MEB’den yılbaşı kutlamasına yasak: Değer yargılarımızdan uzak, olumsuz davranış

yo yapılıyor.. benim mezun olduğum okul her ramazan iftar etkinliği, ramazan şenliği yapıyor.. keşke dediğin gibi kurban bayramında da kavurma dağıtsalar özellikle devlet okulunda keşke.. bak buna da tam destek veririm..
Yanlis anladiniz ogretmwnler arasinda yapiyoruz tabiki iftarlarimiz da oldu yilbasi eglencemiz de oldu mesai disinda ne ogrenciye ne ogretmwne ne idareye ne hizmetliye kimseye karisamazlar ben okul icinde ogrencilerle yapilan bir etkinlikten bahsediyirum

Eskiden(7-8 yil diyelim) kutlanmayan kutlu dogum haftasinin artik okula resmi yazilarla kutlanmasina ne diyorsunuz? Kutlu dogumla ilgili kompozisyon ,siir yarismalari,okula gonderilen bol bol brosur,posterler falan?
Kutlu dogum haftasi yonetmelikte var ancak hoslanmayan müdürümün 3 yildir asla tek bir etkinlik yaprirmadigina kendi okulumda sahidim buna ne diyeceksin

Bir öğretmen olarak Noel etkinliği ile yılbaşı arasındaki farkı bilmemenize üzüldüm.
Tabiki biliyorum benim bilmem neyi degistirir shot peki veli bilmiyorsa meb herzaman dogru is yapmiyor tamam ama niye sadece kendi dunyandan bakiosun evinde naparsan yap kim ne der sana noel kutlasan kime ne yeni yıl kurlasan kime ne icsen sarhos olsan cinsellik yasasan kime ne beni ilgilendirir mi okul icinde etkinligi dogru bulmuyorum ben

Kutlu dogum haftasi yonetmelikte var ancak hoslanmayan müdürümün 3 yildir asla tek bir etkinlik yaprirmadigina kendi okulumda sahidim buna ne diyeceksin

Ne mi diyecegim?
2010'a kadar yonetmelikte bile -yoktu- diyecegim tabiki de.Ezelden beri var olan bir madde degildi zaten bu.
3 yildir okulunuzda degismeyen bir mudurun olmasi hem de kutlu dogumu kutlatmamasi ilginc.Tum belirli gun ve haftalari kutlayip bunu kutlamiyorsaniz evet kasit ararim diyebilirim.Ancak 2010 a kadar zaten belli bir kesim tarafindan daha cok bilinen bu gunun okullarda kutlanmasi zaruri'mi? Bence degil.Yukarida da sebebini belirttim.

Çok iyi yapmışsın .. Öğretmenin sana yaptığı açıklamayı çok merak ettim doğrusu ..
Ülkenin tek kelime ile içine ettiler .. Ne değer yargısı kaldı ne ahlak ne de vicdan ..
Neyin savaşı bu hiç anlamam .. Allah varlığını kabul eden hiç kimse diğer dinleri aşağılayamaz ..
5 Yaşındaki bir çocuğun hevesini kırmak, dinini sorgulamak da nedir yaa .. Ayy çok asabım bozuldu yine ..

Öğretmen hiç bir açıklama yapamadi özürler diledi.

Komikler ya cidden öyleler.

Ayyy istersem noeli kutlarım yahu kime ne ya kime ne ?Kendilerini ne zannediyorlar sürekli yasaklar koyuyorlar?Kaldı ki yılbaşı kutlaması dünyada yapılan ,hiçbir dine dayanmayan bir şey.Ayrıca noel babanın da eski türk mitolojilerinden esinlenilmiş olduğu araştırılmıştı . Ayaz Ata, Türk,Altay ve Orta Asya mitolojilerinde, özellikle Kazak ve Kırgız Türkleri'nde ve Türkmenlerde Soğuk Hanı olarak tanımlanmaktadır. Mitolojilere göre kışın soğukta ortaya çıkan, kimsesizlere ve açlara yardım eden bir evliyadır.
Hem benim anlamadığım müslümanlıkta bütün peygamberler sayılıp sevilmiyor mu?Noelde Hz İsa'nın doğumu kutlanmıyor mu?Neden bu kadar öcüymüş gibi yaklaşılıyor ,çözemedim ben:KK43:

değer yargılarından uzak olumsuz davranışsa onun akabindeki günü de tatil etmeyeceksin sayın meb (ikidar) ! tabi zamanında birşeylerin kaygısıyla he he o da olur oda olur dedin, şimdi yine kaygı siyaseti yapma!

Yahuu ozellikle buyuk kentlerde yasayan cocuklarin bir cogu mutsuz.Bu tarz etkinlikler iyi geliyor cocuklara. Zaten hepsi yaris ati gibi sinavdan sinava kosturuyor.Her dakka sistem degisiyor. Ne olur yani yilbasi kutlasalar hepi topu 2 saat surecek bir etkinlik.Gulup eglenecekler.Aralarinda cekilis yapacak birbirlerine hediyeler verecekler. Ne var bun da yaa.Ne istiyorlar cocuklardan? Ben ogretmen olsam inadina noel kutlardim sinifimda :)

Hiçbiri engellenmesin, sonuçta okullarda şans oyunları, piyango çekilişleri olmuyor, zaten piyangolar yasal olmaz, çocuklar 18 yaş altı, çok çok olan hediye çekilişi, ki hediyeleşmek değer yargılarımıza aykırı değil, yerli malı haftası da kutlansın, dini ve milli bayramlarda kutlansın, yılbaşı da kutlansın.
Hediyelere imkanı olmayan çocuklar sebebiyle kısıtlama gelecekse de herkes kendi el emeği bir ürününü arkadaşına hediye eder, sorunda böylece çözülür.

Burada hepsi de kutlanıyor, dini bayramlarda kavurma günü bile yapılıyor, çocuklar gayet Mutlu Mesut.

ınsanların hıc derdı yok sanırım nelerı tartısır dusunur olmus;bı kere herkes aynı mezhepe-dıne aynı kulture sahıp olmak zorunda degıl,ötekılestırme oluyor.
ayrıca hersey kutlanıyor mubarek , yılbası kutlaması nıye eksık kalıyor?
cocuklar ıcın etkınlık olsuın yeter , etkılıgın ısmının onemı bıle yok maksat muhabbet, kaynasmak...bıde deger yargılarımızdan uzak olumsuz davranıs demıs ne guldum cıdden :KK70: okadar kusursusuz kı...
bu her yılbası dansöz cıkacak dıye tv basında bekleyen ,pıyango loto oynayan ulke degılmıyız yahu :KK70:
madem oyle yılbası tatılıde yapma ozaman
cok sinirlendım yıne

Tabiki biliyorum benim bilmem neyi degistirir shot peki veli bilmiyorsa meb herzaman dogru is yapmiyor tamam ama niye sadece kendi dunyandan bakiosun evinde naparsan yap kim ne der sana noel kutlasan kime ne yeni yıl kurlasan kime ne icsen sarhos olsan cinsellik yasasan kime ne beni ilgilendirir mi okul icinde etkinligi dogru bulmuyorum ben

Doğru bulmayabilirsiniz, farkındaysanız benim sizin düşüncenize yönelik bir yorumum olmadı.

Sadece yılbaşı ile Noel'i özdeşleştirmenize cevaben yazdım :)

"noel etkınlıgının okulda yapılması çok mu doğru yanı" demiştiniz ya hani, ona istinaden :) Sonuçta konu yılbaşı ve yılbaşı kutlamalarıyken okulda Noel etkinliği yapılmasına değindiğiniz için yılbaşı/Noel karmaşası var diye düşündüm.

ben bu konuda çok dertliyim hatta iki gündür kreşte sorun yaşıyorum.

geçen hafta yeni yıl partisi değil ama bir yaş daha büyüyoruz diye bir etkinlik yapıldı kreşte ben de çocuklara noel baba motfileri ile yapılmış bir kazak giydirdim.kırmızı bir şapka ve kırmızı bir bıyık var o kadar kazağın üstünde.noel baba bile yok yani.

neyse kreşte kendini bilmez bir öğretmen çocuklarıma siz müslüman değilmisiniz biz noel babayı sevmiyoruz müslümanlar yıl başını kutlamaz şimdi bu ne böyle demiş.çocuklar da müslümanız öğretmenim vs. deyip kendilerini anlatmaya çalışmışlar.

bunu duyunca kreşi bastım resmen.gereken her şeyi söyledim.biz ülke olarak nasıl bir kaosa sürükleniyoruz nasıl 5 yaşında ki çocuğa güya müslüman olar bir kendini bilmez böyle şeyler söyler aklım almadı.bu mudur dini öğretmek bu mudur öğretmenlik yapmak? üstelik bizim kreş bir cemaat ya da tarikat kreşi de değil normal bir eğitim kurumu.diğer dinler kötülenerek ya da çok feci bir şeymiş gibi gösterilerek mi yapılır bu? çocuklara bile dil uzatmak aklım almadı.

bu haberi okuyunca aklıma geldi.ülke cidden çok yanlış yerlere gidiyor.
Ne saçma ya. Sapla samanı ayırt edememek bu olsa gerek. Yeni yıl ile noel'in ayırdında olmamak bu olsa gerek.

Biz lisedeyken hediye çekilişi olurdu yilbasinda, o beni sıkıntiya sokuyordu cunku ailem kendime normal gunde harclik veremezken bir de arkadasa hediye alinacak olmasi bizim icin sıkıntiydi. Almasan olmaz rencide olursun falan filan...

Gereksiz gereksiz işler yapıyorlar .
Yeni yılın gelişi kutlansa ne olur yani neyiniz eksilir ne zararı olur size ?
Önce başka sorunları halledin de .

bizimkine çekilişten çıkan arkadaşı pc oyunu almış iyi mi, ben çocuğu oyundan uzaklaştırayım dedikçe...:KK53::KK53:
:KK70:
Şimdiki çocukların hediye anlayışı da değişti, biz eskiden birbirimize hikaye kitabı alırdık, ilkokuldaki yılbaşı çekilişinde adımı çeken arkadaşımın bana aldığı hikaye kitabı hala durur:KK14:

:KK70:
Şimdiki çocukların hediye anlayışı da değişti, biz eskiden birbirimize hikaye kitabı alırdık, ilkokuldaki yılbaşı çekilişinde adımı çeken arkadaşımın bana aldığı hikaye kitabı hala durur:KK14:

Bu çekilişlerden ne zaman bahsedilse , utanırım .

İlkokul 3 deyiz . Yılbaşı çekilişi yapılmış. Herkes hediyesini vermiş , benim hediye yok . Anam ben bir ağlama , bir yaygara :KK23::KK23:

Öğretmene kurada çıkan kız benimle adaştı , öğretmen aaa ben karıştırmışım diye kıza aldığı terliği bana verdi . Tabii ben daha da yaygara . Hayır o sana çıkmıştı , beni kandıramazsınız diye . Birde boyumdan büyük laf edip , hediye almadıysa da gelip kutlasın bari demiştim .
Meğer kız maddi durumundan hediye alamamış , gelip bir sonraki tenefüs özür dilemişti.

O gün bugündür karşıyım bu çekiliş olaylarına .

Ben ilk okul - orta okul - Lise döneminde her yılbaşı çekiliş yapıp sınıfça hediye alırdık birbirimize.
Ne oldu onca zaman gavurmuyduk. Te allahım ya .
Yada şimdikiler bizden müslüman mı ?
Bunların işi gücü böyle gereksiz ayrıntılar.

Bu çekilişlerden ne zaman bahsedilse , utanırım .

İlkokul 3 deyiz . Yılbaşı çekilişi yapılmış. Herkes hediyesini vermiş , benim hediye yok . Anam ben bir ağlama , bir yaygara :KK23::KK23:

Öğretmene kurada çıkan kız benimle adaştı , öğretmen aaa ben karıştırmışım diye kıza aldığı terliği bana verdi . Tabii ben daha da yaygara . Hayır o sana çıkmıştı , beni kandıramazsınız diye . Birde boyumdan büyük laf edip , hediye almadıysa da gelip kutlasın bari demiştim .
Meğer kız maddi durumundan hediye alamamış , gelip bir sonraki tenefüs özür dilemişti.

O gün bugündür karşıyım bu çekiliş olaylarına .

Bu sorunu öğretmen halledebilir aslında, benim sınıfımdaki arkadaşlarımın maddi durumlarını bilirdi öğretmenimiz, sınıfta maddi sorun yaşayan kimse yoktu fakat çokta abartmamak için sınırlama getirirdi yine de.
Hikaye kitabı, defter, kalem gibi hediyelerin üstüne çıkmadık biz hiç.
Ki çocuklar hediyeleşmeye özenebilir o yüzden mesela tüm çocukların durumu da göz önüne alınarak hepiniz çekilişte çıkan arkadaşlarınıza el emeği birşeyler yapın diyebilir.
Hem el becerisi içinde iyi bir aktivite el emeği ürünler, mesela biz yılbaşında sınıfımızı kendi yaptığımız süslerle süslerdik, çok iyi hatırlıyorum, okula evden beyaz yün götürüp ponponlardan kardan adam yapmıştım.
Okul bahçesindeki çam ağaçlarından düşen kozalakları boyamıştık.
Şimdi velilerde okullarda hazırcılığa kaçıyor.

X