Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ilköğretim mat'ı seçersen sadece öğretmen olabiliyorsun ama.formasyon alma hakkın varsa
bence devam et,öğretmenlik dışında kamudada çalışabilirsin,matematikçi,programcı,çözümleyici veya memur olarak.
söylediğin puanlar çok yüksek puanlar değil aslında bilemiyorum.öğretmenlik olmassa memurluk,memurluk olmassa
öğretmenlik.herkes ilk yerleşmede bir yere giremiyor zaten.ilköğretim öğretmenliği bitirirsin bi bakmışsınki bu seferde alımları azalır.
ayrıca duyumlara göre öğretmenlerin yazında çalıştırılması gibi bişey var.Kısacası hiçbir şeyin garantisi yok.
merhabalar canım.
seni çok iyi anlıyorum inan. ben de 22 yaşındayım ve fef Edebiyat mezunuyum. hatta bu yıl mezun oldum,taze mezun yani :))
senin gibi bu konuya ben de cok kafa yordum ama cesaret edemedim. formasyon ben de alamadım ve şu an bir dershanede göreve başlama noktasında hazırlık aşamasındayım.
ben evli olduğum kpss düşünmedim hiç. ama hayat bu belli de olmaz. dershaneler çok yorucu ve yoğun çünkü.
ben senin yerinde olsaydım direk sınava girer ve öğretmenliğini okurdum.
bölümün ne demek olduğunu biliyorum.
inanılmaz zordur ve öyle çok detaydır ki...
işin en trajik yanı ne biliyor musun?
- onca emekle,onca çaba ile kafa patlatarak öğrendiğin o bilgilerin hemen hemen bir çoğunu kullanmayacak olmak.
kendimden örnekle onca sey öğrendim ama müfredatta ne varsa ben o kadarını öğreteceğim. bu çok üzücü
hakkında hayırlısı olsun![]()
canm dershanede resmen amelelik yapıyorsun diplomalı ameleleik süründürüyorlar birde stajerligin bitmemişsse özel ders verdim bu yıl 2 tane ilkögretim 1 tanelise3 ögrencisine zor ama mutluydum..benide en çok üzn ilerde hiç kullanmıcagımız bilgilerle ugraşmamız ve matematigin şimdiki durumu çok vahim buda üzüyor beni hocaların egosundanda bıktım zaten zor bir bölüm fizigi bile 3yıl aldrtıyorlar..gelecegimi dşünüyorum 4e kadar geldim bende bitirmek isterim ama ya snradan keşke desm diye düşünüyorum
bana göre matematikçi işsiz kalmaz.fizik yada kimya gibi bir bölüm değildir.
kpss yerleştirmelerindede çok alım oluyor.ama memurluk için söylüyorum.özellikle gümrükte
bir sürü matematikçi tanıdığım var.ama ya düz memurluk,muhafaza memuru kadrolarında.
öğretmenlikte matematikçilerle yarışıyorsun,ama diğer yerleştirmelerde iktisat,işletme,tarih vs.mezunlarıyla
yarışıyorsun.ve matematikçi olarak onlardan daha fazla yapma ihtimalin çok güçlü.
ama sen kendini ilköğretim matematikte mutlu hissedeceksen tabiki deneyebilirsin.
ben tercih etmezdim.açıkçası okulu bitirdikten sonra sadece öğretmenlik şansının olması,kısıtlama olması
benim çok hoşuma gitmiyor.ben dersanelerdede çalıştım.bir çok ortamı biliyorum.zorluklarını.
daha doğrusu öğretmenlik bana göre zor meslek.içinde olunca zevkli geliyor.ama uzak kalıncada iyiki olmamşım diyorum.
tercih meselesi.sende çok seviyor olabilirsin.ama daha çok gençsin neler çıkacak karşına.
mantıklı tercihlerde bulunmalısın.bu zamanda insanlar kpss-a kariyerlik için uğraşıyorlar.işe yerleşenler bile tekrar sınava hazırlanıyor.
şimdiki aklım olsa tercihlerimide farklı yapardım belki.zamanını boş geçirme.dil ve bilgisayarını ilerlet bence
Canım benim öncelikle bu ülkede ilim irfan gittikçe önemsizleşiyor. Fen-Edebiyat Fakültelerinin kapatılması gündemde. Ayrıca formasyon da verilmeyecek artık.
Kesinlikle matematik öğretmenliği tercih etmelisin. Matematik tercih edersen açıkta kalma olasılığın çok yüksek. Hakkında hayırlısı, sevgiler.
meraba canım ilk mat öğretmenliğinde okuyorum benim de bu son senem. bence sen össye girip bir şansını denemelisin. çünkü zaten bölümünde kalsan da 2 yıl öğretmenlik okusan da 2 yıl harcıycaksın ve formasyon alıcakmısınız almıcak mısınız belli değil diyosun.ayrıca bölüm okumak ne kadar zor hep duyuyoruz. ilk mat öğr puanları da baya bi düşmüş bu arada.ben olsam 1 sene daha o zorluğu çekmem.kızlar ben FEF matematikte okuyorum 3.yılımda bittti ama gelecek kaygısı çok var formasyon alacakmyız belli degil 1yıluzattım 1yıl formasyon alsam 2 yıl atanma puanları 93 95 ve çok zor bir bölüm hocaların egosunda bıktım bitirince ne olacak liselerde ögretmenlik yapmak ayrı bir dert ve şuan daha 21 yaşındaym yaşıtlarım yeni başlarkene ben 4 oldumbenim sorum şu össye hazrlanıp girip ilkögretim matematgemi geçsem okulumu bırakmadan kazanırsam en fazla 2 yıl okucam cunkü ortak derslerimiz çok var hepsinden muaf olacagım.bölümümde kalsam 1 yıl uzatmak1 yıl formasyon 2 yılı bulacak zaten ki hemen formsyonda vermiyorlar.. sevgilim 4 aylıgına yurtdışına gıdıo rasmusla ve bunufırsat bilip çalışayım diyorum kioda çok destekldi beni ilkögretme ögretmenlik yapmakda istiyorum zaten..sizce??????
meraba canım ilk mat öğretmenliğinde okuyorum benim de bu son senem. bence sen össye girip bir şansını denemelisin. çünkü zaten bölümünde kalsan da 2 yıl öğretmenlik okusan da 2 yıl harcıycaksın ve formasyon alıcakmısınız almıcak mısınız belli değil diyosun.ayrıca bölüm okumak ne kadar zor hep duyuyoruz. ilk mat öğr puanları da baya bi düşmüş bu arada.ben olsam 1 sene daha o zorluğu çekmem.
bu arada sen hangi üniversitede okuyorsun?
aslında bölümümüz gayet güzel bence öğretmenlik mesleğinin de ban uygun olduğunu düşünüyorum okurken de allah var çok çok zorluklarla karşılaşmadım. sınav zamanları 2 haftalık çalışma hep yetti. ama çıkınca kpss meselesi meslekten soğumam için başlı başına bir sebep olsa da sonuçta ben de bu yola baş koydum ve de o atanan insanlar nası atanıyorsa biz de pekala başarabiliriz. sen öncelikle öğretmenken mi yoksa memurken mi daha mutlu olacağına karar vermelisinm bence canım.REBİRTH TEŞEKKÜRLER CANIM BÖLÜM OKUMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR VE BU ZORLUGUN KARŞILIGINIDA ALAMIYACAGIZ.COGU DERSİMİZ ORTAK ZATEN VE 4TEDE BIRAKMADAN HAZRLNACAGIM BİRAZ ZORLAYICI OLABİLİR AMA ÇABALAYACAGIM ARTIK:s MEMNUNMUSUN PEKİ?
canım sınavda 4 soru çıkıyorsa emin ol çıkan soruların yarısı ya kitaptan ya defterden bu akdar emin konuşuyorum.
kafalarından uydurmuyorlar sonuçta teoremi.tabi okadar konuyu yetiştiripte anlamak sıkıntı zaten.
ayrıca okuduğum üniversite en iyi üniversitelerden biri. 90 da not ortalamam.bizdede çan eğrisi yoktu.
ben 4.sınıftayken geldi.olsaydı sizin açınızdan iyi olurdu.yani eğer memnun değilsen tabiki tekrar sınava hazırlan.
memnun olmadığın bir bölümü okumak çok zordur.ben severek ve isteyerek okudum.ama şimdiki aklım olsa kesin ve kes
mühendislik yazardım.neyse bu arada ilköğretim matematiğide bitrdiğin zaman,o bölüm mezunlarıyla yarışacaksın.
onların ne kadar mezun verdiğini bilmiyorum.az mı çok mu?her sene kaç tane öğretmen atanıyor,bilemiyorum.
ama atamanın merkezi yerlere olması biraz daha zor.ilköğretim olduğu içinde köylere,en ucra köşelere....
milli eğitim bakanı da artık atandığın yerde kalacaksın gibi bir şey söyledi.
neyse tabi bunlar benim şahsi fikrim.ben merkezde masa başında çalışmaktan hoşlanıyorum.sen belki öğretmenliği seviyorsundur.
sadece bunları gör diye yazıyorum.daha önceden dediğim gibi sıfırdan öğretmenliği kazanıp okusan sıkıntı yoktu bence
şimdi biraz bana sil baştan geliyor.bu sene geçti seneye gireceksin sınava.ilk sene kazanıp 2 yıl(2 yıl mı bilemiyorum?normal de öğretmenlik 5yıl sen fark derslerini verirsem 2 yıl oluyor demiştin sanırım) daha okuyacaksın.tekrar kpss ye hazırlanıp atanmayı bekleyeceksin.
bunların ilk seferde kazanıldığını düşünerek hesap edersek.mezun olman 3 yılı bulacak.tabi bu arada öss ye hazırlanırken okul derslerinde olacak.bir hayli yoğun bir şekilde.
zaman sıkıntın olacak.ya öss ye yada derslerine ağırlık vereceksin.öss ye ağırlık versen.bölüm zor.uzatmaman için büyük çaba harcaman gerekecek.bide son sene.
benim bir arkadaşım dondurup hazırlanmıştı.kazanmıştı.tercih meselesi tabi.
e tabi pişman olacağın bişeyide yapmanı istemeyiz ama süreç bana çok uzun geldi.