Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım hiç üzülme iyi çıkacak inanıyorum.Benmde oğlumun kalın demişti sonra ikili test yapıldı iyi çıkmıştı.Eşimin boynu kısa ve kalın ense yok gibi bişey ona çekti diye düşünmüştüm bende. Gayet sağlıklı doğdu. Arkadaşımında karından su alınmıştı şüpheyle onunda iyi çıkmıştı. Güzel düşün güzel sonuçlansın inşallah.

Kabul edelim bu iyi bi durum değil, ama kesin olarak bebekte bi sorun olduğu anlamına gelmez. Ne kadar yüksek çıktı bilmiyorum. Sadece çok yüksek demişsin.
Bekleyelim, doğrudan cvs yapılsa süreç uzamaz belki senin için iyi olurdu. Tabi senin kararın, sana sabır diliyorum.

CVS noluyo kizlar amniyosentez mi?

oyle sanma zaten direk ebemsin ki yapalim senellaaa da yapsin ben varim saat verin karakteri belli organlari henuz olmayan bebelerimin karakterlerini bir analiz edelim tabi

Bakiyorum caniko kendine yoldaş arıyorsun :)
Bizimki ne dedilerse aynı gün yapalım diyor yanaşmıyor.

Dün gece yatamadım uyuyorum ama huzursuzum. Kolumun kemiği nasıl ağrıyor, midem bir tuhaf. Sabah kalktım her tarafım tuttuk gibi ağrıyor. Acaba D vitaminim mi bitti. Zaten depo 14 tu en son.

Bu aşamada D vitamini içilir mi panic_attack canikosu?

Armin e kalsa transferden 2 gün sonra yapmaya başlayacaktı. Bir hafta sonra yap diyorum çok geç ohoo diyo deli. Benden fenası var.

Daha önce niye içilmedi acabası o vitamin? Dolu depoyla neden girilmedi transfere? Çok düşük yahu depresyona girersin töbe ossun. Gebelikte de kafadan veriyo zaten d vitamini damlayı aile hekimleri. İçebilirsin o yüzden bişi olmaz. Benimkini geri aldılar ama 35'i görünce. Devletimize yük olmadım gene hamdolsun :)))

Venatura d3+k2 damla al n11'den bacım.

5 kilo başına 1 damla içeceksin. Yani 50 kiloysan 10 damla. 60 kiloysan 12 damla. 70 kiloysan 14 damla. 75 kiloysan 15 falan filan inter milan. :/

Son düzenleme:
bu yolun sonunda cok ağlayacağım kesin insallah mutluluktan ağlarım eve yalniz dönmekten cok korkuyorum acayip ruyalar görüyorum. ruyamda olmustum kendimi görmüyordum sonra mezarimin basinda oturup kendime agliyorum ondan onceki gun de evime gitmisim camin onunden cocuk sesleri geliyor pencere cikiyorum iki cocuk bizim camin onunde isiyor kafami bi kaldiriyorum kar yağıyor lapa lapa yazdi ne cabuk kiş geldi diyorum.

biran önce ogrensem neyse payima düşen cekip gitsem cok daraldim yarin kan versem cikmaz mi ?

Seni bulup dövecem. Bekle beni Eylülde. :))

Süpersin canım her zamanki gibi :) bu bebeler olursa bil ki payın büyük. Vitaminsiz vitaminsiz bebeler doğuracaktık sen olmasaydın :)

Günlük kullandigim vitaminin içinde D3 vitamini 10 mcg olarak var. + senin dediğini alicam yeterlidir heralde.

Ben şu kabızlığı hala çözemedim üstelik. Ne yaparsam yapayım yok. Katı hiçbişey ağzıma sürmüyorum ama nafile. Hoşaf yaptım, probiyotikli yoğurt aldım. Bi de üstüne hemoroidim oldu tam oldu.

Inşallah mutluluk gözyaşları olur bu sefer döktüğümüz. Amin dedim öyle de oldu amin. Valla rüyalar rüyalar benimde öyle tuhaf tuhaf acayip, ben ultrasona giriyom yumurta takibine transfere falan. 3 tane yakamdan aşağı bebeler asılıyordu bir ara. Psikoloji ortada :)

Aslında nasıl transferde o beyaz noktaları gördük şimdide görebilmemiz lazım ama işte gömülünce gözükmüyor. :) yoksa git baktır gel napiyorlar. :)

senella kuruyemiscilerden bana kabiz olmim diyr gün kurusu diye bisi aldilar sanirim kayisinin akrabasi aksamdan suya kouyp sabah icip kendini de yicekmisim anam dedi cok iyimis

Selam kızlar umarım herkes iyidir.
Hem iş bastırması, hem de sıcakları hiç sevmediğim için boş zamanlarımda homurdanıp uyukladığım bir dönem, ara ara okuyabildim. 16.haftanın içindeyim bulantı azalsa da kesilmedi, hele bu baş ağrısı denen illet hiç hız kesmedi. Neyse alıştım tabi ki böyle yaşamaya.

Gelişmeleri geç görüyorum, bazen söylenecek herşey söylenmiş oluyor, aynı şeyleri tekrar etmemek için yazmadım.
dennisgo 'nun son durumu ne oldu, ameliyat sonrası hala beta hcg yükseliyordu, durum tam anlaşılmamıştı, aradım bulamadım son haberleri...

E Effective çok can sıkıcı bir durum, için içini yemekte haklısın ama daha bilgili diğer arkadaşların dediği gibi, bunlar şimdilik sadece risk, NİPT tipi testler de risk belirtiyor sonuçta, nerde yapıldığı da önemli. Ben de çevremde duydum ense kalınlığı fazla denip sonra sapasağlam doğanlar, düşün ne kadar sık yaşanıyor ki burada bile bizzat yaşayan da var, tanıdığı yaşayan da.

Senella iyi şanslar şekerim. Ve Armin , kız deli Armin! Girdin artık bir yola, tedavin de kolay güzel ilerledi, biliyorum zor ama azıcık zihnini rahat bırak anacım, düşünceler Yıldız Tilbe gibi deli deli dansetmesin kafanda. Bir de söyleyeyim o rüya işi hamilelik boyunca devam ediyor ilginç repertuvarlarla, kaçış yok. Yorucu şeyler de yapma kafa dağıtıcam diye o ayrı.
İyi bayramlar, tatiller olsun, kendinize iyi bakın canlarım, amanın, sevgiler.

Tamam bunu da deneyeyim bakalım. Ilaç bile fayda etmeyince bişeyin fayda etmeyeceğini düşünüyorum.

ahh meryem sabrim kalmadi galiba merak ediyorum iste ne bilim zaman geçmiyor anamdayim ye ic yat kalk ismis yapmiyorum hazira konuyorum senin ve yigenimin de bayrami kutlu mutlu olsun cok bayramlarrrrr goresiniz yavrunla ana ogul dicektim cinsiyeti belli oldumu ?

İyi yapıyorsun güzelim bünyeyi rahat bırak biraz. Merak ediyorsun biliyorum ama daha 3,5 aylık bir hamile olarak diyebilirim ki o merak ve endişe doğurana kadar geçmeyecek, çelik gibi sinirler lazım hepimize, şimdiden sabır depolamaya bak

Sağol birtanem, Allah sana da bebenle kocanla tüm ailenle nice güzel bayramlar nasip etsin. Benimkinin cinsiyet son gidişimizde 10-12 önce oğlan gibi gözükmüştü ama çok da emin olamadı doktor o yüzden ay sonunda gittiğimizde inşallah 18. haftada kesin öğreneceğiz. Darısı tüm bekleyenlerimizin başına amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…