Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

Bence yerleşmeden önce turist olarak gitmeniz çok isabetli olur. Biz de Almanya ya göç etmeye karar verdik ve öncesinde turist olarak gideceğiz. 3 tane şehir için bilet vs aldık. Bize en uygun şehiri seçeceğiz, sonra başvurularımızı o bölgede yoğunlaştıracağız.
Biz göçmenlerle konuşacağız, eğitim sistemi hakkında bilgi alacağız ve yerel halkın bizlere karşı olan tavır ve davranışlarını ölçeceğiz. Çocuklar için olan imkanları araştıracağız. Şehiri beğenip begenmediğimize karar vereceğiz.
Bence çok yerinde bir karar, neden bilinmeze gidelim ki. Yaklaşık 2 haftalık bir gezi planladık bunlar için.
Şükür beni anlayan biri çıktı 😍 sorsan tavsiye veren linçler yedim burda. Hayatında kendi kapısının önü.haric çıkmayan ama sürekli eleştiren yada çıkmış ama vizyonu olmayan insanlardı bunlar.
Farklı ülkede olsa aynı süreçteyiz size de kolaylklar dilerim. Bizim 2 ayımız var dolu dolu daha önce gittigim Bournemouth ve ev işlerimizi ayarlyck olan arkadsmn olduğu Londra gidcgz nasip olursa.
Geçen hafta İngiltere elçiliği Türkiye gezi konusunda vatandaşlarını uyarınca vizede bir sorun çıkarırlar mi diye çok düşündük ama nasip her şey 🙏
Çocuğunuz var mı Almanca biliyr msnz? Genelde sağlıkcilar Almanya seçiyor umarım hayırlısı ise size de nasip olur

İngilterenin neresine gelmeyi düşünüyorsunuz? Garsonluk yaparak londrada yasanmaz mesela. Turist vizesiyle gelip ne gormeyi bekliyorsunuz. London eye, tower bridge falan mi :) yani güzel bi arastirma yapin önce bosuna gel git yapmayin bi dunya para gider. Ben londradayim yardimci olayim size. Ozelden yazin sorularinizi. Ama kendiniz de iyi arastirin. 90lardaki gibi iltica etmeyi sakın düşünmeyin. Enselenmeniz 5 gun surer. Evden çıkmayıp fark edilmeseniz bile komşunuz gider şikayet eder human traffic diye :)
Merhaba destgnz için teşekkür ederim.ben 2013de dil okuluna gittim Bournemouth'ta. Sistemi ve bir çok şeyi biliyorum. Sadece kişilerin yorumu olsaydı o kadar masrafı göze almaz sadece sorardim ordaki samimi arkadaşlarıma.
Ama herkesin aile yaşantısı, okullardan beklentisi, bir çok şeyi farklı. Biz kendimiz gidip görmek istiyoruz. Yoksa 2013deki İngiltere olsaydı her şeyi satar direk yerleştirdik oraya. İltica edecek durumda insanlar değiliz bu gibi yorumlar bizim için geçerli değil.

Turist vizesini en fazla 3 ay olarak alabilirsiniz, onu da vermezler de işte aldınız diyelim. Arap, Hint veya Türklere ait bakkal, büfe, lokanta, manifaturacı, kırtasiye gibi küçük işletmelerde kayıt dışı olarak yarı ücrete çırak gibi kaçak çalışırsınız. Alacağınız para geçinmenize yetmez, bir de oralarda şikayet çok fazla, birisi sizi ispiyonlar ve polis farkettiğinde sınır dışı eder ve bir daha vize bile alamazsınız. Kalifiye elemanlar (Öğretmen, mühendis, doktor, araştırmacı...) için buradan da iş ayarlaması yapılabilir, oturma ve çalışma izni alınabilir.

Ne denemeyi düşünüyorsunuz?
Turist vizesi 6 aylik aldım ben dil okuluna yazildgmda 2013de 3 aylık hiç duymadım vize.

Merhabalar arkadaşlar,
Eşim Türkiye çok meşhur olarak bilinen bir kolejde 7 yıldir çalışıyordu. Kendisi zamlardan sonra okul idaresiyle bir türlü uzlaşamadilar ve nerdeyse diğer kolejlerde o şekilde bir durumda.( Kendileri aşırı zam yaparken okul ucretlerine bir şey yok ama bize gelince yok)
Bunu geçen hafta öğrendik ki çalışma izni bitince esimin tazminatını veririz cikablrsene geldi laf 😥 bir derdim var derken ciddi ciddi dert çünkü her şeyimiz planlydi.
Ben zaten yıllardır kadro peşinde bu sene olur falan diye diye 37 yaşıma geldim. Zaten bu yaz tatilinde denemek amacli turist vizesiyle acaba İngiltere'de tutunabilir miyiz diye denemek istiyorduk. ( Ben 2013 yılında doktoraya başlamak için dil okuluna gitmstm İngiltere'ye aşırı hayran oldgm bir ülkeydi)
Ama şimdi aile ile birlikte olunca ve Ankara anlaşması da 2021 Aralıkta bittiğini duyunca üzüldüm ama bir fırsat diye istyrz.
Ben eğer nasip olursa önceki konularmda olduğu gibi her şeyi adım adım yazacgm burdan
( Önceki ev alma surecimde nerdeyse adım adım her seyi eksiksz yaZmstm) bu konuda destek ve yorumlarınızı beklyrm.
İlk süreçte turist vizesi ile İngilterenin durumuna bakcgz yazin tatilde
Başınıza talih kuşu konmuş
Hayırlı olsun

Bende konuyu ve neden actiginizi pek anlayamadım, sanırım hızlı hızlı yazdınız, zamanında Ankara anlaşmasına başvuran ve ingilterede zaman geciren biri olarak biraz bilgi veriyim
Şu anda İngiliz ekonomisi zor durumda gerçekten, pandemiden sonra toparlayamadilar , brexit ve pandemi üst üste geldi , sağlık sistemini zaten yazmışlar yorumlarda baya kötü bizim ülkeye göre, eğitim elbette burdan kat be kat iyi ancak büyük şehir düşünüyorsanız maalesef çocuklara ırkçılık tüm dünyada olduğu gibi orda da artmış durumda , küçük şehirlerde bu sorunlar yok , daha sakin , daha monoton ve huzurlu bir hayat var
Ankara anlaşmasından sonra şartlar baya değişti, iyi bir iş teklifi almanız lazım, siz ya da eşiniz teklifi alır ve kabul görürseniz diğer es için yanlış hatırlamıyorsam 12.000 gbp niz olması lazim ( rakam değişmiş ya da aklımda yanlış kalmis olabilir)
Eşiniz işten çıkarsa vize almanız imkansıza yakın yani turist vizesi , o yüzden istifa etmeden önce vizeye başvurun, gidip görün iş olanaklarını değerlendirin, head hunterlarla iletişime geçin LinkedIn üzerinden, şansınız bol olsun
Teşekkür ederim inanın beklediğim.yorum bunlardi. Bunun için açtım konuyu 😍
Eşim istifa etmeden gitmek istdgmz için yazın gelip Eylül'de donecgz. Yoksa dedgnz gibi vize almamz mümkün değil. İstedgmz yer Bournemouth küçük bir Sahil kasabası. Sadece Ankara anlaşması 2021 Aralık'ta bittiği için o konu sorun ama onun da çaresine bakacgz.
Başınıza talih kuşu konmuş
Hayırlı olsun
Nasip olursa inşallah

Bournemouth guzel ve Turku bol bir yer :) Ben de Ingilterede yasayan biri olarak kendi deneyimlerimi aktarmak isterim.

Ankara anlasmasi evet Brexitle beraber bitti ama sanirim benzer bir vize cikardilar. Yine kendi isinizi vs yapabileceginiz. UK Immigration sayfasindan detaylarina bakabilirsiniz.

Onun disinda ikiniz de ogretmenseniz calisma vizesi ile gidemezsiniz, belirli meslekler var, ancak Home Office'e kayitli sponsor firmalardan aldiklari is teklifleri ile gidebiliyorlar, misal Ingilterede kebap dukkani olan bir akrabaniz varsa sizi yanina calisan olarak alamiyor.

Turist vizesi ile gidip gormeniz tabii sadece gorsel acidan size fikir verir. Onun disinda yasam sartlari hakkinda pek bilgi sahibi olamazsiniz. Ama bir sure yasadim demissiniz, her ne kadar 10 sene olmus olsa da yine de hatrinizda kalan belli detaylar vardir.

Ben yasayan biri olarak kendi fikirlerimi aktarmak istersem:

-Ekonomik anlamda bir sallantiya girdi Ingiltere evet ama Turkiye'ye kiyasla bu sallanti bir hic.
-Saglik sistemi cok kotu. Turkiyede de devlet hastanelerinde randevu sorunu olusmaya baslamis diye duydum ama paraniz varsa ozellerden pekala hizmet aliyorsunuz, Ingilterede ozel saglik sistemi pek yaygin degil.
-London gibi cok karisik bir sehirde degil de kucuk yerleri tercih edecekseniz yasam kolay ve huzurlu ve alim gucu de fena degil. Fena degil diyorum cunku gaz faturasi biraz yuksek burda, ama araba market vs giderleri cok uygun. Ayrica Ingiliz halki kibar bir halk, buyuk sehirlerde (mesela Londra, Manchester) pek Ingilizle karsilasmazsiniz daha cok Turk Pakistanli Hintli falan var. Ama kucuk yerler yani daha lokal insanlarin yasadigi yerler, ozellikle de yas ortalamasi yuksek olan yerler yasamasi en kolay yerler. Cunku cok saygililar ve kibarlar. Sokakta karsi karsiya geldiginizde mutlaka bir selamlasma yasanir, herkes birbirinden ozur diler. Trafik kurallarina cok guzel uyuyorlar. Turkiyedeki gibi yaya yolundan gecerken ezilme korkusu yasamaniz imkansiz cunku suruculer maganda degil, kurallari bilen insanlar.
-Cocuk varsa yorumum yok. Biraz yozlasmis kulturu, kucuk yaslarda hamileliklerin yaygin oldugu bazi egitimsiz yerler var. Bir tek bunu soyleyebilirim, cunku direkt gozlemliyorum yasadigim yerde. Onun disinda okullar ve egitim sistemi hakkinda bilgim yok.
-Cocuk yardimi var. Aylik 150 pound gibi bir sey olmasi lazim, bu bir evin minimum 2 haftalik full market alisverisi demek.
-Kiralar burda da biraz yuksek. Ozellikle London, bir Istanbul olmasa da cildirmis diyebiliriz. Ama yine dedigim gibi, kucuk yerlerde daha butceye uygun evler illa ki var.

Burda en onemli soru: Siz duzenli maasla mi geleceksiniz yoksa butce anlaminda zorlanarak mi? Cunku butce anlaminda zar zor bir seyler toparlayip gelenlerin simdiye kadar umdugunu buldugunu cok fazla goremedik.

Bournemouth guzel ve Turku bol bir yer :) Ben de Ingilterede yasayan biri olarak kendi deneyimlerimi aktarmak isterim.

Ankara anlasmasi evet Brexitle beraber bitti ama sanirim benzer bir vize cikardilar. Yine kendi isinizi vs yapabileceginiz. UK Immigration sayfasindan detaylarina bakabilirsiniz.

Onun disinda ikiniz de ogretmenseniz calisma vizesi ile gidemezsiniz, belirli meslekler var, ancak Home Office'e kayitli sponsor firmalardan aldiklari is teklifleri ile gidebiliyorlar, misal Ingilterede kebap dukkani olan bir akrabaniz varsa sizi yanina calisan olarak alamiyor.

Turist vizesi ile gidip gormeniz tabii sadece gorsel acidan size fikir verir. Onun disinda yasam sartlari hakkinda pek bilgi sahibi olamazsiniz. Ama bir sure yasadim demissiniz, her ne kadar 10 sene olmus olsa da yine de hatrinizda kalan belli detaylar vardir.

Ben yasayan biri olarak kendi fikirlerimi aktarmak istersem:

-Ekonomik anlamda bir sallantiya girdi Ingiltere evet ama Turkiye'ye kiyasla bu sallanti bir hic.
-Saglik sistemi cok kotu. Turkiyede de devlet hastanelerinde randevu sorunu olusmaya baslamis diye duydum ama paraniz varsa ozellerden pekala hizmet aliyorsunuz, Ingilterede ozel saglik sistemi pek yaygin degil.
-London gibi cok karisik bir sehirde degil de kucuk yerleri tercih edecekseniz yasam kolay ve huzurlu ve alim gucu de fena degil. Fena degil diyorum cunku gaz faturasi biraz yuksek burda, ama araba market vs giderleri cok uygun. Ayrica Ingiliz halki kibar bir halk, buyuk sehirlerde (mesela Londra, Manchester) pek Ingilizle karsilasmazsiniz daha cok Turk Pakistanli Hintli falan var. Ama kucuk yerler yani daha lokal insanlarin yasadigi yerler, ozellikle de yas ortalamasi yuksek olan yerler yasamasi en kolay yerler. Cunku cok saygililar ve kibarlar. Sokakta karsi karsiya geldiginizde mutlaka bir selamlasma yasanir, herkes birbirinden ozur diler. Trafik kurallarina cok guzel uyuyorlar. Turkiyedeki gibi yaya yolundan gecerken ezilme korkusu yasamaniz imkansiz cunku suruculer maganda degil, kurallari bilen insanlar.
-Cocuk varsa yorumum yok. Biraz yozlasmis kulturu, kucuk yaslarda hamileliklerin yaygin oldugu bazi egitimsiz yerler var. Bir tek bunu soyleyebilirim, cunku direkt gozlemliyorum yasadigim yerde. Onun disinda okullar ve egitim sistemi hakkinda bilgim yok.
-Cocuk yardimi var. Aylik 150 pound gibi bir sey olmasi lazim, bu bir evin minimum 2 haftalik full market alisverisi demek.
-Kiralar burda da biraz yuksek. Ozellikle London, bir Istanbul olmasa da cildirmis diyebiliriz. Ama yine dedigim gibi, kucuk yerlerde daha butceye uygun evler illa ki var.

Burda en onemli soru: Siz duzenli maasla mi geleceksiniz yoksa butce anlaminda zorlanarak mi? Cunku butce anlaminda zar zor bir seyler toparlayip gelenlerin simdiye kadar umdugunu buldugunu cok fazla goremedik.
😍😍 Ben gittiğimde Türk sadece marketler ve 2 tane restaurant vardı. Hep orta yaşlı oranın insaniydilar. O kibarlık insanların yüzündeki mutluluk hiç unutamyrm. 3 buçuk yaşında oğlum var çift dille büyüyen istyrm ki orada büyüsün.
Ben doktora dil puani için gitmiştm ama Ankara'yi kazanıp dönünce resmen geriye bir dönüş yaşadım ve o günden sonra asla mutlu ve rahat olamadim diyeblrm. Bunu tarif etmem belki kolay değil ama öyle bir yaşam vardı ben bunu biliyrdum artık bunu anlamayan birine anlatmam zor siz anlarsnz beni 😍

Eğer tamam dersek sonraki vize için En kotu ihtimal eşim doktora başlarım bu şekilde rahat gideriz diyor. Bütçe konusunda sorun yasycgmizi sanmyrm şimdilik ama ordykn daha rahat görecgz. İş için 2 alternatif dedgm gibi gidip görmeden buna da para bağlamak.zor olablr.
İlmek.ilmek isleycgz tekrardan teşekkürler deneyim paylaşımı için.

İngiltere başkonsolosluğu kapanmış 31 ocakta vize için belgeleri simdiden toparlayalim diye bakarken haberimiz oldu online oluyormuş görüşmeler.
Bu süreçte İngiltere vizesi alan varsa bilgi verirse sevinirim. İnşallah biz başvuru sürecine kadar açılır ve rahatça yaparız

dil okulu (ya da bunun gibi süresi belli kurs vs) bir şey olmadan turist vizesine 3 aydan fazla süre için başvuramazsınız onu diyorlar size
Yanlış bilgi. İngiltere 3 aylık vize vermez. Turst vizesi 6 aydan başlar, veriyorsa 6 ay verir.

Turist vizesi ile gidip ortama bakacak biraz gezecek ne yapabiliriz diye düşünecekler gidip kaçak garsonluk yapıcam dememiş ki :)
Günaydın teşekkür ederim milyon kez söylesem de hala herkes aklında ne varsa onu cevaplıyor 🤭🤭 temmuz Ağustos aylarında nasipse gidip, ülkenin gidişatina okullarina bakma niyetimiz var. Yoksa 2 ay için orda en fazla alacağımız maaş bile, vize , konaklama masrafimizin 10da 1i yapmaz yani bu kadar matematiğim var 😀

Bu arada biz de Almanyaya birkaç sene evvel aynı şekilde geldik. Önce gelip gördük şehri gezdik birkac ay sonra da taşındık. Size de bol şanslar.

X