Çene Estetiği Masseter botoks (çene botoksu)

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
Bende masseter botoks yaptırdım ilkinde bir sorun olmadı 2. Yi 4 ay sonra yaptırdım şu an yüzümün tek tarafını hissetmiyorum ve inanılmaz bir gevşeme oluştu o kadar psikolojim bozuldu ki konusurken bile zorlanıyorum 3 ay gecti hala düzelmedi yüzüm eski haline döner mi :KK43:

ben tam 9 ay once masseter botoksu yaptirdim ve cok pismanim yüzü kesinlikle yaslandiriyo asagi dogru cekiyo yumusayan kaslardan dolayi yüzdeki dinc goruntu gidio dirilik dolgunluk gidio.ve yuz acayip kuculuyo,yuvarlak gıdılı bisy oluyosun ki benzayif bi insan oldugum icin cok kotu oldu bu goruntu köseli suratim seksiymis cok aslinda haberim yokmus.sacimi hep salmak istiyorum toplamlyamiyorum kac aydir cnku toplayinca profilden hic guzel bi goruntu olmuyo boynunuz kalinlasmis gbi bi durum oluyo.cok üzgünüm bu durumdan psikolojim bozuldu ve doktoruma gittigimde bana hayir boyle daha guzel oldun yuvarlak surat koseliden iyidir dedi kendi kisisel zevkini sunarak sadce.doktorluga yakistigini dusunmuyorum bu tavrin.halbuki ben gecici bi uygulama diye yaptrmistim 6 ay sonra gecmeyince napocagimi bilemedim ve hala da hicbi deisiklik yok lutfen yaptiran varsa ve benle ayni durumu yasayan gecicek mi bu yoksa kalicak mi bisy soylesin cok
Korkuyorum boyle kalicam diye asiri pismanim

Sinirden elim ayağıma birden titreme geliyor sağ kolum uyuşuyor aniden bahsederken.Kusura bakmayın yazarken hep hatalı yazmışım. Anlaşılmıştır inşallah dediklerim.
Benimde öyle inanılmaz bir gevşeme var yüzümde sanki deri sarkmıs gibi oldu çok üzülüyorum böyle kalcak diye hatta tek tarafında hissizlikte var

Canım çok üzüldüm durumuna çok geçmiş olsun botoksun kalıcı bir etkisi yok merak etme 4.aydan itibaren eskiye dönmeye başlarsın ama gülememek bence bahsedilmeyen ama çok görülen bi yan etki arkadaşımda da aynı sorun oldu üst dudağı hareketsizleşti sanki.sana dozu muhtemelen çok fazla verdi normalde çiğneme problemi yaratmaması gerekir.benim de yazdığım gibi ilk doktor dozu fazla tuttuğunda nazolobialler çok belirginleşip yanaklarım içeri girmişti resmen 10 yaş yaşlı görünüyordum sonra dayanamadım dolgu yaptırdım
Merhaba aynı sorun bende de :KK43: var yüzüm baya sarktı ve gevsedi ve hissizlik oluştu tek tarfa botoksun etkisi gecince eski haline dönüyor mu

Benimde öyle inanılmaz bir gevşeme var yüzümde sanki deri sarkmıs gibi oldu çok üzülüyorum böyle kalcak diye hatta tek tarafında hissizlikte var
Merhabalar ,
Benim 3 ay oldu yaptıralı. İnanılmaz yaşlı ve çirkin oldu suratım. Ancak ben 2 aydır sakız çiğniyorum. Kaslarım çalışmaya başladı. Muhakkak kaslarınızı çalıştırın aksi halde süresi uzar. Birse spor yapı terleyin bolbol. Benim gülerken normalde damaklarım gözükürken botoks yüzünden öndeki iki dişimin ucu gözükecek kadar ağzımı açabiliyordum :KK43: şimdilerde gülünce dişlerim gözüküyorZ halen yüzümün simetrisi düzelmedi ama botoks etkisi azaldı ama kaslarım zayıf. Ben pes etmiyor sakız çiğnemeye devam ediyorum. Mahvoldum 3 aydır. 8 mayısda ilk botoksum 22 mayısda ikinci doz yapıldı ki 2. Doz yapılmıyormuş :KK43:

Ben düzelmesi için 1 buçuk ay kadar bekledim ama Malesef yanaklarımdaki çöküklük düzelmedi bişektomi yaptırmış gibiydim başka bir doktora gittm beklememi etkisi geçince düzelceğini söyledi ama ben çok çirkin hissettiğim için dolgu yaptırdım yanaklarıma ve toparladı yüzümü normale döndü hasta gibiydim.ama bu sefer de botoksun etkisi geçip dolgunun geçmediği için tekrardan botoks yaptırdım dolgu yapan doktora az yaptı memnun kaldım ama bence yüzde ciddi bi köşe ve u görüntü yoksa yapılmamalı
Sizde hissizlik nerede oluştu

Nereye kime yaptırıyorsunyz sa böyle oluyor? Ben yaptıralı 10 gun oldu hiç bır degısıklık yok ve dr da zaten degısıklık bekleme dedı ve önceliğim diş sıkmaydı. Oyle yüz kuculecek çene çıkacak gıbı degısımler tek seansla olmaz masseter kasları güçlü bir kas oyle bır işlem ıle degısım olmsz dedı ama enjekteler baska yere yapılırsa yanlış uygulama yapılır sa o zaman yüz hatlarında orantısızlık çökme oluşur dedı yani masseter kasının olması gereken bölgenın dışında bır yere yapılmıstır ki çökme kuculme hissizlik olumsuz etkılerı görülür yoksa işaretlrdıgım yerlere masseter kasının olması gereken yere yapılanda bu kaslar çok güçlü oldugu için tek seans ıle bır fark olmaz dedı. Buradakı yorumlara bakınca cogu kişiye yanlış uygulama yapılmıs sanırım.ya 15 gun sonra 2 ay sonra 2. İşlem yapılmıs ki en az 4-6 aydan once yapılmaması gerekıyormuş cıddı yan etkıler o bölgeyı hıssetmeme gülerken uyuşukluk felçli gibi hıssetme olabılıyormus.. yorumlarda baktı işaretledı ıgneyı vurdu denılıyor benım cok detaylı oldu defalarca ısaretleme yaptı dişlerını sık bırak bölge bölge ısaretledı, işleme baslamadan oncede tekrar sık bırak dedı ısaretledıgım yerlerı tekrar kontrol edeyım ufak bı kayma hafıf yanlış yere enjekte etmem o söyledıgın olumsuz etkılere sebep olur dedı, 15-20 dakıka sürdü sonra göndermedı buz tuttu iğne gıren yerlere morluk olmasın dedı dysport kullandı yanımda açtı yaptı cok arastırmıstım öncesınde şimdilik bır sıkıntı yok eger memnun kalırsan 4-5 ay sonra 2. Seansı yaparız o zaman yüz hatlarındakı farkı görursun ve kalıcı olmaya başlar dedı masseter kaslarına göre kişiye gore kiminin 2-3 seanstan sonra yüz cok degıl ama hafıf sekıl alıyor ve uzun surelı olabılıyormys

Bu 1 yil icinde yüzünüz ve boynunuzda fazlalasan kırışıklık veya sarkıklık farkettiniz mi?
benim nazolabial ve cene hattımda sarkıklıklar oldu, cene kasları kücülünce deri bıraktı kendini haliyle. Ben Botoksa bağlıyorum ya da emin değilim.
Diş sıkmanıza faydası oldu mu botoksun?
Aynen 25 yasında boynum sarktı botoks sonrası oldu

Gerçekten üzüldüm sizin adınıza 2 kez yaptırdım 1 yıl arayla ve ileri derecede diş sıkma sorunum vardı su an cok rahat cok mutluyum Heralde uygun olsun diye merdiven altı yerlere gidiyorsunuz bi yeri düzeltmek isterken diğer yerlerden de oluyorsunuz 😔 imkan yoksa hic yaptırmamak daha iyi

Yok merdivenalti gibi bir yere gitmem dusunmem imkansiz. Kendisi Nisantasinda dr Saliha Sonmezates . Internette her dk reklami cikiyor baya bilinen bir doktor. Yillarca kendisine Pervin dincerde calisirken gittim.
ne oyle dedigi gibi bakti uzun ne bisi. Bana yuzun az yukari kalkar yarim cm gibi dedi. Zaten sorunumda o kadardi. Hani botoks Yapılınca kas kalkar ya bende sandim oyle bir etkisi olacak.Yuzumu daraltmayi asla istemezdim bilsem asa yaptirmazdim :KK43:
Bakti saniyede sık kasını dedi sıktım eli ile dokundu ve botoksu enjekte etti. Öyle işaretlemek uzun uzun bakmak falan asla yok.
birde çene ucu dolgusu yaptı ki aklımı oynatacağım sandım. Bir yamuk bir yamuk. Yüzüm çarpılmış gibi oldu. Sinirden felç olacaktım ki halen kolum uyuşuyor aynaya baktıkca ve baya psikolojim bozuldu. Ben ağlaya ağlaya kliniğine gittim tövbe yarabbi yüzüm çarpılmış gibi. Yüzümün iki yanına yarım yarım ml dolgu yaptı. Çene ucumu eritti.Yaptığı her eneksiyonda yüzüm morardı. Aylarca mor gezdm. Dolgu işlemlerini kanülle yapmayı tercih etmiyormuş normal enjeksiyonlar yapıyorve yüzüm şişve mosmor oldu. Of offf anlatmak dahi istemiyorum sinirden uyuşuyor kolum :KK43:

Bende masseter botoks yaptırdım ilkinde bir sorun olmadı 2. Yi 4 ay sonra yaptırdım şu an yüzümün tek tarafını hissetmiyorum ve inanılmaz bir gevşeme oluştu o kadar psikolojim bozuldu ki konusurken bile zorlanıyorum 3 ay gecti hala düzelmedi yüzüm eski haline döner mi :KK43:
benimde 3 ay oldu. Vok değişen birşey olmadı :KK43: yüzüm halen şekilsiz. Bir yanım dolgu olmasına rağmen göçmüş gibi. Cok sakız çiğnediğim için kaslar başladı hareket etmeye. Sakız çiğnerken elime geliyor ama eskisi gibi şişik kalmıyorlar :KK43: tam ekisi geçince 4ay sonra büyümeye başlıyor dedi bir deneyimleyen kişi bana :KK43: bir çok doktor ile görüştüm eski haline döner ama zaman beklemelisin dediler :KK43:
Çaresi yok maalesef bu botoksun. Bol spor yapıp terlemekte işe yarıyormuş diye okudum bikaç yerde. Şimdi hazırlandım spor yapıcam. Bahaneyle vücüdum diri olsun dicem ama psikolojim bozul elim hiçbirşeye gitmiyor :KK43:

Ben düzelmesi için 1 buçuk ay kadar bekledim ama Malesef yanaklarımdaki çöküklük düzelmedi bişektomi yaptırmış gibiydim başka bir doktora gittm beklememi etkisi geçince düzelceğini söyledi ama ben çok çirkin hissettiğim için dolgu yaptırdım yanaklarıma ve toparladı yüzümü normale döndü hasta gibiydim.ama bu sefer de botoksun etkisi geçip dolgunun geçmediği için tekrardan botoks yaptırdım dolgu yapan doktora az yaptı memnun kaldım ama bence yüzde ciddi bi köşe ve u görüntü yoksa yapılmamalı
Benim aslında şöyle oldu parça parça yazdım sürekli. Baştan sona yazayım. Ben cok kararsız olmakla beraber gözaltı botoksu için gittiğimde yüzüm tombul ama inanılmaz güzel yanaklarım vardı ve az cık belki yarım santim inmeye başlamış gibiydi. Bende hani zamanla sarkma olmasın önlemler almaya başlayım istedim. Sordum yüzümü az yukarı nasıl toplarız diye. Cene ucu dolgusu botoks olabilir dedi. Aa yüzüm yukarı toplarmı az dedim eve dedi. Elmecık kemiklerime yarım yarım 1 ml ve cene ucuma 0,75 dolgu yaptı ve massater botoksu ile yüz yukarı toplar dedi ve ben neden halen tamam deyip dolgu yaptırdığımı inanın bilmiyorum tamamen ben sucum kabul etmek. Yani ne bekledim acaba o an. Normal botoksda kaşlar azcık kalkıyor ya bundada yanaklar kalkar sandım ve kabusum başladı. Cene aşırı yamuk oldu. Yanaklarımın yanları boşaldı. Elmacık kemiği dolgusu denen şey sol göz altımda top gibi şişiyor halen. Sağ göz altım 1,5 ay mor gezdim kanül kullanmadığı için morardı ve orada iz kaldı geçmiyor :KK43: yüzüm gelin görün ki eski halinden eser yok. Gözaltımdaki o topa müdahale ettirmiyorum diğer taraf gibi morarır iz kalı diye korkudan erittiremiyorum fobi oldu artık herşey :KK43: çene ucumu iki kerede eritti aylardı ilk yapım ve diğer iki eritme mosmor geziyorum:KK43: massaater botoks etkisi geçmedi aylardır küçücük yamuk çarpık gülemeyen bir yüzle geziyorum :KK43: iki yanıma yanaklarımın dolgu yaptı cok cukur olduğu için . Ancak halen toprlamadı çünkü yüzüm resmen göçtü . Fazlasını yaptırmıyorum hem güvenemediğim hemde botoksun etkis geçince dolgular sırıtmasın diye. Sabretmeyi seçtim bekliyorum :KK43: yüzüm cok güzeldi şimdi aynaya küstüm :KK43: görenler ne oldu mutsuzmusun zayıfladınmı soruyorlar :KK43: evet mutsuzum hemde cok :KK43: gülüyorum Güldüğümdede farkında değilller yüzüm düştü kalkmıyor :KK43:

Yüz için masaj aletleri aparatları oluyor onunla hafif dairesel masajlar yüz yogası yapmak ıyı gelır belki

Yanaklarınızın neresine dolgu yaptı doktorunuz ? Nasıl düzeldimi eskisi gibi oldumu ? Dolgu ne kadar dayanıyor ki botoks etkisi geçince dolguda erimeye başlamadımı aslında. Birde botoksun etkisi ne kadar sürdü? Kaslarının eskisi gibi büyümeye ne zaman başladı? Cok mutsuzum deli gibi heryerden birşey okuyorum bir ümit çabuk geçer mi eskiye döner mi duymak istiyorum belkide😞

X