MEB’den yılbaşı kutlamasına yasak: Değer yargılarımızdan uzak, olumsuz davranış

Değer yargılarımıza ters miş ? Ona gelene kadar çok yanlış değer yargılarımız var takmışlar yeni yılı kutlamalarına , ben kutlarım kime ne ? Sen kutlamazsan kutlama be!

Bu sorunu öğretmen halledebilir aslında, benim sınıfımdaki arkadaşlarımın maddi durumlarını bilirdi öğretmenimiz, sınıfta maddi sorun yaşayan kimse yoktu fakat çokta abartmamak için sınırlama getirirdi yine de.
Hikaye kitabı, defter, kalem gibi hediyelerin üstüne çıkmadık biz hiç.
Ki çocuklar hediyeleşmeye özenebilir o yüzden mesela tüm çocukların durumu da göz önüne alınarak hepiniz çekilişte çıkan arkadaşlarınıza el emeği birşeyler yapın diyebilir.
Hem el becerisi içinde iyi bir aktivite, el emeği ürünler, mesela biz yılbaşında sınıfımızı kendi yaptığımız süslerle süslerdik, çok iyi hatırlıyorum, okula evden beyaz yün götürüp ponponlardan kardan adam yapmıştım.
Okul bahçesindeki çam ağaçlarından düşen kozalakları boyamıştık.
Şimdi velilerde okullarda hazırcılığa kaçıyor.

Öncelikle mesajımdaki utanç tablosunu yüzüme vurup laf sokmadığın için minnetarım mune :KK70::KK70:

Ve kesinlikle haklısın . Öğretmen isterse hiç kimsenin mağdur olmayacağı ya da geri kalmayacağı bir sistem yapabilir . Bizimkiler bu sene kendi yaptıkları resimleri bir birlerine armağan etmişler . Bize de kardam adam kartpostalı hazırladılar .

Yaparken çok hoşlarına gitmiş .Onlar mutlularsa bizim için sorun yok :KK68:

Öncelikle mesajımdaki utanç tablosunu yüzüme vurup laf sokmadığın için minnetarım mune :KK70::KK70:

Ve kesinlikle haklısın . Öğretmen isterse hiç kimsenin mağdur olmayacağı ya da geri kalmayacağı bir sistem yapabilir . Bizimkiler bu sene kendi yaptıkları resimleri bir birlerine armağan etmişler . Bize de kardam adam kartpostalı hazırladılar .

Yaparken çok hoşlarına gitmiş .Onlar mutlularsa bizim için sorun yok :KK68:
Ay aşk olsun yüzüne vurmam ama sonradan dilime dolar mıyım garanti veremiyorum:KK70::KK70:
Okullarda yılbaşıdır, yerli malı haftasıdır, dini, milli bayram kutlamalarıdır, hiçbirine karşı değilim ama iş hediye kısmına gelince abartılmasına karşıyım kesinlikle.
Sınır olsun, sınır olsun ki alacak imkanı olmayan evlatların boynu bükülmesin.
El emeği kadar kıymetli birşey var mı? Şahsen bence okullardaki hediyeleşmelerde el emeği kullanılırsa çok güzel olur.

Ne güzel birbirlerine resim yapmışlar, o resimleri ömrü boyunca saklayacak olanlar olacaktır, sende o kartpostalı saklayacaksın, benim evde kardeşimin bücür kızının bana yaptığı resimler, kitap ayraçları, eşimi seven çocukların ona yaptığı resimler, hatta anne yaramazlık yaptım özür dilerim notları bile saklı durur, onlar bizim için parayla alınan herşeyden çok ama çok daha kıymetli.

Ay aşk olsun yüzüne vurmam ama sonradan dilime dolar mıyım garanti veremiyorum:KK70::KK70:
Okullarda yılbaşıdır, yerli malı haftasıdır, dini, milli bayram kutlamalarıdır, hiçbirine karşı değilim ama iş hediye kısmına gelince abartılmasına karşıyım kesinlikle.
Sınır olsun, sınır olsun ki alacak imkanı olmayan evlatların boynu bükülmesin.
El emeği kadar kıymetli birşey var mı? Şahsen bence okullardaki hediyeleşmelerde el emeği kullanılırsa çok güzel olur.

Ne güzel birbirlerine resim yapmışlar, o resimleri ömrü boyunca saklayacak olanlar olacaktır, sende o kartpostalı saklayacaksın, benim evde kardeşimin bücür kızının bana yaptığı resimler, kitap ayraçları, eşimi seven çocukların ona yaptığı resimler, hatta anne yaramazlık yaptım özür dilerim notları bile saklı durur, onlar bizim için parayla alınan herşeyden çok ama çok daha kıymetli.

Dola diline , bende iftira atarım ; mune kütahyalı hayranı bir nihanist derim senin için :rolleyes::rolleyes:

Biz de bir anı sandığı var , şuan en nadide parçası yusufun kendi el yazısıyla anne ve babasına yazdığı 3-5 satırlık mektuplar .

Dola diline , bende iftira atarım ; mune kütahyalı hayranı bir nihanist derim senin için :rolleyes::rolleyes:

Biz de bir anı sandığı var , şuan en nadide parçası yusufun kendi el yazısıyla anne ve babasına yazdığı 3-5 satırlık mektuplar .
O sandığa daha neler dolacak inşallah, çok zevkli onları biriktirmek, biz arada açıp okuyoruz kızımın yazdıklarını, yapılan resimlere bakıyoruz.

Külliyen yalan, kesinlikle iftiraaaaaaa :KK70::KK70:ben ve Nihat, ben ve Kütahyalı, Allah korusun aminnnnnnn

O sandığa daha neler dolacak inşallah, çok zevkli onları biriktirmek, biz arada açıp okuyoruz kızımın yazdıklarını, yapılan resimlere bakıyoruz.

Külliyen yalan, kesinlikle iftiraaaaaaa :KK70::KK70:ben ve Nihat, ben ve Kütahyalı, Allah korusun aminnnnnnn
benim ciciş sandıklardan yollayım sana :KK53:

Ayy biri de demiş ki okulda kavurma dağıtıyor muyuz biz aaahhahahhahahaha
Çokomik be. Yılbaşı ve noel aynı şey değil diye yırtınmıycam anlamıyorsunuz zaten.
Canım noel baba ya kıyamam sana ne çektin bu yobazların elinden.

Bir yerde imamhatiplerde arapça zil çalması dusunuluyor diye eleştiriliyordu,burada noel teması yasaklaniyor diye eleştiriliyor. İlginç olan şey adamlar nasıl bir kültür emperyalizmi yapıyor da ,onlar yapıyor modern oluyor biz yapınca yobaz oluyoruz. Cıngıl bell calsa okullarda bir kesim gavur icadı diye karşı çıkar,arapça muzik calsa bir kesim noluyor burası iran mi oluyor der. Ve biz yaklaşık 3 asırdır bu ikilemi yaşıyoruz.

:KK70:
Şimdiki çocukların hediye anlayışı da değişti, biz eskiden birbirimize hikaye kitabı alırdık, ilkokuldaki yılbaşı çekilişinde adımı çeken arkadaşımın bana aldığı hikaye kitabı hala durur:KK14:

ya ben aileleride anlamıyorum şiddet oyunu bi de
yani benimkine çekilişte bir erkek arkadaşı çıkmış olsa, oyun alacaksam bile gidip şiddet oyunu almam:KK53:

onlar eskidenmiş Mune Mune cim, geçen sene yiğenime kitap almıştım da, paketi açıp yine mi kitap dedi suratını buruşturup:KK45:

o gün bugündür kimseye kitap almam gayrı, kimsede hayal kırıklığı yaratmak istemiyorum:KK70::KK70::KK70:

Makarna salatası yaptım bir arkadaş börek diğeri sarma öbürü pasta vs..yapacaklar ve biz münafik bir okul olarak yeni yılı kutlayacagiz:KK70:

hani 2015 gidiyor 2016 geliyor ya onu noeli değil :KK53:

nü tablo altında, metal müzik dinleyerek girdik yeni yıla :KK53: üstelik bir de kapalı değil mi millet abboowww :KK53:

hiç endişelenmesin kimse "yılbaşı ağacı" Türklere özgü bir olay.. diğer milletler noel ağacı süslüyorlar, noel baba da o gece geliyor onlara :KK53: yılbaşı gününe çoğu aile sökmüş oluyor o ağaçları.. onlar sökerken bizimkiler süslemeye başlıyor, böyle de ters bir milletiz :KK70:

X