MEB’den yılbaşı kutlamasına yasak: Değer yargılarımızdan uzak, olumsuz davranış

Ne içeriyormuş bu yasak ? Kutlama yasak değil diye biliyorum . Devlet okulundayız ve ,

bugün okula , bol bol pamuk , kırmızı siyah karton ve simler pullar yolladık . Bizimkiler yılbaşı kartı yapacakmış bize .

Ha çekiliş , hediye falansa olay ; cidden kaldırılsın . Olay bir ürik asit yarışına giriyor ki o hediyelerde , arada ne yazık ki kendini mahçup hisseden veli ve çocuklar oluyor .

Yaş sınırı var mı bu oyunlara katılımda ?

merak edip baktım ;

"(2) Ayrıca, piyangoya ilişkin ilan ve reklamlar ile bilet ve kuponlar üzerinde; 18 yaşından küçük olanların, düzenlenen piyango ve çekilişlere katılamayacakları, katılmış olsalar dahi ikramiye kazanmaları halinde bu ikramiyelerin teslim edilmeyeceği, ikramiyeye konu olan eşya ve/veya hizmetin bedeli içinde bulunan vergiler dışındaki vergi ve diğer yasal yükümlülüklerin talihliler tarafından ödeneceği hususlarına yer verilmesi zorunludur."

http://www.millipiyango.gov.tr/node/69

Bununla ilgili hic bir denetleme yok.Orda yazmasi hic bir anlam ifade etmiyor.
Lise cagini gectim ortaokulda babam aldiriyor deyip cok rahatlikla cocuklar tekele girip sigara alabiliyor.Ayni sekilde iddaa bayiler lise tayfasindan gecilmiyor.Neyin yaş siniri.Herkes kendi avantasinda,parasinin pesinde.

Belirli bir zumrenin gozune girilecek diye bir pasta kesip 1 bardak meyve suyu icip hediyelesmeyi uygun gormeyen zihniyetin urunu de bu haberde goruyoruz.

evim bir imam hatip lisesine çok yakın.. oradan çıkan kızların-erkeklerin ellerinde sigara, birçoğunun ellerinde çakı.. hangi yaş sınırı? hangi kural? hangi kanun? aaa ama haklarını yemeyelim tv lerde sigaranın üzerini kapatıyorlar, şaka gibi bir ülkeyiz ya..

Bununla ilgili hic bir denetleme yok.Orda yazmasi hic bir anlam ifade etmiyor.
Lise cagini gectim ortaokulda babam aldiriyor deyip cok rahatlikla cocuklar tekele girip sigara alabiliyor.Ayni sekilde iddaa bayiler lise tayfasindan gecilmiyor.Neyin yaş siniri.Herkes kendi avantasinda,parasinin pesinde.

Belirli bir zumrenin gozune girilecek diye bir pasta kesip 1 bardak meyve suyu icip hediyelesmeyi uygun gormeyen zihniyetin urunu de bu haberde goruyoruz.
Bunun devletin okulunda yapılması ayrı bir şey, dışarıda satılan bir yerden alınması ( keşke satan kişilerde riayet edip satmasa) bambaşka bir şey ama Chezly.
Şahsen ben çocuğumun okulunda bu tür oyunlar oynanmasını istemem. Oynanırsa da uyarımı yapar şikayet hakkımı kullanırım.
Pasta kesmek kutlamak ise başka bir şeydir. O çocuklar sadece yılbaşında kesmisyor ki pastayı. Öğretmenler, okul idaresi zaman zaman bu tür aktiviteler uyguluyor.

Hangi okulda piyango çekilişi yapılıyor?
Piyango şans oyunu dediğimiz şey bir bilet ya da kupon karşılığında hediye para ödülü vb. şeyler kazanmak ya da kazanmamak üzerine kuruludur.
Okullarda yapılansa hediye çekilişidir ve çocukların birbirlerine hediye vermesinden ibarettir. Tek olumsuz yanı hediye ederlerindeki değişiklik olur ki öğretmen bir sınır koyarak bunun da üstesinden gelebilir. Hediyeleşmenin hiç bir çocuğa zararı olacağını sanmıyorum.

Bir de son zamanlarda gözüme takılan bir "ürik asit yarışı" tabiri var ki akıllara zarar. Hayatımda gördüğüm en itici (buraya koymak istediğim başka bir kelime var ama yazan arkadaşlar üstlerine alınır diye yazamıyorum) tabirlerden biri.

Okul dışında sigara içen çocuğa devlet nasıl bir yaptırım uygulayabilir çok merak ettim?

çok basit, o çocuğa satış yapan yeri kapatır, okul müdürünü uyarır, ailesini uyarır olmadı ailesine ceza keser.. ha bunlar bizde olur mu? olmaz..

Hangi okulda piyango çekilişi yapılıyor?
Piyango şans oyunu dediğimiz şey bir bilet ya da kupon karşılığında hediye para ödülü vb. şeyler kazanmak ya da kazanmamak üzerine kuruludur.
Okullarda yapılansa hediye çekilişidir ve çocukların birbirlerine hediye vermesinden ibarettir. Tek olumsuz yanı hediye ederlerindeki değişiklik olur ki öğretmen bir sınır koyarak bunun da üstesinden gelebilir. Hediyeleşmenin hiç bir çocuğa zararı olacağını sanmıyorum.

Bir de son zamanlarda gözüme takılan bir "ürik asit yarışı" tabiri var ki akıllara zarar. Hayatımda gördüğüm en itici (buraya koymak istediğim başka bir kelime var ama yazan arkadaşlar üstlerine alınır diye yazamıyorum) tabirlerden biri.
tamam işte Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir kutlama yapılmasın diye yazı göndermiş.
"Dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edecek ya da özendirecek eğlence, şans oyunu, çekiliş gibi etkinliklerin yapılmaması konsunda gereğini rica ederim” denildi."

Dikkatiniz çekerim bu bakanlık emri değil, Müdürlük tavsiye yazısı.

Müdürlükler okullara gelen şikayetleri değerlendirmek sureti ile bu tür yazılar yazabilirler.
Ortada bakanlığın yasakladığı her hangi bir eğlence engeli yok.

çok basit, o çocuğa satış yapan yeri kapatır, okul müdürünü uyarır, ailesini uyarır olmadı ailesine ceza keser.. ha bunlar bizde olur mu? olmaz..
Bu tür yerlerin okulların 100 metre akınında açılması yasaktır.
Bunun dışında devlet gidip insanların ekmek kazandığı yeri kapatacak değil heralde Office.
kapatsa bu sefer bambaşka bir haber ile karşı karşıya kalırız.
Ayrıca bak, çocukları uyarmak için bir yazı yazmış kıyamet koptu.
Her şeyi de devletten beklmemek lazım. Aileler uynaık olacak biraz.
Ceza kesilip kesilmediği le ilgili bir bilgimiz mevcut mu ? Benim değil ya senin?
Kesin bir sonuç yoksa kesilmiş diyemiyorsak kesilmiş te diyemeyiz değil mi?

Okul dışında sigara içen çocuğa devlet nasıl bir yaptırım uygulayabilir çok merak ettim?

Gerekli cezayi ver,ihbar sistemini kur bak bakalim bir daha satabilecek mi sigarayi ,alkolu.
Saat 10 dan sonra hala cogu tekel satiyor alkol.Bir yaptirimi var mi ? Cogu zaman yok.Bu da onun gibi

tamam işte Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir kutlama yapılmasın diye yazı göndermiş.
"Dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edecek ya da özendirecek eğlence, şans oyunu, çekiliş gibi etkinliklerin yapılmaması konsunda gereğini rica ederim” denildi."

Dikkatiniz çekerim bu bakanlık emri değil, Müdürlük tavsiye yazısı.

Müdürlükler okullara gelen şikayetleri değerlendirmek sureti ile bu tür yazılar yazabilirler.
Ortada bakanlığın yasakladığı her hangi bir eğlence engeli yok.

Benim mesajıma cevap olmamış bu.
Piyango ya da şans oyunu çekilişi yapan okul var mı? Ben hiç duymadım. Yazıyı kimin gönderdiği, emir mi tavsiye mi olduğu da umurumda değil açıkçası.

Bunun dışında devlet gidip insanların ekmek kazandığı yeri kapatacak değil heralde Office.
Ceza kesilip kesilmediği le ilgili bir bilgimiz mevcut mu ? Benim değil ya senin?

benim mevcut, kesilmiyor datlucadu.. hatta şikayet ettiğinde "aileleri ilgilenmiyor biz mi peşlerinde koşacağız" diyorlar.. hatta kontrol etmeye gelenlerde ceza falan kesmiyor bizzat şahit oldum.. bu tarz "gereksiz" yazılarla "gereksiz" uyarılar yapılarak harcanan zamanı çocukları kontrol ederek harcasalar keşke.. ayrıca evet, kanunlara karşı gelindiği için bir iş yeri kapanabilir.. zaten 3 tanesi kapansa kimse de satmaz..

Benim mesajıma cevap olmamış bu.
Piyango ya da şans oyunu çekilişi yapan okul var mı? Ben hiç duymadım. Yazıyı kimin gönderdiği, emir mi tavsiye mi olduğu da umurumda değil açıkçası.
Yapılmasın diye gönderilmiş işte yazı : )

Calistigim koyde bakkal teker teker bile veriyormus.Yeni duyduk.12 yasinda cocuk elini kolun sallaya sallaya sigara aliyor.Bu durum koyde boyleyse merkezde kim kime dum duma

benim mevcut, kesilmiyor datlucadu.. hatta şikayet ettiğinde "aileleri ilgilenmiyor biz mi peşlerinde koşacağız" diyorlar.. hatta kontrol etmeye gelenlerde ceza falan kesmiyor bizzat şahit oldum.. bu tarz "gereksiz" yazılarla "gereksiz" uyarılar yapılarak harcanan zamanı çocukları kontrol ederek harcasalar keşke.. ayrıca evet, kanunlara karşı gelindiği için bir iş yeri kapanabilir.. zaten 3 tanesi kapansa kimse de satmaz..
Ne yapsınlar Office, her çocuğun peşine bir öğretmen mi taksınlar?

Komik olmayın ne olur?

Taksa bu sefer vay çocoukları takip eidyor yaygarası kopar?
şaka gibisiniz

Ben lisedeyken okulun tam karşısında tekel bayi vardı. Öğrencilere tek sigara bardakla şarap satardı. Hala aynı tekel bayi aynı okulun karşısında duruyor. Defalarca şikayetedildiği halde. Devlet bu tipyerlere hiç bir yaptırım uygulamasın ama aileler uyanık olsun öyle mi?

Bu dediğim yerin okula uzaklığı 100 metre değil 10 metre bile yok, iki şeritli bir yol kadar. 100 metre dediğiniz şey de 1 dakikalık yürüme mesafesi zaten. Çok bişey farketmez.

Ne yapsınlar Office, her çocuğun peşine bir öğretmen mi taksınlar?

Komik olmayın ne olur?

Taksa bu sefer vay çocoukları takip eidyor yaygarası kopar?
şaka gibisiniz

yahu çocuğun peşine öğretmen takmasına gerek yok ki, kabak gibi ortada kolum kadar çakılarla geziyorlar, sigara paketleri ceplerinde :) gerçekten neyi savunduğunu anlayamadım datlucadu? okul çocukları takip etmek için var zaten, çocuk okula sigara paketiyle girip çıkıyor ve öğretmenler "ne yapak" diye takılıyorsa millet vay ki ne vay.. geldiğimiz durum sürpriz değil o zaman..

Ben lisedeyken okulun tam karşısında tekel bayi vardı. Öğrencilere tek sigara bardakla şarap satardı. Hala aynı tekel bayi aynı okulun karşısında duruyor. Defalarca şikayetedildiği halde. Devlet bu tipyerlere hiç bir yaptırım uygulamasın ama aileler uyanık olsun öyle mi?

Bu dediğim yerin okula uzaklığı 100 metre değil 10 metre bile yok, iki şeritli bir yol kadar. 100 metre dediğiniz şey de 1 dakikalık yürüme mesafesi zaten. Çok bişey farketmez.

Kuralların çok takıldığı bir ülkede 100 metre kuralını bir dinlerler, bir dinlerler :) ya neyse ben bir şey demiyorum..

X