Gebeliğe Hazırlık Mayıs 2021 Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
😂😂😂 bizim bu halimiz nolucak ya
Valla sorma biri görse nereye gidiyosun dicek ayy ne hallere girdik 😂😂😂
Ben geçen ay ilk kez kadın doğumcuya gidip muayene oldum. 34 yasindayim 😮 kanda bazı değerlere baktı ve alttan kontrol etti. Sorun görmedi. Folat değerim düsükmüs, zaten kan sonucu çıkmadan vermişti folik asiti. Benim anlamadiğim ne kadar kullanacağım bunu ben? Mayıs ayında ilk kez çocuk deneyeceğiz. Diyelim ki aylarca olumlu sonuç alamadık, folik asite devam mı yoksa 3 ay sonra falan bırakmak mı gerekiyor? Bilen varsa bilgilendirsin lütfen :)
Canım bence bırak çünkü folik asitinde fazlası zarar araştır istersen hatta ben kullanmıyorum bir tane hurma folik asit değerini kat ve kat fazlasını sağlıyor sana ama yinede kullanıcam diyorsan 3 ay sonra bırakmanı tavsiye ederim

Valla sorma biri görse nereye gidiyosun dicek ayy ne hallere girdik 😂😂😂

Canım bence bırak çünkü folik asitinde fazlası zarar araştır istersen hatta ben kullanmıyorum bir tane hurma folik asit değerini kat ve kat fazlasını sağlıyor sana ama yinede kullanıcam diyorsan 3 ay sonra bırakmanı tavsiye ederim
Yanıt için teşekkür ederim. 34 yaşındayım ve 6 senedir evliyim. Daha önce çocuk düşünmemiştik. Hiç anaç biri de sayilmam ama bu sene sanirim hormonlarım beynimi ele geçirdi 🤣 Buraları okuyarak öğrenmeye çalisiyorum bir şeyler. Kendimi baya cahil hissettim. Bakalım bizde işler nasil gelişecek epey meraktayım. 😀
Tüm bebek isteyenlerin de en kısa zamanda mutlu haber almalarını gönülden diliyorum.

Nasılsınız kızlar var mı belirti.. Mayısın ilk haber verecek olanlarından biri benim, bat 2 mayıs heyecan dorukta. Düne kadar kasıklarım ağrıyordu ama bugün hiçbir şey yok resmen, göğüs hassasiyeti de yok resmen karnım ağrısın diye bekliyorum o da yok, umutsuzluğa kapılmıyorum yine de, İnş size güzel haberler veririm de umut olurum ☺️☺️

Ben geçen ay ilk kez kadın doğumcuya gidip muayene oldum. 34 yasindayim 😮 kanda bazı değerlere baktı ve alttan kontrol etti. Sorun görmedi. Folat değerim düsükmüs, zaten kan sonucu çıkmadan vermişti folik asiti. Benim anlamadiğim ne kadar kullanacağım bunu ben? Mayıs ayında ilk kez çocuk deneyeceğiz. Diyelim ki aylarca olumlu sonuç alamadık, folik asite devam mı yoksa 3 ay sonra falan bırakmak mı gerekiyor? Bilen varsa bilgilendirsin lütfen :)
Ben 3 ay düzenli kullandım, çocuk olmayınca adet dönemi bırakıp yumurtlama döneminden sonra içmeye başladım yani. Baktık adet oldum yine bıraktım sonra yumurtlama döneminde yine başladım. Sen de bu şekilde devam edebilirsin.

Ben 3 ay düzenli kullandım, çocuk olmayınca adet dönemi bırakıp yumurtlama döneminden sonra içmeye başladım yani. Baktık adet oldum yine bıraktım sonra yumurtlama döneminde yine başladım. Sen de bu şekilde devam edebilirsin.

Yalnız bu folik asit benim bildiğim bebek oluşumuna etki etmiyor. Kandaki değerin belli bir seviyede olması bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli diye biliyorum ben. Yumurtlama döneminde kullanmak mantıklı mı onu bilemedim o yüzden. Acaba kan değerine mi bakmak gerekir yeniden? Bunun fazlası da zararlı çünkü. Doktor da bana kullan dedi ama şu kadar kullan demedi. Kafam karisti.

Yalnız bu folik asit benim bildiğim bebek oluşumuna etki etmiyor. Kandaki değerin belli bir seviyede olması bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli diye biliyorum ben. Yumurtlama döneminde kullanmak mantıklı mı onu bilemedim o yüzden. Acaba kan değerine mi bakmak gerekir yeniden? Bunun fazlası da zararlı çünkü. Doktor da bana kullan dedi ama şu kadar kullan demedi. Kafam karisti.
Bebek oluşumuna yani sağlıklı oluşumuna etkisi var Bunun için en önemli dönem ilk 6 hafta bebeğin beyin omurilik sağlığı bu dönemde oluşuyor. Haberimiz zaten en erken 5. Haftalarda oluyor. Bu yüzden doktorlar hamilelikten önce başlamayı öneriyor.

yubucukp yubucukp Allah seni bildiği gibi yapsın emi :KK70:rüya gördüm senden sonra uyuya kalmışım bugün civcivler gördüm :KK70: Allahım ne güzellerdi pıt pıtt yaa ❤️ bakmadım anlamına 🙈

Bebek oluşumuna yani sağlıklı oluşumuna etkisi var Bunun için en önemli dönem ilk 6 hafta bebeğin beyin omurilik sağlığı bu dönemde oluşuyor. Haberimiz zaten en erken 5. Haftalarda oluyor. Bu yüzden doktorlar hamilelikten önce başlamayı öneriyor.
Evet, anladım şimdi. 34 yaşında olduğum için içimden bir ses öyle çok kolay gebe kalmayacağimi söylüyor 😑 ben de 3 ay kullanayim sonra birakayim bari. Zaten yaşımdan dolayı 6 ay olmazsa gel dedi. Çok uzun süreler deneme yapamiyciğim :)

Bi şey sormak istiyorum kızlar. Ben yorucu bi işte çalışıyorum.her gün spor yaparım, mutfakta ve temizlikte kendimi fazla yoruyor olabilirim. Pek oturmam yani. Yumurtlama günlerinde tutunmayı engeller mi sizce?

Yanıt için teşekkür ederim. 34 yaşındayım ve 6 senedir evliyim. Daha önce çocuk düşünmemiştik. Hiç anaç biri de sayilmam ama bu sene sanirim hormonlarım beynimi ele geçirdi 🤣 Buraları okuyarak öğrenmeye çalisiyorum bir şeyler. Kendimi baya cahil hissettim. Bakalım bizde işler nasil gelişecek epey meraktayım. 😀
Tüm bebek isteyenlerin de en kısa zamanda mutlu haber almalarını gönülden diliyorum.
Rica ederm yaşa hiiicc takılma canım kimi 40 yaşında anne olur kimi 20de olamaz bu iş yaş meseleside değil bence bende yeniyim daha 2 ay oldu o yüzden folik asite başlamadım ve araştırınca zararları olduğunu gördüm şimdilik hurma yiyorum inşallah allahım bizede en yakın zmanda sağlıklı gebelik nasip etsin 🤲

Aslında dönemsel gibi o uçar giderde biraz yoruyor birde iyi doktora gelememiş olman şansızlık mantar tamam sinir bozucu zor hastalık ama bunun bir çaresi olmalı ilaç krem bilmem ney. Görmediklerini hastalıktan saymıyorlar sanırsam. 👍 Kaşıntın çok oluyor mu peki nasıl belirti ve rahatsızlık veriyor sana?
Evet canım kasinti var ve akıntı cok yoğun kokulu oluyor bazen çok rahatsız edici kadın doğumdan randevu aldım pazartesi adet olmazsam gideceğim bakalım ben elimden geleni yapayim da olmazsa yapacak bisey yok birde hamile kalırsam gitmeyi düşündüğüm doktordan aldım tavrını görürüm hemde totem olur🙄😊

Az önce böyle bi yazı gördüm Allah a isyan gibi olmasın ama o kadar üzülüyorum ki bunların hakkı yok anne olmaya biz gece gündüz dualar ediyoruz zerresi için
Yazik geecekten Allah bunları varlığıyla imtihan ediyor demek ki

Bi şey sormak istiyorum kızlar. Ben yorucu bi işte çalışıyorum.her gün spor yaparım, mutfakta ve temizlikte kendimi fazla yoruyor olabilirim. Pek oturmam yani. Yumurtlama günlerinde tutunmayı engeller mi sizce?
Spor güzeldir bende 8 sene yaptım pandemi döneminde bıraktım çoğu arkadaşım spor yaparak gebelik yaşadı zaten hareketsiz olmak kötü bence canim ama ağır kaldırma onlara dikkat et ayaklarını sicak tut 🙂

Yusra-61 Yusra-61
Az önce böyle bi yazı gördüm Allah a isyan gibi olmasın ama o kadar üzülüyorum ki bunların hakkı yok anne olmaya biz gece gündüz dualar ediyoruz zerresi için
bilemeyiz kimin ne derdi var bence hiç yargılamayalım yani nasip kısmet🙏🏻 Bir sürü aile örneği var çocuğuna zarar veren doğurup doğurup sokağa salan ne yapalım biz de bekleyeceğiz ha diyince olmuyormuş 🤷🏻‍♀️

X