MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben o an yaptigim seyi savunmuyorum zaten takmam gerekirdi tabiki de. Ben zaten maske takmaya dikkat eden bi insanim ama oncesinde ihtar gibi bisey yollanabilirdi. Bu kadar dikkat et bi hatanda 900 tl ceza ye.

iyi o zaman devlet de her kisinin basina bir polis diksin tek tek not alsinlar gunun hangi saatinde ne kadar sureyle maskeler takilmamis diye ona gore ceza kessinler. allah askina bu dediginiz mantikli mi? HAYATI BIR MESELEDEN DOLAYI maske zorunlulugu var neyin ihtari? bence siz su an uzgun oldugunuz icin ne dediginizi pek bilmiyorsunuz.

Danismandim. Onumuzde cam var. Camdan iletisim kuruyordum insanlarla.
Maske kuralı var. Camın arkasında maske takılmaz diye bir kural yok Ne derseniz deyin sonuçta maske takmamışsınız. Üzgünüm bu konuda sizi haklı görmüyorum

Ben de şu önceden ihtar verme kısmını anlamıyorum.
Boşa mı yapılıyor bu denetimler amaç ne?
Herkese önceden haber verilsin o zaman
Ne anlamı kalıyor bunun.
Ortada bir pandemi olduğu ve maske takmamanın yasak olduğu biliniyor. Ee daha ne? Sürpriz değil ki bu ya da beklenmeyen ani bir gelişme de değil.
Önceden arayıp "ceza keseceğiz de maskenizi takıyormuş gibi yapın biz gittikten sonra çıkartırsınız" deselermiş bari.

Gerçi bu tarz saçmayalan işletmeler var.

Ben o an yaptigim seyi savunmuyorum zaten takmam gerekirdi tabiki de. Ben zaten maske takmaya dikkat eden bi insanim ama oncesinde ihtar gibi bisey yollanabilirdi. Bu kadar dikkat et bi hatanda 900 tl ceza ye.
iyi de maske takmayana ceza islemi uygulanicak diye aylar önce dediler bu ihtar degil mi zaten

tuz kuruluğuyla alakası yok ki bunun. kapalı açık alan farketmiyor toplum içerisinde oldugumuz her alanda her zaman takmalıyız maskeyi.
hic bir uyari yapilmadi demissiniz ama pandemi başından beri maske mesafe el temizligi diye bas bas bağıriyor herkes daha ne yapsinlar ıslak imzalı yazımı gondersinler ?
ceza icin yapabileceginiz bir sey oldugunu sanmıyorum belki konusarak erteleyebilirsiniz odemesini yada ödeyebilmek icin sartlar olustugunda ödemeniz gerekir biraz gecikme faizi olur sanirim bu durumda

Yıllarca kurallara uy sonra bir kırmızı ışık ihlalinde çat diye 235 lirayı kessinler. Bir daha olmasın diye uyarmıyorlar. Bu işler böyle maalesef. Böyle olmasa önünü alamazlar, kimse kurallara uymaz nasılsa ceza kesilmiyor diye.

Önden uyarı verilmesi şart değil ki zaten. Kural bu yani. Mesela insan öldürmek de suç. 1 kere öldürünce uyarsınlar ikincide mi ceza versinler? Bir de böyle kenarda köşede kalan bir yasak da değil bu yani. Bangır bangır her yerde.

Ha bir de tahminimce iş yerinde uyarılar asılı olmalı girişinde en azından maskesiz girilmsz fikan gibi.

Nasıl yani öncesinden uyarı yok yahu mart ayından beri maske takmak zorunlu zaten. Her akşam haberlerde patır patır maske mecburiyetine uymadı diye ceza yiyenleri izliyoruz. Daha nasıl bi uyarı bekliyodunuz ki? Polis randevuyla mı gelecekti denetime? Ha çok bunaldığım için takmıyodum, yakalandım deseniz anlarım da uyarı yapmadan gelip ceza yazdılar diye polisi suçlamanız tuhaf açıkçası.

İşte diyorum ya önceden haber verdikten sonra ne anlamı kalıyor

N nezesali kaymakamlik imzali kagit geldi bugun. Arastirdim. Polis direkt olarak boyle bir ceza kesemiyormus fakat. Kaymakam imzali kagit geldi gecerli mi yinede?
Neden kesemiyormuş aydınlatır mısınız? Hiç böyle bir şey duymadım. Sokakta takmayana taksim’de tek tek yazdıklarını kendim gördüm. Geçerli, üzgünüm ama o parayı ödeyeceksiniz. Yokluk nedir bilirim ama sizin hatanız yüzünden bir insan korona olabilirdi, siz korona olabilirdiniz. Camın arkası ya da önü fark etmez.

N nezesali kaymakamlik imzali kagit geldi bugun. Arastirdim. Polis direkt olarak boyle bir ceza kesemiyormus fakat. Kaymakam imzali kagit geldi gecerli mi yinede?
Mulki amirin yetki devri yapmasi gerekiyor cezanin gecerli olmasi icin .Kaymakamliktan gelmisse yapilmis olabilir ben yine de dilekce vermenizi oneririm bazi aykiriliklar olabilir.

Hicbir bahane geçerli olamaz.
Maske takmak zorundasınız.
Ben de çalışıyordum. 8 saat iş. 2 , 3 saat yol.. Günün yarısında ben de maske takıyordum.
Artık boğazım ağrıyordu soluduğum nefesi geri içime çekmekten.
Ama takıyordum. Sadece yemek ve çay molası çıkarıyordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…