Rica ederim, "asimavi" kendim faydasını gördüğüm bir yöntemi paylaşmak istedim sadece ama tepkilerin bazıları gerçekten ilginç. Burada önerilenleri yapma zorunluluğu olduğunu zannetmiyorum. Parayla satın alınabilecek kap kacak markalarını da övmüyorum. Şu an her ne kadar öyle gibi dursa da aslında kendimi de savunmuyorum. Sadece burada önerilenlere verilen bazı garip tepkileri anlayamıyorum. Benzer nedenlerle uzun zamandır KK'ya yazmıyordum. Ama birinin faydalandığı bir fikirden en yüksek oranda herkesin faydalanabilmesine inandığım için öneri de bulunmuştum. Yineliyorum herkesin evinde derin donduruculu bir buzdolabı olmayabilir ki orada saklanan taze otun da (maydanoz dereotu vs. gibi) her yerde kullanılması (salatalar vs gibi) mümkün değildir. (ki "canikom" da "mavibulut"a bunu sormuş. Onlar için de yanıt olsun. Ayrıca "zafergamze" de derin dondurucu da saklamanın salatalar da çözüm olmadığı konusunda benimle hemfikir.
Diğer yandan bir çoğumuzun söylemeye dilinin dahi dönmeyeceği ithal kap kacaklara (işe yarıyor olsalar dahi!) verecek parasının olmadığı gerçeğini de unutmamak gerekir ki "huzunapla" kullandığını ve faydasını görmediğini söylüyor.
Benim anlayamadığım burada sanki bir yarış var...sanki bir çocuk kavgasındayız da "benim babam daha güçlü senin babanı döver" misali çıkışlar var. Yahu ne gerek var bunlara? Dileyen öneride bulunsun, uygulamak isteyen uygulasın, istemeyen de uygulamasın. Neyi tartışıyoruz da paylaşamıyoruz? sakinlik biraz sakinlik........
"Itır&buse" siz sorduğunuz için aşağıya sadece o kısmı aktarıyorum. HEp kavanop içine konan sudan bahsedilmiş yanlış anlaşılma olmasın diye de alt kısma ek açıklama getirdim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Öncelikle maydanozları iyice yıkayıp, temizlenmelerini sağlıyorum sonra da, sadece sularını silkelemek suretiyle ıslak kalacak şekilde cam bir kavanozun içine yerleştiriyorum bu nedenle uzun bir kavanoz seçmenizde fayda var. çünkü yaprak kısımları da, kavanozun içinde kalması gerekiyor. (eğer yapraklar kavanozdan dışarı taşıyorsa saplarından bir miktar kesebilirsiniz) Daha sonra hepimizin mutfağında sık sık kullandığımız streç filmlerden bir parçayla kavanozun ağzını gergin bir şekilde sarın. sonra da buzdolabında muhafaza edip ihtiyaç halinde kullanıp yine aynı şekilde kavanozun ağzını gergin bir şekilde (streç film ile) kapatın.
Sonuç hepinizin özellikle de maydanozu sık tüketenler için bir çare olacak ve 15-20 gün boyunca maydanozlarınız taptaze ve yemyeşil kalacaktır.
Kulübün bir üyesi olarak bu faydalı bilgiyi diğer üyelerle de paylaşmak istedim.
Kolay gelsin :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ıtır&buse, özetle kavanozun içine su doldurmuyoruz. Zaten maydanozları yıkayıp fazla sularını silktikten sonra bu işlemi yaptığımız için sap kısımlarında biraz su kalıyor, kavanoz içine yerleştirdiğimizde yapraklarındaki sular da dibine süzüldüğü için. Zaten maydanozlar saplarından emdikleri o az miktardaki su ve hava almasına engel olan streçfilm sayesinde o kadar uzun süre taze kalabiliyor. Eğer kavanoz içine çok su konulursa üzerine streç film gerilse dahi çabucak bozulur.
Sanırım yeterince açık oldu...maydanozları kavanoz içine tıpkı vazoya çiçek koyar gibi koymak gerekiyor. Tek fark maydanoz yaprakları kavanozun içinde kalacak boyutta saplarını ayarlayıp, öylece kavanozun içine yerleştirmek.