Çene Estetiği Masseter botoks (çene botoksu)

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
Bende yaptırmayı düşünüyorum 47 kiloyum ve yüzüm kare ama çoğu kişi yüz incelince gıdım çıktı diyor banada mantıklı geliyor ve bundan korkuyorum gıdı çıktımı nasıl oldu anlatır mısınız?

merhaba benim Jaw line denen hattım keskin kemikli yani o yüzden gıdı çıkmadı. Yüzünüz kareyse bence sizin de o hattınız kemiklidir. Doktor görüşmeleri ücretsiz oluyor. Size tavsiyem önce görüşün doktorla.4 ay kalıcılık süresi bu arada

Ben 1 yıl önce masseter botox yaptırdım. Çene kaslarımı istemsiz sıktığım için çenem ağrıyordu ve yüzüm kare gibi olmuştu. Bir yıl önce plastik cerrah giderek maseter botox yaptırdım. İlk yaptığından 15 gün sonra kontrole çağırdı ve tekrar botox yaptı. Kontrol botoxlardan ücret almadı. Yaptırdıktan yaklaşık 15 gün sonra çiğneme kaslarımın artık beni yormadığını farkettim ve yüzümde de incelme olmaya başladı. İlk yaptırdığım dan 4 ay sonra tekrar gittim tekrar botox yapıldı ve 15 gün sonra tekrar yapıldı. Yaptırdıktan 2-3 ay sonra yüzümde belirgin incelme oldu. Bu işlemi yaptıracağımı kimseye söylemedim eşim dahil. Farkı kendileri görsün istiyordum ve lakinde onlarda farketti hatta çoğu kişi aynı kiloda olmama rağmen zayıfladığımı söylediler. İlk botox dan 1 yıl sonra yeniden çene kaslarım gelişmeye başladığı için tekrar yaptırdım. Daha ne kadar yaptırmam gerekir bilemiyorum ama sonra yaptıracaklarımın arası daha uzun olacağa benziyor. Ben bu işlemden çok memnun kaldım. İşinin uzmanı kişilere yaptırmanızı tavsiye ederim.

Ben 1 yıl önce masseter botox yaptırdım. Çene kaslarımı istemsiz sıktığım için çenem ağrıyordu ve yüzüm kare gibi olmuştu. Bir yıl önce plastik cerrah giderek maseter botox yaptırdım. İlk yaptığından 15 gün sonra kontrole çağırdı ve tekrar botox yaptı. Kontrol botoxlardan ücret almadı. Yaptırdıktan yaklaşık 15 gün sonra çiğneme kaslarımın artık beni yormadığını farkettim ve yüzümde de incelme olmaya başladı. İlk yaptırdığım dan 4 ay sonra tekrar gittim tekrar botox yapıldı ve 15 gün sonra tekrar yapıldı. Yaptırdıktan 2-3 ay sonra yüzümde belirgin incelme oldu. Bu işlemi yaptıracağımı kimseye söylemedim eşim dahil. Farkı kendileri görsün istiyordum ve lakinde onlarda farketti hatta çoğu kişi aynı kiloda olmama rağmen zayıfladığımı söylediler. İlk botox dan 1 yıl sonra yeniden çene kaslarım gelişmeye başladığı için tekrar yaptırdım. Daha ne kadar yaptırmam gerekir bilemiyorum ama sonra yaptıracaklarımın arası daha uzun olacağa benziyor. Ben bu işlemden çok memnun kaldım. İşinin uzmanı kişilere yaptırmanızı tavsiye ederim.
Bu 1 yil icinde yüzünüz ve boynunuzda fazlalasan kırışıklık veya sarkıklık farkettiniz mi?
benim nazolabial ve cene hattımda sarkıklıklar oldu, cene kasları kücülünce deri bıraktı kendini haliyle. Ben Botoksa bağlıyorum ya da emin değilim.
Diş sıkmanıza faydası oldu mu botoksun?

Bu 1 yil icinde yüzünüz ve boynunuzda fazlalasan kırışıklık veya sarkıklık farkettiniz mi?
benim nazolabial ve cene hattımda sarkıklıklar oldu, cene kasları kücülünce deri bıraktı kendini haliyle. Ben Botoksa bağlıyorum ya da emin değilim.
nasıl yani ikisi bambaska bölgeler cok sasırdım..

nasıl yani ikisi bambaska bölgeler cok sasırdım..
Şimdi şöyle, cene kasları cıkık ve güclü olunca haliyle yüz derisidinde toprlama germe islevi görüyo, kücülünce orda fazlalık sarkmaya başlıyo. İlk bende anlamamıştım ama Masetter botoks yapanların ortak problemi olmuş yüz sarkması ... kötü veya fazla yapıldığı zaman gülüşü bile bozuyor :/

Şimdi şöyle, cene kasları cıkık ve güclü olunca haliyle yüz derisidinde toprlama germe islevi görüyo, kücülünce orda fazlalık sarkmaya başlıyo. İlk bende anlamamıştım ama Masetter botoks yapanların ortak problemi olmuş yüz sarkması ... kötü veya fazla yapıldığı zaman gülüşü bile bozuyor :/
vallahi 2 kez yaptırmıs biri olarak söylüyorum (1 yıl aralıklarla) asla böyle bir sorun yasamadım sadece burdan okudugum kadarıyla fazla yapıldıgında cigneme sorunu vesaire yapabiliyormus ben geceleri deli gibi diş sıkan biriyim ve bende maskulen bi görüntü yaratıyordu arkadaslar bi yerinizi yaptırırken baska yerlerinizi bozdurmayın aynısı gözaltı ısık dolgusunda basıma geldi kesinlikle kendinizi isinin ehli insanların eline bırakın instagramdaki reklamlara da kanmayın gercek iyi doktorlar reklama ihtiyac duymaz

vallahi 2 kez yaptırmıs biri olarak söylüyorum (1 yıl aralıklarla) asla böyle bir sorun yasamadım sadece burdan okudugum kadarıyla fazla yapıldıgında cigneme sorunu vesaire yapabiliyormus ben geceleri deli gibi diş sıkan biriyim ve bende maskulen bi görüntü yaratıyordu arkadaslar bi yerinizi yaptırırken baska yerlerinizi bozdurmayın aynısı gözaltı ısık dolgusunda basıma geldi kesinlikle kendinizi isinin ehli insanların eline bırakın instagramdaki reklamlara da kanmayın gercek iyi doktorlar reklama ihtiyac duymaz
Cok iyi birine gittim aslında ama hatta 3.seansı farklı bir cerraha yaptırdım değişiklik olacak mı diye ama Diş sıkmam geçmedi ...
Cok güzel Jawline’m vardı doğuştan onu bile sağlık icin bozmayı göze aldım. Kemikli yüzüm tombikleşti kaslar gidince ama sıkmaya devam malesef 🤷🏼‍♀️ Siz nerde yaptırdınız?

Cok iyi birine gittim aslında ama hatta 3.seansı farklı bir cerraha yaptırdım değişiklik olacak mı diye ama Diş sıkmam geçmedi ...
Cok güzel Jawline’m vardı doğuştan onu bile sağlık icin bozmayı göze aldım. Kemikli yüzüm tombikleşti kaslar gidince ama sıkmaya devam malesef 🤷🏼‍♀️ Siz nerde yaptırdınız?
cok üzüldüm gercekten before after var mı acaba? ben de atabilirim instagram kullanıyor musunuz

Merhabalar, ben de bu botoxu yaptırmayı düşünüyorum. Daha önce hiç botox yaptırmadım ama güzellik algisi o kadar arşa çıktı ki bazı şeyleri yaptıracağım. İstanbul'da isinin ehli ve olması gerekenin 3-4 katı para istemeden kim yapar? 1000 liraya da yaptıran var 3000 liraya da. :KK43: kafam çok karışık, bu konuda tavsiye verirseniz çok sevinirim. ❤

Bende hem çene çıkığı hemde diş sıkma problemi vardı , uzun bir süre araştırdım dişlerim zarar görmesin diye gece plağıda yaptırdım bir çok doktorla görüştüm en son diş hekimi tanıdığımızın tavsiyesiyle ortodontist doktoruna bu işlemi yaptırdım. İşlem en fazla 2-3 dakika sürdü (acı yoktu)fotoğraflarım çekildi 1 ay sonrasına kontrol için gün verildi. Şuan 3.günümdeyim doktorumun söylemesine göre 10 gün süreden sonra etkisini görmeye başlayacağız zamanla gözlemlerimi sizlerle paylaşabilirim :)

Evet çok sarkmiştı. Resmen bes yaş yaşlı görünüyordum. Cok pisman olmustum. 11 ay oldu yapalı. Etkisi gecti baya toparladı. Pskolojimde düzeldi. Hic tavsiye etmiyorum. Kedinlikle hayır

Evet çok sarkmiştı. Resmen bes yaş yaşlı görünüyordum. Cok pisman olmustum. 11 ay oldu yapalı. Etkisi gecti baya toparladı. Pskolojimde düzeldi. Hic tavsiye etmiyorum. Kedinlikle hayır
Aynı sorunu bende yaşadım ilk olduğu için sanırım dozu da fazla tuttu doktor ve nazobial çizgide belirginleşme ve yanaklarımda içe çökme oluştu ilk 2 ay kabus gibiydi sonra yanak dolgusu yaptırdım toparladı ama bu sefer de botoksun etkisi geçince dolgu gözüme battı.neyse ki sonraları daha az dozda botoks yaptırarak istediğim görüntüye ulaştım 3 tekrardan sonra şu an 1 yıldır yaptırmıyorum ve eskiye dönüş olmadı çok hafif bi belirginlik var

Selam kizlar ,
Masseter Botox yapip cok memnun kalanlar icin gercekten cok seviniyorum.. cunku bende okadar yanlis gitti ki , keske daha once boyle forumler okuyup Yan etkilerin bilseydim asla yaptirmazdim..
( dikkat edin cok fazla masseter Botoks yapanlar kemik erimesi bile olabiliyormus)

Bendeki olan komplikasyon
*yanaklarim ve sol taraf Felc olmasi
*agzimin koseleri dusmesi
*yanagim sarkmasi
*daha cok cizgiler olmasi
*gulemiyorim
*cok Zor cigniyorim
*yanaklarim coktu
*konusurken bazen tukmumu tutamiyorim
*psikolojim bozuldu

Evet yuzum kuculdu ama bende cok cirkinlestim... utancimdan disari cikamiyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kayseri de saffet örs diye bir plastik cerraha masseter botox yaptırmıştım. Aylarca gülemedim çok kötüydü. Erkekler bile yüzüne noldu diye sordu :110: o zamanki fotograflara bakıyorumda gerçekten mahvetmiş suratımı. Gülmüyorken bile bi gerginlik bi saçmalık var. Gülmek istesem zaten gülemiyordum dişçiye diş gösterir gibi bi surat oluyordu. Geri aradım ilgilenmedi bile. Zaten yaptığı dudak dolguları da 4 ay kalıyor. Artık başka bir plastik cerraha gidiyorum. Massaterebotoxu da yazılı güvence verseler bile yaptırmam asla. O yaşadıklarım çok berbattı.
Canim cok buyuk gecmis olsun aynisini bende yasiyorum .... 4 ken guluyorum
Simdi tam bir ay oldu ... sende nezaman gecti ???

Canım çok üzüldüm durumuna çok geçmiş olsun botoksun kalıcı bir etkisi yok merak etme 4.aydan itibaren eskiye dönmeye başlarsın ama gülememek bence bahsedilmeyen ama çok görülen bi yan etki arkadaşımda da aynı sorun oldu üst dudağı hareketsizleşti sanki.sana dozu muhtemelen çok fazla verdi normalde çiğneme problemi yaratmaması gerekir.benim de yazdığım gibi ilk doktor dozu fazla tuttuğunda nazolobialler çok belirginleşip yanaklarım içeri girmişti resmen 10 yaş yaşlı görünüyordum sonra dayanamadım dolgu yaptırdım

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım çok üzüldüm durumuna çok geçmiş olsun botoksun kalıcı bir etkisi yok merak etme 4.aydan itibaren eskiye dönmeye başlarsın ama gülememek bence bahsedilmeyen ama çok görülen bi yan etki arkadaşımda da aynı sorun oldu üst dudağı hareketsizleşti sanki.sana dozu muhtemelen çok fazla verdi normalde çiğneme problemi yaratmaması gerekir.benim de yazdığım gibi ilk doktor dozu fazla tuttuğunda nazolobialler çok belirginleşip yanaklarım içeri girmişti resmen 10 yaş yaşlı görünüyordum sonra dayanamadım dolgu yaptırdım
Tsk ederim canim, Sana da arkadasina da cok buyuk gecmis olsun 😞...
Baska bir doktor bana dedi ki Botox etkisi gittigi an Sende eskisi gibi gulebiliceksin.. yanaklarin eski haline gelicek doku geri yerine gelicek demisti ... Sende geri gelmedimi 😢yoksa Ozaman mi dolgu yapmistin etkisi gecmeden ??

ben artik Ne dolgu Ne Botox yaptirmak istiyorum ... artik herseyden cok korkuyorum.. Insallah 4 ay sonra gecer simdi bir ay oldu 3 ay kaldi daha inan hergun gunlerimi sayiyorum...

Masseter botoks yaptıranlar doktorlarınız hangı markayı kullanıyor? Doktorlar markaya gore fıyat söyluyor plastık cerraha sordum ve orada yaptıran birinin tavsıyesı ıle ben de dusunuyorum yaptıran kişi cok memnun oldugunu belırttı. Dr a sordum refinex marka 300 tl dysport 500 allergen botoks ise 700 tl dedı şehir mersin burada fıyatlar normalde de bu sekılde markaya gore 300-500-800 en fazla 1000 tl söyleyen oldu

Merhaba, olumsuz tecrübesi olanlara çok geçmiş olsun. Ben de uzun zamandır masseter botoks yaptırmak istiyordum, burada yazanları görünce epey korkarak gittim doktora doğrusu. Benim deneyimim genel olarak olumlu oldu, bu tür sıkıntılar yaşamadım. Belki benim gibi korkan birileri vardır diye cesaret vermek için yazdım.

X