Merhaba,
Oncelikle cok gecmis olsun. Benim bu konuda deneyimim yok ama bilgim var. Ancak
panic_attack cok guzel anlatmis zaten. Onun dedigi gibi diger butun testleri yaptir en kisa zamanda. Sadece ense kalinligi ile karar vermeyin. NIPT testi sadece ihtimali soyler, kesin sonuc vermez. Bir arkadasimin NIPT testinde down sendromu yuksek ihtimal cikti ama dunyalar guzel bir erkek cocugu dogurdu. Kesin sonuc verecek olan diger testler var. Bu testleri en kisa zamanda yaptir. Bu testlerin sonuclari da ense kalinligini desteklerse ve eger boyle bir durumda dogum yapmamayi tercih edersen (ki bu durumda kimse birsey soyleyemez, bu hayati bir mesele, sizi ve dogacak cocugunuzu hayatinizin sonuna kadar etkileyecek bir mesele) en erken donemde sonlandirmis olursun.
Biliyorum konusmasi bile kotu...ama ben yakin cevremde (hem de cok cok yakin cevremde) hic bir saglik problemi olmayan, gayet saglikli buyuyen, kalbi atan, sesleri duyan vs. bebegini bakamam, istemiyorum diye 16. haftada aldirani biliyorum (ailesi gayet varlikli, maddi sorunlari yok, erkek arkadasi ile olan iliskisini biliyor ve destekliyorlardi. Hamilelik haberi ailesi tarafindan ters de karsilanmadi). "Istemiyorum, dogurmayacagim, gerekirse kasaba giderim, yine aldiririm," dedi. Sozun bittigi yer.
Demem o ki boyle insanlar varken kendini sakin kotu hissetme.