- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #11.081
Oncelikle çok geçmiş olsun, Evet var, yakin arkadasim. Tup bebek yaptirdi, siddetli kanamalari oluyordu. Bildigim kadariyla plasenta asgida demisti doktoru. 9ay yatmak zorunda kaldi. İki aslan gibi cocugu var. Sizde sorunsuz atlatirsiniz insallah.Etrafınızda bu kadar parçalı kanama atlatan ve sağlıklı bir gebelik yaşayan var mı?
Herkese merhaba bu süreçte nasıl beslendiğinizi merak ediyorum. Mide bulantısından peynir ekmek ve meyve dışında bir şey pek yiyemiyorum ayrıca evde genelde hareketsizim. Ee sonuç olarak 1 kilo almışım herkes ilk aylarda kilo verdiğini söylüyor. 1.72 boyum transfer öncesi kilom 63 şuanda da 64 olmuşum.
Ya size alttan mı baktılar acaba, eğer karından bakıldıysa o nasıl kaliteli bir ultrason aletiymiş öyle. Ben yarın 7 haftalık olucam ama duyulmaz muyulmaz endişesiyle 8. Haftamı bekliyorum. Ne güzel erkenden duymuşsunuz valla.
Ne zaman kontrolün? Ben açıkcası çok düşünmemeye çalışıyorum, olacağı varsa oluyor.. kanama vs. yok şimdiye kadar, çok şükürbenimde arada oluyor kasık agrım ama başka bir belirtim yok bulantı vs. korkuyorum ne bilim ya sanki yolunda değilmiş gibi daha önceki yaşanmışlıklardan sanırım içim karardı
ben diğer kaybımda hiç bişey yaşamadım canım belirtisiz oldu kontrole gittim kalbi durmuş o yüzden korkuyorumNe zaman kontrolün? Ben açıkcası çok düşünmemeye çalışıyorum, olacağı varsa oluyor.. kanama vs. yok şimdiye kadar, çok şükürBir önceki düşüğüm çok ağrılı, kanamalı olmuştu.. Şimdi bişi olmaması sevindiriyor.. tabii her akıntıda tuvalate koşuyorum bişi mi geldi diye, o tedirginlik geçmiyor. Benim akşamları, özellikle estrofem içince çok kötü oluyor midem. Dün doktoruma 8. Haftada bırakayım mı diye sordum, 11’e kadar devam et dedi.. inşallah içimiz biraz rahatlar bir sonraki kontrolde
Yaaa sebebi neydi peki yani kalbinin durmasının ?ben diğer kaybımda hiç bişey yaşamadım canım belirtisiz oldu kontrole gittim kalbi durmuş o yüzden korkuyorumhaftaya cuma kontrol zamanda gecmiyor ne biliyi herkez bulantıdan ölüyor kusuyor flsn olmayınca tedirgin oluyorsun benim ablamda hiç bulantı yada başka birşey yaşamadan 2 hamilelik gecirdi bildiğim halde korkuyorum işte
bir sebep yok söylemedi doktor sağlıksızmış dedi kürtaj yapılınca incelensin dedim senin hücrelerde kürtajda karışıyor bir sonuç alınmıyor temiz cıkıyor dedi yapmadı bilmiyorum neden olduYaaa sebebi neydi peki yani kalbinin durmasının ?
Maşallah canım çok sevindim şükürler olsunKızlar çok şükür bugün keseyi gördükdoktor her şey yolunda bebek de var dedi yolk kesesi de var dedi ama kaç mm onu söylemedi ... kaç gündür çok gergindim bugün için .. 2 hafta sonra da kalp atışına çağırdı :)
Akıntınızda hoş olmayan bir koku var mıydı? Nadiren enfeksiyonlarda böyle renk ve kokulu akıntı da olur. Umarım doktor randevunuz güzel geçer.
Önemli birşey olduğunu sanmıyorum, olabilir bu tarz lekeler. Herşey yolundadır Allah 'in izniyle. Haber edin bize de..
Gittim doktora, evden çıkmadan kahverengi lekelenmelerim oldu. Açıkçası bu durum beni epey bir strese soktu. Bebeği gördük çok şükür, kalp atışlarını da gördük. Ama tabi bu durum beni yine de tatmin etmedi neticede daha önceden bir tane düşüğüm oldu ve o da bu şekilde lekelenmeyle başlamıstı. Şu bir hafta neler olcak belirsizlik icersindeyim açıkçası. Evet, bu topikteki hemen hemen herkes lekelenme tarzı şeyler yaşadı kimisi düşükle sonuçlandı kimisi de devam ediyor ama işte belirsizlik ister istemez yoruyor insanı. Doktorum her şeyin normal olduğunu hatta bebegin 7+1 (7+0 ım normalde) olduğunu, bazı kadınlarda halk arasında üstüne görme diye tabir edilen kanamaların yaşandıgını. Kimi kadının bunu 8. Haftada kimisinin de 12. Haftada bile yaşayabildiğini söyledi. Bu arada rahimde herhangi bir kanama alanı da yokmuş, 3-4 gün bu lekelenme devam edermiş, korkacak bir durum yokmuş. Pedi dolduracak sekilde kirmizi kanaman olursa gel, oyle durumlarda serum takmak gerekebilir dedi. Hastanede bir adet proluton vuruldu. Onun dısında üç günde bir ıgne fln vermedi. Bakalım ya hepimizin hakkında en hayırlısı olsun inşallah.Bizim transfer ayni gün. Ben dun duydum cok sükürÜstelik normal üni hastanesinde duydum. Ozelde doktorum izinliymis randevu alamayinca bir hafta daha bekleyemedim.
İnsallah siz de sorunsuz duyarsiniz.
Rabbim emeklerimizin karsiligini versin
Evet hiç belirti hissettirmeden kalbi duranlar da oluyor, benim arladaşımın da olmuştu.. O olasılığı da düşünmemeye çalışıyorum açıkcası.Müdahale edilebilecek şeyler olsa asla böyle duramam tabi ki ama bişi yapılamıyor, biz zAten destek ilaçlarını alıyoruz.. Sen de bu süreci kötü tecrübelerini hatırlayarak geçirme, bak ne güzel kanama stresi vs. Yaşamıyoruzben diğer kaybımda hiç bişey yaşamadım canım belirtisiz oldu kontrole gittim kalbi durmuş o yüzden korkuyorumhaftaya cuma kontrol zamanda gecmiyor ne biliyi herkez bulantıdan ölüyor kusuyor flsn olmayınca tedirgin oluyorsun benim ablamda hiç bulantı yada başka birşey yaşamadan 2 hamilelik gecirdi bildiğim halde korkuyorum işte
inşallah canım bakalım senin ne zaman kontrolEvet hiç belirti hissettirmeden kalbi duranlar da oluyor, benim arladaşımın da olmuştu.. O olasılığı da düşünmemeye çalışıyorum açıkcası.Müdahale edilebilecek şeyler olsa asla böyle duramam tabi ki ama bişi yapılamıyor, biz zAten destek ilaçlarını alıyoruz.. Sen de bu süreci kötü tecrübelerini hatırlayarak geçirme, bak ne güzel kanama stresi vs. YaşamıyoruzTüp bebekte azınlık bi kesimdeyiz bu anlamda, çok şükür, inşallah böyle gider
Kuzu fitili bırakınca da o akıntı devam ediyor doğurana kadar. Bazen idrar gibi akıyor hatta su bosaliyorYa ben haftada bir kusuyorum onu fiksledimama ondan sonraki gün daha iyi oluyorum dün ilk defa omlet yedim 4-5 hafta sonra gözlerim yaşlı Azaldı gibi hissediyorum ama aynı şeyleri yemeye devam ediyorum riske atmamak için, bu sefer de büyük abdest sıkıntı ıkınmam gerekiyor, ne yapacağımı şaşırdım.
Progestan iğneden de fitilden de nefret ettim artık cidden ya. Zaten sürekli ıslaklık hissi delirtiyor on kere günlük ped değiştiriyorum. İğne zaten ayrı mesele. Ama binlerce kez şükür maşallah biz istedik Allah verdi
Kuzum ben 12 haftayı bitirecem neredeyse ama bize hiç dinletmedi Dr. Gerek yok her şey çok iyi dedi. EndiselenmeArkadaşlar bi sorum olacak 7+0 da kalp atışını duymaya gittim kalp atışını gördük ama duyamadık vajinaldan bakılınca duyuldu ama benim içim hiç rahat değil normalde bu haftada karından duyulması gerekiyo,bidw ultrasonun sol tarafında 2mm yazıyo eger bebeğin boyutuysa çok küçük değilmi daha büyük olması gerekmiyomu
Doktorunuz bebekle ve keseyle ilgili bir yorum yapmadı mı peki? Haftasına göre geriden geliyor fln derdi heralde öyle olsaydı.Arkadaşlar bi sorum olacak 7+0 da kalp atışını duymaya gittim kalp atışını gördük ama duyamadık vajinaldan bakılınca duyuldu ama benim içim hiç rahat değil normalde bu haftada karından duyulması gerekiyo,bidw ultrasonun sol tarafında 2mm yazıyo eger bebeğin boyutuysa çok küçük değilmi daha büyük olması gerekmiyomu
İnşallah bi sıkıntı yoktur canım yaa sen hiç merak etmedinmi peki kalp atışınıKuzum ben 12 haftayı bitirecem neredeyse ama bize hiç dinletmedi Dr. Gerek yok her şey çok iyi dedi. Endiselenme
Hiçbir yorum yapmadı sıkıntı var falan da demedi iki hafta sonra tekrR gelin dedi sadece,siz duydunuzmu bugün gittğinizdeDoktorunuz bebekle ve keseyle ilgili bir yorum yapmadı mı peki? Haftasına göre geriden geliyor fln derdi heralde öyle olsaydı.
Doktorum ekrandan gösterince, duyamaz mıyız dedim. Istersek duyabiliriz ama gerek yok 2 hafta sonra geldiginde istersen dinletirim dedi. Ilk haftalarda çok fazla düşük yaşandığı için kimi doktor anne ve baba adaylarının bebeğe şimdiden bağlanmamaları adına dinlettirmiyorlar. Dinlemek istiyorum diye diretmediğim için dinletmedi. Kalp atımını gördüyseniz sıkıntı yoktur zaten.Hiçbir yorum yapmadı sıkıntı var falan da demedi iki hafta sonra tekrR gelin dedi sadece,siz duydunuzmu bugün gittğinizde
Yoo ekranda görünüyor zaten. Yanıp yanıp sönüyor gibi ışık şeklindeİnşallah bi sıkıntı yoktur canım yaa sen hiç merak etmedinmi peki kalp atışını
Çok sevindim sıkıntı olmamasına yatın dinlenin bol bol İnşallah sağ sağlim sağlıklı bi şekilde yavrularımızı kucağımıza alıcazDoktorum ekrandan gösterince, duyamaz mıyız dedim. Istersek duyabiliriz ama gerek yok 2 hafta sonra geldiginde istersen dinletirim dedi. Ilk haftalarda çok fazla düşük yaşandığı için kimi doktor anne ve baba adaylarının bebeğe şimdiden bağlanmamaları adına dinlettirmiyorlar. Dinlemek istiyorum diye diretmediğim için dinletmedi. Kalp atımını gördüyseniz sıkıntı yoktur zaten.
çok mantıklı aslında işte ben çok kurdugum için kafamda duymak istedim siz en iyisini yapmışsınızDoktorum ekrandan gösterince, duyamaz mıyız dedim. Istersek duyabiliriz ama gerek yok 2 hafta sonra geldiginde istersen dinletirim dedi. Ilk haftalarda çok fazla düşük yaşandığı için kimi doktor anne ve baba adaylarının bebeğe şimdiden bağlanmamaları adına dinlettirmiyorlar. Dinlemek istiyorum diye diretmediğim için dinletmedi. Kalp atımını gördüyseniz sıkıntı yoktur zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?