MEB’den yılbaşı kutlamasına yasak: Değer yargılarımızdan uzak, olumsuz davranış

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
MEB’den yılbaşı kutlamasına yasak: Değer yargılarımızdan uzak, olumsuz davranış

29/12/2015 08:59

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterFacebook73

İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği talimat yazısında yılbaşını ‘değer yargılarımızdan uzak’ olarak niteleyerek, okullarda yapılacak tüm etkinlik ve kutlamaları yasakladığını duyurdu.

Arşiv fotoğraf: DHA

Evrensel’den Eren Yılmaz’ın haberine göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara ‘Dikkat Edilecek Hususlar’ başlıklı bir yazı gönderdi.

Müdür Emin Çarıklı’nın imzasının yer aldığı yazıda, “Müdürlüğümüze yapılan şikayetlerden anlaşıldığı üzere, mevzuat dışı, ders ve sosyal etkinliklerle alakası olmayan, değer yargılarımızdan uzak, bazı kutlamalar için öğrencilerin özendirildiği, öğrencilere ‘31 Aralık 2015 günü okula gelmeyin’ şeklinde yönlendirmeler yapıldığı bilgileri gelmektedir. Dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edecek ya da özendirecek eğlence, şans oyunu, çekiliş gibi etkinliklerin yapılmaması konsunda gereğini rica ederim” denildi.

Çocuklar yeniyılı umutla karşılayabilmeli
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilk tepki Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev’den geldi. Özev, “Çocuklar yeni bir yılı umutla karşılayabilmeli. Okullarda her türlü dini etkinliğin yapılması için tüm imkanlar verilirken, yeni yıl etkinliklerinin yasaklanması kabul edilemez. Daha önce de ‘Noel’i yasaklıyorum’ diyorlardı. ” diye konuştu.
http://www.diken.com.tr/yilbasina-o...-egitim-bahcelievlerde-kutlamalari-yasakladi/

Cok Dogru !
Ne üzücü, tüm dünya yilbasiyi kutluyor bizim cocuklara yasak ???
Bu cocuklarda ne kadar kötü bir psikoloji ve enerji verir kimsenin umurunda degil.

yeni yıl etkinliği takvim vb. faaliyetler yapılabilir ki anladığım kadarı ile buna bi yasak yok olsa idi saçma olurdu sonuçta bu takvimi kullanıyorsak bu bilgi verilmeli ve faaliyetler yapılmalı

noel babalı-piyango -şans oyunları vb. durumlara özenmesinler diye değer yargılarımıza uzak olduğu için mantıklı geldi bana

bizimkiler sınıfta ufak bi parti yapcak, çocuğun partisinden ne olur, müzik dans kola cips

eğlenip güzel bi gün geçirip, güzel yeni yıl dileklerinde bulunup eve gelecekler işte, nesi olumsuz davranış??

bu kadar abartılması çok anlamsız

hem tüm dünya kutlarken, bizde resmi tatil bile ilan ederken, bi taraftanda böyle açıklamalar?? wats goin on

ben bu konuda çok dertliyim hatta iki gündür kreşte sorun yaşıyorum.

geçen hafta yeni yıl partisi değil ama bir yaş daha büyüyoruz diye bir etkinlik yapıldı kreşte ben de çocuklara noel baba motfileri ile yapılmış bir kazak giydirdim.kırmızı bir şapka ve kırmızı bir bıyık var o kadar kazağın üstünde.noel baba bile yok yani.

neyse kreşte kendini bilmez bir öğretmen çocuklarıma siz müslüman değilmisiniz biz noel babayı sevmiyoruz müslümanlar yıl başını kutlamaz şimdi bu ne böyle demiş.çocuklar da müslümanız öğretmenim vs. deyip kendilerini anlatmaya çalışmışlar.

bunu duyunca kreşi bastım resmen.gereken her şeyi söyledim.biz ülke olarak nasıl bir kaosa sürükleniyoruz nasıl 5 yaşında ki çocuğa güya müslüman olar bir kendini bilmez böyle şeyler söyler aklım almadı.bu mudur dini öğretmek bu mudur öğretmenlik yapmak? üstelik bizim kreş bir cemaat ya da tarikat kreşi de değil normal bir eğitim kurumu.diğer dinler kötülenerek ya da çok feci bir şeymiş gibi gösterilerek mi yapılır bu? çocuklara bile dil uzatmak aklım almadı.

bu haberi okuyunca aklıma geldi.ülke cidden çok yanlış yerlere gidiyor.

iyi yapmışsın 5 yaşında çocukların hevesini kursağında bırakmış, sanane çocuğun kazağından

"Dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edecek ya da özendirecek eğlence, şans oyunu, çekiliş gibi etkinliklerin yapılmaması konsunda gereğini rica ederim” denildi."

Yazının özü budur bence . Ve gayet yerinde bir tavsiye.
Piyango, şans oyunu vesair bunlar hangi çocuk için olumlu bir etkinlik?
Ayrıca çocuklar için eğlenmek yasak değil. Daha bi kaç gün önce yerli malı haftası yapıp bir güzel eğlendiler. 31 aralıkta da öğretmenleri uygun gördüğü takdirde eğelenebilirler.
Gerçi yazılı dönemi öğretmenler ne derece uygun görür bilemeyeceğim.

Ayrıca 31 aralık gecesi isteyen ailesiyle dünya görüşüne göre istediği kadar eğlenebilir.Ertesi günde tatil nasıl olsa.

iyi yapmışsın 5 yaşında çocukların hevesini kursağında bırakmış, sanane çocuğun kazağından

bir de kardan adam çam ağacı kar yagma konsepti yapmış yeni yılınız kutlu olsun yazmışlar kreşin girişine ve benim çocuğumun kırmızı şapkalı bir kazak giydi diye dinin sorguluyor kadın düşün.

Hee is noele yilbasina cekilislere geldimi birden deger yargilarimiz ortaya firliyor, muslumaniz yaa. Ama is kocagimizda cocugumuzla kendimize bir ulke aramaya geldigi zaman o deger yargilarimiz ucup gidiyor. Hatta okadar degerlerimize bagliyizki cocuklarimizi esimizi kendimizi bu ugurda harcamayi bile goze aliyoz.
Hatta ve hatta okadar deger manyagiyizki tum sene boyunca yabanci restaurantlarda yiyip yabanci markalar giyiyoz. Yurtdisinda mağazalar kapatiyoz. Ama noele yilbasina geldimi is, birden mala bagliyoz...
Ne iciyoz lan biz milletce

diyorum ya, yurdum insanından daha Müslümanını arasan bulamazsın.. mesela piyangocuların önünde kuyruk olmak hiç değer yargımıza aykırı değil, öyle olsaydı kesin bildiri yayınlanırdı :) ama iş çocuklara gelince değer yargıları kabarıyor aniden.. 8 yaşında yapmasın ama 18 yaşında yapabilir, hatta devlet şans oyunlarından gayet güzel vergi de alır.. değer yargısı? o da ne?

o gün konuştuğumuzda hani demiştim ya kreşle tartıştım diye sonra araya başka bir şey girmişti buydu işte konu.

Ne deger yargilari ya?? Bir devlet'in deger yargilari mi oluyormus? Cizrede okula gitmesinler, dogu'da 10 yasindaki cocuk evlensin ama dimi? Ve bunu kolaylastirmak icin imam nikahtan önce resmi nikahi kaldirmak.

Deger yargilarda zaten kiz cocugun okula gitmesi gerekmiyor dimi? Neticede sadece yapmasi gereken evde oturup, 3 cocuk dogurup (dogum kontrol hapida yasak yani o 3 cocuk olur 10 cocuk) ve sakin kahkaha atmadan, tüm hayatini erkege adamaktir!!

Yahu bir cocugun bir cips bir kola biraz dans edince ne oluyor? Burda buna sevinen, yurt disinda kurban bayraminda etkinlik olunca ama seviniyorlar. Burda mesela müslüman cocuklara kurban bayraminda tatil veriyorlar. Kurban kesmek icin özel yerler aciliyor, haberde reportajlar yapiliyor. Ki düsün burasi normalinde hiristiyan bir ülke. Bu cabaya niye giriyorlar? Ve bahs ettigim dini bir bayram, yilbasi dini bir bayram degil!

Gercekten bu kadar iki yüzlülük hic bir yerde yok. Ver diyanet bakanina 1 miyonluk 'gavur' araba, yap 1 milyar dollarlik sarayi, millet kredi borcu ile, fakirlikte sürünürken fakat bir kücük yilbasi eglencesi deger yargilariniza ters öyle mi? Ne diyelim. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner..

Yaş sınırı var mı bu oyunlara katılımda ?
Çocukların kendi arasında yapacağı çekiliş değer yargılarımıza uygun değil.

Milli Piyango, Süper Loto, Sayısal, On Numara, Şans Topu falan uygun.

merak edip baktım ;

"(2) Ayrıca, piyangoya ilişkin ilan ve reklamlar ile bilet ve kuponlar üzerinde; 18 yaşından küçük olanların, düzenlenen piyango ve çekilişlere katılamayacakları, katılmış olsalar dahi ikramiye kazanmaları halinde bu ikramiyelerin teslim edilmeyeceği, ikramiyeye konu olan eşya ve/veya hizmetin bedeli içinde bulunan vergiler dışındaki vergi ve diğer yasal yükümlülüklerin talihliler tarafından ödeneceği hususlarına yer verilmesi zorunludur."

http://www.millipiyango.gov.tr/node/69

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…