- 15 Ocak 2018
- 4.932
- 17.010
- 263
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
İlerde problemlerin çok olur ...herkes kendi yoluna gitsin bence , ikiniz yolu acık olsun insallah ...!!Güzel bir gün olsun herkese.
Neredeyse iki senelik bir ilişkim var. Sevgilim askerde. Düşünmeye fırsatım oldu.
Kendisi çok iyi biri. Aynı şehirde yaşarken beni asla yalnız bırakmadı. Beraber çok güzel anılarımız oldu. Hala düşündükçe içim acıyor. Ciddi ciddi acıyor.
Fakat biz neredeyse her konuda tersiz.
Aile yapımız çok farklı mesela. Askerliği bittikten sonra onun şehrine gitmek istemiştim laf söz olur diye izin vermemişti. Babası “bu kız seninle sevgili olduysa herkesle olur” dermiş. Benim ailem ve onun ailesi yan yana geldiği zaman pek anlaşabilecekler gibi durmuyor. Bir kere arada kültür farkı var. Nereli olduğunu söylemiyorum yanlış anlaşılmasın diye ama gelenekselci bir yerden kendisi.
Kendisi lise mezunu ve ailesine bakmak zorunda. Bakmak zorunda dediysem de yatalak falan değil ailesi, babası sürekli borç çıkarıyor onu o ödemek zorunda kalıyor. Askere gitmeden önce kendisi dükkan açmış babasına ve o dükkan batmış. Borcunu ödemek zorunda. Tabii ki bu olabilir saygım gerçekten sonsuz.Gerekirse tabii ki aileye yardım edilir edilmeli de. Ama bunun ileride iş ciddiye bindiği zaman sorun yaratacağını düşünüyorum. Burada hep okuyorum aileci olan erkekleri. Ayrıca iş hayatına erken atılmış birinin okuyacağını da düşünmüyorum.
Bunun yanında bu çocuk memleketine bir haftalığına gitti. Bir gün bana soğuk davrandı, biraz üsteledim ve bana eski sevgilisini sokakta gördüğünü ve “kızın ona çektirdiği acıları hatırladığı için ağladığını” söyledi. Ben tabii delirdim. Neyse işte hadi yapmıştır bir hata diyerek sustum. Askere gitmeden hemen önce de “rüyalarında her gece o kızı gördüğü için” ayrılmak istediğini söyledi, sonra konuşurken bana aslında aylardır ayrılmak istediğini ama sınavlarım olduğu için bırakamadığını söyledi. Biz barıştık sonra kendisi pişman oldu.
Şimdi içimde karışıklık var. Hani düğün davetiyesini alsam üzülmem hatta param olsa altın takarımama kaybetmek de istemiyorum.
Dün gece bu durumları biraz anlattım ve ağladı. Beni ezdirmeyeceğini, önyargılı olduğumu söyledi.(Askerdeki adama bu yapılır mı diyenler için yazıyorum, haftalardır soğuk olduğumu fark etmiş elimde olmadan hissettirmişim)
Şimdi bu iş daha fazla dallanıp budaklanmadan bitirmek istiyorum. Sonuçta bir yerden sonra resmiyete dökmek isteyecek o zaman bitmesi daha kötü olur.
“Beni karar verene kadar her yerden engelle. Ben kendimi tutamam.” Dedi.
Aklım karışık. İçimden bir ses bu soğumanın askerden geldiğinde düzeleceğini söylüyor, diğer bir ses ise hiç düzelmeyeceğini söylüyor. Ne yapsam hiç bilemiyorum. O kadar kişiye yardım ediyorsunuz bana da edin...
Siz ayrılık konusunu açamadan o mu bıraktı sizi?Evet az önce ayrıldık.
Kendisi alkole aşırı karşı. Bana hiç içtin mi benden sonra diye sordu. Biliyorum yalandan hoşlanmaz, yazın kutlamada içtiğimi anlattım (yanımda kadın hocam ve iki kız arkadaşım vardı)
Delirdi tabii.
Keşke o zaman söyleseydin kavgasını yapar kapatırdık dedi (O dönem askerliğin en sinirli zamanındaydı cesaret edemedim)
Bir daha karşıma çıkma dedi. Haklı.
Ablalarım çok garip hissediyorum.
İki gündür zaten ayrılıp ayrılmamak konusunda tereddütteydik. Şimdi bugün bu olayın üstüne kendi gitti.Siz ayrılık konusunu açamadan o mu bıraktı sizi?
Ayrılmanız en doğrusuydu. Bahane olmuş. Siz cesaret edemiyordunuz, o basit bir konudan bitirmiş.İki gündür zaten ayrılıp ayrılmamak konusunda tereddütteydik. Şimdi bugün bu olayın üstüne kendi gitti.
Yani rahat tanımlarmış babası. Bugün o olaydan önce uzun uzadıya konuştuk ve ben ona aile yönündeki kaygılarımı anlattım. Dengeyi kuracağını vs söyledi ama nafile.Ne demek bu ya.. senle sevgili olduguna gore herkesle olabilir:) evet var ole bi ihtimal:)
Güzel bir gün olsun herkese.
Neredeyse iki senelik bir ilişkim var. Sevgilim askerde. Düşünmeye fırsatım oldu.
Kendisi çok iyi biri. Aynı şehirde yaşarken beni asla yalnız bırakmadı. Beraber çok güzel anılarımız oldu. Hala düşündükçe içim acıyor. Ciddi ciddi acıyor.
Fakat biz neredeyse her konuda tersiz.
Aile yapımız çok farklı mesela. Askerliği bittikten sonra onun şehrine gitmek istemiştim laf söz olur diye izin vermemişti. Babası “bu kız seninle sevgili olduysa herkesle olur” dermiş. Benim ailem ve onun ailesi yan yana geldiği zaman pek anlaşabilecekler gibi durmuyor. Bir kere arada kültür farkı var. Nereli olduğunu söylemiyorum yanlış anlaşılmasın diye ama gelenekselci bir yerden kendisi.
Kendisi lise mezunu ve ailesine bakmak zorunda. Bakmak zorunda dediysem de yatalak falan değil ailesi, babası sürekli borç çıkarıyor onu o ödemek zorunda kalıyor. Askere gitmeden önce kendisi dükkan açmış babasına ve o dükkan batmış. Borcunu ödemek zorunda. Tabii ki bu olabilir saygım gerçekten sonsuz.Gerekirse tabii ki aileye yardım edilir edilmeli de. Ama bunun ileride iş ciddiye bindiği zaman sorun yaratacağını düşünüyorum. Burada hep okuyorum aileci olan erkekleri. Ayrıca iş hayatına erken atılmış birinin okuyacağını da düşünmüyorum.
Bunun yanında bu çocuk memleketine bir haftalığına gitti. Bir gün bana soğuk davrandı, biraz üsteledim ve bana eski sevgilisini sokakta gördüğünü ve “kızın ona çektirdiği acıları hatırladığı için ağladığını” söyledi. Ben tabii delirdim. Neyse işte hadi yapmıştır bir hata diyerek sustum. Askere gitmeden hemen önce de “rüyalarında her gece o kızı gördüğü için” ayrılmak istediğini söyledi, sonra konuşurken bana aslında aylardır ayrılmak istediğini ama sınavlarım olduğu için bırakamadığını söyledi. Biz barıştık sonra kendisi pişman oldu.
Şimdi içimde karışıklık var. Hani düğün davetiyesini alsam üzülmem hatta param olsa altın takarımama kaybetmek de istemiyorum.
Dün gece bu durumları biraz anlattım ve ağladı. Beni ezdirmeyeceğini, önyargılı olduğumu söyledi.(Askerdeki adama bu yapılır mı diyenler için yazıyorum, haftalardır soğuk olduğumu fark etmiş elimde olmadan hissettirmişim)
Şimdi bu iş daha fazla dallanıp budaklanmadan bitirmek istiyorum. Sonuçta bir yerden sonra resmiyete dökmek isteyecek o zaman bitmesi daha kötü olur.
“Beni karar verene kadar her yerden engelle. Ben kendimi tutamam.” Dedi.
Aklım karışık. İçimden bir ses bu soğumanın askerden geldiğinde düzeleceğini söylüyor, diğer bir ses ise hiç düzelmeyeceğini söylüyor. Ne yapsam hiç bilemiyorum. O kadar kişiye yardım ediyorsunuz bana da edin...
Zaten komik değil. Oradaki gülme başka bir şey içindi. Genç olunca bi 25 yaşın kafasıyla düşünemiyoruz tabii.Kusura bakmayın ama hiç komik birşey göremedim. Aksine çok üzüldüm sizin durumunuza. Bir erkekten bunları duyup, sonra birşey olmamış gibi biz barıştık demek
Kendi terk etti zaten.Askerde ayrılık koyar çocuğa. Zaten orda takacak dert edecek şey arıyorlar. Aileden uzak olmak emir altında olmaz biraz hassas bir psikolojiye sürüklüyor onları. Keşke gitmeden ayrılsaydınız. Askerliğinin bitmesine çok var?
Askerdeyken mi ayrılmak istedi? Ben gitmeden istedi diye anladım. O zaman bunu göze almış. Ayrılmayı düşünüyorsan eyleme geç bence. Zaten askerde ayrı gibisiniz prova gibi bir nevi. Eski sevgili mevzusu can sıkıcı. Büyük farklılıklar var. Boşuna asker yolu gözleme. Sanada yazık onada yazık.Kendi terk etti zaten.
Gitmeden istedi kabul ama sonra dayanamadı üçüncü gün geri geldi. Dün akşam da kendince haklıydı ayrılmakta.Askerdeyken mi ayrılmak istedi? Ben gitmeden istedi diye anladım. O zaman bunu göze almış. Ayrılmayı düşünüyorsan eyleme geç bence. Zaten askerde ayrı gibisiniz prova gibi bir nevi. Eski sevgili mevzusu can sıkıcı. Büyük farklılıklar var. Boşuna asker yolu gözleme. Sanada yazık onada yazık.
Askere gitmeden üç hafta önce oldu bu ayrılıp barışma olayı. Zaten üç gün sürdü sonra barıştık biz. Bilemiyorum. Umarım kendine bir şey yapmamıştır.Askerden önce ayrılmak isteyip, Askerdeyken mi pişman oldu? Eğer doğru anladiysam, askerde yalnızlık duygusu ağır geldiği için pişman olmuştur. Askerlik yapan kardeşimin bir sözünü hiç unutmamrda düşmanını bile özluyorsun ..
Eski sevgilisini görünce hepten kafası karışmış. Belki onunla yeniden denemek istedi,olmayınca size döndü ..
Şu an onun pek sağlıklı dusunebildigini sanmıyorum. Ağlaması falan sadece duygu yoğunluğundan, yalnızlık hissinden. Yüksek ihtimal Askerdeyken yalniz kalmamak icin görüşmeyi sürdürmek isteyecek, geldikten bir süre sonra ailesinin bulduğu bir kızla evlenecek.. (tecrübeyle sabit)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?