Çene Estetiği Masseter botoks (çene botoksu)

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
O kadar psikolojim bozuldu ki 3 aydır hissetmiyorum hem dudaklarımı hem yüzümü :KK43:
Bu kadar basit bi işlemden bu kadar mağdur insanın olması beni şoka uğrattı çok üzücü Doktorum 5 dakikadan az bi sürede hallediyor hem de kalemle falan işaretlediği de yok gözü kapalı halledebilir 2 kez yaptırdım hayatımda hiçbir sorun çıkmadı. Yazık günah ya insanların sağlığıyla oynuyor. Cok büyük geçmiş olsun😔 hatasının arkasında durmadı mı doktorunuz?

Bu kadar basit bi işlemden bu kadar mağdur insanın olması beni şoka uğrattı çok üzücü Doktorum 5 dakikadan az bi sürede hallediyor hem de kalemle falan işaretlediği de yok gözü kapalı halledebilir 2 kez yaptırdım hayatımda hiçbir sorun çıkmadı. Yazık günah ya insanların sağlığıyla oynuyor. Cok büyük geçmiş olsun😔 hatasının arkasında durmadı mı doktorunuz?
Gecer gecer dedi basından saldı ama 3 ay oldu hala aynı sizin doktorunuz kimdi

Gecer gecer dedi basından saldı ama 3 ay oldu hala aynı sizin doktorunuz kimdi
Beni mağdur eden doktor bile gel yardımcı oluruz dedi gittim düzeltemedi tabii o ayrı bi konu keske ısık dolgusu yaptırmasaydım hem 2000 liram gitti hem sorun düzelmedi üstüne bi de daha kötü oldu cok şükür kanatsız melek Doktorum kurtardı beni bu lanetten zor da olsa 😂

Evet çok sarkmiştı. Resmen bes yaş yaşlı görünüyordum. Cok pisman olmustum. 11 ay oldu yapalı. Etkisi gecti baya toparladı. Pskolojimde düzeldi. Hic tavsiye etmiyorum. Kedinlikle hayır
Sizin tam olarak ne zaman geçmeye başladı etkisi acaba ? Bende yaptırdım. 3 ay oldu. Dediğiniz gibi yanaklarım sarktı yüzüm en az 10 yaş yaşlı duruyor. Psikolojim alt üst oldu. 11 ay dediniz baya toparlanmış cok şükür. Ancak ne zaman toparlanmaya başladı? Daha ne kadar böyle mutsuz gezeceğim :KK43:

Selam kizlar ,
Masseter Botox yapip cok memnun kalanlar icin gercekten cok seviniyorum.. cunku bende okadar yanlis gitti ki , keske daha once boyle forumler okuyup Yan etkilerin bilseydim asla yaptirmazdim..
( dikkat edin cok fazla masseter Botoks yapanlar kemik erimesi bile olabiliyormus)

Bendeki olan komplikasyon
*yanaklarim ve sol taraf Felc olmasi
*agzimin koseleri dusmesi
*yanagim sarkmasi
*daha cok cizgiler olmasi
*gulemiyorim
*cok Zor cigniyorim
*yanaklarim coktu
*konusurken bazen tukmumu tutamiyorim
*psikolojim bozuldu

Evet yuzum kuculdu ama bende cok cirkinlestim... utancimdan disari cikamiyorum..
Bende aynıyım ve cok mutsuzum:KK43: sizin ne kadar oldu yaptıralı? Hiç düzelme olmadımı :KK43: napıcaz böyle ya :KK43:

Bende hissizlikte oluştu dudaklarımda bile var hissizlk uyuşma acaba iğneyle sinirlerime mi hasar verdi bilmiyorum
Sizin ne kadar oldu yaptıralı? Bende hepsi oldu.yüzüm resmen felç olmuş gibi. Yanaklarımın yanları boşaldı. Gülemiyorum. Cenemde cigneme esnasinda zorlaniyorum ve ses cikiyor. Yanaklarim sarkti :KK43:

Sizin ne kadar oldu yaptıralı? Bende hepsi oldu.yüzüm resmen felç olmuş gibi. Yanaklarımın yanları boşaldı. Gülemiyorum. Cenemde cigneme esnasinda zorlaniyorum ve ses cikiyor. Yanaklarim sarkti :KK43:
Benim 3 ay oldu ve uyuşma var dudak cevremde ve alt çene hattında hissizlik var. psikolojik çöktüm . Sizde de hissizlik var mı gecicidir umarım

Benim 3 ay oldu ve uyuşma var dudak cevremde ve alt çene hattında hissizlik var. psikolojik çöktüm . Sizde de hissizlik var mı gecicidir umarım
Ben de hissislik yok artik ilk zamanlar kaskatiydi cenem yanlarim bosalinca oralari hissedemiyordum. Dudak kenarlarim carpilmis gibiydi sekilsiz gulunce carpi
Yok bende hissislik yok suanda. Ilk zamanlar uyusuk gibiydi. Kaskatiydi anlayamiyordum ne oldugunu. Agzim acilmiyor gulemiyorum sinirdenmi uyusugum botoksdanmi bilemedim. O his gecti . 3 ay oldu o kadar sert degil. Az guluyorum az aciliyor agzimi.Kaslarim yanlarda sisiyor elime geliyor ancak eskisi gibi degil. Yuzum eski halini almadi. Cenem kilitleniyor ve yemek yerken bile bazen tik tik otuyor.

Merhaba, bende ileri derecede diş gıcırdatma sebebiyle (Masseter Hipertrofisi) ve migren sebebiyle düzenli olarak alnıma ve çeneme (5-6ayda 1) botox yaptırıyorum. Tombiş yanaklarım resmen inceldi. Bazı arkadaşlar çok sorun yaşamış sanırım. Bende hiçbir negatif etki yaratmadı, sadece yemek yerken yoruluyorum bu da daha yavaş yememe sebep olduğu için sanırım bu iyi bir şey diyebilirim. Dolgu ve botox için İstanbul Etiler'de Burçak Erdinç'e gidiyorum ilgi, fiyat ve performans açısından çok memnunum kendisinden. Ancak şu anda pandemi sebebiyle Bursa'da bulunmak zorundayım. Bursa'da masseter ve migren için botox yapan doktor tavsiyesi rica ediyorum.

arkadaslar ben de konuyu basıma 2 kez geldigi icin hem tecrubelerimi hem de bilimsel olarak fazlaca aldıgım bilgileri paylasmak isterim. ikinci bebegimi dogurduktan sonra diş sıkmaktan 3 diş kırılması hem diş duzlesmesi hem koseli bir surata sahip olunca cok iyi bir diş hastanaseinde masseter botoksu yaptırdım. iki gun sonra erkek kardesim bana abla sag tarafında siskinlik sarkma var dedi, ben felc geciriyorum zannettim. sonra tabiki o bence hic farkedemedigim harika gulusum kayboldu ve baska bir postta arkadasın dedigi gibi embesil gibi gulmeye basladım. ki gulus ve diş goruntumde gayet orantılıydı eskiden.
gelelim asıl probleme, sarkma ve gulememe. 8 ayın sonunda gulme, agız kenarlarının asagıya degil yukarıya dogru kalkması %90 duzeldi. ama bir tarafımda hafif sarkma diger yanagıma gore farklılıgı az da olsa kaldı.

bu sure zarfında iki dişci ve estetisyen bana fazla yapılmış, gecer sakız sakın cigneme balon sisir vs dediler. ama bana yapan doktorun dedigi sinirlerimin ozellikle bir tarafın daha uzun oldugu. yani ozetle gulme kasımın uzunlugundan dolayı yanlıs sinire gelen botoks kısmi olarak beni felc etti. KORKUNC-GULEMEMEK KORKUNC BIRSEY. ben agzımı ayıra ayıra gulen ben elimi kapatarak guluyorm bir senedir. neden bir sene o da benim essekligim. cunku ben asıl doktoru dinlemeyip, gulme kasımın uzun oldugu yani her insanda aynı olmadıgını okadar arastıran ilk botoksumu yaptıktan sonra bana bunu insan gibi anlatan kadını dinelmeyip tekrar yaptırttım. cunku hep doktor hatası zannettm ama sonuc fiyasko. cok cok az tekrar yaptırdıgım maseter beni yine resmen sag tarafımı felc etti. CUNKU KABUL ETMEM LAZIM BENİM ORDAKİ ARTIK GULME KASIMI SİNİR Mİ NEYSE HERKESİNKİ AYNI EDGİL, BENİM Kİ UZUN VE MASETER BENDE OLMUYOR OLMAYACAK. yani basarılı bir işem olabilir ama ben ve bnm gibi insanlarda fiyasko ve bunu yasamadan bilmek mumkun degil.

PEKİ NASIL COZDUM?
1-balon sisiriyormus gibi geziyorum ofiste yanlızken aklıma geldikce
2-suan ikinci yapılan minnacık boptoksun usutunden iki ay gecti tabiki aynı sekilde gulerken konusurken agzımın kjenarları asagı dogru gdiyor normal de yukarı olması lazım, ve dişlerim gorunmuyor. bu cok rahatsızlık verici. bende cok az dudak dolgusu ile en azından guldugumde sişlerimi gosterecek pozsyona geldim. suan bu beni kısmen tatmin etti. dolguya esim karsı ama yapacak brisey yok gecici cozum ust dudaga yapılan dolgu ile gulerken dişlerin gorunmesini saglamak. sarkma icvinde küt kestirdim saclarmı toplamıyorum, sarkma tarafına dogru da atıyorum, ozetle yuzumun sarkmamıs ve maseterin diger tarafa gore daha az etki ettgii tarafla hayatıma devam ediyorum.

OZETLE GUZEL BİR UYGULAMA.
AMA BİZİM -KUCUK BİR KESİMİN- AYLARCA HATTA BENİM GİBİ LAFTAN SOZDEN ANLAMAYANLARIN İKİNCİ BİR DEFA YAPTIRIP BİR O KADAR DAHA GULEMEMESİNE VE YANAK SARKMALARA NEDEN OLUYOR. YAZARKEN KALBİM SIKISTI YEMİN EDERİM.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Hissizlik vardı sinirdenmi botokstanmı bilmiyorum kasılıp kalmıştım zaten hareket etmeyen yüzümün yarısını hissetmeyen oynatamayan ben :KK43: ama 3 ay oldu hareker edebiliyorum azcık ama sarkma yüzümdeki geçmedi be halen ince yüzüm :KK43: sizin nasıl toparlamaya başla mı? His kaybı azaldı mı?

X