- 18 Nisan 2016
- 143
- -307
- 48
- Konu Sahibi KivircikBirUye
-
Hic bir estetigim yok. Sadece ogrenmek amacli sormustum. Gen bir kizim ozeniyorum.
HmmmCok tesekkurlerr yuz dolgusu demisim ama yanak dolgusu dicektim biz 2000 liraya yaptirdik ama bidahaki gelisimizde 3000 lira olucak filan dedi kaziklaniyomuyuz acaba
Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim
Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok.
Siz bu kafayla maddi sıkıntı çekmezsiniz merak etmeyinOlan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek
Bu hikayede anlamayan taraf biz değiliz neyse kiSuan gercekten cok ciddiyim kagit elimde. Gercekten anlamiyosunuz ya.
Zaten sürekli konuşma halinde olduğunuz İçin takmanız gerekirdi, işlerini yapmışlar iptal edileceğini düşünmüyorumHerkese merhaba,
3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.
900 tl için mi intihar edeceksiniz ne olacak sanıyorsunuz ödemezseniz faiz olur ona da af çıkar çalışınca ödersiniz ama amacınız baskaysa burda bilememDini kullanmiyirum. intihar eden insanlari yemin ederim simdi anliyorum.cunku gercekten cok caresiz kaliyorlarmis.
E arkadaş yazdıgınızı paylaşmış 2000 tl ye dolgu yaptırmışsınYa dolgum estetigim filan hic biseyim yok diyorum. Ayrica kendim calisan bi insanim zaten. Ama suan pandemi sirecinden dolayi gercekten zor duruma dustuk. Anlamamak icin ugrasiyosunuz.
Bu arada ben merak edip Googledan baktım, 15 gün içerisinde ödenirse 675 TL ödendiği yani indirim olduğu söyleniyor. İtiraz etmek istiyorsanız da tebligattan itibaren 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesine itiraz etmeniz gerekiyormuş. Gecikme zammı idari cezalarda uygulanmıyormuş, ancak haciz sözkonusu olabilirmiş. Yani anladığıma göre seçenekler bunlar.
Bir sürü haber var internette konuyla ilgili, nasıl ödeneceğine yönelik, taksitlendirme konusu vb:
Maske Takmama Nedeniyle Kendilerine İdari Para Cezası Uygulananlar Ne Yapabilir? » Vergi Algı
Zorunluluğa uymayanlara 22 Haziran 2020 tarihine kadar bilgilendirme yapılarak uyarıda bulunulmuş, bu tarihten sonra Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddvergialgi.net
Üstüne birşey var mi sanki haciz gelse ne olacak burda yazısacahına git bi konuş erteliyorlar mi napıyorlarBaska bi amacim yok gercekten. Nasil inandirabilirim kendimi bilmiyorum. 30 gun icinde istiyolar. Faiz yokmus sanirim haciz geliyomus.
Bu nasil bir sey ya maske takmayan sen ama parasini ben verecegim yok yaaaa korkuyorsan taksaydin maskeni... O zaman baska carem kalmadi kusura bakmayin param yok odeyemem bu borcu. Ibanimi yazdim. Sokakta dilenmeye baslamadan once burda basliyim dilenmeye. Bu surecte is yerleri eleman almiyor. Is bulmam zor en azindan odememe yardimci olun. Annemle yardimla bulunanlara Kur-an okuyacagiz. Dua edecegiz. Uzgunum.
O zamanlar calisiyodum param vardi. Yaptirmak isityodum. Onun uzerine bi konu acmistim. Ama insanim yani sartlar degisiyo. Suan zaten oyle bisey soz konusu degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?