• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Nasıl yaaaa balık diye ayarladım ben olmaaaaaaaz olamaaaaz bizi mi buldu bu da şimdi 🙄

kızlar panıge gerek yok, astrolog acıklama yaptı, hıcbır sekılde burclar degısemez dogum harıtası ınsanın dogdugu ana gore cıkıyo zaten bu ıslem bızı ılgılnedırmıyor, astronomı ıle ılgılenenlerın astrolojıyı hor gormek ıcın yaptıgı bır safsata dedıler. ıcımız rahat olsun balıklar balık kaldı :) ben kendımden bılıyorum mesela, hala balıgım yavv

Sinüzit oldum çok fena dr antibiyotik verdi korkuyorum açıkçası içiyorum mecburen ağrıdan duramıyorum, inş bişi olmaz🙏🏻

gecmıs olsun canım antıbıyotık ne kadar sınıflandırılmıs olursa olsun hıcbırı hamılelıkte guvenlı degıl dıyor ılac sayfalarının kendılerı bıle durabıldıgın kadar dur allah dayanma gucu versın canım

kızlar panıge gerek yok, astrolog acıklama yaptı, hıcbır sekılde burclar degısemez dogum harıtası ınsanın dogdugu ana gore cıkıyo zaten bu ıslem bızı ılgılnedırmıyor, astronomı ıle ılgılenenlerın astrolojıyı hor gormek ıcın yaptıgı bır safsata dedıler. ıcımız rahat olsun balıklar balık kaldı :) ben kendımden bılıyorum mesela, hala balıgım yavv
ben de ne kadar boğaysam eksen kayıyo hala boğayım ahaha :KK19:

canım benim inşallah müjdeli haberleri beraber verelim.bat 12 agustos ama bugün yumurtlama gibi belirtiler var anlamadım akıntı oldu yine

benım de bat 10-12 agustos arası ama 3 gun acaıp akıntı ve ksaık sancısı oldu, bugun de sol kasgımda bacagıma vuran ve yurudukce zorlayan bır agrı var.

Ben de nereden baksan teraziyim. Bi fark olsa hissederim yani. İnsan gregor samsa misali bi sabah kalkıp birden başak olsa hissetmez mi? Derin fark var azizim :D

Sinüzit oldum çok fena dr antibiyotik verdi korkuyorum açıkçası içiyorum mecburen ağrıdan duramıyorum, inş bişi olmaz🙏🏻
Benimki kronik,antibiyotik hiç kullanmıyorum,bıraktığında tekrarladığı için kronik durumlarda faydası zaten yok. Bence ne olur ne olmaz kullanma. Bir de henüz ilk üç aydasın.
Bu mevsimde akut sinüzit olmuşsan klimaya maruz kalmaktan olmuş olabilir? Çalıştığın ortamda mı maruz kalıyosun? Klimalı ortamda durmasan iyi olur,kuru hava sinüsleri mahveder.
Ben her gün aksatmadan burnuma tuzlu su çekerim, bu rutine devam edersen geçecektir, hem doluluk hissi ve başındaki zonklama için de anlık rahatlama sağlar. Su kaynatılıp ılınmış su olacak.
Süt ve çikolata gibi geniz akıntısını arttıracak besinleri düzelene kadar tüketme, bi de suya okaliptus yağı damlatarak buhar tedavisi yapabilirsin.

Benimki kronik,antibiyotik hiç kullanmıyorum,bıraktığında tekrarladığı için kronik durumlarda faydası zaten yok. Bence ne olur ne olmaz kullanma. Bir de henüz ilk üç aydasın.
Bu mevsimde akut sinüzit olmuşsan klimaya maruz kalmaktan olmuş olabilir? Çalıştığın ortamda mı maruz kalıyosun? Klimalı ortamda durmasan iyi olur,kuru hava sinüsleri mahveder.
Ben her gün aksatmadan burnuma tuzlu su çekerim, bu rutine devam edersen geçecektir, hem doluluk hissi ve başındaki zonklama için de anlık rahatlama sağlar. Su kaynatılıp ılınmış su olacak.
Süt ve çikolata gibi geniz akıntısını arttıracak besinleri düzelene kadar tüketme, bi de suya okaliptus yağı damlatarak buhar tedavisi yapabilirsin.
Benim de kronik ama klima çarptı artık dişlerime kadar vurdu ağrı, ağrıdan uyuyamadım geçen gece onun için mecbur kaldım nefret ediyorum bu durumdan...

Ne içiyosun augmentin mi?
Bilirim ya çene ve kulaklar bile zonkluyo, geçmiş olsun. Ağrı devam ediyo mu şuan?

AUGMENTİN cok agır bır ılac hamıleye bunu verıyorlar mı kı, benım oglumun dıslerını sararttı kalıcı bıcımde, hamıleyken ıcersenız bebek dogdugunda dıslerınde kalıcı renk bozuklukları olma ıhtımalı cok yuksek. erkegı bıle bunyesı geuclu ıken mahvedıyor bu ılac hamıleyı ne yapmaz.

AUGMENTİN cok agır bır ılac hamıleye bunu verıyorlar mı kı, benım oglumun dıslerını sararttı kalıcı bıcımde, hamıleyken ıcersenız bebek dogdugunda dıslerınde kalıcı renk bozuklukları olma ıhtımalı cok yuksek. erkegı bıle bunyesı geuclu ıken mahvedıyor bu ılac hamıleyı ne yapmaz.
Ben kullanmıyorum ama sinüzit olduğu için augmentin olabilir diye düşündüm, b sınıfı olduğunu biliyorum ve hamilelere veriliyor.

Benim hamilelik yokken bile içmediğim ağır bir ilaçtı yapabilir bence de...

Ben kullanmıyorum ama sinüzit olduğu için augmentin olabilir diye düşündüm, b sınıfı olduğunu biliyorum ve hamilelere veriliyor.

cook mecbur kalmadıkca kullanmayalım arkladaslar ılacların sınıflarında her ne kadar hamıleye uygun sıye sınıflandırılsa da doktorlaron kendı aralarında yaptıgı konusmalardan okudugum kadarıyla, hıcbır garantısı yok ılacın sınıfının b olmasının, tecrubelı doktor yenı doktora dıyor kı "acısına dayanamıyosa daya ılacı ılerde bı sorun olunca gelıp senı mı bulacak olusacak sakatlık bır cok sebepten kaynaklanıyor olabılır genetık der ıtıraz edersın, sana kalmaz suc" dıye akıl verıyor. sıddetlı mıgren bas agrısı nedenıyle hamıle kalmaya calıstıgım donemde ıgne vurdurdum ama ıgnenın zarrından da korkuyordum arastırıken yıne doktorlar arasında yazısmalrda denk geldım. dıyor kı "vururum ıgneyı garantısı yok tabı kı cocugun dusmemesının ama benden oldugu nerden bellı dusuk sebebının, cok agrıyosa tutsun kendını, olmadı bı daha yapar"... tıksındım bunları okurken. parol kullan dedı bana doktorum en zararsız ılac guya, ama uyardı "zararsız olduguna bakma, tabı kı zararsız olması mumkun degıl hamıleye bısey yapmasa bıle bebek ıcın zararsız olması hıcbır sekılde mumkun degıl cok mecbur kalmadıkca kullan" dedı

Back