi dusurur.

Gerektiginde tabiki kullanilmali ama benim grip antibiyotiksiz gecmez bogaz agrim antibiyotiksiz gecmez diye bisebeple kullanmak kendi vucuduna zarar vermektir .
Orası öyle tabii kim ister ilaç kullanmayı. Ben karar vermiyorum, muayene oluyorum sonuçta ve sinüzit bir enfeksiyon, iltihap sözkonusu. Artı benim burnumda deviasyon var ve alerjik bünyem var. X hanımdaki gibi hafif seyretmiyor

Orası öyle tabii kim ister ilaç kullanmayı. Ben karar vermiyorum, muayene oluyorum sonuçta ve sinüzit bir enfeksiyon, iltihap sözkonusu. Artı benim burnumda deviasyon var ve alerjik bünyem var. X hanımdaki gibi hafif seyretmiyor
Siz oyle diyorsunuz demiyorum
Genel anlatim yapmak istedim
Cok duyuyorum antibiotik almazsam tobe iyilesmiyorum diyenleri

Antibiotik her enfeksiyonda verilmiyo (bunuda genel olarak yaziyorum, sizin durumunuz icin degil. )

ama
Bir yorumda politik demişsin, o kadar doğru ki malesef. Ancak yine de iki sistemi birleştiren bi sağlık politikasını yeğlerim çünkü hastaneye gerçekten ihtiyacın olduğunda ulaşmak cidden zor.

X