canım 11 Haziranda Aşılama Oldum Ama Tek Yumurta Oluştu Oda Kalitesiz Dr. Umutsuz Para Bile Almadı Tutmaz Diye. Yinede Hayırlısı Olsun Ne Yapayım. Tüp Bebek Yolu Gözüyor Bana
canım işte yıkamışlar spermi aşılamadan önce. normal morfolojili olanları seçmişler. Bunlardan %98'i hareketli olanlarını almışlar. Sonuç olarka 5.000.000 sperm kalmış. bunları da aşılamışlar.
Normal sperm %2 dediği ; her 100 taneden 2'si normalmiş. %72'sinin baş anomalisi varmış. %12'sinin boyun anomalisi varmış. %14'ünün de kuyruk anomalisi varmış. hepsini topla bak 100 eder. yani normal morfolojili , bir yumurtayı dölleyebilecek yapıya sahip olan sperm sayın her 100 taneden 2'si canım.
kendine bir muayenehane açacak kadar biliyosun bu işi kız:roflol::roflo
:roflol: Sağolsun doktorlar böyle giderse açtıracaklar. Ağızlarından kerpetenle laf aldığımız için ona buna şuna sor , oraya gir çık , araştır , başka doktorlara danış. Kendi doktorun bile çıkarcı oluyor ya sinir oluyorum , insanların en zayıf noktalarından bebek özleminden vuruyorlar.klava:
nevrosky cnm çok çok teşekkür ederim yardımların içina.s.
ben şimdi işyerindeyim kağıtlar evde, gidince tekrar bakarım ama ben ne var ne yok yazdım. Yani eşimin spermleri bebek olması için yetersiz dimi, doğrumu anlıyorumsenağlama
eğer öyleyse neden bu doktorlar bişey sölemiyo yada aşılama olacağı gün alınan örnekte gözükmüyomu bu değerlerin olup olmadığı, varsa kötü olduğu:uhm: kafam çok karıştı cnm yaaa:1no2:
Bu arada elif23'e katılıyorum. Bencede yeterli bilgiye sahipsin muayene açmak için :1hug:
İyi varsınız :enbuyukkk:
Canım çok kafana takma bence. Çünkü sonuç kötü değil. Daha kötü durumda olanların varlığını unutma. Ben son aşılamama 200.000 spermle girdim düşünsene ve doktor demedi ki yapmayalım. Sonradan öğreniyorum ben. Paracı olanlar çok maalesef. Değerleriniz kötü değil , sayı çok güzel. Hareketlilik de kötü sayılmaz çünkü yavaş ileri yüksek. Biraz vitamin takviyesi ve keçiboynuzu kürü ile onlar ileri hareketliye dönüşür emin ol. Bebek olması için yetersiz değiller. Sadece şansımız %5-10 daha düşük diyelim. Ama o şansımızı da arttırabiliriz canım. Pozitif düşün , eşini de karamsarlığa itme sakın. Stres en büyük düşman. Sters spermleri çok etkiliyor aman canım benim. a.s.
Cnm içten mesajın için çokkk tşk ederim, çok duydulandırdı beni içtenliğinsenağlama
Benim hastanem özel hastane değil o yüzden para avcıları olacaklarını sanmıyorum ama çok hasta olduğu için baştan sağma yapmaları beni korkutuyor.
Pozitif düşünmeye çalışıyorum, desteğin için çok teşekkürler tekrar.
Bu arada seninde tedavin hayırlı olsun, senin gibi birine Rabbim eminim evlat eksikliğini yaşatmaz, belkide sadece biraz daha zamanı vardır. Er yada geç meleğine kavuşacaksın inanıyorum buna sevgiyle kal :1hug:
Ben teşekkür ederim canım güzel düşüncelerin için. Devlet Hastanelerinde maalesef çok yoğunluktan baştan savma ilgilendikleri oluyor. Benim iki aşılamam da üniversite Hastanesinde oldu. İkisinde de eksiklikler ve hatalar söz konusuydu. Allah yardımcımız olsun , Allah yüzümüzü güldürsün. Ben şimdi tedavide değilim. Dinlenmedeyim. Biraz doğal yoldan deneyeceğim. Hormon almak istemiyorum. Stressiz , böylesi daha iyi sanki. İyi dileklerin için teşekkür ederim canım. Hepimiz tez zamanda kavuşalım inşallah a.s.
Amin canım inşallah
Bende senin gibi yapıcam pazartesi yada salıya kadar belli olucak 2. aşılamamın tutup tumadığı. Eğer olumsuz olursa bende eylüle kadar ara vericem. Çünkü iki aşılamamda arka arkaya 2 ay içinde oldu. Ve yazında şifalı kaplıcalara gitmeyi düşünüyorum sırnaşık şey Bu arada belki kendiliğinde bişeyler olur, umut dünyası napalım.
Hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin:enbuyukkk:a.s.
:1rolleyes::1rolleyes:canım nevrosky biliyosun ikinci aşılamam da toplam sperm 76 milyondu.ileri hareketliler %14yavaş ileri hareketliler%17 harekatsizler %62yerinde harekaetliler %7fakat canım aşılamalarda hiç morfolojiye abalımadı .encon ocak ayında yumurta takibinde bakıldı .onda da normal %89 baş anomalisi %6 kuyruk anomalisi %5 toplam sperm 22 milyon ileri hareketli %45 yavaş ileri hareketli %3 falan böyle .o zaman dr aşılamayapsaydı belki tutar dı .peki canm morfoloji syı gibi değişirmi onu merak ettim benn bilgi verebilirmisin .bu arada senin diplomanı biz vercez birtanem.
Arzuhalim merhaba canım, aşılaman hayırlı olsun inşallah meleğine kavuşursun.
eşinin değeri ne kadar düştü benimle paylaşırmısın. Bende 2. abşılamamı oldum benimde eşimin değeri ilkine göre yarı yarıya düşmüş :1no2: neden böle oluyo anlamadım. gerçi ikinci aşılamamda 3 gün perheizi biz bep ayarlayamadık. Cuma akşam ilişki olmuştu, pazartesi sabahta örnek verildi acaba bundanmıdır:uhm:
Hepimiz hakkında hayırlısı olsun, sevgiyle ve umutla kal:1hug:
inşallah caım,tüm isteyenlerle beraber bizide sevinenlerden eylesin rabbim.
ilk aşılamda 40 milyon sperm verilmişti.normal ve hareketli olarak.
2.aşılamda 35 milyona düştü ve yıkandıktan sonra 12 milyon sperm kaldı hareketli ve normal.
3.aşılamamda(3 aydır süren tedavi görüyodu eşim.3.ayda en iyi sonucu almamız gerekiyodu)ama 5milyon hareketli ve normal sperm verildi.inanılmaz bir düşüş bu.anlamıyorum bi türlü.gittikçe düşüyor.rabbim dilerse bitanesi bile yeter bebek içiin ama insan üzülüyo işte.
sizin gün 2,5 gün olmuş.azbi zaman değil.bizimde öyle bi sürede verdik.
Ben teşekkür ederim canım güzel düşüncelerin için. Devlet Hastanelerinde maalesef çok yoğunluktan baştan savma ilgilendikleri oluyor. Benim iki aşılamam da üniversite Hastanesinde oldu. İkisinde de eksiklikler ve hatalar söz konusuydu. Allah yardımcımız olsun , Allah yüzümüzü güldürsün. Ben şimdi tedavide değilim. Dinlenmedeyim. Biraz doğal yoldan deneyeceğim. Hormon almak istemiyorum. Stressiz , böylesi daha iyi sanki. İyi dileklerin için teşekkür ederim canım. Hepimiz tez zamanda kavuşalım inşallah a.s.