• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2019:)

Guzel haberler alirsin insalah gerci beklemek en zoru diyolar ama

Evet evet sana sormusttum

Ilk transferinnde bir embriyomu iki embriyomu konuldu gecmis olsun canim benim tedirginligimde o zaten ikinci bi tedaviye gerek kalmadan nasip olsun hepmize insallah
Tekti canım inşallah olmaz bebeğin tutunur herşey yolunda gider ☺️

canım madem embriyoların var neden bir tane transfer edildi. ayrıca peş peşe olması benim kanımca iyi değil hem sen psikolojik olarak hazır olmadığını söylüyorsun hem de vücudun bir ay da olsa dinlenseydi keşke benimde 2 tane 6. embriyom vardı önceki transferimde 1 tane 5.gün embriyosu 1 tane de 6. gün embriyosu transfer edildi ama ikisi de tutunmadı.
İkinci de farklı bir tedavi mi uygulyacaksınız ,dr ne dıyor kalıtelı olmasına rahmen tutmamasını? Bende de aynı sey oldu cunku :(

Merhaba arkadaşlar,33 yaşındayım.Yaklaşık 11 aylık bir deneme sonucu çocuk sahibi olamayınca , (HSG dahil) gerekli tüm testlerimizi yaptırdık.Yapılan testler sonucu AMH 0.94,FSH 9.29 ve LH 6.38 olarak belirlendi ve yumurta rezervimin yaşıma göre çok düşük olduğu teşhisi konuldu.Eşim de ise morfoloji bozukluğu olduğu tespit edildi.Biz de geciktirmemek için aşılama vs. gibi tedavi yöntemlerini atlayıp direk tüp bebek yaptırmaya karar verdik.2019, Mayıs ayında 13 adet yumurtam toplandı ve bunun 9 tanesi ile işlem yapıldı.Bu 9 tane içerisinden 6 tanesi döllendi.Hepsi 1. kaliteydi.İlk transferim mayıs ayında yapıldı ve 1 adet, 3. günü embriyosu transfer edildi.Kalan 5 embriyodan da, 1.kalite olan 1 tanesi 6. gün donduruldu. Ancak ilk transferim başarısız oldu, doktorum embriyonun içeride gelişme sağlayamadığını söyledi.Haziran ayının sonunda dondurulan blastosist embriyomun transferi yapılacak. Açıkcası biraz stresliyim, zira ara vermeden yeni transfer yapılmasına hazır mıyım bilmiyorum.Sizlerinde takdirinde olduğu üzere uzun soluklu bir tedavi olduğu için gerek iğne ve ilaçlar, gerek başarısız sonuçlanan bir deneme sonrası psikolojik ve fizyolojik olarak çok hazır hissedemiyor insan kendini.Doktorumla da bu çekincemi paylaştım ancak ara vermenin bir anlamının olmadığını ifade etti ve yeniden ilaçlara başladık.Sonuç itibariyle , 6. gün embriyosu ile hamile kalan ve benim gibi peş peşe transfer olan,olduysa başarılı olan arkadaşların tavsiye ve desteğine ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.Sevgiler.
Diğer 4 embrıyoya noldu? Dondurulmaya gerek olmıcak kadar mı kötüydu ,bazencok ta kalıtelı olmayan bir embrıyo tutabılıomus cunku

Diğer 4 embrıyoya noldu? Dondurulmaya gerek olmıcak kadar mı kötüydu ,bazencok ta kalıtelı olmayan bir embrıyo tutabılıomus cunku
Açıkçası ben de bilmiyorum ne olduğunu.5. Gün verilen bilgi hepsinin durumunun iyi olduğu yönündeydi ama 6. Gün 1 embriyo kaldığı, diğerlerinin kaliteli olmadığı ve dondurulmayacağı söylendi.

Tekti canım inşallah olmaz bebeğin tutunur herşey yolunda gider ☺
Insallah canim kimsenin emegi boşa cikmaz umarim
Açıkçası ben de bilmiyorum ne olduğunu.5. Gün verilen bilgi hepsinin durumunun iyi olduğu yönündeydi ama 6. Gün 1 embriyo kaldığı, diğerlerinin kaliteli olmadığı ve dondurulmayacağı söylendi.
Garip bir durum 5 gun yasayan embriyoya 6 gun ne olabilir ki

Niye 6.güne kadar bekletıyolar ki ? 5.gün yeterli degilmi? Amh dusuklugunde 5.güne bıle goturmuyo cogu ,3.gunde donduruyo dıe dıymustum

İkinci de farklı bir tedavi mi uygulyacaksınız ,dr ne dıyor kalıtelı olmasına rahmen tutmamasını? Bende de aynı sey oldu cunku :KK43:
Gelişimi durmuş, embriyo ile alakalı bir durum dedi. Farklı bir tedavi uygulamıyoruz.İlaçlara devam ediyorum.17 sinde kontrolüm var sonrasında farklı bir yöntemden bahseder mi bilmiyorum.

Niye 6.güne kadar bekletıyolar ki ? 5.gün yeterli degilmi? Amh dusuklugunde 5.güne bıle goturmuyo cogu ,3.gunde donduruyo dıe dıymustum
Benim de cevaplarını merak ettiğim sorular açıkçası.5. Gün verilen bilgide istenilen kıvama henüz gelmedikleri söylenmişti.Gelişimleri yavaştı sanırım.

benim ilk ke bu sabah biraz bulantim oldu sabah kalkar kalkmaz birsey yemek istedim ve sanki butun ev wc kokuyordu mahfoldum zaten parfum kokusu da sevmem ben yapay olan hicbir kokuya dayanamam bu mevsimde millet terliyor ustune kimyasal parfumu boca ediyor isimiz var 🤢🤢🤢
Ben de bu gece hasta gibi ıyandım bir daha da uyuyamadım
Başım dönüyor midem bulanıyor gibi bir his , afedersiniz gegirme hissi geliyor , acaba gebelikten mi yoksa başka birşeyden mi ? Bir de başım çok ağrıuor
Tansiyon normal çıkıyor

Başım dönüyor midem bulanıyor gibi bir his , afedersiniz gegirme hissi geliyor , acaba gebelikten mi yoksa başka birşeyden mi ? Bir de başım çok ağrıuor
Tansiyon normal çıkıyor
Gebeliktendir canim insallah. 6 haftadasin degil mi? Tam belirtilerin basladigi hafta.

Gebeliktendir canim insallah. 6 haftadasin degil mi? Tam belirtilerin basladigi hafta.
Evet 6 Dayım canım
Gecem çok uykusuz ve hasta gibi geçti
Bir de korktum çok nefes alamıyor gibi oldum
Evde de yalnızdım eşim şehir dışındaydı bugün gelecek ... bayılırsam bişey olursa başarım diye de korktum
Beyaz leblebi yedim

canım 5. güne kadar dayanmıyorsa neden 3. gün embriyosu yerleştirmeyi düşünmüyorlar ki belki laboratuvar ortamında embriyolar gelişmiyordur rahim ortamında gelişmeleri devam edecektir
Embrıyo ılk ıc gun annenın yumurta kalıtesınden dolayı gelısıyomus,3 ten sonra babanın spermı devreye gırıyomus diye okudum,bence ya mikrocip yontemıyle sectırın spermleri yada sperm dna hasar testı yaptırın, dr daha iyi bilirde bunları okumustum

Tansiyon normal çıkıyor

Ben de hasta oldum ya boğaz ağrısı burun tıkandi hic uyumadim zaten gece 3 kere tuvalete kalkiyorum 😬😬

Back