Merhaba arkadaşlar,33 yaşındayım.Yaklaşık 11 aylık bir deneme sonucu çocuk sahibi olamayınca , (HSG dahil) gerekli tüm testlerimizi yaptırdık.Yapılan testler sonucu AMH 0.94,FSH 9.29 ve LH 6.38 olarak belirlendi ve yumurta rezervimin yaşıma göre çok düşük olduğu teşhisi konuldu.Eşim de ise morfoloji bozukluğu olduğu tespit edildi.Biz de geciktirmemek için aşılama vs. gibi tedavi yöntemlerini atlayıp direk
tüp bebek yaptırmaya karar verdik.2019, Mayıs ayında 13 adet yumurtam toplandı ve bunun 9 tanesi ile işlem yapıldı.Bu 9 tane içerisinden 6 tanesi döllendi.Hepsi 1. kaliteydi.İlk transferim mayıs ayında yapıldı ve 1 adet, 3. günü embriyosu transfer edildi.Kalan 5 embriyodan da, 1.kalite olan 1 tanesi 6. gün donduruldu. Ancak ilk transferim başarısız oldu, doktorum embriyonun içeride gelişme sağlayamadığını söyledi.Haziran ayının sonunda dondurulan blastosist embriyomun transferi yapılacak. Açıkcası biraz stresliyim, zira ara vermeden yeni transfer yapılmasına hazır mıyım bilmiyorum.Sizlerinde takdirinde olduğu üzere uzun soluklu bir tedavi olduğu için gerek iğne ve ilaçlar, gerek başarısız sonuçlanan bir deneme sonrası psikolojik ve fizyolojik olarak çok hazır hissedemiyor insan kendini.Doktorumla da bu çekincemi paylaştım ancak ara vermenin bir anlamının olmadığını ifade etti ve yeniden ilaçlara başladık.Sonuç itibariyle , 6. gün embriyosu ile hamile kalan ve benim gibi peş peşe transfer olan,olduysa başarılı olan arkadaşların tavsiye ve desteğine ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.Sevgiler.