MAYIS- HAZİRAN(Mart-Nisanın Devamı) AYLARINDA MİCRO ve AŞILAMA YAPTIRACAK ARKADAŞLAR

Vuslatcım bu mücadelen çekilmemelisin. Aşılama daha yolun başı, hem daha tüp bebek var, gene çoğu hastaya göre şanslısın bile cnm aşılama yapma fırsatın olmuş, ya tüplerin tıkalı olsaydı yada eşinin spermi yetersiz olsaydı 3 aşılama yerine 3 tüp bebek yapmış olsaydın ve olumsuz olsaydı ne olacaktı? Hem unutma aşılamayla hamile kalanlar çok az, aşılamada şans %15-20 arası ama bu olasılık tüp bebekte %60lara çıkıyo. Bu kadar kolay
pes etmemelisin, umudunu kaybetmemelisin bu yolda yanlız değilsin Allah çok büyük heran bir mucizeyle karşılaşabiliriz.
Biliyorum negatif sonuç almak çok kötü bi duygu ama, sakına çekilme tam tersi şansını sonuna kadar zorla, imkanlarını sonuna kadar kullan.
Sevgiyle ve umutla kal cnm, seni aramızda görmek istiyoruz:enbuyukkk:

canım benim sağol desteğin için ama içimde birşeyler kırıldı hevesim kalmadı ya bu nedenle oluruna bırakıcam artık eşimde bende evlendğimizden beri bu iş için uğraşıyoruz onun ameliyatı tedavisi benim tedavilerim can dayanmıyor kafamdan atmam lazım bu sıkıntıyı buda kolay olmayacak elbet içimde bir his var olucak biliyorum o ümidi kaybetmiyorum nedense hayır benim çocuğum olamayacak asla demedim hiç o yüzden kafamı dinlemeye çok ihtiyacım var şimdi eşimle tatile çıkmayı planlıyorum kısmetse temmuz ayı başında sonra hayata devam edicem kendiliğinden gelirse gelecek gelmezse gene tıbbi yollar başlar ama önce herşeyi unutmak istiyorum benim tanıdığım biri var 12 sene olmadı tem tüpbebek için randevu alacakları ay hamile olduğunu öğrendi bu mucize değilde ne elbet benimde mucizem bir gün beni bulacak hepimizi bulacağı gibi.....hepiniz sağlıcakla kalın ...

Arkadaşlar yarın transferim var benim için dua edin.rabbim inşallah hakkımızda hayırlısını verir.Benide yarından itibaren transferi yapılanlara alırmısınız.İnşallah 12 Temmuzda sizlere güzel haberler veririm.

evrimmcim canım teşekkür ederim a.s.
kelebek74 sana bol şanslar canım

Bonedeacım merhaba ben ç.istiyorum.comdan papatyam05 sanırım ordan benı tanırsın.Nasılsın?Tedavide hangi aşamadasın?

akdas listeye eklediğin için teşekkür ederima.s.

Bonedeacım merhaba ben ç.istiyorum.comdan papatyam05 sanırım ordan benı tanırsın.Nasılsın?Tedavide hangi aşamadasın?

Tabi canım hatırladım. Ben iyiyim tşkler. Umarım sende iyisindir. Temmuzun ortalarında Gaziantep'te microya başlıyoruz yeniden

Arkadaşlar yarın transferim var benim için dua edin.rabbim inşallah hakkımızda hayırlısını verir.Benide yarından itibaren transferi yapılanlara alırmısınız.İnşallah 12 Temmuzda sizlere güzel haberler veririm.
Canım tedavin hayırlı olsun. İnşallah bebişine kavuşursun. Kaç yumoşun oldu? Kaçı transfer edilecek.?

Canım şimdi ben bildiğim kadarıyla söyleyeyim (kesin demiyorum). a+b normalde %50 olması lazım. sperm sayısı da toplam en az 40.000.000 olmalı. 22.000.000 ama morfolojileri de önemli. yıkayacaklar , sadece o %20 lik dilimdeki hızlıların morfolojileri düzgün olanlarını alacaklar. morfoloji belirtmemişsin. %50 olaral kabul etsek bile toplam2.200.000 ileri hızlı ve normal morfolojili sperm aşılanabilir. iyi bir sonuç için en kötü ihtimalle 5.000.000 olmasını öngörüyorlar. 15.000.000 üstü ise daha iyiymiş canım. yani doktorun dediğini söylüyorum. zira doktor da bana 12.000.000 ile aşılama yaptı ama sonuç negatif. inşallah senin pozitif olur canım. kısmet bu işler. Allah verir inşallah tez zamanda a.s.

morfoloji normal sperm%2 baş anomalisi%72 boyun anomalisi%12 kuyruk anomalisi%14 bunlar ne demek hiç anlamadım zaten birde hazırlık sonrası 5 000 000 sıperm verildi bunların %98 a+b

Tabi canım hatırladım. Ben iyiyim tşkler. Umarım sende iyisindir. Temmuzun ortalarında Gaziantep'te microya başlıyoruz yeniden

canım teşekkür ederim bende iyiyim seni gördüğüme çok sevindim:dance:Wish abladan ve nemesaydan hiç haberin var mı?:uhm:

Son düzenleme:
canım teşekkür ederim bende iyiyim seni gördüğüme çok sevindim:dance:Wish abladan ve nemesaydan hiç haberin var mı?:uhm:

Wish ve nemesay ile bir başka forumda görüşüyoruz. Nemesay hamile. Darısı başımıza :) Ancak zor bir hamilelik geçiriyor maalesef.

Limon hoşgeldin..Tedavin hayırlı olsun. Tek tek değerlendirildiğinde İkinci ve üçüncü aşılamalarda da şans ilki ile aynıdır. Yani %15-20 civarı. Ancak tedavi sürecini bir bütün olarak değerlendirdiğiniz zaman elbette 1 aşılama yaptıran hasta ile 3 aşılama yaptıran hastanın gebelik ihtimali elbette aynı değildir. Tek seferdeki %15-20 lik şansı 3 'e katlamış oluyorsunuz. Anlatılmak istenen bu bence. İkinci soruna gelince, bence çoğul gebelik riski tüp bebekte daha yüksektir. Çünkü döllenme safhasından geçmiş birden fazla embriyo transfer edilerek gebelik ihtimali sadece emriyoların tutunup tutunmamasına kalıyor. Oysa aşılamada ise spermlerin yumurta'ya (veya yumurtalara) ulaşıp ulaşamayacağı, ulaşsa da dölleyip dölleyemeceği garanti değil.

Teşekkür ederim Bonadea cığım. Tek veya ikiz farketmez. Allahım herkese hayırlısını versin. İkiz olunca insanın dengesi tamamen değişir ama olsun eminin oda çok güzeldir.
Bugün aşılamamın 8. günü. 7 gün daha geçmesini beklemek zorundayım. O kadar heyecanlıymki anlatamam.
Allahım hepimizin emeklerini boşa çıkartmasın. Ben daha başındayım ama bir süre madden ve manen yoruluyor galiba insanlar.
Yoğun çalıştığım için izin alma problemimde vardı. Ama aşılama yapacağım gün patronla açık açık konuştum. Adam çok üzüldü halime. Birileri bana acıyınca ben daha çok üzülüyorum.
Senin tedavin nasıl gidiyor.

Merhaba Nevrozky

şu An Ikimizden Başka Online Olan Yok Galiba.
Senin Sorunun Neydi. Tedavin Ne Aşamada? Cevap Verirsen Sevinirim.

morfoloji normal sperm%2 baş anomalisi%72 boyun anomalisi%12 kuyruk anomalisi%14 bunlar ne demek hiç anlamadım zaten birde hazırlık sonrası 5 000 000 sıperm verildi bunların %98 a+b

canım işte yıkamışlar spermi aşılamadan önce. normal morfolojili olanları seçmişler. Bunlardan %98'i hareketli olanlarını almışlar. Sonuç olarka 5.000.000 sperm kalmış. bunları da aşılamışlar.

Normal sperm %2 dediği ; her 100 taneden 2'si normalmiş. %72'sinin baş anomalisi varmış. %12'sinin boyun anomalisi varmış. %14'ünün de kuyruk anomalisi varmış. hepsini topla bak 100 eder. yani normal morfolojili , bir yumurtayı dölleyebilecek yapıya sahip olan sperm sayın her 100 taneden 2'si canım.

Merhaba Nevrozky

şu An Ikimizden Başka Online Olan Yok Galiba.
Senin Sorunun Neydi. Tedavin Ne Aşamada? Cevap Verirsen Sevinirim.

Canım bizim son olarak anladığımız kadarıyla morfoloji sorunumuz var. 2 tane başarısız aşılama geçirdim. şimdi dinlenmedeyim. zira hormonlardan çok rahatsız oldum. biraz doğal yoldan deneyeceğim .hayırlısı inşallah.

Canım bizim son olarak anladığımız kadarıyla morfoloji sorunumuz var. 2 tane başarısız aşılama geçirdim. şimdi dinlenmedeyim. zira hormonlardan çok rahatsız oldum. biraz doğal yoldan deneyeceğim .hayırlısı inşallah.

Allah yardımcımız olsun. Elimizden başka birşey gelmiyor.

İnanki içimden dışarı çıkmak gelmiyor. Her görenbebek soruyor çünkü. Tabi bunların yanısıra bide patavatsız olanlar yokmu.

Geçenlerde bir tanıdık bana defolumu çıktın dedi :)) zülsemmi gülsemmi anlayamadım.
Bende ona " ben sizin gibi çocuk doğurmaya planlanmadım" dedim Yapacak başka işlerimde var dedim

Amaaan neyse.
Allahım hayırlısını veriyor. Bekleyeceğiz mecburen işte.

İnanki içimden dışarı çıkmak gelmiyor. Her görenbebek soruyor çünkü. Tabi bunların yanısıra bide patavatsız olanlar yokmu.

Geçenlerde bir tanıdık bana defolumu çıktın dedi :)) zülsemmi gülsemmi anlayamadım.
Bende ona " ben sizin gibi çocuk doğurmaya planlanmadım" dedim Yapacak başka işlerimde var dedim

Amaaan neyse.

canım yaaa takılma bu kadar elalemin ağzı torba değil malesef sıkma sen canın tıka kulukluarını canım yaaa ve olacağına inan başka çaremiz yok elimizden geleni yapalım takdir allahın

Amaaan neyse.

ay herkes aynı şeyleri yaşıyor demekki ya bana da bir arkadaşım tembel karılardan mı çıktın yoksa bebeğin ondan mı olmuyor dedi yaa . cahil bi insan olsa neyse ne diyecem öğretmen kendisi .. oysa ben onu yeni doğum yapmıştı tebrik etmek için aramıştım. bu laf söylenirmi.. telefonda belli etmedim ama kapatınca iki saat ağladım. eşim artık onunla görüşmemi istemiyor. sakın arama diyor arayıncada telefonunu açma diyor.

Amaaan neyse.

Haklısın canım. Allahtan benim çevremde böyle patavatsızlar yok. :mymeka: Allah bizim de yüzümüzü güldürecektir. :1hug:

X