selam verdık kımse almadı yenıyız dıyemı
ay herkes aynı şeyleri yaşıyor demekki ya bana da bir arkadaşım tembel karılardan mı çıktın yoksa bebeğin ondan mı olmuyor dedi yaa . cahil bi insan olsa neyse ne diyecem öğretmen kendisi .. oysa ben onu yeni doğum yapmıştı tebrik etmek için aramıştım. bu laf söylenirmi.. telefonda belli etmedim ama kapatınca iki saat ağladım. eşim artık onunla görüşmemi istemiyor. sakın arama diyor arayıncada telefonunu açma diyor.
selam verdık kımse almadı yenıyız dıyemı
Boşver Aslıcığım. Bu sırada bende boşvermeliyim.
İnsanlar birazcık duyarlı olsa keşke.
Senin tedavin ne aşamada
arkadaşlar dün 3.aşılamamı oldum.ama eşimin sonuçları kötü çıktı.ilaç kullanmasına rağmen yükseleceği yerde düşüyor.neden acaba bitürlü anlayamıyorum.
bizim sorunumuzu sebepsiz infertiliteden sperm azlığı ve morfoloji olarak değiştirir misin akdascım.
canım işte yıkamışlar spermi aşılamadan önce. normal morfolojili olanları seçmişler. Bunlardan %98'i hareketli olanlarını almışlar. Sonuç olarka 5.000.000 sperm kalmış. bunları da aşılamışlar.
Normal sperm %2 dediği ; her 100 taneden 2'si normalmiş. %72'sinin baş anomalisi varmış. %12'sinin boyun anomalisi varmış. %14'ünün de kuyruk anomalisi varmış. hepsini topla bak 100 eder. yani normal morfolojili , bir yumurtayı dölleyebilecek yapıya sahip olan sperm sayın her 100 taneden 2'si canım.
o zaman bizim işe yarayan sipermler 100 000 muş oda işe yaramadı zaten
Yok canım sen yazmışsın ya hazırlamadan sonra 5.000.000 kaldı diye. Yani o anlamda birşeyler yazmıştın. yani en son elendikten sonraki hali o. Hızlı ve normal morfolojilileri seçilmiş ve 5.000.000 aşılamışlar canım.
nevrosky senden nişey rica edicem. eşimin semen analizi sonucundan hiçbişey anlamadım sana değerlerini yazsam bana yardımcı olabilirmisin. 2. aşılamamda ilkine göre değerler yarı yarıya düşmüş gibi görünüyo. Ama hangi değer neyi anlatıyo tam anlamıyorum, yazimmi:uhm:
Yaz canım yardımcı olabilirsem olayım. ne yazıyorsa sen yaz aynen a.s.
VİZKOZİTE : VIZKOZ
HACİM : 4 mL
SPERM KON : 59 x10üzeri6 / mL
SPERM YIKAMA YONTEMI : SPERM GRAD + SWIMM UP
YIKAMA SONRASI KON : 8 x 10üzeri6 / mL
YIKAMA SONRASI HAR : 100 %
TOPLAM HARK. SPERM : 6,4 x 10üzeri6 / mL
LÖKOSIT : 0 %10üzeri6 / mL
HAR+4 : 0 X 10 üzeri6 / mL 0,0 %
HAR+3 : 4 X 10 üzeri6 / mL 6,8 %
HAR+2 : 24 X 10 üzeri6 / mL 40,7 %
HAR+1 : 0 X 10 üzeri6 / mL 0,0 %
HAR+0 : 31 X 10 üzeri6 / mL 52,5 %
PHSS : 6,8 %
YIKAMA SONRASI HACİM : 0.8 mL
CNM NE GÖRÜRSEM YAZDIM, UMARIM SAÇMALAMAMIŞIMDIR. ŞİMDİDEN TŞK EDERİM
canım bunlar aşılama spermiogramın mı? morfolojiden bahsedilmemiş. toplam 236 milyon sperm varmış. yıkanmış morfolojileri iyi olanlar seçilmiş. 0.8 ml toplam 6.4 milyon sperm enjekte edilmiş. ileri hareketlin yani har+3 biraz düşük , ancak yavaş hareketli har+2 40.7. o vitamin ve keçiboynuzu kürü ile ileri hareketliye dönüşebilir. 6.400.000 sperm kötü değil. 5.000.000 üstü iyi diyorlar. hayırlısı canım. İnşallah olumlu sonuçlanır.a.s.
Evet cnm aşılama spermıyogramımız :1no2:
morfoloji dediğin kısım NOR. MORF. (SM) : mi:uhm:
iki aşılamada yapılan spermiyagramdada onda bişey yazmıyo.
Tedaviye ilk başladığımız zaman 2 kere semen analizi yapılıyodu onda bazı şeyler daha detaylı yazıyo. mesela birinde NOR. MORF. (SC) : % 2 ilk yapılanda NOR. MORF. (SC) : % 0 KÖTÜ DEMEK Mİ BU? AMA ÜROLOJİ DOKTORLARI EŞİME SENDE BİŞEY YOK DEMİŞ, EŞİN ARAŞTIRSIN DEMİŞ. KAFAM KARIŞTItatlicadiarzu
Cnm Biliyorum çok Oluyorum Ama Ilk Yapilan Sipermiyogramlarda şunlarda Var
Amorf : 29 %
Piriform : 5 %
Yuvarlak : 0 %
Sivri : 7 %
Büyük Baş : 1 %
Küçük Baş : % 2
Cift Baş : 0 %
Başsiz : 0 %
Akrozomsuz Yuvarlak : 0 %
Pinhead : 0 %
Yarikbaş : 0 %