- 18 Nisan 2017
- 826
- 593
- 53
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ellerine sağlık Hazalım ,içim açıldı sunum fotolarına ,bahar kokuyor sankiMerhabalar hanımlar :)
Herzaman vazgeçemediğim ve cok guvendigim tariflerimden birisi umarım sizde begenirsiniz :)
Eki Görüntüle 2133046
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket yaş maya (42 gr)
2 silme tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Yaklaşık 7 su bardağı un
Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırıyoruz (su ve süt karışınca el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için önemli nokta)
Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker de eklenerek karıştıralım
- Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır. Ben eleyerek koydum (Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak.)
- Yoğurulan hamur 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpildikten sonra 20 dakika kadar daha bekletilir. 190 derece fırında pişmeye bırakılır. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 15-20 dakika kadar bir sürede pişecektir.
- Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız hazır. İster kahvaltılarda ekmek yerine yapabilirsiniz.
- Yada çocuklar için arasına peynir, domates gibi kahvaltılıklar ekleyerek de sandviç gibi servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun -_-
Püf Noktaları
Eki Görüntüle 2133046 Eki Görüntüle 2133048 Eki Görüntüle 2133049 Eki Görüntüle 2133050 Eki Görüntüle 2133052 Eki Görüntüle 2133063 Eki Görüntüle 2133067 Eki Görüntüle 2133073 Eki Görüntüle 2133074 Eki Görüntüle 2133075 Eki Görüntüle 2133076 Eki Görüntüle 2133077 Eki Görüntüle 2133078 Eki Görüntüle 2133138
Teşekkür ederim :)Ellerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim ♡
Teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindimEllerine sağlık canım
Nasıl yumuşacık görünüyorlar
Başarılar dilerim
Feda olsun sana kuşummmHazalim cok kotusun yaaaaa ! Canim cekti
Hanım ablam çok teşekkür ederimHarika olmuş hazalcım ellerine sağlık,yarışmada başarılar dilerim
Hahah zeki insanlar ayrıntılara önem verirmiş evet canım doğrudurHazalım çokk güzel olmşlar yumuşacık görünüyorlar sunum da açık havada süper olmuş valla ellerine sağlık başarılar 60 plaka tokatdı değilmi dikkatimden kaçmadı:)
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim.
Bi alacam diyom bi almıycam diyon kararsız kaldım artık bişe deEllerine saglik geliiiinnn:)
Ogluma alcam seni valla baskalarina soz verme kaciririm
Teşekkür ederim canımeline sağlık başarılar
Teşekkür ederim canım Açık havada fotolar çok güzel çıkıyor ama net çıkıyorHahah zeki insanlar ayrıntılara önem verirmiş evet canım doğrudur
Valla bu seferde açık hava olsun dedim canım çok teşekkür ederim
Haha dimi ya özgür takılmak en iyisiİçi boş mayalı poğaçaları çok seviyorum bennn içini istediğim gibi doldurduğumdan heralde
Ellerine sağlık hazalcım çok güzel puf puf görünüyor başarılar dilerim :)
Minnoşum benim çok teşekkür ederim canımCanimmm sahane gorunuyor ellerine saglik
Hemen denensinnn
Teşekkür ederim canımEllerinize sağlık,yarışmada bol şans.