• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mavirlik mi, retmenlik mi?...

MeLiSimmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
1.219
5
158
39
İstanbul
arkadaşlar merhaba ;

ben 2005 senesinde selçuk üniv.si 2 yıllık işletmeden mezun oldum daha sonra aöf ye geçiş yapıp çeko diplomamı aldım...bu sırada özel şirketlerde çalışmaya başladım hedefim mali müşavir olmaktı fakat malum özel sekötör istediğim bölümde ilerleme imkanım olmadı...artık önümde sadece smmm sınavı kalmışken (hedef olarak) aöf lilere ikinci üniversite hakkıyla türk dili ve edebiyatı bölümü açtılar...ben çok severim sözelimde epeyce kuvetlidir...bu durumda kafam karıştı...seneye smmm sınavına girip müşavirlik yolundamı ilerlesem ki staj süresi üç sene olduğu için nerden baksanız 4 yıl sürer bitirmek yoksa aöf de okuyup öğretmenliğime girmeye çabalasam....fikriniz nedir evliyim ben...çocuğum yok henüz...şuan çalıştığım şirketin şartları çok güzel (saatleri,günleri vs..) fakat sürekli diken üzerinde olmaktan çok sıkıldım istediğim işi yapamamaktanda çok sıkıldım...sizin fikirleriniz nelerdir...

Benim fikrim müşavirlik yapman,çünkü öğretmenlik yapman için bir de kpss derdin olacak.Uzun süreni alacak işe başlaman, fakat önemli olan senin hangisini yapmayı daha çok istemen ve hangisinde daha verimli olacağına inanman.

tabii ki açıköğretime böyle bir bölüm açılmış ne için?insanlar okusun diye.ama bana kalırsa hiç bir mantığı yok.küçümsemiyorum ama örgün öğretim bitirenler bile işsizken bence hiç böyle bişeye kalkışmayın.sizin zaten bir mesleğiniz var mali müşavir olmasanız bile hangi şirkete fabrikaya firmaya giderseniz gidin "muhasebeci" etiketiyle iş bulabilirsiniz.herkes diken üstünde özel sektörde ama herkes rahat edeyim diye devlet kadrosu almaya çalışırsa özellerde kimler çalışıcak?
size tavsiyem şuanda yaptığınız işi layıkıyla devam ettirin.onu mu yapsam bunu mu yapsam diyerek hayat geçmez.ha idealinizdir türk dili öğretmeni olmak eskiden beri orasına karışamam ama doktorlar çok kazanıyor diyip hepimiz doktor olmaya kalkarsak olmaz bu iş...bilmem anlatabldimmi sizi yargılamak değil amacım şartlarından memnun olduğunuz mesleğinizi bırakıp ne olacağı belli olmayan bir işe yönelmeyin bence..geçen zaman geri gelmiyor..sevgiler

tabii ki açıköğretime böyle bir bölüm açılmış ne için?insanlar okusun diye.ama bana kalırsa hiç bir mantığı yok.küçümsemiyorum ama örgün öğretim bitirenler bile işsizken bence hiç böyle bişeye kalkışmayın.sizin zaten bir mesleğiniz var mali müşavir olmasanız bile hangi şirkete fabrikaya firmaya giderseniz gidin "muhasebeci" etiketiyle iş bulabilirsiniz.herkes diken üstünde özel sektörde ama herkes rahat edeyim diye devlet kadrosu almaya çalışırsa özellerde kimler çalışıcak?
size tavsiyem şuanda yaptığınız işi layıkıyla devam ettirin.onu mu yapsam bunu mu yapsam diyerek hayat geçmez.ha idealinizdir türk dili öğretmeni olmak eskiden beri orasına karışamam ama doktorlar çok kazanıyor diyip hepimiz doktor olmaya kalkarsak olmaz bu iş...bilmem anlatabldimmi sizi yargılamak değil amacım şartlarından memnun olduğunuz mesleğinizi bırakıp ne olacağı belli olmayan bir işe yönelmeyin bence..geçen zaman geri gelmiyor..sevgiler

zaten sorun orda...şuandada muhasebeci deilimki...hiç bir ilerlemem yok...sadece asistanım ben...ama ben asistan olarak devam etmek istemiyorum hayatıma...

muhasebe ile ilgili herhangi bir iş yapmıyor musun?

hayır dedim ya hedefim işletme okuduğum için müşavirlikti...ama 2005 te mezun oldum ve malesef muhasebeyle ilgili çok az çalıştım...yani iş tecrübem var ama muhasebe deil :( mesela şuan işsiz kalsam muhasebede iş bulamıyorum...öğretmenliğide tarih ve edebiyat olarak çok istemiştim ama sınavda açıkta kaldım dahada uğraşmadım...müşavirlik sınavını kazansam bile ki bunun için tecrübeye gerek yok açıkcası...o belgeyi almam yine en az 4-5 sene ...çalıştığım şirketin şartları ii derken saatlerinden falan bahsetmiştim yani bayanım rahatım o anlamda...

işin özü 30 yaşıma geldiğimde mesleği olmayan biri olmak istemiyorum...çok şükür çalışıyorum para kazanıyorum ama bu beni manevi olarak tatmin etmiyo...

türk dilini bitirdikten sonra iş bulup çalışabileceğine inanıyorsan ve için de o azim varsa oku madem.keşke bu seneden başlasaydın.vakit kaybetmemiş olurdun.başarılar.

türk dilini bitirdikten sonra iş bulup çalışabileceğine inanıyorsan ve için de o azim varsa oku madem.keşke bu seneden başlasaydın.vakit kaybetmemiş olurdun.başarılar.

başlayabiliyorum zaten ben ikinci üniv.olarak direk sınavsız girebiliyorum...ekimin sonunda başlıyor kayıtlar...teşekkür ederim yardımların için...ben o bölümde olsa başka bölümde olsa çalışır okurum ondan şüphem yok çok şükür...ama biraz daha araştırayım bakalım...

güzelim sen işletme okumuşsun
bence ne smmm ( diken üstünde olduğun için) ne de öğretmenlik ( atanma ihtimalin çok düşük)
bak seneye memur alımı var..işletme mezunları 80-85 puan aralığında çok rahat atanıyor..bence sen kppss çalış..hatta sgk sözleşmeli eleman aldı ve puanlar 74 e kadar bile düştü

güzelim sen işletme okumuşsun
bence ne smmm ( diken üstünde olduğun için) ne de öğretmenlik ( atanma ihtimalin çok düşük)
bak seneye memur alımı var..işletme mezunları 80-85 puan aralığında çok rahat atanıyor..bence sen kppss çalış..hatta sgk sözleşmeli eleman aldı ve puanlar 74 e kadar bile düştü

doğru sölüyosun bu sabah aklıma oda geldi valla...kpss ye girebiliyorum dört yıllık olarak...

ben de eğitim fakültesinde okuyorum, konun ilgimi çekti. Öğretmenliğe hiç bulaşma bence. Mali müşavirlik yoluna girmen bana daha mantıklı göründü. Yıllar çok çabuk geçiyor ve mali müşavirlik çok geçerli bir meslek.

ben de eğitim fakültesinde okuyorum, konun ilgimi çekti. Öğretmenliğe hiç bulaşma bence. Mali müşavirlik yoluna girmen bana daha mantıklı göründü. Yıllar çok çabuk geçiyor ve mali müşavirlik çok geçerli bir meslek.

şuan kendi işimi yapmıyorum ve çok üzülüyorum o yüzden karışmıştı kafam iice...oysa müşavirlik çocukluktan beri benim tek idealimdi...üstelik kazanırsam çevremde var staj yapacak yer falan kolay bulurum bakmayın bi ara işte can havliyle umutsuzluğa kapıldım...şimdi sınava hazırlanmaya başlicam ama bu meslektede ii olman için kendini çok geliştirmen gerek bende yeni bi bölüme harcayacığım zamanı eğitime devam ederek harcayacağım inş.

ii bir karar olmus senın ıcın cunku acıkogretım mezunları sınava gırmeden ikinci unıversıte ıcın tekrar acıkogretıme basvuru yapamaz.smmm için basarılar..

Back