• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu MasterChef 2023 Türkiye

Dolmalık fıstık yazınca tabagın elıtlıgı kayboluyor sanırım😅

Tabi ki. Bakın "güner içi"nin dolmalık fıstık olduğunu öğrenince; tarifteki gizem de sona erdi. Amann bildiğimiz , helvaya da koyduğumuz fıstıkmış deyip geçtik. 😂

Evet uyduruk bir kitap size oradan bir tarif;

Barbun Som

Malzemeler
- 2 adet barbun (120 gr)

Gremolata
- 24 gr galeta unu
- 11 gr panko (ekmek kırıntısı)
- 50 gr rendelenmiş parmesan
- 8 gr maydanoz
- 8 gr dereotu
- 4 gr taze nane
- 11 gr taze fesleğen
- 9 gr taze soğan
- 1 diş sarımsak
- 13 gr güner içi
- 15 gr ceviz içi
- 100 ml zeytinyağı
- tuz
- taze çekilmiş tane karabiber

Garnitür
- 5 gr krem balzamik
- 50 gr iri çekilmiş ceviz içi
- 4 gr toz esmer şeker

Yapım Aşamaları
Barbun balıklarının pulunu alıp, içini temizleyin. Kılçıklarını ve omurgasını alın. Kelebek fileto olacak şekilde açın.

Gremolata
Galeta unu, panko, maydanoz, dereotu, taze nane, fesleğen, taze soğan, parmesan, sarımsak, güner içi, ceviz içi, tuz ve karabiberi hafif pütürlü kalacak şekilde blenderdan geçirin. En son zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Hazırlanan gremolatayı barbun filetolarının içerisine doldurun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine barbunları yerleştirin. Önceden buhar ayarında ısıtılmış 100 derece fırında 12 dakika pişirin.

Sunum
Fırından çıkarılan barbun balıklarını tabağa alın. Bir fırça yardımıyla krem balzamiği tabağa sürün. Sürülen krem balzamiğin üzerine esmer toz şekeri ve ceviz içini serpin ve pürmüz ile kızartın.

Ve servis edin...

şef imza tabağı
Mehmet Yalçınkaya
11 gram ekmekle doyar mı bu Türk halkı ya 😅

11 gram ekmekle doyar mı bu Türk halkı ya 😅

Bugün porsiyonu da bu;

Screenshot_20220923_085709.jpg

11 gr ekmeği bilmem ama bundan ben bir oturuşta minimum 30 porsiyon yerim.

Yalnız Tolga da hiç boş birine benzemiyor, 1 hafta boyunca tabakları hep övgü aldı. Bence haftaya takıma daha önce seçilir. Göründüğünün aksine çok da sakin mütevazi bir yapısı var bence, favorilerime ekliyorum 👌
Aynen, ben de ekliyom, favori.

Makbule teyze mi geliyor yoksa ana kadroya 🙂
🤦 :KK43::KK57::silah::eek::KK70:
Cooooook fazla yolu var buralarda...
Digerleri bir sürü yemek teknik bilmesine rağmen bu kadar kötü. Makbule teyzede sıfır bilgi var, bilmiyorum nasıl olur. El lezzeti var anne gibi, Gamze gibi. Teknik, güncel yemekler, otel-elit lokanta yemekleri, tabaklama konuları coook geri. Gelmesin. Uğraşmasın. Gençler uğraşsın kendi arasında 😁

🤦 :KK43::KK57::silah::eek::KK70:
Cooooook fazla yolu var buralarda...
Digerleri bir sürü yemek teknik bilmesine rağmen bu kadar kötü. Makbule teyzede sıfır bilgi var, bilmiyorum nasıl olur. El lezzeti var anne gibi, Gamze gibi. Teknik, güncel yemekler, otel-elit lokanta yemekleri, tabaklama konuları coook geri. Gelmesin. Uğraşmasın. Gençler uğraşsın kendi arasında 😁
Seçilmedi zaten Şule secıldı, kuru fasulye yapılınca yazdım bu yorumu, kadın bir çok şef adayından da guzel yaptı kuru pılavı.
Yedekler ıcınde de şef tabagına yakın tabak cıkaran ilk 6ya rahatlıkla cıkan bir yarısmacıydı, yasına ragmen, egıtım almamasına ragmen ordakı bu ısın okulunu okuyan bir cok yarsımacıdan basarılıydı.

Fatmanur ne yaptı ki Büşra “itiraf eder heralde” gibisinden bir şey söyledi anlamadım 🤔
Daha once onun yaptıgı tarzda bısey yapınca, serpılay hanım hemen dalga gecme moduna gectı, büsra da benım yaptıgını yapıyor aaa tarzı egosunu cıkardı işte ön plana.. Büşra'yı seviyordum ama fazla özgüvenli.. Yanı o yaptı diye Baska kımse kullanmasın mı o ürünü anlayamadım🤷‍♀️
Bunların hıcbırı gecen senekılerın yanından gecemez, o sevmediğim dilara bile bunlardan kat kat ıyıydı 🤷‍♀️

Seçilmedi zaten Şule secıldı, kuru fasulye yapılınca yazdım bu yorumu, kadın bir çok şef adayından da guzel yaptı kuru pılavı.
Yedekler ıcınde de şef tabagına yakın tabak cıkaran ilk 6ya rahatlıkla cıkan bir yarısmacıydı, yasına ragmen, egıtım almamasına ragmen ordakı bu ısın okulunu okuyan bir cok yarsımacıdan basarılıydı.
Hmm öyle mi iyiymiş

Back