• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Armin Armin gözün aydın sevdiceğin de gelmiş :KK200:Bugün kontrolün var, güzel sonuçlarını bekliyoruz
panic_attack panic_attack ne güzel bir duygu değil mi, senin kalbinden başka içeride atan bir kalp daha, henüz bir bebek şekline bile gelmemiş olmalarına rağmen kalp atışlarını duymak... Yeğenimin kalp atışını duymaya gitmiştim ben de. kardeşim gerçekten hamile olduğuma şimdi inandım demişti.
Doğduktan sonra yeterince titizleneceğiniz minikler için, şimdi kendinize bakma zamanı. Bol bol protein :)
Hepinizin bu süreci keyifli, sağlıklı geçsin, arkanızdan biz de geleceğizz:))Tecrübelerinizi paylaşacaksınız bizimle.

Ben geldiiieem :rolleyes:

Kalp atışını duyduk. 😍 120'nin üzerinde atıyor gayet iyi dedi. Kısacık dinletti doktor ısı zarar vermesin diyemiş.

7. Haftanın ortasında (ben merak ederim diye) ve 10.hafta başında (zorunlu) tekrar kontrole gidilecek.

Bir sürü tahlil istedi aile hekimliği yapacakmış.
Smear testi yapmayacakmış crinone jel kullandığım için sonucu yanıltabiliyomuş. 1,5 sene önce yapıldığı için şart değil doğum sonrası yaparız dedi.

Adet hesabına göre 6+3 idik bugün ama ultrason 6 haftalık dedi. cilekliturta_33 cilekliturta_33 Bi süre daha sürekli değişirmiş o.

Tebrik ederim panic_attack panic_attack :super: cook heyecanli :KK71:

semptomlar neler? ben kendimi cok yorgun ve sis hissediyorum. Karnim resmen 5 aylik gibi sis.

Test yapsan cikmazmiki :ıslık:
Çıkar mı şimdi bilemedim ama yarın 8. Gün ve kendi döngüme göre adet günüm yarın çıkabilir. Ama biliyorsun burada pozitif olsa da aksiyon alamıyor bekliyorsun ben de onların verdiği test günlerine sadık kalıyorum bu nedenle :) ilk kanı vereceğim ama sonuç alacağım kan Cumartesi günü verilecek. Daha önceki transferlerde ikisi arası Regl oldum hep :)

Tebrik ederim panic_attack panic_attack :super: cook heyecanli :KK71:

semptomlar neler? ben kendimi cok yorgun ve sis hissediyorum. Karnim resmen 5 aylik gibi sis.

Bende de karnımda hafif şişlik var. Memintolar gittikçe hassaslaşıyor. Uyku süremde 2 saat artış var. İştahım arttı. Başka fark yok. Duygusal olarak tepkilerim hala standart.

Çıkar mı şimdi bilemedim ama yarın 8. Gün ve kendi döngüme göre adet günüm yarın çıkabilir. Ama biliyorsun burada pozitif olsa da aksiyon alamıyor bekliyorsun ben de onların verdiği test günlerine sadık kalıyorum bu nedenle :) ilk kanı vereceğim ama sonuç alacağım kan Cumartesi günü verilecek. Daha önceki transferlerde ikisi arası Regl oldum hep :)
Ayyy çıkar kesin de, sen hep test gününe sadık kaldın ya, bu defa değişiklik yapıp kalmasan mııı, buranın pozitif enerjisi yansırr :halay::halay:

Canım ben 🥚 Takibi yaptırıyorum yarın sabah sanırım Bi aksilik olmazsa iğne yapacaklar. İlac kullanmadım. Cuma günü bakıldı enson15 ve arkada 17 mm 🥚 varmıs birkac tane var ama biri 16,5 mm di o büyümedi sönmüs yani emilize olmus. 3, 4 tane var bakalım birinden biri tutar insallah. Suan kasık belde müthiş bir agrı sag bacagimin üstüne basamıyorum agrıdan. Ovülasyontesti çift cizgi ve Lambada yaptık belimde iki yastık agrıdan gözümden yaslar akıyor. Apandisit degildir insallah. Duaya ihtiyacım var insallah Rabbim layık görür anneliği ve den getirir hamile olmaya arkadaş larımızı. Olanlarında saglıkla kavustursun insallah 😘 🙏
amin canım inşallah en kısa sürede sen de kavuşursun yavruna, ve çabalayan tüm arkadaşlar da bu yaz hamilelik haberlerini almuş olurlar.

Selam kızlar
Bugün çıktım geziyorum. Hatta yeğenime almak istediğim bir oyuncak var onu arıyorum hazır çıkmışken. Evde durmaktan sıkılmıştım ama hava çok sıcaktı maalesef. Bugün daha iyi o nedenle ben de attım kendimi dışarıya, çok da iyi geldi :)

oyuncakları bebişine de gösterseydın canım ya, özenip gaza gelsin daha sıkı tutunsun

Ben geldiiieem :rolleyes:

Kalp atışını duyduk. 😍 120'nin üzerinde atıyor gayet iyi dedi. Kısacık dinletti doktor ısı zarar vermesin diyemiş.

7. Haftanın ortasında (ben merak ederim diye) ve 10.hafta başında (zorunlu) tekrar kontrole gidilecek.

Bir sürü tahlil istedi aile hekimliği yapacakmış.
Smear testi yapmayacakmış crinone jel kullandığım için sonucu yanıltabiliyomuş. 1,5 sene önce yapıldığı için şart değil doğum sonrası yaparız dedi.

Adet hesabına göre 6+3 idik bugün ama ultrason 6 haftalık dedi. cilekliturta_33 cilekliturta_33 Bi süre daha sürekli değişirmiş o.

maşallah maşallah, gümbür gümbür gelsin kalp atışları, inşallah sağlıkla ilerlesin canım

Ayyy çıkar kesin de, sen hep test gününe sadık kaldın ya, bu defa değişiklik yapıp kalmasan mııı, buranın pozitif enerjisi yansırr :halay::halay:
Ya işin kötüsü alıştım da beklemeye. Zaten negatifse çok da bekletmiyor. 9. Gün başlıyor :) yarın sabah kan vermeye gitmeden belki yaparım ruh halime göre. Buranın pozitif enerjisi bana da Uğur getirsin :)

oyuncakları bebişine de gösterseydın canım ya, özenip gaza gelsin daha sıkı tutunsun
Ahaha ne güzel fikir, gerçekten de çocuklar için güzel bir dünya, gelse çok eğlenecek. Dün yeğenim ilk defa, bebek geliyor mu dedi, ben de fırsattan istifade, bak ben senin oyuncağını arıyorum bebek gelse de gelmese de herşey aynı, teyzen senin isteklerini yine yerine getirecek, diye etkilemeye çalıştım :)

Kanama fln yapmadı değil mi?

Hayır. Öyle bir risk yok merak etme. Normal kan akışı içinde pıhtılaşma olması durumunda o pıhtıya müdahale etmesi için üretilmiş bi ilaç. Bildiğin pıhtıya nokta atışı yapıyormuş. Çok kurcalamıştım ben de :)
Yani normalde bi yerin kesildiğinde oluşması gereken pıhtılaşmaya engel olmuyor. Arada fark oluyor mu diye her kan verişimde damarımdaki pıhtılaşmayı takip ettim hep, fark yoktu :) He bi de elimi kesmişliğim var. Onda da kan akışı hemen durdu. Aspirin gibi değil yani. O bildiğin sulandırıyo. Farklı etken maddelere sahipler.

Kızlaaarrr çok şükür pıt pıtları duyduk :emir_bebek:karından muyane etti ben kalp hızını sormayı unuttum 6+6 haftalık dedi iki hafta sonra kontrol tüp bebek doktoru da benim doktorum da ikili üçlü teste gerek yok dedi % 1 ihtimalmiş
Kan sulandırıcı iğne gebelik boyu kullandıracak hiç bi hamileliği riske atamam seninki kıymetli gebelik bi zararı olmaz dedi çok şükür içim daha rahatladı bazı tahliller istedi böyle işte canlar :KK16:
E Effective canım ben transferin ilk gününden beri enox 0,4 kullanıyorum bide asprin doktor 9 ay devam edeceğiz dedi bi Zararı olmaz merak etme kanama olmadı benim bazen şişiyor morarıyor
Kanguru ve Koala Kanguru ve Koala benim ara ara bulantı oluyor halsizlik iştahsızlık var karnım sabahları düz akşama 5 aylık gibi oluyor 🙂

Kızlaaarrr çok şükür pıt pıtları duyduk :emir_bebek:karından muyane etti ben kalp hızını sormayı unuttum 6+6 haftalık dedi iki hafta sonra kontrol tüp bebek doktoru da benim doktorum da ikili üçlü teste gerek yok dedi % 1 ihtimalmiş
Kan sulandırıcı iğne gebelik boyu kullandıracak hiç bi hamileliği riske atamam seninki kıymetli gebelik bi zararı olmaz dedi çok şükür içim daha rahatladı bazı tahliller istedi böyle işte canlar :KK16:
E Effective canım ben transferin ilk gününden beri enox 0,4 kullanıyorum bide asprin doktor 9 ay devam edeceğiz dedi bi Zararı olmaz merak etme kanama olmadı benim bazen şişiyor morarıyor
Kanguru ve Koala Kanguru ve Koala benim ara ara bulantı oluyor halsizlik iştahsızlık var karnım sabahları düz akşama 5 aylık gibi oluyor 🙂
Gözün aydın canımm😍

Kalp de duyulduğuna göre iyice rahatlamışsındır canım. Umarım devamı da böyle geçer hamileliğinin. Bulantı, halsizlik, şişkinlik hepsi geçici şeyler; sağlıkla kucağına al bebeğini hepsi unutulup gidecek :)

Kalp de duyulduğuna göre iyice rahatlamışsındır canım. Umarım devamı da böyle geçer hamileliğinin. Bulantı, halsizlik, şişkinlik hepsi geçici şeyler; sağlıkla kucağına al bebeğini hepsi unutulup gidecek :)
AY canım evet rahatladım vallahi evet hepsi geçici özlemle beklediğimiz şeyler dualarım seninle inan hep dua ediyorum denizcim

Back