Lise Yorum ve Soruları Matematikle başım dertte..

Meyra10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
33
1
36
İzmir
Oldum olası anlamadım şu matematiği zaten..
bu sene bütün sınavlarından 100 üzerinden 10 aldım ve şuan bütün sayısal derslerimden kalmak üzereyim ..Fizik matematik ve geometri 0 !! kimya ise 1 ya benim edebiyattan başka bişeye basmıyacak şu kafam ders alıyorum ertesi gün unutuyorum napıcam yaa

matematik konusunda sen de bendensin :)

ilk sınavım 45ti 3 gün okula gitmedim harıl harıl calıstım ala ala 71 aldım.. Gel de küfretme.. :teytey:

ben de matematikten canı yanan kafası sözele (en iyi olarak tarih) basan biri olarak sana soru tiplerinin çözülüşünü ezberlemeni tavsiye ediyorum..

tbiki ezber iyi bişey değil ama sözelciler o tarafa daha yatkın her yolu denemiş anca o yolda başarılı olabilmiş kendimden biliyorum..

Kendim yazmış gibi hissettim,benimde geometri-matematik ve fiziğim 0 kimya ise 1 bukadar olmaz kaydirigubbakcemile3 Ve kalıcam sanırım bu sene,off ne yapıp edip geçmem lazım :sinifsinif:

Ne desem az, ben de böyleyim. Matematikten dönem ödevi aldım, bir de hocamı çok sevip sayarım o da bunun farkında.
Fizik 1, ve düzelecek gibi değil.
Kimya geçen dönem 1 di, bu dönem 66 ile sınıfın en iyisi ya da en iyilerindenim.
Geometri kopya ile 55, yarın 2. yazılı var ve kopya kaynağımla küsüm...
Hadi bakalım.. =)

özel ders mi alıyorsun?

eğer öyle bir imkanın varsa sana en temelden öğretmesini iste

hiç birikimin yokken yolun ortasından başlarsan yani nerden geldiğini bilmezsen gideceğin yolun sonunu da göremezsin.

önce temeli at sonra binana taş ekle

fizik, kimya ,geometri de aynı şekilde

matematiği halledersen bu derslerdede çok büyük gelişme kaydedeceğini kendin göreceksin

: )

zaten ben o saydığım derslerde kopya çekiyorum ya bütün formüldü şuydu buydu yazıyorum verilenleri koyuyorum ama işlem yapamıyorum evet temel yok ama o da hocayla olcak gibi değil 1saat 2 saatle bitcek iş değil..
dün fizik sınavı oldum bütün formüller bacağımda yazılı hepsini geçirdim kağıda problemlerde fln koydm yerine ama devamı yokkk=(

cnm bnm hayatm mtematik
ben matematik hastasıyım inan ki
en iyi dersimdir matematik...
ama ben de ortaokul iklokul ve lise birde matematikten nefret ederdim temelim yoktu çünkü
sonra lise birde hocamız değişti ben yeni gelen hocayla matematiği yapmaya başladığımı farkettim
derslere gülerek girmeye başladım hocayı pür dikkat dinlemeye başladım
sonrası geldi zaten
sana tavsiyem önyargılı olma yapabilirsin :jeyyar:

Ben oldum olası nefret ettim matematikten.Temelim yoktu çünkü.Lise sınavında matematikte yanlışlarım doğrularımdan fazlaydı ve diğer dersler sayesinde 1 puanla kaçırdım anadolu lisesini.Lise 1 deyim ve harika bir öğretmenim var.Denklem kurmayı bilmiyorum diyene bile denklem kurmayı anlatıyor.Okulda en sevdiğim ders matematik şu an.Ha ne oldu süpermiyim şu an hayır çünkü testlere asılmadım.Meslek lisesindeyim ve seneye düz liseye geçip sözel seçicem.Bu arada fiziğim kimyam biyolojim ve geometrimde 5.Ama ben sözel seçiyorum :) Hedefler yüksek inşallah 1.bölümden fark atıcam.Özel ders al anlamadığın anda sor allah yardımcın olsun canım

ders alıyorum demişsin bende ders alıyorum canm öğretmenle yazdığın her örneği arka arkaya 3 kere yazarsan etkisini görüceksin ben öyle yaptım bide öğretmenin yardımıyla 10 olan matematiğimi 78'e çıkardım..bide kendini şartlandırma ben yapamam edemem diye..çok önemli

o formüllerle nereye ulaşacağını bilmiyorsun

matematik fizik kimya ezberle olmaz

mantığına oturtman lazım.kaydirigubbakcemile2

E=m.c 2 de bunu nerede kullanacağını,bulduğun sonucun seni nereye götüreceğini bilmezsen bir adım ileri gidemezsin.

çarpma,bölme ,toplama... işlemlerini yapamıyorum diyorsada problem kur, problem çözopuyorumnanaktan

öğretmenlerinden yardım alsan iyi olur. bu dersi ben neden yapamıyorum diye düşün ve sor

inan hiç zor değilyerimseniben

bilimsin.com/sbs-matematik/80-matematik-dersine-nasl-callr

yararlı olacağını düşünüyorum.
geçen dönem benim de kimyam 1'di bu dönem işe dersi severek ve öğretmeni dinleyerek başladım. kimyam 80 şuan. isteyince düzeltebileceğine inan

Ben lise 3 sayısal öğrencisiyim. Haliyle sayısallarım güzel tabiki. Formül konusunda sana önerim örneğin fizikte bu çok çıkar karşına. Formülün en temelinde bildiğini yaz. Sonra öğrendiğin formülü yerine koy. Mesela temelde W=F.x. Elektrik konusunda F yerine k.q.q/xkare .x yazıyoruz. Sonuç olarak W=k.q.q/x oluyor. Böyle yapa yapa inan ki hem zevkli olur hem de anlamada çok kolaylık yaşarsın canım Sen hele bi geç de sözeli seç bakalım şimdilik muhtaçsın bunlara gerçi 1.bölümde de çözceksin ya neyse

Yorumlarınız için teşekkür ederim.bütün sayısal derslerim 0 ve 1 olmak üzere ( diğerleri 4-5) ortalamayla paçayı yırttım sözel seçtim.bir daha kalma gibi bi şansım yok tarih fln çok seviyorum seçmeli ders olarak da matematik seçmedim kimya ve biyoloji seçtim onlarada asılcam artıkk..=)

Alın benden de o kadar. Son sınavdan 15 aldım. Karneme de 1 geldi tabi ki. Of of hiç kafam basmıyor TM öğrencisi olacağım bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…