• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mazi Sevenler Kulübü

bugün size çocukluğumuzun vazgeçilmez oyunlarından bahsetmek istiyorum izninizle:)

saklambaç:
ebe seçilen zavallının yüzünü duvara dönüp bağıra bağıra ortak belirlenen bir sayıyı sonuna kadar saymasıyla oyun başlardı herkes bulduğu en zor yere saklanmaya çalışır bazı uyanıklar bende senle aynı saklanacağım diye kavga ederken anında sobelenirdi:)
kaça kadar sayacağımızı bir türlü karar veremez sonunda 100 de bağlardık olayı ama uyanık ebe öyle hızlı sayardiki panikten nereye saklanacağımızı bulana kadar şaşkın ördekler gibi bir sağa bir sola koşuştururduk tabi bulamayınca poposunu örtemeyen maymun gibi bir yerlerimizin göründüğü kıytırık bir köşeye atardık kendimizi. Birde ebeyi şaşırtmak için giysilerimizi değiştirirdik ki ''çanak çömlek patladı'' diye bağırmanın eşsiz zevkini yaşayabilmek için o zaman ebe yeniden ebe olurdu:))

ya nasıl unuttum oyunlara başlamadan önce parmak saymacalarımız vardı :)
işaret parmağımızı ağzımıza sokar oooo sesi çıkartır sonrada tekerlemeleri sıralardık aklıma gelenler;
''portakalı soydum başucuma koydum ben bir yalan uydurdum dumaduma dum''
''o piti piti karamela sepeti terazi lastik jimnastik''
tabii bu tekelrlemelerde mantık aramanızı beklemiyorum birde daha çoktu sanki aklıma gelmiyor iyimi yaşlandım zannumca:))

istop:
havaya atılan bir top ve topu atanın canının istediği bir arkadaşın adını söylemesi ve o kişininde düşen topu havada yakalaması ve kafa göz demeden en yakınındakine topu fırlatması şeklinde tekrarı olan bir oyundu oyunun en can alıcı yeri topu havaya atanın ''İSTOOOOOPPP SERGÜÜÜÜ'' diye bağırmasıydı sanırım:))

yağ satarım bal satarım:
halen anaoklu kreş gibi bilumum bıcırık mekanlarında öğretmenlerin zoru ile oynatılan yağ bal satan adamın çırağının ustası ölünce mallarına nasıl konduğunu anlatan bir tekerlemeye sahip gayette çıkarcı bir oyundu '' yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım ustamın kürkü sarıdır satsam 15 liradır'' bide mendil arkasına atılan tiplerin hala mel mel bakışları olurdu onu uyarmakda biz keklere düşer ve ''zambak zumbak dön arkana geri bak '' diye bağrışırdık:))))

aç kapıyı bezirgan başı : ayyy nefret bi oyundu bir türlü ısınamamıştım o oyuna:((

yakan top: yoksam yakar topmuydu ? :)

deve cüce: ya bak şimdi bunun da adını karıştırdım deve cücemiydi dev cücemiydi genelde ilkokulda kışın beden dersine çıkamayınca yapılan bir aktivite idi öğretmen deve cüce der arada şaşırtır bazende devecücedevecüce diye peşpeşe söyler bizler de şaşkın ördek gibi kalakalırdık öylece:)))

''

snakeeyes canımsın ya muhteşemgörüntüler eklemişsin
bu mazi herkese aynı hissi veriyor galiba yüzümüzde gülümsemeler kalbimizde sızılar ne garip bir duygu :(
kızlar birtek ben değilim değilmi bu hisleri hisseden:(

SERGÜCÜĞÜM BİR TEK SEN OLUR MUSUN YAAA...30 LU YAŞLARINDA Kİ HERKESİ DUYGULANDIRDIN BU KÖŞEYİ AÇARAK SEN...

O HOROZLU TAVUKLU SAATTEN BAŞKA, BİR DE AĞLAYAN ÇOCUK PORTRESİ VARDI EVLERDE..BİZ DE YOKTU, İYİ Kİ DE YOKTU.ÇÜNKÜ O RESMİ HER GÖRDÜĞÜMDE İÇİMİ BİR HÜZÜN KAPLAR NEDENSE..

BENİ DERİNDEN HÜZÜNLENDİREN BİR DE ÇOCUK ŞARKISI VARDI...HALA DUYSAM AYNI HÜZNÜ YAŞARIM...

KÜÇÜK KIZ, KÜÇÜK KIZ, SÖYLE BANA NERDEYDİN
BU SABAH BEKLEDİM, OYNAMAYA GELMEDİN
DİNLEYİN ÇOCUKLAR BEBEĞİM VAR YA
HANİ UZANINCA GÖZÜNÜ KAPAR YA
HANİ KALDIRINCA AÇAR YENİDEN
DÜN SABAH OYNARKEN DÜŞTÜ ELİMDEN
VAH, VAH, SENİ ÇOK ÜZGÜN GÖRDÜK
VAH, VAH, GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜK
SÖYLE, ANLAT BİZE DERDİNİ, HAYDİ SÖYLE BİZE DERDİNİ
DÜN SABAH OYNARKEN DÜŞTÜ ELİMDEN..
KIRILDI....senağlama

BİR DE MİNTİ MARKA SAKIZLAR VARDI. İÇLERİNDEN SANATÇI RESİMLERİ ÇIKARDI.BİZ DE ONLARI BİRİKTİRİRDİK. EN FAZLA KİMİN VARSA ACAYİP BÖBÜRLENİRDİ...:))

YA ESKİ GAZETE REKLAMLARI....HATIRLAYIN BAKALIM...

Link Silinmiştir. Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

O GÜNLERLE İLGİLİ BAZI MATERYALLER HATIRLATACAĞIM SİZLERE, HATIRLAYIN BAKALIM..EMİNİM BİRÇOĞU SİZDE DE VARDI...

TOZLUKLAR - ORTADAN KATLAMALI GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ - BAKLAVA DİLİMLİ KAZAKLAR - DAR PAÇA STRECH PANTOLONLAR - KALIN KEMERLER - ROZETLER - PERMALI SAÇLAR - PİLOT MONTLAR - KELEBEK TOKALAR - PONPONLU ÇORAPLAR - ESPADRİLLER - KALIN VATKALAR - UZUN TUNİKLER - SAÇ MAŞALARI - AYAKTAN BANTLI ÖNÜ İNCE ŞERİTLİ TAYTLAR - YÜKSEK BEL PANTOLONLAR - KALÇADAN BÜZGÜLÜ ELBİSELER - KALIN KAŞLAR - EPA TOPUKLAR - BALON ETEKLER.......

SERGÜZEŞTCİĞİM DÜŞÜNDÜKÇE AKLIMA GELİYOR. BEMIX BİSİKLETLER ÇOK MODAYDI. BENİM YOKTU AMA

MAHALLEDE BİR ARKADAŞIMIZIN VARDI, SIRAYLA BİNERDİK HEPİMİZ..

MENDİL KAPMACA OYNARDIK. BEN ÇOK HIZLI KOŞARDIM, HİÇBİR MENDİLİ KAÇIRMAZDIM..

RUBİK ZEKA KÜPLERİ VARDI. DELİ GİBİ YAPMAYA ÇALIŞIRDIK, AMA ÇOK ZORDU..

BİR DE YOYOLARIMIZ VARDI. UCUNDA YUMUŞAK İÇİ DOLGULU BİR MADDEDEN YAPILMIŞ TOP OLAN, LASTİĞİ UZUN BİR OYUNCAK. UCUNA PARMAĞIMIZI GEÇİRİP İLERİ YA DA AŞAĞI DOĞRU FIRLATIP GERİ GELİŞİNİ İZLER VE TEKRAR YAKALARDIK. DAHA SONRA BUNLARIN PLASTİKTEN YAPILMA IŞIKLILARI ÇIKMIŞTI..

AYRICA HULAHOP DENİLEN ÇEMBERLER VARDI, BELİMİZDE ÇEVİRİYORDUK, SONRADAN BAĞIRSAK DÜĞÜMLENMESİ YAPIYOR DİYE BİR LAF ÇIKMIŞTI..ŞİMDİ AKLIMA GELDİ, BİR DE AYAĞIMIZA TAKIP ÇEVİRDİĞİMİZ VE DİĞER AYAĞIMIZLA ÜSTÜNDEN ATLADIĞIMIZ BİR OYUNCAK VARDI. BUNUN DA UCUNDA PLASTİK KÜÇÜK BİR TOP VARDI. ADINI HATIRLAYAMIYORUM..

SENELER NE ÇABUK GEÇTİ...

snakeeyesim canım bak yine gittim eskilere bu şarkıyı kızıma yıllarca söyledim küçükken ama hala duysam içim bir tuhaf olur ne menem bir duyguysa koca kadın olduk hala etkisinde kalmışız:))

bu şarkıyı ayça isimli bir kız söylerdi ve bu şarkıyla eurovizyon türkiye elemelerine katılmış hatta dereceye bile girmişti ,uzun saçlı ağlak suratlı bir tipti kırmızı bir elbisesi vardı üstünde ,bu şarkıyı söylerkenbirde bebek elinde olurdu..
hakikaten şimdi oda koskocaman bir kadın oldu zannumca vay bee:)))

KÜÇÜK KIZ, KÜÇÜK KIZ, SÖYLE BANA NERDEYDİN
BU SABAH BEKLEDİM, OYNAMAYA GELMEDİN
DÜN SABAH OYNARKEN DÜŞTÜ ELİMDEN
VAH, VAH, SENİ ÇOK ÜZGÜN GÖRDÜK
VAH, VAH, GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜK
SÖYLE, ANLAT BİZE DERDİNİ, HAYDİ SÖYLE BİZE DERDİNİ
DÜN SABAH OYNARKEN DÜŞTÜ ELİMDEN..
KIRILDI....

yah tüh çoık güsel burası da ben yasacak bişi bulamıyom yaa:1closedeyes:
acaba aymar reklamında uçanları yassam,yada şeker kız candy i olurmu?:sm_confused:
oradaki tery vardıya ben ona aşıktım yaa:utangac: ahanda itiraf ettim...

bonusum olmazmı bunları nasıl anlatmazsın aşkolsun ben şeker kız için özel bir yazı hazırlıyorum buraya koyacağım,
ahhh ahhhh o terry hergelesine hangimiz aşık olmadıkki?:asigim:
yah tüh çoık güsel burası da ben yasacak bişi bulamıyom yaa:1closedeyes:
acaba aymar reklamında uçanları yassam,yada şeker kız candy i olurmu?:sm_confused:
oradaki tery vardıya ben ona aşıktım yaa:utangac: ahanda itiraf ettim...

Sevgili sergüzeşt harikaymış burası,bende çocukluk günlerime döndüm sayenizde benim hatırlayabildiklerim sanırım hayat ağacı diye bir dizi vardı trtde yayınlanırdı çok küçükken izlerdik sam diye bir hatun vardı dizide sonra manuela vardı müdavimiydik bunların şimdilik bunlar geldi aklıma hatırlayınca yazarım yine böyle eskilere dönmek güzel oluyor tesekkürler:)

canım travianım ve snakeeyes im kızlar size bişey diyeyimmi bizim burda hulohop ve ayağa takılıp çevrilen toplardan bu sene yine satılmaya başladı:))
ve bendeniz ablanız tabüküne ne yaptı ikisinide aldım tabiki çocuklar için kendim hiç denemedim kocaman kadın yaparmıyım hiç öyle şey oynadıysam ahadaa bööylee olimmlaelaelaelaelae
laelaelaelaelaelaelaelaelaelaebir dakika ya ben niye böyle kaldım laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

ondan bende oynamıştımda biras irikıyım oldumdan evde annem oynatmıyodu.:1closedeyes:evi sallıyodum yani.adını da ben hoptop diye hatırlıyom

Sevgili sergüzeşt harikaymış burası,bende çocukluk günlerime döndüm sayenizde benim hatırlayabildiklerim sanırım hayat ağacı diye bir dizi vardı trtde yayınlanırdı çok küçükken izlerdik sam diye bir hatun vardı dizide sonra manuela vardı müdavimiydik bunların şimdilik bunlar geldi aklıma hatırlayınca yazarım yine böyle eskilere dönmek güzel oluyor tesekkürler:)

manuelayı ben nasıl unutmuşum ya:1shok: hay allah izabel vardı bide kardeşi:roflol: bernarda vardı ya hizmetçi sinir olurdum o kadına :kızgın: kötü kadın :dilcikar:

Son düzenleme:
gayeciğim hatırlattığın için teşekkür ederim .hayat ağacı bir zamanların pembe dizlerinin en önde gideni galibada birincisiydi .
benimde aklımda kalan isim sam olmuştur çok güzel ve şık giyinen hoş bir bayandı kendileri :)
ve o zamanın babamda dahil :( dişiliği ile genç, yaşlı pek çok erkeğinin hayallerini süslerdi :((
bizler ise onun kıyafetleri saçı ve makyajıyla ilgiliydik :))
bu resimde senin ve tüm hayat ağacı hayranları için:))

Link Silinmiştir.

Manuela fotoları da benden:)

030318cd_manuela_3.jpg

Manuela_Telecinco__531590.jpg

gecenin körü hafızam açıldı benimde:)Birsey daha aklıma geldi hani fruko reklamı vardı kıvırcık saçlı küçük bi kız oynuyordu "on yüz bin milyon baloncuk yuttum"diyordu çocuklugumun efsane reklamıydı o!Kızın fotografını aradım ama bulamadım hatta reklamı aradım onu da bulamadım neyse bulunca koyarım onu artık!Sergüzest hayat agacı fotosu için tesekkür:)

sergü tv açılırken VE KAPANIRKEN NE YAPARDIK BİZ BİLİYOMUSUN . HANİ İSTİKLAL MARŞIYLA AÇILIR VE KAPANIRDIYA TÜM AİLECE TV NİN KARŞISINDA HAZIR OLA GEÇER İSTİKLAL MARŞINI SÖYLERDİKKKKKK . AKLIMA GELDİKÇE NELER YAZACAĞIM NELER

okudukca hep hatirima geliyor, ne güzel cocukluk yasamisiz, o yillarda.
harika yillar onlar ya, bu yasa geldim hic birsey anlamadim,bunu yaslilar söylerdide inanmazdim, hayat cok cabuk akip gidiyormus,bu yasa ne zaman geldim hic anlamadim.Carlinin meleklerinde en cok beyendigim sabrinaydi,güzel deyildi öteki ikisi kadar ama ben onu cok beyenirdim,dallas,taki boby,e bende bayilirdim,

Asenacığım, dr.kımbıll ve kaçak unutulmaz polisiye dizi olarak ve hatta dizi olarak izlediğimiz ilk yapımdı sanırım:)
O zamanlar şimdiki gibi reklam arası diz seyretmediğimiz için ,ne kadar çabuk bitti yaa olduğumuz bize kısacık gelen bir diziydi :)
gerilimli bir müziği vardı ve daha dizi başlamadan herkes gerilir kalırdı :)
dr. Kimble (Kimbıl):) kaçmaktan peşindeki polis müfetişi komser gerard onu kovalamaktan bizde o kaçıp kovalamacayı izlemekten bıkmadıydık yıllarca:))
Birde karısının gerçek katili tek kollu adam adam vardıki onun suratını görmek için deli olurdum ve bir o kadarda tırsardım çocukluk aklı işte nerde tek kollu bir adam görsem acaba katil bumu ki? diye merakla bakardım o insanın yüzüne:))
Birde korkardım kafamdan planlar yapar , katil buysa :1shok:benim onu tanıdığımı anlarsa :1shok:bizimde peşimize düşerse:1shok: gibi garip senaryolar üretirdim :))
sanırım izlediğim ilk polisiye dizinin etkisiydi bu paranoyaklıklar:))
dizinin orjinal adı :''The Fugitive''
yapım yılı:1963-1967
120 bölümlük bir diziydi
1993 yılında başrolünü Harrison Ford'un oynadığı bir de filmi yapılmıştır.
ve buda meşhur Dr. Richart Kimble

Link Silinmiştir.

Canım yaş itibarıyla ben sizden büyğüm ya, bilmem hatırlarmısınız,tv nin yeni çıktığı dönemlerde kaçak diye bizi vardı filmin başında adam gür sesiyle konuşurdu dr. kaçak cımbel kaçar,kaçar,kaçar.

İnanırmısınız bunu yazarken bile hala korkuyorum:(
siyah beyaz tek kanallı dönemim en gerilimli ve tek korkunç dizisi ,yaşımda küçük olduğundan sanırım korkularımın yegane baş sebebi :1shok:

hala karanlıktan korkuyorsam, hala biri arkamdan gelip bana bişi yapacak hissiyle doluysam ,hala müzeler benim için bir fobiyse tek sebebi bu dizidir diyebilirm:bbo:

dizi başladığında hemen evin en iri cüsselisi kimse onun arkasına saklanır ve omuzunun üstünden korka korka seyrederdim, yada ellerim yüzümde kapalı ama ara ara parmaklarımın arasından kaçamak bakışlarla izlediğim sık sık çığlıklarımla evdekileri yerinden zıplattığım sonra babamdan bir ton azar işttiğim dizi:)
birde benim bu korkumu bilip bunu alay konusu yapan çok değerli büyüklerimin de ellerinden öpüyorum yeri gelmişken:kızgın:

gelelim diziye ,konusu Lourve müzesinde geçen müzenin içinde ,zırt pırt özellikle geceleri ortaya çıkan, simsiyah uzun giysiler içinde, yüzü maskeli biri vardı sonradan bunun bir kadın olduğu ortaya çıktı .
Müzeyi soymaya gelen hırsızlarımı korkutuyordu yoksa onların yandaşlarımıydı yada birinden intikam almak içinmi ordaydı şimdi aklıma gelmiyor :1no2:
ama aklımda kalan onun o korkunç yüzü ürpertici müziği birde babamdan yediğim fırçalar :çok üzgünüm:

sonunda ne oldu diye sorarsanız korkudan hatırlıyamadım :(
birde resmini araken yeniden onla yüzyüze geldim acaba bu bende şok etkisi yapar ve korkularımdan uzaklaşabilirmiyimki :1shok:

Link Silinmiştir.

SAKIZLAR:
Tipitip: zamanın en popüler cikleti içinde espirili resimlerin olduğu kendine has tadı olan şakerli bir sakızdı tipitip gerçektende tipi tip bir tipti:)) karakteri sakızın önüne geçmişti birde kız arkadaşı vardı onun adıda tipitoştu ve ikiside gözlüklü komik tiplerdi.

minti: minti sakızının aklımda kalan hoş bir reklam cıngılı vardı ''minti minti minti mintiyi kimler çiğner'' diye devam ederdi,
kuzenim bir gün bunu sürekli 4 -5 kez tekrar ederken kendi kendine, babası sinirlenmiş ve ''eşşoğlu kimler çiğneyecek senin gibi salaklar çiğner'' demişti ve biz gülmekten yerlere yatmıştık:)))))))

dandy:şekerleme gibi drajeler halinde şık ambalajında içinde 6-7 tane olan sakızlardı ve içinden hayvan resimleri çıkardı.

bigbabol:süper bir sakızdı kolay kolay çürümezdi:) ve müthiş kocaman balonlar şişirirdik onunla kolay patlamazdı bir de yapışmaz derlerdi ama çok çiğneyince o özelliğini kaybederdi:)

turbo: bu sakız erkek sakızıydı:)) çünkü içinden paso araba resimleri çıkardı ve erkek çocuklarında hastalık derecesinde popüler bir sakızdı::

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

YİYECEKLER VE İÇECEKLER

Oralet ve lezzo : küçük tanelerden oluşan toz meyve özleri idi bunlar önceleri sadece portakal özü içerikliydi oralet cam ve teneke kavanozlarda olurdu sıcak soğuk suya karıştırılırdı çocuklara paşa oraleti yapılırdı soğuk suyla ılıklaştırılmış içecek nefisde kokusu olurdu bunların ve en zevkli tarafı bunları kaşık kaşık yamekti:))

uludağ ve elvan gazozu: uludağ gazozu sade bir gazozdu bir ara piyasan kaklktı ama şimdi yeniden revaçta gazoz seçeneğim hala uludağdır o zamanlar litrelik leri yoktu, küçük şişelerden içerdik ve tadı hiçbir gazozda bulamadığım bir taddı:)
elvan gazozları sarı renkliydi bir zamanların efsanesiydi ama şimdi yok oldu gitti :(

aroma meyve suyu: okul yıllarımın içeceği gazozları içmemizi istemeyen okul müdürünün ambargosu yüzünden kantinin baş tacıydı üçgenimsi koni şeklinde karton ambalajı vardı sonra kahverengi küçük şişelerde çıktı şimdi hala bazı marketlerinde rastlarım yeni imajı ile selam verir bana bak ben hala burdayım der gibi:)

kağıt külah içinde mevlüt şekerleri: en üztünde genelde bir lokum olurdu küçük minik sedefli nanemsi bir tadı olan şekerlerdi.

tombi: günümüz çitos, çerezoslarının dedesiydi, cipsimsi şeylerle tanışmamız onunla başlamıştı peynirlisi ve fıstıklısı vardı yeşil paket fıstıklıydı ve ben en çok onu severdim yanındada uludağ gazozu süper ikili:))

emzikli şekerler, elma şekerleri, eti puf, dido,çokomel

leblebi tozu : yerken burnuna kaçıpta hapşırmayan varmııı?:)) küçük plastik kaplarda şekerli leblebi tozları ,birde bunu yedikten sonra ıslık çalma yarışması yapardık ve ağzımızdan pöfürt diye tozlar çıkar ve o an en yakınımzdakinin suratını leblebi tozuna boyardık:)))))))

çocukluğum ahh o temiz. saf ,pırıl pırıl çocukluğum:(
Link Silinmiştir.

gecmise ozlem duyanlardan biride benim..cok ozluyorum o yillari..tek tv kanali vardi ve o bir kanal aksamlari bizim dunyamiz oluyordu bizi mutlu etmeye yetiyordu..eskiden herseyden biraz,biraz vardi oyle bol yoktu.. belkide her sey az oldugundan daha kiymetli ve daha mutlu ediyordu..cumartesi gunleri bir baska gece oynardi hemen arkasindan guzelinden bir turk filmi heyecanla beklerdik..acaba basrolde kim?ediz hun,kartal tibet,turkan soray hangisi bu geceki filmde oynayacak sorardik birbirimize..uzay1999,seker kiz candy,heidi,flamingo yolu,cehennem sicaginda..ya reklamlar:)yoneticimiz uyuyormuuu izocaamm,atin eskimis coraplarinizi atin,saglam lastiktir pirelli..ahh ah ne yillardi..aksama kadar sokaklarda tepinirdik elimiz yuzumuz kir pas icinde hala oyuna doymamis bir sekilde aglamakli eve girerdik..genc kizligimizda ayri bir terane:)mesela sokakta dondurma yalamazdik aaa ne ayip:)bluzlardaki vatkalardan hic abartmasiz bir sandalye minderi cikardi..ya o yarasa kol bluzlar en yarasa olan en makbul olaniydi:)SIMSIKI baglanmis saclar:)ah sergum beni cok eskilere gorurdun iyiki acmissin bu koseyi arada bir eskileri yadedelima.s.

asenacığım şimdi olsada yesek dememek için leblebi tozu geçenlerde aklıma geldi aldım leblebiyi robottan çektim içinede toz şeker ben gidemiyorum madem çocukluğuma o gelsin bari yanıma dedim ve ağzımı yüzümü batıra batıra yedim yanındada cam şişede uludağ gazozu içtim söylemesi ayıp:Roflol:

seyrancığım ne güzel söylemişsin eskiden bazı herşey azdı, böyle bol değildi ama bizide ne çok mutlu eder nasılda sevindirirdi:)
canım arkadaşım yüreğine sağlık a.s.

Back