• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bugün dr kontrolümüz vardı detaylı ultrasonla baktı ikili test olacaktı aslında ense kalınlığı aşırı fazla çıktı kan bile vermeye gerek duymadı doğrudan cvs dedi kabul etmedik NIPT yaptırdık başka bir yerde bir haftaya çıkacak sonuç umudum yok ama, bütün gün ağlamaktan içim çıktı takvimi de sildim galiba...

Bugün dr kontrolümüz vardı detaylı ultrasonla baktı ikili test olacaktı aslında ense kalınlığı aşırı fazla çıktı kan bile vermeye gerek duymadı doğrudan cvs dedi kabul etmedik NIPT yaptırdık başka bir yerde bir haftaya çıkacak sonuç umudum yok ama, bütün gün ağlamaktan içim çıktı takvimi de sildim galiba...
Ayy deme yaaa kim ölçtü neresi ölçtü doğru mu ki.. nolacak peki o da kötü çıkarsa sonlanacak mı..
üzülme lütfen her şeyin hayırlısını diliyoruz nasipte ne varsa... nasıl teselli edilir edilebilinir mi ki.. yanılmışlardır diye düşünüyorumm.. dua ediyorum. Sağlıklı bebiş olsun ..................................

Ayy deme yaaa kim ölçtü neresi ölçtü doğru mu ki.. nolacak peki o da kötü çıkarsa sonlanacak mı..
üzülme lütfen her şeyin hayırlısını diliyoruz nasipte ne varsa... nasıl teselli edilir edilebilinir mi ki.. yanılmışlardır diye düşünüyorumm.. dua ediyorum. Sağlıklı bebiş olsun ..................................
Sonlandırıcaz evet Bu riski alamıyoruz bir daha da deneyemem bu sayfayı kapatırım hiç fücüm yok çünkü

Yaa okuyunca birden ne yazacağımı da bilemememişim.. lütfen üzülme nasip de Allah de

Sonlandırıcaz evet Bu riski alamıyoruz bir daha da deneyemem bu sayfayı kapatırım hiç fücüm yok çünkü
Tam kaçıncı haftadasın
Gebelikte 11. hafta öncesinde bebeğin henüz daha çok küçük olması sebebiyle ense kalınlığı ölçülememektedir. 13.hafta sonrasında ise bebeğin ense sıvısında meydana gelen değişimle yanlış sonuçlar vermektedir.Bu sebeple 11. hafta ila 13.hafta arasında ölçümü en doğru sonucu vermektedir.

Crione jelden oluyor helede fazla ayakta kaldın mi şir şir gidiyor. Sende ful gezmiştin akmıştır su gibi. Göğüsler tombik tombik oldu diyordun sanki bir ara

Evet olabilir. Göğüslerin tombikliği de adet zamanına denk geliyo diye düşündüm. Hiç tutacak diye düşünmedim ki ben belirti göreyim 😁

Kuzum, erkenden öğrenmen iyi aslında. Ölçümlerde testlerde çıkmayıp doğumda görünce travma geçiren aileler var. Ölçümde yüksek çıktıysa nipt risk az dese bile amniyosentez, cvs ne lazımsa yaptırmalısın bence. En doğru sonucu verecek olan o testler. Hem eskidenmiş o amniyosentezden falan bebeği kaybetme riskinin yüksekliği.

Eğer ben bu çocuğu her türlü doğuracam diyosan hiçbir şey yaptırma. Doğurmayacaksan bütün testleri yaptır. Çok zor karar biliyorum ama emin ol erken öğrendin. Ölçüsü normal çıkıp downlu doğan çok öğrencim olduğu gibi, ense kalınlığı fazla çocuk engelli doğacak denip sağlıklı doğuran da var. Offf.. Ağlama dicem ama ağlamayıp napcan çok haklısın.

Dur bakalım canım ya gün doğmadan neler dolar. 11. Haftadaymissin daha, canın yazdıkları mantıklı geldi bana ve panikin yazdıkları, 10. Haftada 28 mm lik embriyonun ensesi kac mm olabilir ki asiri kalınlığı ölçülmüş olsun. Bir başlıkta okumuştum galiba boyle sorun yapmis üzülmüştü ailede ense biraz kalınmış genetik olarak, sonra bir sorun çıkmamıştı. Tüp bebek basligimiydi neydi.

Sen kalbini ferah tut Rabbine sığın.. Inşallah herşey güzel olacak.

gecmis olsun diyorum bence bi yanilgi allahim lutfen oyle olsun oylede oldu aminnnnnn 🙏🏼 💐

oyle sanma zaten direk ebemsin ki😂 yapalim senellaaa da yapsin ben varim saat verin 😅 karakteri belli organlari henuz olmayan bebelerimin karakterlerini bir analiz edelim tabi 🤦🏻‍♀️ :dua: :rolleyes:
Armin Pazartesi'den itibaren canlı bağlantıyla test yapalım mı sana kııız? :rolleyes: Ay kendimi senin eben gibi hissediyorum ben 😂

Canım Allah’ın dediği olur sakin kalmaya çalış dicem ama çok zor bi durum cvs yaptır bence şimdi bitek ense kalınlığıyla bebeğe müdahale ettirme ,ben yaptırmıştım cvs korkulacak bişey değil İnan zaten perinatalog yapar bi kaç dakikalık bi işlem allahım yardımcınız olsun,gerçi nipt test yaptırdık diyosun oofffff inşallah korktuğun olmasın temiz çıksın

Canım Allah’ın dediği olur sakin kalmaya çalış dicem ama çok zor bi durum cvs yaptır bence şimdi bitek ense kalınlığıyla bebeğe müdahale ettirme ,ben yaptırmıştım cvs korkulacak bişey değil İnan zaten perinatalog yapar bi kaç dakikalık bi işlem allahım yardımcınız olsun
aminnnnnnnnnnnnnnn rabbim guzel haberlini nasip etsin🙏🏼saglicakla kucaginiza almayi da nasip etsin 🙏🏼

E Efembahya batımız senınle yakındı dıye hatırlıyorum, ben bugun kırmızı kart gordum canım.
Üzüldüm Bi dahaki aya Rabbim rast getirsin inşallah. Ben gecen ay 17 sinde oldum. Benim pikten 17 gün sonra kırmızılar geliyor 4 aydır öyle oldu yani 13 agustos ta bekliyorum. Ama iki gündür kasıklarda batma agrı ve akıntı var sanki daha erken gelecek gibi görünüyor. Bakalım nasip.

Canım yaa dur bakalım insallah test sonucu iyi gelir insallah canım benim. Dr yanılmıştır insallah Baska dr a da görünsen Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah :dua:

Merhaba,

Oncelikle cok gecmis olsun. Benim bu konuda deneyimim yok ama bilgim var. Ancak panic_attack panic_attack cok guzel anlatmis zaten. Onun dedigi gibi diger butun testleri yaptir en kisa zamanda. Sadece ense kalinligi ile karar vermeyin. NIPT testi sadece ihtimali soyler, kesin sonuc vermez. Bir arkadasimin NIPT testinde down sendromu yuksek ihtimal cikti ama dunyalar guzel bir erkek cocugu dogurdu. Kesin sonuc verecek olan diger testler var. Bu testleri en kisa zamanda yaptir. Bu testlerin sonuclari da ense kalinligini desteklerse ve eger boyle bir durumda dogum yapmamayi tercih edersen (ki bu durumda kimse birsey soyleyemez, bu hayati bir mesele, sizi ve dogacak cocugunuzu hayatinizin sonuna kadar etkileyecek bir mesele) en erken donemde sonlandirmis olursun.

Biliyorum konusmasi bile kotu...ama ben yakin cevremde (hem de cok cok yakin cevremde) hic bir saglik problemi olmayan, gayet saglikli buyuyen, kalbi atan, sesleri duyan vs. bebegini bakamam, istemiyorum diye 16. haftada aldirani biliyorum (ailesi gayet varlikli, maddi sorunlari yok, erkek arkadasi ile olan iliskisini biliyor ve destekliyorlardi. Hamilelik haberi ailesi tarafindan ters de karsilanmadi). "Istemiyorum, dogurmayacagim, gerekirse kasaba giderim, yine aldiririm," dedi. Sozun bittigi yer.

Demem o ki boyle insanlar varken kendini sakin kotu hissetme.

Son düzenleme:
Merhaba,

Oncelikle cok gecmis olsun. Benim bu konuda deneyimim yok ama bilgim var. Ancak panic_attack panic_attack cok guzel anlatmis zaten. Onun dedigi gibi diger butun testleri yaptir en kisa zamanda. Sadece ense kalinligi ile karar vermeyin. NIPT testi sadece ihtimali soyler, kesin sonuc vermez. Bir arkadasimin NIPT testinde down sendromu yuksek ihtimal cikti ama dunyalar guzel bir erkek cocugu dogurdu. Kesin sonuc verecek olan diger testler var. Bu testleri en kisa zamanda yaptir. Bu testlerin sonuclari da ense kalinligini desteklerse ve eger boyle bir durumda dogum yapmamayi tercih edersen (ki bu durumda kimse birsey soyleyemez, bu hayati bir mesele, sizi ve dogacak cocugunuzu hayatinizin sonuna kadar etkileyecek bir mesele) en erken donemde sonlandirmis olursun.

Biliyorum konusmasi bile kotu...ama ben yakin cevremde (hem de cok cok yakin cevremde) hic bir saglik problemi olmayan, gayet saglikli buyuyen, kalbi atan, sesleri duyan vs. bebegini bakamam, istemiyorum diye 16. haftada aldirani biliyorum (ailesi gayet varlikli, maddi sorunlari yok, erkek arkadasi ile olan iliskisini biliyor ve destekliyorlardi. Hamilelik haberi ailesi tarafindan ters de karsilanmadi). "Istemiyorum, dogurmayacagim, gerekirse kasaba giderim, yine aldiririm," dedi. Sozun bittigi yer.

Demem o ki boyle insanlar varken kendini sakin kotu hissetme.
%99,9 kesin sonuç veriyormuş centonipt Alman firması bu da hata vermez heralde canım neyse odur ...

Back