- Konu Sahibi Sade frappe
- #10.621
Canim benim bugun haberlerini takip ettim, cok uzgunum ve gecmis olsun diliyorum. Senin enerjini kaybetmemen harika, insallah en guzeliyle mukafatlanacaksinCanlarım emriyolarina pgt yapılanlar, birkaç sorum vardı.
1. bu işlem ne kadar sürüyor,
2. yurtdışına gitmesi mi gerekiyor, Türkiye'de bakılıyor mu artık?
3. Fiyat nasıl?
4. Kaç embriyo gönderiliyor genelde? Pahalı da bir testmiş çünkü.
5. Hazırda bulunan dondurulmuş embriyolara yaptırdınız mı?
Şimdiden çok teşekkürler
Ben pgt icin tup bebek isine girmistim, sorularini cevapliyim.
1. İslem merkeze ve laboratuvara gore degisiyor. Minimum 1 hafta suruyor sonuclanmasi (benimki 1 haftada cikti)
2. İllaki yurtdisina gitmesi gerekmiyor. Bu da merkeze gore degisiyor. İspanyaya yollayan merkezler de var, Turkiyedeki genetik lab.larla calisan merkezler de.. Ve hatta kendi genetik laboratuvarinda inceleyen merkez de var ( Bunu sadece Sisli Memorial yapiyor diye biliyorum)
3. Ben Sisli Memorialde yaptirdim, embriyo basina 295 dolar. En dusuk ucret Memorialde bildigim kadariyla. 350 euro civarina kadar cikiyor.
4. Tamamen butceye bagli olmakla birlikte, genetik doktorunun da verecegi oranlari goz onune alarak karar verebilirsiniz. Mesela 35 yas alti ciftlerde kromozomal problem yoksa 3te 2 saglikli embriyo doner istatistigi vermislerdi bize
.5. Embriyolardan dondurulmadan once biyopsi alindiysa gonul rahatligiyla yaptirilabilir. Ama direkt dondurulduysa, cozulup biyopsi alinip tekrar dondurulmasi, transfere uygun goruldugu takdirde tekrar cozulmesi gerekiyor ki bu cok tercih edilen bir durum degil