Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tamam canım badem aklımızda kalsın. Ceviz atmaya çalışıyorum arada.

Eşimde bende kız istiyoruz ama içimden erkekmiş gibi geliyor, birde rüyadaki bebek erkekti belki de ondan. Önce sağlıklı olsun tabi, sağlıklı gelişsin sağlıklı büyüsün, sağlıklı doğsun kız da erkekte kabulumüz. Rabbim bize bu mucizeyi verdi ya sonunda çok şükür.

Oyyy maşallah maşallah onlara. Helal olsun panik atak doğurdun kız. Maceralı serüvenin mutlulukla sonuçlandı darısı yolu uzun olan bizlere inşallah.
Tabi önce sıradaki gelsin. Cano hanginizde sıra 😉

Şimdi acaba kızlarda mı bulantı çok oluyor. Seheryelinde olmadı oğlan geliyor, panikin de o kadar şikayeti yoktu sanki. Canın yemek sorunu vardı kız, Armin çok çekti o oğlan. Acaba belirtiye göre farkedrt mi? Diğer sayfalarda da kese şekline göre fasulye gibiyse erkek, yuvarlak da kız diyorlar.
6.haftaya göre tabi. Benim fasulye gibi, dökülün bakalım keselerinix nasıldı?
Canım ,benimki kız 15.haftaya kadar kustum ilk 3 ay bişey yiyemedim doğru düzgün bulantı öğürme koku hassasiyeti fenaydı sağlıkla gelsin de kusayım diyordum 😌

cilekliturta_33 cilekliturta_33 sen nasılsın canım. Bir aceleci bebek de sende var sonuçta :) her şey yolunda değil mi?
Sağol denizcim iyi olmaya çalışıyorum 13 gündür kuvezde bizim kız şükür iyi durumu , iki gündür emzirmeye gidiyorum pztesi inşallah çıkar gibi gözüküyor 🙏
Sen nasılsın

ama benim diger bebeğim kızdı ve kızımı kaybettikten sonra 😔bulantilarim bitti sabah safran cikarmam kaldi. bilmiyorum belki de kızımın genetiğindeki problemler beni o hallere sokmusta olabilir iste onunla birlikte son buldu onlar.

Aslında çok büyük riskmiş ikiz bebek taşımak (o an çok cazip geliyor, hepimiz koydur dedik o zaman) şimdi bunları yaşarken bir tane ki bu kadar beni etkiliyor, tüp bebektekiler tutsaydı halim nolurdu bilmiyorum. Allah hakkımızda en doğrusunu nasip ediyor.

Kızlar daha mı vücutla tepki halinde ilginç.

Canım ,benimki kız 15.haftaya kadar kustum ilk 3 ay bişey yiyemedim doğru düzgün bulantı öğürme koku hassasiyeti fenaydı sağlıkla gelsin de kusayım diyordum 😌

Aynı aynı bişey yiyememe, koku hassasiyeti kısmı hele, açım ama canım bişey istemiyor. Kusma vukuatım az çok şükür. Ama bulantı onu geçiyor. Neyse geçiyor yavaş yavaş amin dedim öyle de oldu.

Senin de kız, can09e can09e o da 3-4 ay yiyemedi zayıfladı onun da kız, ozgurun tutmuyor Allah Allah 😉 o mükellef kahvaltı sofralarının onur konuğuydu. 😁

flx77 flx77 bak küçük bir anket yaptım kız olabilirmiş.

Sağol denizcim iyi olmaya çalışıyorum 13 gündür kuvezde bizim kız şükür iyi durumu , iki gündür emzirmeye gidiyorum pztesi inşallah çıkar gibi gözüküyor 🙏
Sen nasılsın
Neyseki evine yanınıza gelecek artık. Az kalmış canım. Biraz sıkıntı çektiniz ama önemli olan sağlıkla eve gidebilmesi o da yakın görünüyor.
Ben iyiyim yeni ev yeni düzen keyfini çıkarıyorum şimdilik. Her şey yolunda benim cephede.

Aslında çok büyük riskmiş ikiz bebek taşımak (o an çok cazip geliyor, hepimiz koydur dedik o zaman) şimdi bunları yaşarken bir tane ki bu kadar beni etkiliyor, tüp bebektekiler tutsaydı halim nolurdu bilmiyorum. Allah hakkımızda en doğrusunu nasip ediyor.

Aynı aynı bişey yiyememe, koku hassasiyeti kısmı hele, açım ama canım bişey istemiyor. Kusma vukuatım az çok şükür. Ama bulantı onu geçiyor. Neyse geçiyor yavaş yavaş amin dedim öyle de oldu.

Senin de kız, can09e can09e o da 3-4 ay yiyemedi zayıfladı onun da kız, ozgurun tutmuyor Allah Allah 😉 o mükellef kahvaltı sofralarının onur konuğuydu. 😁

Benim kardeşimin de oğlu oldu dokuz ay yedi bir kere bile midesi bulanmadı. Ayrıca çok aktifti.. doğuma gidene kadar sabahtan akşama kadar dolaşıyorduk.

Tamam canım badem aklımızda kalsın. Ceviz atmaya çalışıyorum arada.

Eşimde bende kız istiyoruz ama içimden erkekmiş gibi geliyor, birde rüyadaki bebek erkekti belki de ondan. Önce sağlıklı olsun tabi, sağlıklı gelişsin sağlıklı büyüsün, sağlıklı doğsun kız da erkekte kabulumüz. Rabbim bize bu mucizeyi verdi ya sonunda çok şükür.

Oyyy maşallah maşallah onlara. Helal olsun panik atak doğurdun kız. Maceralı serüvenin mutlulukla sonuçlandı darısı yolu uzun olan bizlere inşallah.
Tabi önce sıradaki gelsin. Cano hanginizde sıra 😉

Şimdi acaba kızlarda mı bulantı çok oluyor. Seheryelinde olmadı oğlan geliyor, panikin de o kadar şikayeti yoktu sanki. Canın yemek sorunu vardı kız, Armin çok çekti o oğlan. Acaba belirtiye göre farkedrt mi? Diğer sayfalarda da kese şekline göre fasulye gibiyse erkek, yuvarlak da kız diyorlar.
6.haftaya göre tabi. Benim fasulye gibi, dökülün bakalım keselerinix nasıldı?
Benim başka sıkıntılarım vardı ama mide bulantım, yiyememe vs. olmadı hiç. Benim de kız😊

İlk hamileliğimde, bir insanın hamile kalmak için çabalayacağı, uzun uğraşlarda bulunacağı veya kese görme, kalp atışı, ikili üçlü test stresi… vs yaşayıp hep kalbi ağzında yaşayacağı bana söylense asla anlamazdım. Bir evladımız olsa mı dedik, denedik ve adet gecikince kit test yaptık, çift çizgi gördük sevindik ACABA DOĞRU MU diye sorgulamadık bile, hunharca sevindik, doktordan hemen ramdevu aldık o acemilikle , hani büyüsün falan beklemeden, doktor “kese güzel yerde hamilesin haftaya gel kalp atışını duyalım” dedi ACABA YAŞAR MI demeden yine huncarca sevindik, kalp atışı duymaya gittik, gümbür gümbür kalp duyduk ACABA BU KALP 12. HAFTAYI GÖRÜR MÜ korkusu yaşamadan yine hunharca sevindik. Hamileliğime devam edeceğim doktorumu bulduğumda ilk dediğim “doktor ben sezeryan olucam sakın vajinal önerme strese girerim” oldu doktorum “dur yol uzun onları sonra konuşacağız bi sağlıkla doğacak boyuta getirelim” dediğinde, ne kadar karamsar bir doktor dedim. Adam haklıymış meğer , ben safmışım J sağlıkla kolaylıkla süper eğlenceli bir sezeryan ile evladıma kavuştum, aradan 10 yıl geçti, eşimin ısrarı ile bir çocuk daha düşünmek zorunda kaldım, sandık ki yine hemen hamile kalınıyor, dedim yavrumun doğum gününe denk gelsin doğumu, aynı tarihte deneyelim…. Sonuç hüsran, ikinci ay da olmayınca, herkes yaştan dem vurmaya “olmaz, boşver “ demeye başlayınca, kendimi bu sayfada buldum, ilk defa kadınlar kulubunu keşfettim ve hergün girdiğim ve çıkamadığım tek topic burası oldu. Benim yaşadıklarımı anlayacak arkadaşlar buldum, sevinçlerinde güldüm, sevinçten ağladım, negatifleri görünce hüzünlenip ağladım. Sonra sizden aldığım güç ve fikirler her yıkıldığımda elimden tuttu, yıkıldıkça kalktım ve bir kere kendiliğimden hamlie kaldığımı ve 8+2 den öteye götüremediğimi gördüm, kürtajın ne olduğunu yaşadım L hep yanımda oldunuz, ve gerçekten samimiydiniz çok teşekkür ederim. Burada gelen her çift çizgi, her pozitif bana destek oldu. Kürtajdan sonra 9 ay geçti, yani yaşamamış çocuğu bilinçaltımda büyüttüm, doğurdum ve hatta yarı kırkını çıkardım farkında olmayarak. En son kendi doktoruma gitmek yerine devlet hastanesinde doktora gittim, kadın bana “BOŞUN A VAKİT KAYBI, AŞILAMA YAP, YAŞIN ÇOK GEÇ, HAMİLE KALAMAZSIN, BELKİ ALLAH TARAFINDAN KALSAN DA 45 YAŞINDA KALSAN O ZAMAN MI DOĞURACAKSIN, VİTAMİN DESTEĞİ İLE HAMİLELİK DESTEKLEMEK MUZ YEDİM HAMİLE KALDIM DEMEK GİBİ BİŞEY BOŞUN AUĞRAŞIYORSUN dedi, amh yaptı,196 yumurtlama günüm olduğunu düşündüğüm için yumurtama baktı ALLAH ALLAH ASLINDA GÜZEL BİR YUMURTA DA VAR diyerek şaşırdı, o hastanede babamı kaybetmitim ve o gün ölüm yıldönümüne denk gelmişti o günleri hatırlayarak ağlayarak girdiğim hastaneden güzel ama bir halta yaramaz yumurtama küfrederek, ağlayarak çıktım… buradan özelden yazıştığım bir iki dostum o günümü iyi hatırlar, iyi ki varlar .

1,5 aydır vitamin, kür ne varsa herşeyi bırakmıştım, hatta çikolata manyağı olduğum halde tatlı diyetine girdim, bir gram vermedim ama olsun diyet yaptım J bebe aspirini içtim sadece ilaç olarak, hatta ovu öncesi ilişki olayına da hiç riayet etmedim, sadece ovu ve ertesi günü değerledirdim. Bat gelmeden arkadaşların ısrarları sonucu test yaptığımda hafiiiiif bir çizgi gördüm ama inanmadım tabi, bat günü ve devamındaki 3 günde de sürekli kahverengi kanama geldi, nasılsa düşeceğini düşündüğüm için korkuyordum ama yine de progestan kullandım kafama göre vajinal olarak. Kan testi yaptık orda gördük ama ebe BUNA İNANMA BELKİ DE DEĞER ÇIKIYOR HAMİLE OLMAYABİLİRSİN diye süper moral verdi, doktordan randevu aldığımızda keseyi gördük evet doğru yerdeydi ama YA KALP ATIŞI , geçmek bilmeyen bir zaman sonra KALP ATIŞI DUYDUK ama haftasından küçük şu anda birkaç gün geri, ve Cuma günü 1,5 cm olarak göremezsek beni yine aynı süreç bekliyor, bu korku ile hamile miyim değil miyim hala tereddütler içinde bekliyorum, burada paylaşmak için bekledim, çünkü yine aynı süreci yaşarsam umidini kıracağım arkadaşlarım olabilirdi, sonra beklemeden paylaşma kararı aldım çünkü en azından YAŞLISIN KENDİN HAMİLE KALAMAZSIN SEN Bİ HALTA YARAMAZSIN O RAHİM DE RAHİM Mİ YAHU mantığı ile bizi üzenlerin olduğu bu dünyada belki benim kendiliğimden hamile kalmamdan ümit bulan dostlarım olur. Dualarınızı bekliyorum, hepinizi ayrı ayrı seviyorum kızlar, iyi ki varsınız.
Tebrik ederim canım çok sevindim

Boğaz sevdamı yenemedi tiksinme hissi :))))

kuzuuuuu :) bak ne geldı aklıma, arkasından bekleyen embrıyo da erkek oluyo mu, alıyo musun ıkı gelın :) oluyo musun duble kaynana :) egleneclı geldı valla guluyorum bak :)
Hürrem sultan gibi falan de ya:)) Kaynana kulağa hoş gelmiyor kayınvalidemi sevsem de:))
Sen gül, bu bebişin de erkek olursa asıl sen gör kaynanalığı:))

kuzum oğlumda 3 ay bulantıdan 52 den 48 kıloya ındım, sımdı de oyle, arkadasımın kızı var ve bulantının b sını bılmıyor :)

Öncelikle tebrikler, gözün aydın flx77 flx77 Sağlıkla ilerlesin tüm süreç. iyi düşün ki iyi olsun her şey kuzum. 🥰:nazar: Çok güzel yazmışsın, gözlerim dolu dolu okudum. Gerçi ota boka doluyo da :) Lohusalık hamilelikten daha tuhaf. Hatta hamilelikte bile odunmuşum. :/

Bu arada hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim yoldaş arkadaşlarım. 💙 Nerdeen nereye be 🙃

Gelelim benim gelişmelere ☺

Salı saat 16'daki randevuda nst'de düzensiz sancı çıkınca ve açılma 4 cmyi geçmeye başlayınca doktorum artık yatış yapalım bebek yolda dedi. Direkt hastaneye geçtik. Eşyalar arabadaydı zaten. Pilates topumu bile götürdüm odaya 😆 Eşim eve annemi almaya gittikten sonra ben geceliğimi falan giydim, yerleştim hafiften. Sonra tatlı bi ebe geldi lavman yaptı, nstye bağladı, muayene etti, açılma 5 cm olmuş dedi. Oo tamam o zaman kalkayım da yürüyeyim, pilates topuna bineyim diye bi ayaklandım şarrrr suyum geldi. İnsan gerçekten suyu gelince anlıyomuş yani 🤣

Sonrası seri şekilde 5 dakkada 1 dalga dalga zınk diye gelen sancılar. O adet sancıları su geldikten sonra birden şekil değiştirdi yani. Sonra gittikçe sıklaştı. Ben küfretmeye başladım. 😬 Açılma hızlandı ve 8 cm olunca doğumhaneye aldılar. O sırada artık ağlıyodum acıdan. 😬 Doktorum geldi başladım saydırmaya "hani dayanabilirdim, hani uygundum normal doğuma vs vs" 😄 Eşimi çağırdı doğumhaneye dedi birlikte çekeceksiniz şimdi. :) Eşim, hemşireler, fotoğrafçı, çocuk doktoru ve benim kurtarın artık feryatlarım eşliğinde 3. Ikınmada oğluşum geldi. Sonrası inanılmaz bi rahatlama, gözyaşı, sanki az önce can çekişmemişsin gibi anında hayata dönüş. 😊

:nazar: :nazar: :nazar: Tam niye ağlamıyo dediğim anda ağlamaya başladı kuzum. 36+4'te doğdu 3 kilo 51 cm boyla. Doğduktan 1 saat sonra memeyi tutmayı, eve dönünce de yani 1 gece sonra da emmeyi öğrendi. Sürekli bu çıkan daha süt bile değil, yetmiyodur diyorum ama işeyip sıçtığına ve uslu uslu uyuyup uyandığına göre yetiyordur heralde diyorum. :/ Tam bir kova burcu bebesi oğluşum. Sakin, yormuyo. 😇 Bu sabah doktor kontrolümüz var bakalım doktor ne diyecek.:nazar::nazar::nazar:

İşte böyle.. Salı akşam 5te hastaneye girip 8de sonlanan doğum maceram bu şekilde. Benim bikaç dikişim var onun dışında iyiyim. 2-3 saatte bir emzir, bez değiştir, gaz çıkart, yatır rutinlerine de alıştım sayılır.

Darısı tüm bekleyenlerin başına. 🙏 Arada gelip yazacam. Okumaya devam ediyorum. 😊

Öncelikle tebrikler, gözün aydın flx77 flx77 Sağlıkla ilerlesin tüm süreç. iyi düşün ki iyi olsun her şey kuzum. 🥰:nazar: Çok güzel yazmışsın, gözlerim dolu dolu okudum. Gerçi ota boka doluyo da :) Lohusalık hamilelikten daha tuhaf. Hatta hamilelikte bile odunmuşum. :/

Bu arada hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim yoldaş arkadaşlarım. 💙 Nerdeen nereye be 🙃

Salı saat 16'daki randevuda nst'de düzensiz sancı çıkınca ve açılma 4 cmyi geçmeye başlayınca doktorum artık yatış yapalım bebek yolda dedi. Direkt hastaneye geçtik. Eşyalar arabadaydı zaten. Pilates topumu bile götürdüm odaya 😆 Eşim eve annemi almaya gittikten sonra ben geceliğimi falan giydim, yerleştim hafiften. Sonra tatlı bi ebe geldi lavman yaptı, nstye bağladı, muayene etti, açılma 5 cm olmuş dedi. Oo tamam o zaman kalkayım da yürüyeyim, pilates topuna bineyim diye bi ayaklandım şarrrr suyum geldi. İnsan gerçekten suyu gelince anlıyomuş yani 🤣

Sonrası seri şekilde 5 dakkada 1 dalga dalga zınk diye gelen sancılar. O adet sancıları su geldikten sonra birden şekil değiştirdi yani. Sonra gittikçe sıklaştı. Ben küfretmeye başladım. 😬 Açılma hızlandı ve 8 cm olunca doğumhaneye aldılar. O sırada artık ağlıyodum acıdan. 😬 Doktorum geldi başladım saydırmaya "hani dayanabilirdim, hani uygundum normal doğuma vs vs" 😄 Eşimi çağırdı doğumhaneye dedi birlikte çekeceksiniz şimdi. :) Eşim, hemşireler, fotoğrafçı, çocuk doktoru ve benim kurtarın artık feryatlarım eşliğinde 3. Ikınmada oğluşum geldi. Sonrası inanılmaz bi rahatlama, gözyaşı, sanki az önce can çekişmemişsin gibi anında hayata dönüş. 😊

:nazar: :nazar: :nazar: Tam niye ağlamıyo dediğim anda ağlamaya başladı kuzum. 36+4'te doğdu 3 kilo 51 cm boyla. Doğduktan 1 saat sonra memeyi tutmayı, eve dönünce de yani 1 gece sonra da emmeyi öğrendi. Sürekli bu çıkan daha süt bile değil, yetmiyodur diyorum ama işeyip sıçtığına ve uslu uslu uyuyup uyandığına göre yetiyordur heralde diyorum. :/ Tam bir kova burcu bebesi oğluşum. Sakin, yormuyo. 😇 Bu sabah doktor kontrolümüz var bakalım doktor ne diyecek.:nazar::nazar::nazar:

İşte böyle.. Salı akşam 5te hastaneye girip 8de sonlanan doğum maceram bu şekilde. Benim bikaç dikişim var onun dışında iyiyim. 2-3 saatte bir emzir, bez değiştir, gaz çıkart, yatır rutinlerine de alıştım sayılır.

Darısı tüm bekleyenlerin başına. 🙏 Arada gelip yazacam. Okumaya devam ediyorum. 😊
Tekrar hayırlı uğurlu olsun.. yok sezo olucam yok şu yok bu derken doğurdun maşallah.. alışmışsınız da darısı sağlıkla bize inşallah.😘

Panicim tekrar tebrik ederim.Bu saatten sonra Allah analı babalı büyütsün. Sağlık ve huzur sizle olsun.Dogumu o kadar güzel yazmışsın ki senle bir bende doğurdum 😀. Allah bu günleri bize de nasip etsin .Bende bebeğimin kova burcu olmasını çok isterdim bundan önceki yaşıyor olsaydı şu aralar ben de ya doğurdum yada doğuracaktım. Bu bebeğim aslında aslan olacaktı ama aslan bebeği çok eziyeti oluyor diye bir ay daha erteledim nasip olursa başak olacak.

Kuzucum gözün aydın, sağlıklı huzurlu bir ömrünüz olsun yavrunuzla.

X