Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

Arkadaşlar merhaba 4.ay kontrolüne götürdüm bebeğimi hiç kilo almamış doktor normal dedi ama tedirgin oldum 50 gr falan almış yani 1 ayda hiç kilo almaması garip geldi bana siz ne durumdasınız başına gelen var mı yardım edin bana

4.ay hareketleniyorlar diye mi oyle dedi acaba? Baska doktora da sorsana. Bezleri çişli miydi hep

4.ay hareketleniyorlar diye mi oyle dedi acaba? Baska doktora da sorsana. Bezleri çişli miydi hep
Hızlı geliştiği için artık kilo alımı yavaşlar zaten doğum kilosunun 2 katı olmasını bekleriz 9.ayında 3 katı olmasını bekleriz sıkıntı tok gelişimi gayet iyi dedi. Bezini ben hep kakalı alırdım rota aşısından sonra çişli almaya başladım 3 günde 1 falan kaka yapıyo
Sütümün yetip yetmediğini nasıl anlarım ki

Bezleri çişliyse ve gunde 4-5 dolu bez aliyorsan doyuyordur canim. Kakayi baz almiyorlar anne sütünde. Belki enerjisine harcadi yedigini.

Bezleri çişliyse ve gunde 4-5 dolu bez aliyorsan doyuyordur canim. Kakayi baz almiyorlar anne sütünde. Belki enerjisine harcadi yedigini.
Olabilir çünkü çok hareketlendi bu ay yani inşallah öyledir.. yani bi kaç gündür takip ediyodum da emdikten en geç 10 dk sonra çişini yapıyor ama ben çiş diye hemen değiştirmiyorum öylelikle günde 3 4 defa değiştiyorum altını

Yani nasıl normal dedi ki doktor? İstersen 1 hafta sonra sağlık ocağına bi ölçüm daha yaptir. 500 gram filan almasi lazim 4. Ayda .

Doyduğunu en iyi tartı sonucundan anlarsın. Acaba idrar yolu enfeksiyonu mu var? O kilo alımını çok azaltıyor.

Çişi de iyiymiş aslinda ama baska doktora danişirdim ben olsam

Valla bilemiyorum 3.ayda hiç kilo almamış oluyor internete de baktım 4500 8 kilo civarı normal diyor ama bilemiyorjm ben en iyisi başka bi doktora daha gideyim.. yani aç olsa ağlardı sonuçta sadece anne sütü alıyo ve geceleri falan maşallah güzel uyuyo.. acaba sütüm mü kaliteli değil
Çişi de iyiymiş aslinda ama baska doktora danişirdim ben olsam

Merhaba ikinci bir doktor görüşü almanızı tavsiye ederim hiç kilo almamamış olması değişik siz kendiniz de farkediyorsunuzdur alıp almadığını kıyafetlerinden kucağınızda falan aslında
bebeğinizin kilosu kaç acaba şuanda? Doktor neye göre iyi dedi acaba?

Kilosu kaç şuanda? Aylık olarak değerlendiriliyor ya,350-700 gram arası alınmalı mesela 4.ayda,aşağısı az sayılıyor. Bir doktorla daha görüşün bencede

6670 gr çıktı. Zaten doğduğunda gelişimi hızlı olmuş ondan düzene giriyo artık almaması normal 9. Ayda doğum kilosunun 3 katına ulaşmış olacak ulaşmazsa o zaman sıkıntı şimdilik bi sıkıntısı gözükmüyor dedi

Herkesin görüşü farklı tabiki de ama 9.ayda kilo yakalayacak diye de kilo almamasına okey demesi şaşırtıcı. Benim gittiğim doktorda biraz fazla pimpirik mesela hepsi farklı işte sağlık ocağında da takip yapıyorlar Ya oraya gittiniz mi ebe birşey dedi mi acaba

4 aylık kontrolünde 6670 çıktıysa 3 aylık ta da bu kilodamıydı yani

Ebe triodlerine baktırın dedi normal değil dedi ondan sonra kafam karıştı benim zaten..
4 aylık kontrolünde 6670 çıktıysa 3 aylık ta da bu kilodamıydı yani
Evet nerdeyse o zaman üstü kalındı kıyafetsiz 6400 gelir dedi 4.ay da malum yaz geldi şort tşört götürdüm bu kadar çıktı

Bi takip et bakalım 15 gün kadar sonra yine götürürsün doktora arkadaşımın kızı da 250 gr almış az demiş doktor hatta ama oda sorun etmedi bu ay bakıcam dedi bebeğimin keyfi yerinde sonuçta dedi sen de kafana takıp sütünü azaltma güzel beslen

Evet benimkinin de yerinde sadece yatınca ağlıyo o da uykuya direndiği için yoksa çok ağlaması huysuzluğu yok anlamadım niye böyle oldu. Doktor bana hızlı büyüdüğü için artık yavaşlıyo dedi bakalım dediğiniz gibi 15 gün sonra bi götüreyim bakalım nasıl olcak baktım aynı mama veririm artık emiyo ama demekki sütüm fayda etmiyo

Selam kızlar bebeğim mercan'ım 5 aylık oldu bugün sizlerde durumlar nasıl uyuma emme mesela ek gıda için adımlar atıyor musun ağzına birşey yalatmalar falan
Bizde gündüz uyku süresi arttı malesef ve gece 10 dan önce asla uyutamıyorum
Emme olayımız da saatli aşırı düzenli kaka ve çişte öyle
Ek gıda olarak yopurt tattırıyorum erik karpuz ne yersem azıcık damağına sürüyorum
Dişleri çok kaşınıyor aşırı salya durumumuz var salatalık ve havuç veriyorum buz dolabından soğuk soğuk aşırı hoşuna gidiyor.
Sizden de tavsiyeler öneriler beklerim
Perşembe doktor kontrolümüz var rota 2. Doz ve menenjit aşısı olucaz.

Ek gıda değil de acaba su vermeye başlasam mı ki diyorum biz bugün 4 ay 8 günlük olduk daha küçük ama sıcaklarda geldi ya az az başlasam mı ki diyorum. Bizim de çok salyamız var önümüz hep ıslak bi sırt üstü yatarken salya yok kaç saat te bir emziriyosunuz? Gündüz uykuları bizimdr artmaya başladı önceden 1 buçuk saat uyanık duruyo yarım saat uyuyodu şimdi 1 saat uyuyo 2 saat uyanık akşam uykusuna 8 de geçiyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…